amigdas.com

Herpesul de pe buză: cauze, simptome și tratament

Herpesul de pe buză: tratamentProbabil, aproape orice persoană de pe pământ sa confruntat cu o boală atât de neplăcută ca și herpesul de pe buză. Manifestarea acestei boli se datorează unei leziuni locale care nu are un efect complet asupra întregului corp, dar simptomele sunt foarte neplăcute.

Această afecțiune este caracterizată ca o încălcare a aspectului estetic, care poate strica aspectul unei persoane și în manifestările dureroase pe buze, sub forma unei rani care se scurge.

Există un număr mare de opțiuni de tratament pentru herpesul pe buză, dar este aproape imposibil de evitat, deoarece virusul este în corpul a 95% din locuitorii planetei. În timpul unei scăderi a imunității sau sub influența altor factori nefavorabili, boala apare cel mai adesea pe față, ceea ce este foarte neplăcut. Din acest motiv, oamenii încearcă să afle cum și cum să trateze herpesul pe buze cât mai repede posibil.

Herpesul este cel mai frecvent virus de pe Terra. Compoziția sa este foarte simplă și în forma sa pură este foarte susceptibilă la mediu - este instabilă în atmosferă, nu tolerează temperaturile ridicate etc. Cu toate acestea, luând în considerare faptul că infecția se găsește numai în corpul uman, aceasta complică capacitatea de ao influența în alt mod. Herpesul de sub buză poate "să se facă" de ani de zile și chiar de zeci de ani, fără a manifesta nicio activitate, dar în timpul slăbicirii imunității, el se face cunoscut. Și cele mai frecvente dintre toate consecințele sunt apariția exterioară a herpesului pe buze.

Cauzele bolii

Din cauza a ceea ce este un herpes pe labiumsHerpesul pe buze poate fi format în orice interval de timp și în orice moment al anului. O persoană poate fi vindecată doar dintr-o erupție cutanată, de îndată ce se formează altul.

La unii oameni, herpesul pe buze poate apărea în anumite sezoane, în timp ce în altele este destul de diferit la diferite momente ale anului. Toate acestea indică trecerea individuală a bolii, mai exact despre starea imunității umane.

Principalii factori provocatori sunt atât bolile concomitente, cât și starea psihologică a unei persoane:

 • orice patologie inflamatorie, însoțită de o temperatură ridicată a corpului;
 • bolile de răceală, gripa, ARVI, precum și inflamația tractului respirator;
 • vaginale și patologice ale pielii;
 • boli infecțioase;
 • tulburări psihice;
 • boli ale sistemului nervos și stres;
 • supraîncălzirea și hipotermia;
 • oboseala psihologică și fizică.

Aceste condiții pot provoca nu numai apariția anumitor boli, ci și deteriorarea apărării organismului, în timp ce începe să creeze anticorpi față de antigenii prezenți, dacă este o boală rece sau infecțioasă. În timpul înrăutățirii stării mentale și fizice, imunitatea încearcă, de asemenea, să normalizeze funcțiile de protecție din organism, cheltuind anumite resurse pe ea. Virusul herpes, care a fost tot timpul în repaus, începe să se intensifice și, pentru că organismul este slăbit, boala apare cu succes.

Simptomele herpesului pe buze

Principalul simptom al herpesului este bulele multiple cu un lichid de culoare galbenă în regiunea buzelor, ca regulă, în colțuri, dar poate fi și pe buza superioară și inferioară. În timpul deschiderii veziculelor, exudatul lichid (exudat) iese, infectând cu acesta cele mai noi părți ale țesuturilor, transformând astfel întreaga suprafață într-un singur blister mare de 1-2 cm în diametru.

Dar apariția bulelor nu este instantanee, deoarece acest lucru este precedat de astfel de simptome:

 • Cum se face herpesul pe buzedurere - imediat înainte de apariția veziculelor în zona viitorului neoplasm al blisterelor, se poate simți sindromul durerii;
 • mâncărime - locul viitorului vezicule purulente poate fi ușor mâncărime, iar orice încercare de a face acest lucru doar accelerează dezvoltarea bolii;
 • hiperemia buzelor - apariția roșeaței în unele locuri, în care va exista o dezvoltare a procesului herpes.

Cel mai adesea, simptomele de mai sus apar în agregat și sunt observate cu câteva zile înainte de erupție cutanată. Aceasta poate fi precedată de hipotermie, răceală, stare de rău și o creștere a temperaturii.

Atenție: erupțiile la 95% din cazuri se formează dimineața după simptomele de boală descrise mai sus, deoarece în timpul somnului cele mai vulnerabile sunt toate sistemele corporale. Se recomandă utilizarea vitaminelor, preparate fortificatoare și remedii folclorice - lămâie, usturoi, ceapă, aceste produse pot rezista în mod activ numeroase viruși, inclusiv herpes.

Etapele dezvoltării bolii

Prin manifestările simptomelor devine clar că herpesul de pe buze trece prin mai multe etape de dezvoltare - de la zgârieturi și mâncărime până la formarea unei vezică plină cu un lichid purulent.

Procesul de dezvoltare a bolii în etape arată astfel:

 • Prima etapă - manifestată prin simptome locale în gură și stare generală de rău, suprafața exterioară a buzelor, precum și la colțurile lor.
 • Etapa de formare a bulelor - Inițial se poate începe cu microscopice capsule unice, de obicei cu 1-2. Aceste capsule sunt umplute cu un lichid gălbui și acoperite cu un strat dens.
 • Ce etape de dezvoltare este herpesulStadiul ulcerației - primele blistere încep să atingă vârful stadiului de dezvoltare și sunt deschise, în timp ce infectează țesuturile adiacente. Creșterea generală în zona herpesului începe treptat.
 • Etapa apariției unei căruțe - se caracterizează printr-o perioadă în care rănile deschise se usucă și încep să devină acoperite cu o crustă dură. În timpul unei încercări de îndepărtare, sângerarea sau scurgerea exsudatului are loc dacă crusta cu epiteliul este strâns legată.
 • Ultima etapă este finală, după care herpesul nu crește în mărime, nu apar blistere noi cu lichid, iar procesul inflamației avansează până la încheierea acestuia.

Atenție: nu sfătuiți să scoateți crusta mecanică uscată de herpes, instrumentele mai nefolosite sau mâinile nespălate. Există un risc foarte mare de a intra într-o infecție mai gravă. Și procesul de vindecare va dura mult mai mult.

Imagine clinică

Imaginea clinică a herpesului pe buze este un proces în curs de dezvoltare secvențial infecțios:

 • precursorii bolii sunt disconfort și mâncărime în regiunea buzelor - cu câteva zile înainte de aparițiile externe;
 • bulverse cu exudat - 2-3 zile, timp în care site-ul cu infecție cu herpes este crescut datorită deschiderii periodice a capsulelor cu exudat și apariției unor noi;
 • Cel mai lung interval este stadiul ulcerației, care pot fi amânate până la o săptămână;
 • apariția unei căruțe - un proces destul de imprevizibil, poate dura mai multe zile și mai mult de o săptămână. Rezultatul va depinde de caracteristicile individuale ale organismului, de gradul de interferență în îndepărtarea crustei și de metodele de afectare a zonei afectate.

Durata totală a întregului proces de inflamație este aproximativ până la două săptămâni, Totuși, acest proces poate fi întârziat datorită tratamentului analfabetic sau a deteriorării permanente a integrității crustei toracice și a peliculei, împiedicând astfel aceste bule de vindecare rapidă.

Tratamentul herpesului pe buze

Tratamentul principal pentru herpesul pe buze este redus la utilizarea medicamentelor pentru acțiune antivirală.

Având în vedere gravitatea procesului de patologie, există mai multe varietăți de forme de medicamente - geluri, unguente, cremă, injecții și comprimate:

 • valacyclovir - preparatul se face sub formă de tablete. Principala caracteristică a acestui medicament este absorbția sa bună la sângele și celulele corpului, care are un puternic efect antiviral. Se produce în comprimate de câte 500 mg fiecare. Având în vedere instrucțiunile, utilizarea este recomandată pentru un comprimat de 4-5 ori pe zi, iar în timpul trecerii complicate a bolii și în prezența unor erupții semnificative pe buze, trebuie să creșteți doza de două ori. Cursul de terapie se desfășoară până la o săptămână.
 • Aciclovir pentru herpesaciclovir - cel mai accesibil și mai ușor remediu, utilizat pe scară largă pentru a trata herpesul pe buze. Acyclovir este fabricat și sub marca Zovirax. Forma de fabricație poate fi sub formă de tablete sau unguente. Unguentul trebuie aplicat pe zona veziculei cu un strat mic de cel puțin 4-5 ori pe zi, până la vindecarea completă. Tabletele trebuie luate câte unul câte unul de 5 ori pe zi. Având în vedere severitatea erupțiilor cutanate (în mai multe locuri sau ulcerații singulare), trebuie utilizate doze de 200, 400 sau 800 mg. Începutul primirii trebuie făcut la afișarea primelor semne. Având în vedere susceptibilitatea virusului herpesului la principalul ingredient activ al acestui medicament, procesul de inflamație continuă rapid să scadă, durata tratamentului nu depășește 4 zile.
 • panavir - un remediu pentru virusul herpesului de dezvoltare rusească. Produs sub formă de injecții și gel. Gelul trebuie aplicat în mod obișnuit la locul erupțiilor cutanate. Forma sub formă de injecții sub ea prevede o compoziție în flacoane de 5 ml pentru utilizare intravenoasă - 2 injecții pe zi. După două zile, circuitul se repetă. Acest medicament are un efect puternic asupra virusului herpes, datorită acestei recuperări care poate apărea în 3-4 zile. În timpul erupțiilor repetate sau ca măsuri preventive, repetați o lună mai târziu.
 • famciclovir - acest produs este fabricat în tablete. Se utilizează numai pentru prescrierea medicului, deoarece manifestările toxice pot fi observate sub formă de stare generală de rău, dureri de cap și greață. Din acest motiv, prima doză este administrată de o tabletă de trei ori pe zi, la o doză de 125 mg. Același produs se face sub forma unei creme numite penciclovir. Are aceleași proprietăți. Aplicarea cremei este implicată în locul inflamației în sine.
 • Unguent Oksolinovaya - un mijloc accesibil și simplu de combatere a diferitelor boli virale, inclusiv herpes. Se face sub forma a 1-2% din substanța activă. Utilizați similare cu gelurile antivirale și unguente - aplicarea pe site-ul leziunii de 3-4 ori pe zi timp de 4-5 zile.
 • Vera-Merz Serol pentru tratamentul herpesuluiViru-Merz Serol Este o cremă care are un efect de uscare și antivirală. Este folosit de 4-5 ori pe zi. Rezultatul poate fi observat după prima zi de aplicare, când herpesul de pe buză scade în dimensiune, iar bulele cu lichidul deshidratat.
 • Fenistil Pencivir Este o cremă pentru uz extern. Este un tratament eficient pentru combaterea herpesului pe buze și este, de asemenea, utilizat ca profilaxie. Se aplică pe zona de formare cu bule pe toată durata zilei o dată la 2 ore. Este necesar să fiți atenți la acei oameni care sunt sensibili la efecte secundare - este probabil arsură și mâncărime.

Atenție: medicamentele antivirale sunt complet incompatibile cu alcoolul și contraindicate femeilor însărcinate. Înainte de a utiliza orice remediu, este necesară o consultare specializată, deoarece există contraindicații de natură individuală și generală.

Tratament auxiliar

În plus față de medicamentul principal, care este atribuit direct pentru distrugerea consecințelor virusului, se poate recomanda utilizarea de medicamente auxiliare care ajută la restabilirea și întărirea imunității și, de asemenea, creșterea efectului principalelor medicamente:

 • Ulei de șolduri ajuta la accelerarea tratamentului herpesuluiulei de bursă - are un efect stimulativ asupra zonelor afectate, promovează recuperarea lor rapidă și sporește regenerarea;
 • Creme și unguente pe bază de Pantenol - această substanță anestezează și dezinfectează și, de asemenea, promovează cea mai rapidă regenerare a țesutului. Aplicarea se face cel mai bine alternativ cu medicamente antivirale cu o diferență de o oră;
 • imunomodulatoare - Immunal. Acest tratament este recomandat numai de către un medic;
 • complexe de vitamine - afectează pozitiv imunitatea și, în general, întregul corp.

Scopul utilizării tratamentului suplimentar, alegerea acestuia și dozajul tuturor mijloacelor trebuie să fie pe deplin coordonat cu medicul, el va determina posibilitatea combinării procedurilor medicale auxiliare cu tratamentul antiviral principal.

Metode tradiționale de tratament

Împreună cu medicamentele cunoscute, metodele folclorice de tratare a herpesului pe buze nu sunt deloc de succes, deoarece au o eficiență practică și sunt verificate de timp:

 • aloe Este o plantă destul de populară care a devenit renumită pentru proprietățile sale medicinale, pe care le-a recunoscut medicina oficială. Pentru recuperarea rapidă și reducerea simptomelor de herpes, este necesar să se aplice frunze de aloe proaspăt tăiate în zona erupției cutanate. Efectuați această procedură o dată pe zi timp de o jumătate de oră, boala poate fi vindecată în 4-5 zile.
 • Calendula pentru prevenirea herpesuluiVaselina și Calendula - aceasta este rețeta cea mai comună, care vindecă rapid și eficient formarea herpesului pe buze. Pentru a pregăti soluția, trebuie să amestecați o linguriță de vaselină și o lingură de suc de calenzel proaspăt stoarse. Apoi aplicați compoziția la locul infecției.
 • sare - o metodă de tratament puțin controversată, dar eficacitatea sa este dovedită și de vindecarea rapidă a rănilor. În timpul formării primelor bule cu lichid, acestea trebuie lubrifiate cu o soluție salină ușoară. Această metodă se bazează pe abilitatea de sare corozivă, care, în primele minute va fi capabil de a avea un impact asupra bule - ele încep să fie deschis înainte de timp, iar disponibilitatea acestei soluții nu permite procesul să se răspândească în continuare, creând impactul margini podsushivayuschee. Astfel, odată cu dezvoltarea inadecvată a întregului proces, apare cea mai veche formare a unei cruste. Recuperarea poate apărea în 3-4 zile. Trebuie remarcat faptul că această metodă nu este recomandată pentru pacienții cu sensibilitate ridicată durere, ca și în timpul aplicării de sare pe rana poate simți mâncărime severă, durere și senzație de arsură.
 • Ulei de brad - Puteți cumpăra deja produsul finit în farmacie. Metoda utilizării sale este foarte simplă - în timpul apariției primelor semne sau capsule cu un lichid, aplicați o vată de bumbac cu ulei de brad în zona inflamată a buzelor. Periodicitatea trebuie să fie de cel puțin 3 ore pe tot parcursul zilei. Eficacitatea acestei metode poate fi văzută în ziua următoare de aplicare, când procesul se va reduce.

Înainte de a utiliza remedii folclorice, trebuie să consultați un medic, deoarece este posibil să apară chiar reacții alergice la materiile vegetale.

Măsuri preventive

Principala metodă preventivă este întărirea și menținerea unui stil de viață sănătos. În timpul imunității normale, virusul herpesului nu se manifestă mult, deoarece apărarea corpului eliberează anticorpi în timp pentru a lupta.

De asemenea, trebuie să urmați reguli destul de simple:

 • Nu utilizați obiecte de igienă personală cu cineva;
 • evitați contactul cu cei care manifestă manifestări active de herpes;
 • Nu rămâneți cât mai mult timp în haine umede, în ploaie sau în pantofi ude;
 • Să excludă bolile catarale și să se pună pe vreme;
 • evitați camerele cu o pescaj;
 • tratați cu atenție sănătatea.

Ultimul punct poate fi caracterizat prin toate etapele necesare de prevenire a herpesului pe buze, ca subiect al unui mod sănătos de viață, precum și o mare atenție pentru sănătatea dumneavoastră, puteți elimina apariția acestei boli pentru totdeauna.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se trateaza o raceala pe buze - cele mai eficiente mijloaceCum se trateaza o raceala pe buze - cele mai eficiente mijloace
Răni în gură și cauze de tratamentRăni în gură și cauze de tratament
Herpes în limba: descriere și fotografieHerpes în limba: descriere și fotografie
Simptome și tratament al șoldului la om, fotoSimptome și tratament al șoldului la om, foto
Tratamentul herpesului la copii, foto al manifestărilor externe ale patologieiTratamentul herpesului la copii, foto al manifestărilor externe ale patologiei
Genital herpes la bărbați: simptome, tratament și fotografiiGenital herpes la bărbați: simptome, tratament și fotografii
Herpesul pe nas: metode pentru tratarea răcelilor, fotoHerpesul pe nas: metode pentru tratarea răcelilor, foto
Cauzele și tratamentul herpesului pe fațăCauzele și tratamentul herpesului pe față
Tratamentul și prevenirea herpesului pe picioareTratamentul și prevenirea herpesului pe picioare
Boli ale cavității orale: boli majore și prevențieBoli ale cavității orale: boli majore și prevenție
» » Herpesul de pe buză: cauze, simptome și tratament
© 2021 amigdas.com