amigdas.com

Trapa ascunsă pentru plăci: caracteristici ale traseelor ​​de inspecție

Șanțul cu traversăPentru ca apartamentul să aibă acces la toate elementele ascunse ale conductei de apă, acestea ar trebui să fie toate într-un singur loc și să nu atragă atenția. Cel mai bine este să faceți acest lucru cu o trapă ascunsă închisă de o ușă. Cum să faci un design ascuns pentru plăcile cu mâinile tale și de ce este nevoie, vom spune în acest articol.

De ce fac ecrane de inspecție pentru dale

Ecranele ascunse sunt necesare pentru a avea întotdeauna accesul la sistemul sanitar, și în același timp să nu strică aspectul băii cu toate tipurile de comunicări deschise. De asemenea, cu ajutorul trapei de inspecție sub tiglă, puteți ascunde următoarele:

 • filtre;
 • contoare de apă;
 • nodurile de control sanitare și alte aparate în baie.

Clasificarea profilelor de inspecție

Ecranele ascunse au modele diferite și orice ai alege, nu ar trebui să strică aspectul băii și să fie ușor de utilizat. Firește, adesea nu este necesar să utilizați această trapă ascunsă.

Ecranele ascunse sunt împărțite în următoarele categorii:

 • Lucrări în zona de baiedin plastic;
 • metal;
 • trape de invizibilitate.

Luați în considerare fiecare dintre aceste categorii în detaliu.

Controalele din plastic sunt cea mai ieftină și mai simplă opțiune. Ele sunt la fel în afară și pot să difere în funcție de culoare sau dimensiune. Instalarea unui astfel de trapă este suficient de simplă: trebuie să fie înșurubată în perete cu ajutorul unor șuruburi autoportante sau inserate în gaura pregătită cu ajutorul unui clei. Pentru a deschide ușa trapei ascunse, trebuie doar să apăsați ușa.

O astfel de soluție este cel mai simplu pentru a ascunde urmele de audit ale unităților de inginerie.

Trapa de inspecție metalică este instalată și deschisă, la fel ca cea din plastic și aproape că nu diferă de ea în mărime. Dar spre deosebire de plastic, modele metalice au o serie de astfel de avantaje:

 • mai durabil;
 • Ei nu își pot pierde aspectul original pentru o perioadă lungă de timp.

Singurul dezavantaj cu modelele din plastic este costul mai mare al produsului.

Dar trapele invizibile sunt numite astfel încât sunt practic invizibile și pot fi instalate sub orice finisaj în baie, inclusiv plăci. Când cumperi un trapa ascunsă, atunci ai în mâinile tale numai mecanismul însuși, care trebuie să fie echipat suplimentar cu ușile și să-l acoperi cu materialul folosit pentru pereți. Astfel de ecrane ascunse sub tigla pot se aplică în următoarele scopuri:

 • ascunzând ascensorul central;
 • ascunderea supapelor de oprire și a altor comunicații;
 • pentru depozitarea unor lucruri care nu sunt atât de necesare și a agenților chimici.

Această trapă pentru plăci se montează mult mai greu decât instalarea unui traseu metalic sau plastic convențional. Acest lucru se datorează faptului că instalarea trapei sub tiglă este făcută înainte ca pereții să se termine, ceea ce va crea unele sau alte dificultăți în proiectarea încăperii, în special prin montarea plăcii în trapă. Deci, mai întâi trebuie să instalați și să imbracați trapa ascunsă sub placă și apoi să o instalați.

Cum se efectuează un proiect de revizuire pentru o țiglă

Poți să faci un trapă invizibilă ascunsă cu mâinile tale. Pentru aceasta și pentru instalarea ulterioară astfel de instrumente și materiale:

 • Cum se face o acoperire a gurilor de vizitarecopertine pentru mobilier;
 • Mecanism de împingere pentru ușă;
 • umiditate rezistentă la gips;
 • cherestea dintr-un copac;
 • placajul este rezistent la umezeală;
 • plasă din nailă întărită;
 • Clei PVA;
 • plăcile însăși;
 • lipici pe placi;
 • foraj;
 • creion cu o măsură de bandă;
 • șuruburi autotubulare;
 • șurubelniță.

Cum sa faci un trapeu pentru placi cu mainile tale

Toate materialele necesare pentru munca pe care o puteți face să cumpere în magazin sau să profitați de construcțiile inutile din lemn, dacă le-ați rămas din lucrările de reparații anterioare. Cu toate acestea, trebuie să alegeți numai cele care sunt potrivite pentru instalare în locuri cu umiditate ridicată și diferențe de temperatură, în cazul nostru, în baie.

Excelentă este placa de gips-carton rezistentă la umiditate sau o plăcintă laminată sau OSB (PAL orientată). Ultimul este a placă laminată, constând din ingrediente cum ar fi:

 • așchii de lemn;
 • rășini;
 • ceară sintetică;
 • acid boric.

Din acest material, puteți aduna nu numai trapa ascunsă însăși, ci și ușa pentru ea. Acest lucru este posibil datorită unei baze dure, dar plăcile de gips sunt perfecte pentru a acoperi ușile cu plăci ceramice.

Deci, materialele au fost determinate, acum trebuie să aflăm dimensiunile designului și să le alegem corect. Este demn de remarcat acest lucru dimensiuni mari de construcție nu înseamnă că va fi mai bine, astfel încât trebuie să alegeți dimensiunea cea mai potrivită pentru a dota ulterior un dispozitiv inutil de baie, tot nu se va aplica. De obicei, aceste structuri sunt folosite pentru a înlocui comunicațiile ascunse în pereți.

Va fi necesar să tăiați o gaură în perete, unde lucrul se va face cu chei. Dacă doriți să auditeze folosind contorul de apă capacul gurii de magazie, pentru a alege o dimensiune de design de la 200 la 300 mm, și pentru a acoperi toate comunicațiile cheie, atunci cea mai bună soluție ar fi dimensiunea de 400 până la 600 mm, se poate calcula, măsurată pe două plăci.

Dar pentru a ascunde un complex de comunicare pe scară largă, va trebui să faceți o trapă mare. Dar chiar și în acest caz, el nu ar trebui să iasă din proiectul general al camerei sau să interfereze cu aspectul camerei. Pentru ca trapa să aibă un aspect normal, baia ar trebui să aibă plăci neîntrerupte fără prezența subcotării.

Caracteristicile procesului de așezare

Cum sa faci singur o trapaProcesul de montare începeți cu cadrul. Ar trebui să fie ascuns sub ceramică în mod fiabil, astfel încât să nu mai trebuiască să-l decorați ulterior. Când montați trapa de inspecție, de-a lungul perimetrului gaurii cu comunicațiile, puneți barele de lemn.

Cu condiția ca peretele să fie gips-carton, instalarea va fi mai ușoară, deoarece perimetrul interior poate fi cusut cu benzi de OSB.

Partea interioară a nișelor de căptușeală împreună cu fasciculul și OSB trebuie să corespundă numărului de plăci ceramice solide, luând în considerare cusăturile dintre ele. În caz contrar, nu va funcționa corect pentru a instala trapele sub placi.

Cum se face o ușă pentru trapa de inspecție cu mâinile tale

Ușa pentru trapă poate fi face din același OSB sau placaj, care are rezistență la umiditate. Apoi, gips-cartonul este înșurubat la material. În ceea ce privește dimensiunile ușii, nu există cerințe speciale, dar este de dorit să ia un OSB cu un diametru de cel puțin 12 mm. La un centimetru de la ambele margini ale ușii, atunci trebuie să găuriți găurile de montaj pentru instalarea ulterioară a coperților. Acestea sunt atașate la un placaj sau OSB, iar apoi cu un creion și o bandă de măsură trebuie să transferați locația pieselor lor de împerechere în cadrul orificiului, care trebuie făcut dintr-un material similar cu ușa.

Acum trebuie să instalați părțile de răspuns ale coperților și apoi să fixați ușa în locația dorită. Verificați dacă copertinele sunt instalate corect, puteți instala ușa cu ușurință. Rămâne să înșurubați două șuruburi pentru fiecare baldachin, care au și o funcție de reglare. După așezarea plăcilor ceramice, este necesară ajustarea finală a ușii pentru trapă.

Și înainte de final ar trebui să efectueze ajustarea brute să rămână libere de adâncime spațiu și de placare lacune care a deschis ușa mai ușor.

Amintiți-vă că trapa ascunsă sub tiglă ar trebui să fie în același plan cu un perete pregătit pentru placare. Și că nu au fost probleme cu așezarea plăcilor ceramice, nu uitați de opritorul ușii grele. Ultimul lucru de care aveți nevoie pentru a instala un sistem push.

Acum mergeți la instalarea plăcilor. Firește că nu se va lipi de perete fără adeziv. Dacă o puneți pe un copac, dar trebuie să lipiți o plasă de stuc specială din nailon pe ușă. Acum degresati si primetuiti partea exterioara a usii si lubrifiati-o cu adeziv PVA.

Lipiți plasa de nailon cu o spatulă și lăsați adezivul să se usuce timp de cel puțin douăsprezece ore. În orice caz, lipiți plăcuța mai bine în ziua următoare.

Pentru ca ușa să se deschidă larg, și nu câți centimetri, scoateți teșitura cu 45 de grade Din spatele plăcii, care va fi instalat pe perete. Dar pe tigla care va fi pe ușă, șanfrenul trebuie făcut din exterior și mai puțin de 45 de grade. În caz contrar, aspectul cusăturilor va fi stricat.

Sfaturi pentru a vă confrunta cu o structură ascunsă

Sfaturi pentru profesioniștiDacă intenționați să faceți fabricarea și instalarea designului de revizuire în baie sub tigla cu propriile mâini, atunci ia în considerare astfel de sfaturi:

 • plăcile încep să se pună mai bine sub ușa, nu în rândul de jos, chiar deasupra podelei, pentru a nu raporta mai târziu plăcile rămase;
 • calcula foarte bine poziția îmbinărilor dintre plăci, situate atât vertical cât și orizontal. Pentru a face acest lucru, utilizați un nivel precis al laserului;
 • Pentru a șterge cusăturile dintre trapă și partea principală a plăcii nu este necesară, deoarece în acest caz se va evidenția puternic în fundalul interiorului băii.

După cum puteți vedea după ce ați citit acest articol, trapa de inspecție de sub țiglă poate fi făcută și instalată în baie cu propriile mâini și nu este atât de dificilă cum ar părea.

Cu toate acestea, nu uitați că atunci când lucrați, trebuie să fiți extrem de atenți și exacți, deoarece o mică greșeală sau o inexactitate poate ruina designul însuși și aspectul camerei.

Dacă nu vă place culori neutre pentru modelele gata făcute, apoi în magazin puteți alege orice culoare, de la culori neutre la luminoase sau vă puteți picta singur cu un balon plin cu vopsea.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ecran glisant pentru baie, cum să alegi cel mai bunEcran glisant pentru baie, cum să alegi cel mai bun
Cum pot ascunde tevi în baie sub plăci?Cum pot ascunde tevi în baie sub plăci?
Cum să ascundeți țevile în toaletă?Cum să ascundeți țevile în toaletă?
Cum sa faci propriile tale scari mansarda cu o trapaCum sa faci propriile tale scari mansarda cu o trapa
Scări de mansardă cu trapă: tipuri, prețuri, fotografieScări de mansardă cu trapă: tipuri, prețuri, fotografie
Ecrane de baie cu propriile mâini: caracteristici, dimensiuni și fotografiiEcrane de baie cu propriile mâini: caracteristici, dimensiuni și fotografii
Ecrane de baie de mâinile tale - frumoase și economiceEcrane de baie de mâinile tale - frumoase și economice
Colțuri pentru plăci - rezistența și designul suprafețelor din baieColțuri pentru plăci - rezistența și designul suprafețelor din baie
Ecrane de baie: caracteristici și fotografiiEcrane de baie: caracteristici și fotografii
Portbagaj: caracteristicile construcției podului cu mâinile propriiPortbagaj: caracteristicile construcției podului cu mâinile proprii
» » Trapa ascunsă pentru plăci: caracteristici ale traseelor ​​de inspecție
© 2021 amigdas.com