amigdas.com

Cât durează gingia după îndepărtarea dintelui înțelepciunii

Caracteristicile vindecării gumei după îndepărtarea dintelui înțelepciuniiAdesea după extragerea dinților, pacienții se plâng de disconfort și durere la locul de îndepărtare. Iar durerea poate fi mult mai semnificativă decât înainte de îndepărtare. Motivele acestui efect pot fi complet diferite. Nu este un secret faptul că, în timpul acțiunii de tragere la nivelul nervurilor finale ale țesuturilor moi, se realizează. În timpul procedurii, pacientul este injectat cu o injecție cu anestezie, astfel încât durerea nu deranjează în timpul perioadei de îndepărtare.

Dar, după terminarea anesteziei, pacientul suferă de durere în gingii. Adesea, durerea, după ce scoate molarul, durează și nu interferează în mod special cu viața obișnuită a pacientului. Dar există cazuri când durerea este foarte puternică și pronunțată.

Cauze ale durerii gingivale după extracția dinților

Motivele pentru astfel de dureri în gumă după excizie pot fi următoarele:

 • Cauze ale durerii gingivale după extracția dințilorNevrita nervului trigeminal. Această boală apare la pacienții care au fost retrași din molarul inferior. Aici este localizat nervul trigeminal și atunci când rădăcina dintelui extras este foarte profundă, specialistul poate deteriora nervul. Durerea cu nevrită este caracterizată de un efect de tragere și de surpriză. De regulă, afectează nu numai gingiile, ci și gâtul, whiskey-ul și ochii. Gingiile nu se umflă și nu se înfundă.
 • Tragere incorectă. Există cazuri în care medicul dentist nu a distrus complet rădăcina sau chistul care provoacă inflamații și durere.
 • Alveolita. Boala, manifestată ca o inflamație a gaurii molarului îndepărtat. Aceasta se datorează faptului că există un eșec în formarea unui cheag de sânge care închide gaura. Din acest motiv, gaura este afectată de o infecție, care determină o umflare a gingiei și a durerii. O astfel de boală apare cel mai adesea în cazuri complexe de operare.

Majoritatea pacienților încearcă să îndure durerea sau, dacă nu este posibil, să ia analgezice la câteva zile după rupere. Cu toate acestea, dacă durerea se întoarce, ar putea fi un semnal pentru patologie. Este recomandat să raportați unui dentist durere în următoarele cazuri:

 • puroi iese puroi;
 • temperatura corpului crește;
 • există un miros urât din gură;
 • umflarea gingiei și a obrazului;
 • durerea nu se oprește, ci se intensifică.

Cât durează dintele după îndepărtare? Durerea obișnuită apare la pacient undeva în trei ore după intervenția chirurgicală. Poate să apară pentru o perioadă scurtă de timp și poate o constantă. Dar în fiecare zi, timp de trei sau patru zile, se calmează.

Atunci când operația sau scoaterea unui dinte înțelepciune complexă, durerea va persista timp de una până la două săptămâni și este însoțită de umflarea gingiilor și obrajii, dar nu semnalează pericolul.

Ce trebuie să faceți dacă ginga doare

Durerea care apare sau rămâne după extracția unui dinte obișnuit sau a unui dinte de înțelepciune trebuie să fie tolerată. Dacă este dificil să faceți acest lucru, atunci puteți lua următoarele medicamente pentru durere:

 1. Lista medicamentelor pentru durere în gingii după extracția dințilorAnalgină. Trebuie să vă amintiți că aceste pastile sunt capabile să ușureze durerile ușoare. Cu un sindrom de durere puternică nu vor ajuta.
 2. Ketanov sau ketorol, care este un analog al ketanului. Acesta este un remediu mai puternic pe care îl prescrie medicul. Este toxic. Ameliorează durerea severă aproape imediat și efectul durează șase ore.
 3. Spazmalgon. Un analgezic inconfortabil care poate depăși durerea ușoară. Are efect antiinflamator.
 4. Nimesulid. Este eliberat numai pe bază de prescripție medicală și are un efect puternic, care vine după 15 minute de luare.
 5. Baralgin. Se va elimina atacurile ușoare de durere, în compoziția sa există analgin.

Astfel, se recomandă să acorde o atenție la natura durerii, în cazul în care nu este puternic, atunci nu ar trebui să folosească analgezice puternice, pentru că au o mulțime de efecte secundare. Atunci când durerea este foarte puternică, intensă și pulsantă, este permisă recurgerea la astfel de medicamente cetone, ketorol și nimesulid.

Căi populare de tratare a durerii în gingie și prevenire

Și, de asemenea, în lupta împotriva durerilor, puteți folosi remedii folclorice. Iată cele mai frecvente dintre ele:

 1. Remedii populare pentru tratamentul durerii și prevenirii gingivaleClătiți cu soluție de sare sau sodă. Se recomandă începerea clătirii de 2-3 ori pe zi. Medicamentul preparat va ajuta durerea să dispară.
 2. Compresie rece. Se recomandă să o faceți în termen de 24 de ore după scufundare, gheața este potrivită, o sticlă de apă rece și așa mai departe. Compresa ar trebui aplicată pe obraji pe partea în care sa efectuat îndepărtarea.
 3. Sosuri de mușețel, sunătoare, salvie sau scoarță de stejar. Astfel de băi vor ajuta la strângerea rănii și la calmarea durerii.
 4. Clătiți cu bulion de coajă de ceapă. Clătirea trebuie să fie de mai multe ori pe zi.
 5. Clătiți cu un decoct de conuri de pin, care se prepară după cum urmează: 2 conuri trebuie umplut cu 500 ml apă clocotită. Țineți-vă timp de aproximativ 10 minute, tensionați, răciți și clătiți.
 6. Clătiți cu un decoct de cicoare, preparat după cum urmează: o linguriță de cicoare ar trebui să fie turnată cu apă clocotită și timp de 5 minute să se mențină în foc.

Dacă durerea nu este cauzată de unele complicații, atunci remediile populare o vor ajuta să dispară. Orice pacient este interesat de: cât timp durează gingia după ce scoate un dinte obișnuit sau dinte de înțelepciune. Pentru a încerca să evitați atacurile de durere, în primele zile după rupere este recomandată respectați următoarele reguli:

 • Nu luați alimente și băuturi prea calde sau prea reci;
 • nu se recomandă să respirați aerul rece;
 • să nu mănânci dulce;
 • nu luați o baie fierbinte;
 • nu fumați;
 • Nu tulburați rana;
 • nu beți alcool;
 • fără a fi nevoie să vă clătiți gura;
 • vă protejați de activitățile fizice și de sport;
 • nu mâncați mâncăruri picante;
 • încercați să nu mestecați pe partea bolnavă;
 • periați dinții foarte atent.

Pași de vindecare a prizei după extragerea dinților

Pași de vindecare a prizei după îndepărtarea dintelui înțelepciuniiLa fiecare pacient, reparația țesutului în rană are loc în mod individual, iar timpul pentru vindecare completă poate fi complet diferit și foarte diferit. Dar există termeni generali de recuperare. Fântâna este pe deplin capabilă să se vindece două sau trei săptămâni după operație.

După vindecarea completă, este deja permis să mestece pe deplin partea bolnavă și să facă alte manipulări, adică să conducă o viață obișnuită. Când un dinte multi-rădăcină este îndepărtat, gaura va fi prelungită mai mult. Și, de asemenea, perioada de vindecare timp de 1-2 săptămâni poate amâna orice boală infecțioasă.

Există cazuri în care gaura, se pare, este prea mare pentru a necesita suturarea. Suturile nu prelungesc perioada de vindecare a ranii si nu o scurteaza. Vindecarea prizei nu este ultima etapă a recuperării țesutului moale gingival. Recuperare completă va dura aproximativ o jumătate de an, dar pacientul nu trebuie să-și facă griji: durerea va rămâne fără urme și puteți duce o viață întreagă.

După două săptămâni după intervenția chirurgicală, a doua etapă de recuperare țesuturile moi. În această perioadă se va forma un țesut inert. Undeva la o lună și jumătate mai târziu, rana va fi complet acoperită cu țesut osos.

A treia etapă a procesului de recuperare implică formarea osului în gaură, care poate înlocui rădăcinile dintelui. Cât timp va deveni mai puternic? Acest lucru va dura aproximativ trei sau patru luni.

A patra etapă a recuperării este ultima. Aceasta implică fuziunea osului soclului cu osul maxilarului. Această etapă, dacă nu există complicații speciale, se termină aproximativ șase luni mai târziu după ruperea molarului. Complicațiile pot apărea după trei luni.

chist

Educația și tratamentul chisturilor pe gingie după îndepărtarea dintelui înțelepciuniiDupă extragerea dintelui, apare uneori un chist. Un chist este o formatie circulara in rana care contine un lichid interior. Chistul este provocat de infecție sau de restul rădăcinii din gaură. Dacă un chist a fost prezent la rădăcina molarului excitat, atunci ar putea fi bine mutat în gaură.

Chistul aproape că nu se simte rău și poate fi identificat numai prin imagini cu raze X. Poate forma abces sau flux. Dar durerea și disconfortul vor apărea numai după ce chistul a crescut deja.

Este mai bine să detectați chistul în stadiul inițial, astfel încât să puteți evita răspândirea acestuia la dinții sănătoși. specialist dezvăluie o tumoare și descărcarea purulentă emană din priză. Pacientul poate agrava brusc starea de sănătate.

Medicul dentist tratează bine cu un agent antimicrobian și pune pe pionier un medicament. Pentru pacient va fi prescrisă terapia, care este conținută în recepția de antibiotice, aplicarea gheții etc.

Durerea în gingie după îndepărtarea dintelui înțelepciunii

Pe măsură ce dinții de înțelepciune cresc într-un loc greu de ajuns, acest lucru poate provoca diverse probleme în timpul tragerii:

 • Un hematom poate apărea ca rezultat al deteriorării vaselor de sânge cu un ac.
 • Poate exista o leziune a dinților vecini sau a coroanelor lor.
 • Poate exista o sângerare.
 • Poate apariția supurației în țesuturile osoase, numită osteomielită.
 • În cazuri rare, atunci când un medic dentist, fără a calcula forța de influență asupra maxilarului unui bărbat de vârstă mijlocie, se poate produce o fractură a maxilarului.
 • Poate leziuni ale terminațiilor nervoase, ducând la amorțeală și dislexie.
 • Un flegmon se poate dezvolta.

Toate aceste complicații ar trebui ulterior supraveghează medicul dentist, în caz contrar pot exista consecințe negative nedorite care nu vor aduce disconfort pentru o zi.

Îndepărtarea retinei

Caracteristicile îndepărtării retineiUn dinte retras este numit molar care se înrăutățește. Operația de extragere a unui astfel de dinte este foarte dificilă și necesită anumitor abilități și abilități dentistului. Nu orice medic dentist va fi capabil să întreprindă o astfel de operațiune.

Inflamația poate dura câteva zile, iar în caz de complicații - o săptămână. Simptomele la înlăturarea retinei:

 • amorțeală;
 • umflarea obrajilor;
 • distrugerea funcției masticatorii;
 • denaturarea dictionarului;
 • edemul gingiei.

uneori există, de asemenea, supurație. Secvența operației, în acest caz particular, este redusă la realizarea următoarelor etape:

 1. Anestezie locală, anestezie mai puțin frecventă.
 2. Incizia gingiei și a țesutului, care a împiedicat creșterea corectă a incisivului.
 3. Cu ajutorul forcepsului, molarul bolnav este retras din soclu.
 4. Cusaturi pe rana, unde exista un dinte retinian.
 5. Prepararea unui tampon cu un agent special care împiedică eliberarea sângelui.
 6. Tamponul este aplicat timp de 10-15 minute.

Cât de mult edem

Edemul apare de obicei după îndepărtarea dintelui înțelepciunii sau în alte cazuri dificile. Uneori edemul este însoțit de un hematom. Edemul poate semnala astfel de patologii:

 • Cauze de umflare după îndepărtarea dintelui de înțelepciune și tratamentulCu privire la alergia care apare pe diferite medicamente utilizate în timpul și după îndepărtarea molarului.
 • Faptul că rămășițele molarului sunt în gingie.
 • Despre deteriorarea gravă a gingiilor.
 • Despre boala gingiei datorată infecției.

În cazul edemelor categoric interzis aplicați comprese calde. Numai frigul va ajuta. Este recomandabil să aplicați gheață zilnică de trei sau patru ori pe zi și să păstrați timp de aproximativ 15-20 de minute.

Edemul provoacă și exercitarea fizică a pacientului. După retragerea unui dinte, recomandă experții odihnă și pace cel puțin trei zile. Îndepărtați edemul va ajuta remedii folclorice, comprese, clătite cu decocții pe bază de plante.

Îndepărtarea simplă și complexă

Descrierea procesului de extracție simplă și complexă a dinților de înțelepciuneAceastă îndepărtare depinde de factori cum ar fi: creșterea corectă a dintelui - localizarea dintelui - numărul rădăcinilor dintelui.

Îndepărtarea simplă se caracterizează prin următoarele simptome: dintele este vizibil din gingii - nu există inflamație purulente - dintele crește relativ egal, rădăcinile sunt drepte.

O deleție complexă este o operațiune în astfel de cazuri:

 • dintele crește în mod incorect sau neuniform;
 • dintele nu este vizibil din guma;
 • există inflamație purulentă;
 • există edeme ale gingiei.

Dacă îndepărtarea este dificilă, specialistul o face anestezie mai puternică. De la incizia gresita a dintelui pentru a taia gingiile. Iar uneori, un doctor fortează un dinte pentru a-l rupe în părți separate și pentru al scoate.

După îndepărtarea molarului, verificați cu grijă sonda pentru prezența reziduurilor sau rădăcinilor dintelui. Astfel de acțiuni sunt obligatorii, deoarece dacă există resturi, uneori există o infecție și atacuri de durere în zona gingiei. Ca urmare a acestui fapt trebuie să încercați din nou la un dentist.

Când nu se găsesc reziduuri, dentistul pune un tampon cu o anumită soluție în fântână. În cazuri dificile, restaurarea ranii va fi mai lent, decât în ​​cele simple. Cel mai adesea după operații complicate, medicul prescrie antibiotice, pentru o strângere cât mai rapidă a prizei.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa rupi un dinte fara durere si teamaCum sa rupi un dinte fara durere si teama
Este dureros să scoateți dintele de înțelepciune?Este dureros să scoateți dintele de înțelepciune?
Îndepărtarea simplă și complexă a dintelui înțelepciuniiÎndepărtarea simplă și complexă a dintelui înțelepciunii
Simptomele abcesului parodontal al dintelui și abcesului după îndepărtareSimptomele abcesului parodontal al dintelui și abcesului după îndepărtare
Cauzele febrei după îndepărtarea dintelui înțelepciunii?Cauzele febrei după îndepărtarea dintelui înțelepciunii?
Guma este dureroasă la capătul maxilarului inferiorGuma este dureroasă la capătul maxilarului inferior
Totul despre durerea din gumă după extragerea dințilorTotul despre durerea din gumă după extragerea dinților
Îndepărtarea dintelui de înțelepciune pe maxilarul inferiorÎndepărtarea dintelui de înțelepciune pe maxilarul inferior
Ce tratează dentist-terapeutul, ce face medicul dentistCe tratează dentist-terapeutul, ce face medicul dentist
Durerea după extragerea dinților, ce trebuie să facețiDurerea după extragerea dinților, ce trebuie să faceți
» » Cât durează gingia după îndepărtarea dintelui înțelepciunii
© 2021 amigdas.com