amigdas.com

Rochii de pește: soiuri și caracteristici

RoșiiMajoritatea pescarilor ruși s-au familiarizat cu roach-ul în copilăria timpurie. Acest lucru se datorează faptului că această specie trăiește în aproape toate râurile țării. Recolta este pe tot parcursul anului. În alte țări, acest pește trăiește, totuși, acolo este considerat a fi de mică valoare și foarte ieftin. Practic, este folosit pentru a pregăti hrana pentru animale și păsări.

Habitat și subspecii

Specii roșcate

În Rusia există mai multe soiuri de roach. Pescarii din Volga captivează roach-ul obișnuit, voblo și baterea. Pescarii din regiunile nordice ale părții europene a țării numesc peștele prins brut. Locuitorii din Ural și din Siberia de Vest sunt bine familiarizați cu peștele Chebak. În Siberia de Est, un pește popular este o gutui. Unele specii de roach pot trăi ușor apă salină. Acest lucru se referă la berbec, Vobla și Aral roach. Aceste specii sunt comune regiunile sudice țară.

Diferențe externe

Caracteristicile nutrițieiMajoritatea pescarilor disting cu ușurință roachul de alte specii datorită scării foarte mari. În plus, o caracteristică distinctivă a acestui tip este prezența 5 dinți faringieni pe fiecare parte a gurii. Și pentru a identifica indivizii pot fi de ochi, care au un iris cu un punct roșu în mijloc. Culoarea cântarelor variază de la abdomen la spate. Aproape toate subspecii au o spate întunecată, culoarea căruia variază de la negru la albastru. Culoarea părților și a abdomenului poate varia de la argintiu la aur. diferențele asociate cu habitat.

mâncareRoach este întotdeauna considerat un pește mic. Dimensiunea medie a persoanelor fizice este rară depășește limita 300 grame. În cinci ani, greutatea indivizilor din această specie nu depășește 100 de grame. Cu toate acestea, unii pescari au putut captura persoane fizice a căror greutate a ajuns la un kilogram și jumătate. Lungimea acestor pești nu depășește 35 de centimetri. În Germania, a fost înregistrat un caz în care pescarul a reușit să captureze un specimen cântărind 2,5 kilograme.

Nutriție și reproducere

Ce se hrănește cu roachulPescarii tineri ar trebui să învețe ce mănâncă roach-ul înainte de a găti momeala. În diferite perioade ale anului, dieta acestei specii variază. În timpul iernii, indivizii sunt forțați să mănânce plancton și crustacee exclusiv mici. În această perioadă, dieta este destul de redusă, iar multe persoane mari încep să mănânce tineri. În primăvară, dieta reprezentanților acestei specii este îmbogățită de larvele de insecte care au intrat în apă. Și, de asemenea, în această perioadă, roachul consumă vierme și crustacee mici. În timpul verii, persoanele se hrănesc cu lăstari de alge, larve libelule și insecte mici. În perioada de toamnă, dieta se extinde din cauza căderii semințelor în apă.

Se știe că roaba este pregătită pentru apariția puilor la vârsta de doi ani. Timpul în care se produce depunerea icrelor depinde de habitat. Deci, în zonele inferioare ale Volgăi, procesul de reproducere începe la sfârșitul lunii martie. În acest moment, apa încălzește până la zece grade de căldură. În banda mijlocie, reproducerea de obicei începe nu mai devreme de mijlocul lunii mai. În Siberia, acest pește nu produce ouă decât în ​​iunie.

În râul Volga, pentru reproducere, se aleg golfuri mici. Înainte de începerea apariției icrelor, peștele este acoperit cu mici pene albe, care apoi se îngroașă. Cântarea devine aceeași la două săptămâni după naștere. Înainte de începerea aruncării caviarului, femelele și masculii sunt ridicați la suprafață. Ouăle, care intră în apă, încep să se așeze pe stânci și mușchi. Se atașează unul pe celălalt destul de strâns. Unii pescari compară un grup de ouă cu ciorchini de struguri.

Prăjiturile apar la 10 până la 14 zile după înflorire. În termen de o săptămână mănâncă conținutul sacilor de gălbenuș. După aceea, ei trec la mic plancton. În râurile deschise, creșterea tânără începe doar la sfârșitul lunii iulie.

Caracteristicile capturii de roach

Pescarii remarcă faptul că captura de roach are caracteristici în diferite perioade ale anului. În timpul iernii, este practic absent în rezervoarele deschise, deoarece se lasă pentru iernare în gropi adânci. La suprafață, roaba începe să apară în mijlocul primăverii. De îndată ce apa începe să se încălzească, zeci de pescari ies cu tije de pescuit. Ei știu că în timpul perioadei de reproducere există un lipici foarte ridicat.

Ca momeală, pescarii aleg viermi mici sau viermi de sânge. În timpul verii, ca momeală, puteți folosi grâu bine gătit, verdeață sau aluat obișnuit. Pentru prinderea roachului, cele mai apropiate unelte sunt cele mai potrivite:

  • flotor de pescuit;
  • filare;
  • alimentator.

Pescarii experimentați știu că o captură mare poate fi asigurată prin respectarea câtorva reguli simple. Mai întâi de toate, nu trebuie să faceți zgomot în timpul pescuitului. Linia de pescuit pentru pescuit ar trebui aleasă cât mai subțire și mai puțin vizibilă. Nu vă temeți că se va rupe, deoarece greutatea indivizilor este mică. Și, de asemenea, nu trebuie să supraîncărcați peștele în timpul momelii. Este necesar să se atragă cât mai mulți pești pe loc de pescuit, dar nu să se hrănească. Momeala se transformă repede în apă și roach-ul merge în alte locuri.

mâncare

Atunci când alegeți un roach trebuie să urmați câteva reguli simple. Trebuie să vă uitați atent la ochi. Acestea vor fi curate și limpezi cu pește proaspăt. Și, de asemenea, să acorde o atenție la culoarea de cântare. În cazul în care organismul are multe pete întunecate, este mai bine să se abțină de la cumpărare. Ochii negri sunt, de asemenea, unul dintre semnele unui pește mort. Când inspectați peștele, puteți apăsa ușor degetul pe corp. Dacă gaura dispare repede, înseamnă că pe tejghea există pește proaspăt.

După cumpărare, trebuie să curățați imediat peștele și să începeți gătitul. Păstrați pește curățat în frigider nu poate fi mai mult de o zi. Există câteva modalități de bază de pregătire:

  • sărare;
  • coacerea în cuptor;
  • uscare.

Stăpânii notează că este imposibil să gătești feluri de mâncare complexe de la roach din cauza numărului mare de oase. De aceea este doar copt în cuptor. După gătire, osul este ușor separat de carne. Cel mai adesea această specie este folosită pentru uscare. Este spălat, curățat, sărat și pus sub opresiune. După două zile, peștele este spălat din rămășițele de sare, apoi peștele este atârnat pe cârlige speciale într-un loc întunecos și rece. Peștele este gata să mănânce în trei zile.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cele mai bune locuri pentru pescuit în regiunea SmolenskCele mai bune locuri pentru pescuit în regiunea Smolensk
Pescuitul pe Yenisei în diferite sezoanePescuitul pe Yenisei în diferite sezoane
Pescuitul de iarnă - prinderea roachului pe mormyshkuPescuitul de iarnă - prinderea roachului pe mormyshku
Pescuit excelent în regiunea NovosibirskPescuit excelent în regiunea Novosibirsk
Pescuit excelent în Tyumen și regiunea TyumenPescuit excelent în Tyumen și regiunea Tyumen
Pescuit excelent în regiunea SamaraPescuit excelent în regiunea Samara
Râuri și lacuri pentru pescuit în regiunea IvanovoRâuri și lacuri pentru pescuit în regiunea Ivanovo
Pescuit excelent pe râul KubanPescuit excelent pe râul Kuban
Chebak sau roachul siberian este un pește care este plăcut să prindăChebak sau roachul siberian este un pește care este plăcut să prindă
Pescuitul în regiunea Nizhny Novgorod: rezervoare populare de apăPescuitul în regiunea Nizhny Novgorod: rezervoare populare de apă
» » Rochii de pește: soiuri și caracteristici
© 2021 amigdas.com