amigdas.com

Ginseng rădăcină: o descriere a drogurilor și a proprietăților utile

Proprietăți de vindecare ale rădăcinii de ginsengProprietățile de vindecare ale ginsengului se datorează complexității și varietății de substanțe chimice care sunt conținute în celulele acestei plante. Multe dintre aceste substanțe au fost studiate destul de bine, dar în compoziția ginsengului există și substanțe al căror efect asupra corpului uman nu este încă determinat complet. Acești compuși includ uleiuri esențiale, polizaharide și peptide biologic active.

Indicații privind utilizarea și proprietățile medicinale ale ginsengului

Rădăcina de ginseng este venerată nu numai în Est. În Europa, au existat numeroase studii diferite pentru a determina proprietățile farmacologice ale ginsengului. Ce are proprietăți medicale?

 • Proprietățile rădăcinii de ginsengCompoziție chimică. Rădăcina de ginseng conține o varietate specială de glicozide organice - xatrioli și saponine. De asemenea, în această plantă sunt uleioase uleiuri esențiale, acizi, gudron și mucus, vitaminele C și B, polizaharide și peptide, pectine, fitosteroli. Prin numărul de substanțe utile - acesta este titularul înregistrării. Compoziția conține: fosfor, fier, molibden, zinc, bariu, stronțiu, mangan, aluminiu, calciu, siliciu, cupru, potasiu.
 • Adaptogene. Planta ajută la adaptarea în condiții de mediu atipice, situații stresante, ajută la dezvoltarea nutrienților în organism. Adaptogenii sunt adesea folosiți de scafandri, de cosmonaut, de sportivi profesioniști și de oameni din alte ocupații care sunt periculoși pentru sănătate. De asemenea, ginsengul este util să se utilizeze după o boală debilitantă și prelungită pentru a restabili corpul. Mai ales util este rădăcina cu efort fizic semnificativ. Crește rezistența și viteza de reacție.
 • Proprietate antiseptică și antiinflamatorie. Planta este folosită pentru hepatita A, rădăcina restabilește perfect ficatul. Externă este luată pentru a ușura durerea în caz de vânătăi, vindecarea rănilor.
 • Proprietăți de stimulare și tonifiere. Planta afectează delicat și benefic sistemul nervos. Letargie, apatie, oboseală, somnolență persistentă, tulburări nervoase, oboseală - toate aceste simptome sunt îndepărtate perfect cu medicamente de la ginseng. Se utilizează atât în ​​timpul tulburărilor nervoase, cât și în timpul tulburărilor psihiatrice. La o hipotensiune armonizează perfect tensiunea arterială, la un diabet zaharat - duce în normă sau rata cantității de zahăr într-un sânge și un metabolism. Planta creste apetitul, imbunatateste metabolismul, stimuleaza activitatea muschilor si inimii, revigoreaza energia corpului, intareste imunitatea, normalizeaza viziunea. Poate fi folosit ca profilaxie ARVI și în timpul unei epidemii de gripă.

Ginseng: Contraindicații

Contraindicații privind utilizarea ginsengului:

 • Când este contraindicată aplicarea rădăcină de ginsengcreșterea excitabilității;
 • hipertensiune;
 • boli congenitale ale sistemului nervos central;
 • tulburări psihice;
 • hiperfuncția tiroidei;
 • convulsii;
 • procesele de supurație;
 • temperatura corporală ridicată;
 • infecție cronică;
 • tulburări de sângerare.

În caz de supradozaj pot apărea astfel de efecte secundare:

 • tulburări de somn;
 • excitare nervoasă;
 • tahicardie;
 • dureri de cap;
 • vărsături;
 • urticarie;
 • nas sângerare;
 • diaree.

Proprietăți utile ale părților aeriene ale plantei

Nu este un secret faptul că materia primă clasică medicinală de ginseng este rădăcina ei. Dar, in acelasi timp, oamenii de stiinta au demonstrat ca in partile de iarba deasupra solului nu sunt mai putine glicozide decat in radacina plantei. prin urmare în medicina chineză populară, cu excepția rădăcină de ginseng, utilizarea semințelor sale și flori, precum și tulpini și frunze.

Dupa ce a petrecut numeroase studii, medicii au demonstrat că infuzia frunzelor acestei plante are un efect farmacologic similar infuzia de rădăcină, care este destul de posibil să se utilizeze pentru tratamentul diabetului primul si al doilea tip, ulcere venoase și necroză, malnutriție, tulburări neuropsihiatrice, pentru a recupera după ce a suferit stres din sindromul oboselii cronice.

Eliberarea formelor și preparate din ginseng

Există diferite forme de preparate pe bază de ginseng: materii prime vegetale sub formă de plăci uscate, tinctură, băuturi răcoritoare, rădăcini conservate, pulbere măcinată, extract.

Preparate farmacologice

Preparatele medicale din ginseng sunt fabricate în diferite forme de dozare și au tonifiere și efect de restaurare.

 • Unde este folosită rădăcina de ginseng?Granule și capsule. Unii producători recomandă aceste produse ca supliment alimentar în meniul zilnic. Pentru efectul terapeutic - două capsule de trei ori pe zi, pentru tonus - o capsulă o dată pe zi. Există preparate în care trei componente sunt simultan în compoziție: Eleutherococcus, ginseng american și chinezesc.
 • Tablete. Principalul ingredient activ este un extract din rădăcina ginsengului. Aceste medicamente sunt sfătuite să utilizeze la începutul zilei pentru a exclude insomnia, nu pentru a suprasolicita sistemul nervos. Durata cursului și dozajul sunt determinate de medic. De regulă, iarba sub orice formă este folosită o perioadă lungă de timp (o lună sau mai mult), după o pauză și din nou în continuare să ia medicamentul.
 • Ulei de ginseng. Utilizarea uleiului poate fi externă sau internă. Această formă de dozare este adesea folosită în cosmetologie: uleiul este adăugat la creme, măști, șampoane, loțiuni. Este de asemenea folosit pentru procedurile de baie, cu un masaj care mărește tonusul și întinerește pielea. Multe comentarii bune despre utilizarea uleiului pentru păr - cu uscăciunea, fragilitatea și pierderea acestuia.
 • Tinctura. În structură există: spirit de etil de 70% și rădăcină de ginseng. Utilizați până la 25 picături de tinctură de trei ori pe zi. Durata tratamentului de până la o lună. Dacă este necesar, medicul prescrie un al doilea curs.

Nu trebuie uitat acest lucru antipsihotice, antiepileptice, sedative medicamente și tranchilizante, sunt antagoniști față de preparatele de ginseng. Ele nu pot fi folosite în același timp. De asemenea, planta poate spori efectele agenților antidiabetici și hipoglicemici și a medicamentelor care încetinesc procesul de coagulare a sângelui. De asemenea, este interzisă utilizarea preparatelor din ginseng cu alte stimulente. Din meniul zilnic, trebuie să excludeți alcoolul, ceaiul puternic, cafeaua.

Droguri bazate pe ginseng

Astăzi în țara noastră astfel de medicamente sunt distribuite pe bază de ginseng:

 • Proprietăți utile ale rădăcinii de ginsengGinseng plus (Ginseng plus) este un extract concentrat de plante cu vitaminele A și E și jeleu regal liofilizat. Facilitatea are efect adaptogen si este folosit pentru oboseala, hipotensiune arterială, neurastenie, oboseală, insomnie, capacitate scăzută de a se concentra la vârstnici. Medicamentul se face în capsule de 0,75 grame. Medicamentul este utilizat o capsulă o dată pe zi timp de o jumătate de oră înainte de a mânca.
 • Ginseng (Ginseng) este un extract de ginseng. Facilitatea are efect adaptogen si este folosit pentru oboseala, hipotensiune arterială, reducerea capacității de concentrare în vârstă, insomnie, precum și în neurastenie. Medicamentul se face în capsule de 1 gr. Medicamentul este utilizat o capsulă o dată pe zi timp de o jumătate de oră înainte de a mânca.
 • Tinctura Ginsengi (tinctură de ginseng). Utilizarea acestui remediu este recomandată pentru muncă excesivă, oboseală, hipotensiune, neurastenie. Medicamentul este fabricat în flacoane de 50 ml. Cursul tratamentului și dozajul sunt prescrise de un medic.
 • Ginseng cum vitamino și mineralo (Ginseng cu aditivi minerali și vitamine). Compoziția acestui mediu sunt extract de ginseng, nicotinamida, vitamina B2, Bp, B12, B6, C, acid folic, calciu D-pantotenat, sulfat de calciu, sulfat de zinc, fumarat yodozhelezny, iodură de potasiu și fosfor. Medicamentul are un efect de refacere si adaptogene si este folosit in situatii de stres (abuzul cronic de alcool, stresul mental si fizic, oboseala), minerale si vitamine deficiente, oboseala, reducerea performanțelor fizice și mentale. Se face în capsule. Medicamentul este folosit o capsulă o dată cu o jumătate de oră înainte de a mânca. Timpul de tratament este de până la 3 luni.
 • Tincturu Bioginseng (tinctură Bioengion). Ea are un efect adaptogenic și este folosit pentru suprasolicitare, suprasolicitare fizică și mentală, condiții astenice, neurastenie, hipotensiune. Medicamentul este consumat de 35-40 picături de trei ori pe zi timp de o jumătate de oră înainte de a mânca. Timpul de tratament este de până la o lună. După o pauză de 2 săptămâni, repetați cursul.

Beneficiile de ginseng pentru femei

Rădăcina de ginseng pentru femei este utilă în perioada climacteristică și premenopauză, Planta aliniază starea emoțională și normalizează picăturile de presiune. Până la 50 de ani, nu este recomandat să o luați de multe ori, este posibil numai la sfatul unui medic. Din cele mai vechi timpuri, oamenii au știut de întinerire ginseng efect de cal: tonurile pielii, imbunatateste tenul, indeparteaza cearcanele si pungile de sub ochi, ridurile. Nu trebuie să uităm că, în orice formă de ginseng este interzisă de sângerare, precum și femeile gravide și în timpul alăptării.

Beneficiile de ginseng pentru bărbați

Planta este un afrodisiac celebru. Conține substanțe care stimulează activitatea sexuală. Cu disfuncție erectilă, erecție slabă, motilitate insuficientă a spermatozoizilor, infertilitate, medicul poate prescrie un curs lung de tratament cu tablete, tinctură, granule. De asemenea, aceste fonduri sunt recomandate bărbaților care sunt angajați în muncă fizică greoaie. Poți face o tinctură de alcool și tu, pentru care trebuie să cumperi o rădăcină uscată de ginseng.

Metoda de preparare:

 • Aplicarea rădăcinii de ginsengSe taie 100 gr. uscată rădăcină.
 • Transferați într-un container de sticlă.
 • Adăugați 500 gr. de vodca.
 • Se lasă să stea o lună într-un loc întunecos, la temperatura camerei.

Utilizați tinctură de 20 de picături de trei ori pe zi. Perioada de tratament durează o lună. Se agită înainte de utilizare.

Când pot să dau ginseng copiilor?

Copiilor sub 12 ani li se interzice să ofere produse pe bază de ginseng. Medicii chinezi nu recomandă utilizarea acestei plante medicinale până la 16 ani. Ei susțin că forța de viață a corpului copilului în curs de dezvoltare nu are nevoie de nici o stimulare suplimentară. Organismul copilului nu trebuie să fie "leneș" și să se bazeze pe unele medicamente suplimentare și externe. Cu toate acestea, interdicția este încă explicată caracteristicile sistemului nervos al copilului, care este adesea în mare emoție. Planta poate provoca unele efecte secundare neplacute - hiperactivitate, excitare nervoasă, insomnie, agresivitate.

Caracteristicile folosirii ginsengului în medicina populară chineză

Tinctura bazata pe radacina de ginsengNici una dintre instrucțiunile de utilizare a preparatelor orientale făcute pe bază de ginseng, desigur, nu menționează stagnarea energiei vitale "qi", a canalelor de energie, despre adevăratele cauze ale bolii. Medicii chinezi nu recomandă utilizarea unei plante persoane sub 40 de ani, atunci când acest lucru nu are nevoi serioase. Se crede că, la această vârstă, organismul se poate descurca cu ajutorul rezervei proprii de resurse.

În medicina chineză în timpul stagnării "qi" (procese diferite de inflamație în organism), într-un moment în care energia nu trece prin canale, este imposibil să folosim preparate tonifiante, stimulatoare de tip ginseng pentru a ridica vitalitatea. Este necesar să se determine cauza stagnării energiei, care este în zona de conștiință și spiritul omului.

De asemenea, medicii chinezi nu recomandă folosirea plantelor medicinale în vară, corpul va fi dificil de a face față sarcinii cu stimularea suplimentară a energiei.

Rădăcina ginsengului este puternic tonic natural, restabilind puterea corpului cu exerciții psihomoționale și mentale, efort fizic. Este util să se utilizeze în timpul recuperării după o boală lungă, ca imunostimulant pentru prevenirea ARVI și a epidemiilor de gripă. Și rădăcina nu poate fi luată ca vitamine. Înainte de utilizare, consultați întotdeauna un medic.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Chernogolovka comune: ce este această plantă?Chernogolovka comune: ce este această plantă?
Rădăcina de elecampane: ce ajută, proprietăți și contraindicațiiRădăcina de elecampane: ce ajută, proprietăți și contraindicații
Uleiuri esentiale pentru fata de riduriUleiuri esentiale pentru fata de riduri
Tinctura de ginseng - bună și reaTinctura de ginseng - bună și rea
Tinctura de eleutherococcus: beneficii și efecte negative asupra organismului, cum se aplicăTinctura de eleutherococcus: beneficii și efecte negative asupra organismului, cum se aplică
Lubrifiant-lichid de răcire și caracteristicile saleLubrifiant-lichid de răcire și caracteristicile sale
Care este mai bine să cumperi un rău pentru creșterea potenței la bărbațiCare este mai bine să cumperi un rău pentru creșterea potenței la bărbați
Ginseng în comprimate: proprietăți utile pentru bărbațiGinseng în comprimate: proprietăți utile pentru bărbați
Tinctura de ginseng pentru bărbați: proprietăți, rețete, rețete, recenziiTinctura de ginseng pentru bărbați: proprietăți, rețete, rețete, recenzii
Ginseng tincture: descriere, proprietăți utile și recenziiGinseng tincture: descriere, proprietăți utile și recenzii
» » Ginseng rădăcină: o descriere a drogurilor și a proprietăților utile
© 2021 amigdas.com