amigdas.com

Aplicarea motorului de la o mașină de spălat veche

Aplicarea motorului mașinii de spălatOrice mașini de spălat după o perioadă de timp devine inutilizabilă și, cel mai adesea, acestea sunt pur și simplu trimise la un depozit de deșeuri. Dar unele detalii din ea pot da oa doua viață. De exemplu, motorul de la o mașină de spălat veche, care a eșuat, poate deveni baza pentru un nou dispozitiv sau instrument de uz casnic. Există multe utilizări diferite pentru uz casnic. Adevărat, totul depinde de imaginația și priceperea stăpânului de acasă.

Tipuri de motoare

Tipul de motor electric ales pentru un produs de casă depinde de vârsta și modelul mașinii de spălat. De exemplu, dacă ar fi fost veche, de când era sovietică, mașină de spălat, atunci este probabil să instalați un motor electric de încredere de tip asincron. Un astfel de motor dintr-o mașină de spălat are o putere de 180 de wați, are indicatoare de cuplu excelente și este cel mai convenabil motor pentru produsele de uz casnic. De asemenea, în mâinile comandantului poate fi un motor electric cu două viteze, un motor cu colector sau motor de la modelul SM modern de orice model și clasă.

Motorul asincron

Motoarele electrice asincrone utilizate pentru spălarea unităților pot fi în două sau trei faze. Dar, aproximativ din anul 2000, producția de motoare cu două faze a încetat practic și au fost înlocuite cu un motor mai modern, cu trei faze, cu o viteză de rotație controlată de frecvență.

Un astfel de dispozitiv constă dintr-un stator, care este un element fix al motorului electric și al rotorului, care conduce tamburul dispozitivului.

Avantajul acestui dispozitiv este:

 • Într-un design simplu.
 • Ușor de întreținut.
 • La un nivel scăzut de zgomot.
 • La un cost redus.

Deficiențele includ dimensiuni mari, eficiență scăzută, complexitatea circuitului electric și controlul acestuia. O astfel de electromaking poate fi găsită în modele vechi, ieftine pentru mașini de spălat. În aparatele moderne puternice, ele nu sunt folosite.

Motorul colectorului

Astfel de elemente de acționare sunt folosite cu anii `90 și sunt considerate aproape universală, datorită posibilității de a le conecta nu numai la variabilă, dar o tensiune constantă,

Motorul electric are o carcasă din aluminiu în care sunt construite un rotor colector, un stator și un bloc cu perii de contact.

Avantaje ale motorului colector:

 • Dimensiuni mici.
 • Reglarea netedă a rotațiilor prin creșterea sau scăderea tensiunii.
 • Abilitatea de a lucra cu diferite tipuri de tensiune.
 • Nu există nici o legătură cu frecvența rețelei electrice.

Dezavantajul este exprimat în schimbarea frecventă a periilor de contact și a duratei scurte de viață.

Inverter drive

Modul în care motorul este utilizat de la o mașină de spălatAcesta este un motor cu transmisie directă, denumit și motor cu invertor. Nu are un rotor colector. Dezvoltat de compania coreeană LG și se referă la cele mai noi tehnologii. Producția în masă a motoarelor de acționare a invertoarelor a început la mijlocul anului 2005. Datorită designului lor fiabil, durabil și simplu, ele ocupă poziția de lider pe piața de acționare electrică.

Avantajul unei transmisii inversoare este:

 • Compactitatea.
 • Nivel scăzut de vibrații al mașinii.
 • Eficiență ridicată
 • Absența periilor de contact și a transmisiei centurii.
 • Practic lucrează fără zgomot.

Dezavantajul motoarelor invertoare sub forma unei scheme complexe de control electronic este probabil să se refere la producători,

Conectați-vă și începeți

Când demontați motorul electric de la unitatea de spălare, se recomandă să faceți note speciale asupra tuturor firelor sale. Aceste acțiuni vor contribui în viitor la conectarea motorului direct la rețeaua electrică (în special la motoarele asincrone de la unitățile de spălare vechi, unde sunt necesare condensatoare de pornire). Celelalte tipuri de motoare au și ele propriile caracteristici.

Prin urmare, pentru conectarea corectă a fiecărui tip de electromobil, este mai bine să căutați informațiile de pe Internet sau să folosiți literatură de referință specială pentru aceasta. Și dacă toate contactele au fost marcate în timpul dezasamblării, pornirea motorului de la dispozitivul de spălare nu va fi foarte dificilă. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să urmați instrucțiunile pentru a conecta un anumit tip de motor la rețea și să respectați regulile de securitate.

A doua viață a motorului electric

Realizat de la motorul mașinii de spălatDe la o mașină veche, în afara funcționării pentru spălare, este posibil să se facă o mulțime de casă pentru nevoile gospodăriei. În acest scop, multe dintre elementele sale sunt potrivite, incluzând corpul, tamburul, capacele etc. Dar cele mai des folosite unități de uz casnic, ateliere de uz casnic sau garaje, cu ajutorul unui motor.

utilizarea Elektrodvizhok mașinii de spălat este posibilă, de exemplu, prin a face un storcător de casă, în bucătărie, o masă vibratoare pentru atelier, precum și a face multe alte dispozitive și accesorii utile, care pot simplifica foarte mult unele locuri de muncă Handyman.

polizor

Pentru fabricarea mașinii de rectificat nu are nevoie de un motor de capacitate mare, dar de numărul de rotații se poate apropia de orice elektrodvizhok din vechea mașină pentru a spăla.

Pentru a construi o mașină, trebuie să vă pregătiți pentru aceasta o placă de bază de la tăierea unei plăci groase de lemn și fixați pe ea un motor electric și un întrerupător, scos din aceeași mașină de spălat. Pentru fixare, se pot folosi cleme metalice.

Apoi tăiați firul și fixați-l pe adaptorul-atașament pentru atașarea roții de șlefuit. În kitul pentru duza, puteți pregăti un adaptor cu un gât pentru o roată abrazivă de tăiere. Apoi, avem deja o mașină de tăiat care poate tăia țevi din plastic, precum și armături, foi metalice sau colțuri.

Ca rezultat, puteți obține o mașină compactoare, portabile și aproape universale de ascuțit și tăiat, a căror fabricare nu are nevoie de sudura electrică.

Unelte de tăiere a hranei și concasor de cereale

Cum să utilizați motorul de la o mașină de spălatO altă auto-ajutorare pentru a ajuta pe cei angajați în agricultură poate fi făcută dintr-un motor electric scos din echipamentul de spălare. Acesta este un concasor de cereale și un tăietor de furaje într-un singur obiect.

Transformarea mașinii de spălat rufe în furcă nu necesită mult efort. Acest lucru necesită numai corpul mașinii cu încărcătura superioară de rufe și motorul electric propriu-zis. Corpul poate fi cumpărat pentru penny în punctele în care este acceptat fier vechi sau căutat într-un depozit de deșeuri.

Chiar tehnologia de fabricare a unității de tăiere a furajelor va fi după cum urmează:

 1. Ce se poate face de la motoare vechiDin benzi de oțel sunt produse lame de tăiere (cuțite), care nu ajung puțin pe pereții tobei de spălat.
 2. În partea de jos a tamburului, sub cuțite, se face un orificiu mic de aproximativ 50x50 mm, prin care se va lăsa alimentele la sol.
 3. Lamele sunt atașate la arborele motorului lângă partea inferioară a tobei de spălare. Pentru o funcționare mai eficientă a tăierii de alimentare, este de dorit să se utilizeze două arbori, care ar trebui să se rotească în direcții diferite. În prezența unui al doilea arbore, lamele suplimentare sunt instalate la aproximativ 100-150 mm deasupra lamelor inferioare. Firește, este necesar să instalați două motoare electrice: unul sub tamburul tăietorului de alimentare, celălalt în mijlocul tamburului
 4. Montați motoarele electrice și conectați-le la arbori cu lamele de tăiere.
 5. În capac, puteți tăia o gaură pentru alimentare în tambur de materie primă pentru gătit.

Dispozitivul fabricat automat va costa mult mai puțin și va funcționa la fel de bine ca și în fabrică.

Fabricarea mixerului de mortar

Pentru cei care vor fi construite în viitor, sau pentru a face reparații, motorul stiralki poate fi utilă pentru producerea de mortar de înaltă calitate, care poate ușura procesul de construcție și la economii semnificative în același timp. Mai ales va fi benefic pentru locuitorii din zonele rurale, unde procesul de construcție nu este aproape finalizat.

Procesul de fabricare a mixerului mortar arată astfel:

 1. Motorul de la mașina de spălatBaza pentru mixer mortar este cel mai bine realizată din cel de-al 50-lea colț de oțel. Pentru aceasta este necesar să se taie două semifabricate de 600 mm și o lungime de 4 până la 800 mm, de la care urmează sudură două triunghiuri.
 2. Piulițele sunt sudate la vârfurile triunghiurilor, ale căror diametru interior trebuie să fie mai mare de 30 mm.
 3. Triunghiurile sunt expuse vertical la o distanță de 500 mm unul de celălalt, după care o conductă metalică trece prin piulițe, la capetele cărora limitatoarele sunt sudate.
 4. La partea inferioară a rackului sunt sudate împreună prin două colțuri și, în cele din urmă, este obținută o structură rigidă, la care se fixează un cadru cu un container pentru amestecarea soluției.
 5. Cadrul este realizat în dimensiunea de 1,4x0,4 metri din același colț ca și baza. În centrul cadrului finit, bara transversală se prepară în plus din colț, după care este fixată rigid prin intermediul sudării electrice la țeavă introdusă în găurile piulițelor.

Acest design este convenabil, deoarece funcționează pe tipul de swing, iar soluția preparată poate fi ușor turnat din amestecător, pur și simplu prin înclinarea rezervorului.

Realizat de la motorul mașinii de spălatPentru a amesteca soluția, cel mai bine este să utilizați mașina de spălat din mașina de încărcare verticală. Capacitatea sa este suficientă pentru amestecarea mai multor găleți de soluție.

Din rezervor, activatorul este îndepărtat și gaura de scurgere a apei este închisă bine. În locul activatorului se montează un arbore pe care este fixată o bandă de oțel cu lamele de tablă din interiorul rezervorului.

Rezervorul este stivuit și fixat pe un cadru mobil, sudat pe conducta bazei mixerului. În exterior, un motor electric este conectat la fund, conectat la arbore. Pentru aceasta, două găuri sunt forate în partea de jos a rezervorului la dimensiunile celor care se află pe carcasa motorului, după care rezervorul este fixat cu șuruburi rigide pe cilindru.

După aceea, rămâne doar să conectați motorul electric și să testați funcționarea mixerului.

Cum se face o mașină de tuns iarba

O mașină de tuns gazon de uz casnic este una dintre opțiunile de utilizare a unui motor electric de la o mașină de spălat dezafectată. Acest instrument este util pentru proprietarii care dețin o curte de vară sau o ședință de vară. În același timp, casa nu are nevoie să cumpere alte piese de schimb suplimentare, care pot fi găsite întotdeauna în hambar sau într-un depozit de deșeuri.

O mașină de tuns iarba de casă cu motor dintr-o mașină de spălat poate fi fabricată în felul următor:

 1. Se taie de la motorul mașinii de spălatUn cărucior cu platformă pentru mașină de tuns iarba poate fi confecționat dintr-un colț de oțel, o țeavă de profil sau o foaie de metal. Pentru aceasta roțile mici de la un cărucior pentru copii sunt sudate sau dintr-un transport economic de marfă.
 2. Mânerul este realizat dintr-un tub metalic, înălțimea acestuia fiind aleasă arbitrar pentru creșterea umană. Este sudat pe platformă prin sudură electrică sau cu șuruburi. De asemenea, asigură comutatorul pentru pornirea motorului electric și a cârligelor pentru cablul de alimentare.
 3. Motorul electric este fixat pe cărucior astfel încât arborele său să treacă liber în orificiul platformei, în special la stânga.
 4. Cu ajutorul sudurii sau presării pe capătul arborelui care iese din cărucior, este fixat un disc cu lamele de tăiere metalice.
 5. Pentru a proteja motorul de a obține iarbă, acesta este închis cu o carcasă specială. Pentru a evita supraîncălzirea acestuia, găurile mici pentru ventilație sunt forate în carcasă.
 6. Pentru a evita deteriorarea accidentală în timpul funcționării, înainte de sudarea pe tubul mânerului, se recomandă montarea unui tub de cauciuc.

Acest lucru completează fabricarea mașinii de tuns iarba de casă și este gata de lucru.

Domeniul de utilizare a motoarelor electrice de la mașinile de spălat este foarte larg. O mulțime de materiale pe casă pot fi găsite în mod liber pe Internet - pe site-uri tematice sau pe forumuri.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se construiește o mașină de spălat în bucătărieCum se construiește o mașină de spălat în bucătărie
Motivele pentru care mașina de spălat nu se roteșteMotivele pentru care mașina de spălat nu se rotește
Cum se spală uleiul de motor din haineCum se spală uleiul de motor din haine
Cum să dezasamblați o mașină de spălat - o analiză pas cu pas a părțiiCum să dezasamblați o mașină de spălat - o analiză pas cu pas a părții
Motoare electrice monofazate 220VMotoare electrice monofazate 220V
Masina de spalat automataMasina de spalat automata
Efectuați o mașină de frezat pe un copac cu propriile mâiniEfectuați o mașină de frezat pe un copac cu propriile mâini
Efectuați o mașină de tuns iarbă electrică cu propriile mâiniEfectuați o mașină de tuns iarbă electrică cu propriile mâini
Chopper de iarbă de casă dintr-o mașină de spălatChopper de iarbă de casă dintr-o mașină de spălat
Acasă cu motorul electric al vechii mașini de spălatAcasă cu motorul electric al vechii mașini de spălat
» » Aplicarea motorului de la o mașină de spălat veche
© 2021 amigdas.com