amigdas.com

Ce să hrăniți hamsteri acasă, ce le place să mănânce

Caracteristicile hamsterilor hrăniți acasăExistă multe îngrijorări cu aspectul unui animal de companie în casă. Nutriția este principala problemă principală pentru îngrijirea animalelor. Hamsterii aparțin microbilor, dar, la fel ca orice animal de companie, au nevoie de o nutriție de înaltă calitate.

Ce hamsteri mănâncă acasă, ce hamsterii mănâncă în habitatul lor natural?

Ratiunea hamsterilor in conditii naturale

Ratiunea hamsterilor in conditii naturaleAnimalele mici sunt foarte populare pentru familiile cu copii. Hamsterii hrăniți cumpără adesea, așa cum îi plac adulții și copiii. Activitatea și starea de sănătate a rozătoarelor mici vor depinde de nutriția și îngrijirea lor. Dieta corect compusă afectează dezvoltarea oricărui animal de companie.

Astăzi, în toate magazinele de animale de companie pot fi achiziționate o varietate de feed-uri pentru multe tipuri de animale de companie. Acestea sunt special dezvoltate, ținând cont de nevoile animalelor de companie. În ciuda acestui fapt, mulți maeștri se hrănesc incorect cu animalele, ceea ce le afectează sănătatea și longevitatea.

Pentru a înțelege cum să hrăniți în mod adecvat un hamster, trebuie să știți ce este inclus în dieta lor naturală. Este cunoscut faptul că pentru hamsteri habitatele naturale sunt stepi și câmpuri. Într-o astfel de localitate se săpat urlete pentru locuire. În ele nu numai că trăiesc, ci și stochează alimente. Principala hrană pentru aceste rozătoare drăguțe - cereale. Baza dieta lor este:

  • grâu;
  • ovăz;
  • porumb;
  • mei și alte culturi de cereale.

În timpul frigului de iarnă, aceste stocuri sunt consumate treptat, iar în primăvara anului rozătoarele sunt forțate să treacă proteine ​​alimentare de origine animală. Acesta include:

  • Gândacii.
  • Worms.
  • Fluturi și alte insecte.

Rozătoarele de dimensiuni mai mari uneori vânează animale mici. Animalele au nevoie de vitamine diferite, așa că mănâncă legume și fructe - sfeclă, mere, pere, morcovi și alte specii comune.

Judecând după dieta într-un mediu natural, sunt hamsteri animale omnivore. Acestea pot fi hrănite cu alimente diferite, dar în porții mici.

Puteți să hrăniți hamsteri acasă

Produse și furaje pentru hamsteri în casăMecanismele biologice sunt, de asemenea, relevante la domiciliu. Dieta în mediul natural trebuie luată în considerare atunci când faceți un meniu pentru hamsterul dvs.

În hrana pentru animale de companie include toate ingredientele necesare - mei și ovăz, semințe de floarea-soarelui și mazăre, nuci și porumb. Prin turnarea unor astfel de alimente în jgheabul alimentar, puteți să determinați imediat ce iubește cel mai mult animalele de companie.

De asemenea, amestecul include adesea grâu granulat, amestecuri vitaminizate și furaje mixte. Acestea pot fi achiziționate separat în magazinul de animale de companie, dacă nu sunt incluse în furajele principale pentru hamster. Specialiștii recomandă hrănirea hamsterului un fel de hrană, la care este obișnuit și iubește.

Falconul superior și inferior al acestor rozătoare are particularități în structură. Pe ele sunt incisivi mari fără rădăcini. Ele cresc de-a lungul vieții animalului. Din cauza acestei caracteristici a incisivilor mari, hamsterul ar trebui să mănânce alimente solide. Din acest motiv, dinții nu pot crește prea mult. Incisivii prea mari îi vor interfera în timpul mesei.

Hamsterii au pliculețe de obraz în care se hrănește. În timpul mesei, animalul, aproximativ 20%, se află în hrana pentru cămară naturală și apoi o mănâncă într-un loc retras.

Ratiune: ce poti manca hamsteri

Ratia necesară a hamsterilorHamsterii conțin acasă nu este dificil. Cu toate acestea, aducând această creatură drăguță acasă trebuie să știți ce este mai bine și mai util să se hrănească. Alimentele la domiciliu nu ar trebui să fie foarte diferite de alimentele naturale.

Bazele dietei ar trebui să fie cerealele - hrișcă, ovaz, grâu, orz. Și, de asemenea, în amestec trebuie să adăugați leguminoase - mazăre, fasole, linte, fasole. Foarte adesea în semințele de furaje terminate sunt adăugate semințe de dovleac, pepene și floarea-soarelui. Este bine să adăugați nutletele - caju, nuci, alune, năut și altele - la alimentele de origine.

Green verde - un supliment obligatoriu în dieta zilnică. Practic, ei folosesc patrunjel, frunze de salata, marar, trifoi, papadie, urzica.

Micii rozătoare mănâncă cu plăcere legume și fructe. Ele sunt necesare pentru dezvoltarea și creșterea completă a animalului de companie. Fructele și legumele din dietă vor ajuta la întărirea imunității. În timpul iernii este mai dificil să se asigure acest tip de produse, dar acestea pot fi administrate într-o formă uscată. Și, de asemenea, pentru hrănirea de hamsteri, fructe de padure congelate, fructe și unele tipuri de legume sunt folosite.

De la masa de casă nu puteți da mâncare rozătoarelor. Ce îmi place hamsterii, ce bunate? Dacă există o dorință de a răsfăța delicios, atunci este mai bine să dați hamsterului următoarele alimente:

  1. Bambus și germeni de grâu.
  2. Ramuri de foioase și pomi fructiferi în primăvară.

Hamsterii iubesc să mestece ramuri de copaci care își curăță dinții și, de asemenea, să saturează corpul animalului cu toate vitaminele vitale și oligoelementele vitale importante.

Pentru dezvoltarea normală a unui rozător de origine este nevoie de alimente cu proteine. Cea mai bună opțiune - carne de pui într-o formă fiartă, dar fără sare și condimente. Puteți oferi râme, carne de creveți. O bună sursă de proteine ​​este ouăle (prepeliță sau pui). Ele nu pot fi date mai mult de două ori pe săptămână.

O opțiune bună produse lactate fermentate - iaurt sau kefir de până la 1% grăsime. Mai multe alimente grase vor provoca o problema cu organele digestive. Dacă apar din cauza acestor produse, puteți da o supă de orez de hamster pentru a restabili tractul digestiv.

Aceste animale drăguțe în timpul zilei sunt aproape întotdeauna adormite și sunt active mai aproape de noapte. În această privință, masa principală are loc seara. este de dorit da hrană la un moment dat, astfel încât hamsterul este folosit pentru programul său alimentar. Alimentele preparate în jgheab trebuie întotdeauna să fie proaspete și echilibrate. Seara se recomandă să-i dați terci și un amestec de cereale. Seara, puteți, de asemenea, oferi un tratament.

Dimineața este mai bine să oferim mai multă mâncare ușoară, de exemplu, verdeață și legume. O mare importanță este calitatea produselor, astfel încât acestea să fie proaspete și naturale.

Produse interzise

Descrierea produselor interzise pentru hamsteriAcum știm că puteți mânca hamsteri, ce fel de alimente le place. Există, de asemenea, alimente, care este atribuită speciilor interzise. Fiecare proprietar de îngrijire ar trebui să înțeleagă că nu toate produsele alimentare vor beneficia de animalul domestic.

Acestea includ grasimi si alimente sarate, mâncăruri afumate și dulci. Și, de asemenea, nu se recomandă să oferiți fructe citrice și exotice. Sub interdicție, usturoi, varză, ceapă, pepene verde, cartofi.

Înainte de a introduce alimente noi în dietă, merită să ne gândim dacă hamsterul se hrănește cu astfel de alimente în habitatul său natural. Cu cât este mai naturală mâncarea, cu atât mai multe beneficii pe care le va aduce animalului și vor avea mai puține probleme de sănătate.

Regimul de hrană al hamsterilor

Regimul de hrană și îngrijirea hamsterilor acasăÎntr-o cușcă, orice animal ar trebui să aibă apă potabilă. În ceea ce privește hamsterii, baza nutriției lor este cerealele uscate. În acest sens, ei au nevoie de acces permanent la apă proaspătă.

Dacă le dai fructe, legume și verdeață, rozătoarele nu sunt atât de dispuși să bea apă. În ciuda acestui lucru, bolul de băut cu apă trebuie să fie spălat în mod regulat și umpleți cu apă proaspătă.

Și, de asemenea, este necesar să se aibă grijă de asta într-o colivie pe care a avut-o rozătoarele roată pentru alergare. Uneori, un hamster este eliberat din casă astfel încât să ruleze în cameră sub supraveghere. Astfel de plimbări vor ajuta la evitarea obezității atunci când devine adult.

Dacă respectați toate regulile de hrană, animalul va păstra sănătatea bună pentru o perioadă lungă de timp. El va fi activ, pufos și frumos.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Șopârle. Ce se mănâncă acasă și în mediul natural?Șopârle. Ce se mănâncă acasă și în mediul natural?
Cum de a apela un hamster un băiat și o fatăCum de a apela un hamster un băiat și o fată
Cum arată câmpul hamsteri, habitatul lorCum arată câmpul hamsteri, habitatul lor
Cum se determină sexul hamsterului DzhungarCum se determină sexul hamsterului Dzhungar
De ce un caine place sa manance iarba in timpul unei plimbari?De ce un caine place sa manance iarba in timpul unei plimbari?
Angor hamster: descrierea rasei, sfaturi privind îngrijireaAngor hamster: descrierea rasei, sfaturi privind îngrijirea
Dzhungar hamster: îngrijire și conținutDzhungar hamster: îngrijire și conținut
Cum să hrăniți un șobolan decorativ acasăCum să hrăniți un șobolan decorativ acasă
Cuprinsul de bomboane la domiciliuCuprinsul de bomboane la domiciliu
Regulile pentru îngrijirea unui hamster sălbatic devin un animal de companieRegulile pentru îngrijirea unui hamster sălbatic devin un animal de companie
» » Ce să hrăniți hamsteri acasă, ce le place să mănânce
© 2021 amigdas.com