amigdas.com

Rechinul ghimpat Katran: descriere, hrană

Rechinul KatranAdâncimea mării este plină de multe mistere și pericole. Oamenii de știință încă nu au descoperit toate misterele care sunt ascunse sub coloana de apă. Studiați puțin locuitorii subacvatici, pești bine-cunoscuți, minunate plante subacvatice - toate acestea se găsesc pe fundul râurilor, lacurilor, mărilor și oceanelor.

Nu este un secret că nu există mai puțini prădători în apă decât pe uscat. Piranhas, rechinii, meduzele otrăvitoare reprezintă o adevărată amenințare la adresa vieții umane. Dar uneori există excepții, de exemplu, un rechin katran.

descriere

rechini KatranaAcest reprezentant al lumii subacvatice se referă la un grup de omizi, o familie de rechini de câine (sau țâțe). În comparație cu rudele sale, rechinul katran este mic, corpul său nu depășește 120-125 cm în lungime, greutatea este relativ mică, de aproximativ 11-12 kg. Nici unul dintre rudele rechinilor bolnavi nu trăiesc în Marea Neagră, cu excepția lui katrana.

Arată ca un mic prădător, foarte asemănător cu rudele sale. Corp extins, cel mai adesea de culoare gri. Botul și burta sunt pești albi. Suprafață dorsală triunghiulară, aripi anale absente, aripioare laterale uniforme, drepte și de lungime medie. O trăsătură distinctivă a rechinului katrana este de obicei luată în considerare prezența celui de-al treilea secol clipește - un fel de timpan oftalmic.

Cântarele din acest subspecie sunt puternice și dense, asemănătoare cu țesutul osos. Plăcile sunt ascuțite. Ca toate, dinții de rechin sunt aranjate în mai multe rânduri, sunt foarte ascuțite. În timpul unei vieți există o schimbare constantă a dinților: vechea cădere, deveni nouă. Rechinul are spini ascuțiți cu substanță mucoasă toxică, totuși, otravă nu este fatală.

Rechinul bolțos are un nas excelent, care o ajută să vâneze. Gill acoperă, absent, fruntea convex, ochii rotunde și negru. Puteți numi această specie o longevitate, trăiește aproximativ 25 de ani. Pește rapid și luminos. Bărbații sunt mai mari decât femelele.

Rechinul Katran nu atacă niciodată o persoană. O persoană este capabilă să se rănească numai pentru un pește ascuțit. Peștele în sine este practic imposibil de a suferi durere.

habitat

Rechinul ghimpat este găsit în multe mări, preferând o zonă climatică moderată. Se întâmplă în Atlanticul de Vest, Angola, Argentina, în Marea Mediterană. A fost văzută în Japonia. Acesta este un pește care nu căldura, deci în marea rece se simt mult mai bine decât în ​​cald. Dar îi place viața în Marea Neagră, pentru că există o floră și o faună unică. Departe de țărm nu este îndepărtat, dar se evită țărmurile. Adâncimea optimă pentru un rechin spărgător este de 100-200 metri adâncime. Prefer să conducă un stil de viață școlar. Adesea migrează în căutarea hranei, în principal în spatele școli de pești pe care îi vânează.

Cea mai mare adâncime la care rechinii canini pot cădea este de 1649 m. Există dovezi că catrana a fost prinsă cu o asemenea profunzime.

Sursă de alimentare

Ca orice prădător, reprezentanții acestei specii preferă să mănânce pește. Pe podeaua mării și oceanului există destule alimente, deci favorit de drăguț pentru katran sunt:

  • Marea de anșoa de Marea Neagră. Acesta este un pește mic de aproximativ 10-12 cm lungime. Se referă la anhovații europeni. Un interes deosebit pentru catran hamsa este cauzat în sezonul de toamnă, când hamsia este cel mai bine hrănit.
  • Marea șarpe de Marea Neagră.
  • Whiting. Reprezentant al familiei de cod, pește mic. Peștii preferă să se rătăcească în turme, adesea această specie îl migrează pe katran.
  • Macrou. Se referă la familia Perculaceae. Lungimea de aproximativ 30 cm. Iubita de un rechin bolnav, care este un concurent pentru om atunci cand prind un stavrid negru.
  • Guvid. Radacina de pește din familia Perciform. Micul rechin de pește prickly mănâncă atunci când principalele componente ale alimentației zilnice nu sunt suficiente pentru a se satura.
  • Hering. Se referă la familia de heringi. Acest pește este extras în mod activ de un bărbat, cum ar fi heringul pentru grăsimea subcutanată.
  • Scoici. Plăcere speciale katrany, mănâncă moluște, nu testa. Mănâncă, dacă nu mai e nimic de mâncat.
  • Crustacee. Ei merg la hrană ca o măsură forțată să nu moară de foame.

Rechinul katran este capabil să vâneze chiar și un delfin. Delfinii sunt mâncați în cea mai mare parte de către femei.

reproducere

Catcher Rechin CatchMaturitatea sexuală la bărbați și femei are loc la vârste diferite. Femelele sunt gata să ikromotu la vârsta de 17 ani, cu lungimea trunchiului este de 125 cm. Uneori, pubertate capabil să vină mai devreme de câțiva ani, adică cu vârste cuprinse între 13-14 ani între, cu lungimea corpului de 110-115 cm, în femela este gata să ikromotu.

Maturitatea masculului atinge vârsta de 13-14 ani, lungimea corpului fiind de 110-120 cm. Sezonul de împerechere începe, de obicei, în primăvară, în aprilie sau mai.

Împerecherea acestui tip de pește preferă la o adâncime de aproximativ 40 de metri. Malkow de sex feminin poartă mai mult de 20 de luni, este considerat a fi un rechin consumatoare de ovăz. Fertilizarea femeilor interne.

În toamnă, femelele însărcinate urcă la 10-20 metri în sus, ținând aproape de țărm. O femeie este capabilă să dă naștere la aproximativ 10-12 ani.

Fry se nasc în lungime de aproximativ 28-30 cm, care amintesc de părinți. În primele zile ale vieții, mâncați cu ajutorul unui sac de gălbenuș, stochează o cantitate de nutrienți.

Rechin și om

Captura CatronÎn ciuda faptului că această specie de pește marin și ocean nu este periculoasă pentru oameni, Katran uneori confunde o persoană cu toate planurile sale. Poate distruge pescarii:

  • mușcă uneltele de pescuit;
  • consumă pește comercial;

Cu toate acestea, trebuie reamintit faptul că un rechin nu este un pește decorativ, este un prădător și este capabil să cadă în agresiune. Turistii curiosi nu se recomanda sa ia pestele in mana - exista o sansa de a le rani spinii si de a infecta infectia. Otrava nu este fatală, dar durerea după accidentare este foarte palpabilă.

Carnea rechinului are un miros amoniac specific. Katran este un mic rechin care nu are acest miros neplăcut. Captura industrială este stabilită. În regiunile din Anglia, China, Norvegia, rechinul bolțuitor este prins pe o scară industrială.

În anii 30 ai secolului trecut, carnea conservată a fost produsă în mod activ din carne de rechin ghimpată. Acestea erau numite "anghilă afumată" și se bucurau de o mare popularitate. Până în prezent, Katran este utilizat în medicină. Din carne, se pregătesc balsamuri, care amintește de o stomac afumat. Ficatul rechinului scut Katran este utilizat în fabricarea medicamentelor, este extrem de bogat în vitamina A și D.

Pe malurile Oceanului Atlantic, rechinul canin a primit statutul de specie vulnerabilă. Datorită faptului că femeia a purtat pisicutele mult timp, populația nu are timp să crească și capturarea necontrolată a acestei specii poate duce la dispariția rechinului katran.

Iubitorii de exotici au încercat să reproducă această specie acasă. Acest lucru este posibil dacă furnizați domeniul de aplicare și conținutul adecvat pentru pești. Va avea nevoie de un acvariu mare unde va exista o multime de camere. Aceste pești iubesc spațiul, se mișcă foarte mult. Cu o lipsă de spațiu liber, cu un stil de viață sedentar, peștele va muri.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cele mai periculoase rechini din lume. Cele 10 cele mai periculoase rechiniCele mai periculoase rechini din lume. Cele 10 cele mai periculoase rechini
Viespa de mare este cea mai otrăvitoare meduze din lumeViespa de mare este cea mai otrăvitoare meduze din lume
Ordinul rechin de pisici este sigur pentru oameni!Ordinul rechin de pisici este sigur pentru oameni!
Specii de pești marine: descriere și caracteristiciSpecii de pești marine: descriere și caracteristici
Shark mako - cel mai rapid rechin din lumeShark mako - cel mai rapid rechin din lume
De ce un vis de rechin și cum să-l interpretezi într-o carte de vis?De ce un vis de rechin și cum să-l interpretezi într-o carte de vis?
Sea ruff: apariția, prinderea scorpionului de la Marea NeagrăSea ruff: apariția, prinderea scorpionului de la Marea Neagră
Condiții de întreținere și reproducere a peștilor de acvariu de rechini baluCondiții de întreținere și reproducere a peștilor de acvariu de rechini balu
Rechinul gonflabil: descrierea și habitatul peștilorRechinul gonflabil: descrierea și habitatul peștilor
Care este cel mai rapid pește din lume?Care este cel mai rapid pește din lume?
» » Rechinul ghimpat Katran: descriere, hrană
© 2021 amigdas.com