amigdas.com

Totul despre Yorkshire Terriers: descriere, natură, conținut și îngrijire

Totul despre yorkshire terrierYorkshire Terrier

aparține uneia dintre cele mai mici rase din lume. Cu toate acestea, această circumstanță nu afectează în niciun fel caracterul Yorkies.

Acestea sunt creaturi destul de energice, în căutarea constantă de aventură și care au nevoie de atenție și de iubire față de proprietar. Popularitatea lor a câștigat, datorită dispunerii lor pozitive și datelor externe incredibile. Copiii sunt atât de vicleni și atingeți că gospodăria nu înțelege imediat cât de scurt este acest lucru mini-câine devine membru cu drepturi depline al familiei cu toate consecințele.

Totul despre Yorkies

Mulți admiratori și fani ai raselor ornamentale sunt siguri că câinii de cocos sunt reprezentanți ai civilizațiilor extraterestre, care au venit la noi din lumi îndepărtate. Versiunea, desigur, interesant, dar câine neobișnuit exterior explică mai simplu: aspectul nepământeană - este rezultatul multor ani de muncă asiduă de crescători de animale și experți în îngrijirea mini-câini de îngrijire.

Descrierea rasei Yorkshire Terrier

Reprezentanții acestei rase au următoarele caracteristici externe:

 • Informații interesante despre Terrierii YorkshirePuțin aplatizat pe capul unui mic cap cu un bot frumos de dimensiuni medii.
 • Perlele de culoare maro închis, pot fi văzute clar prin lână groasă.
 • Urechile unui câine sunt în formă de V.
 • Membrele sunt ascunse în spatele unei învelitori de lână groasă, drepte, paralele între ele.
 • Palmele sunt rotunde, degetele sunt strâns asamblate, au gheare negre.
 • Una dintre principalele merite externe ale Yorkies este o blană matasoasă, lustruită, destul de lungă, care se sprijină uniform pe părțile laterale ale trunchiului.
 • Coada este ridicată, la vârsta de cinci zile se taie jumătate. Într-o stare calmă costă de obicei o conductă.

Yorkii sunt animale foarte mobile și rapide, caracteristică tuturor terrierilor.

colorate

Cel mai frecvent Yorkie cu o culoare albastru-argintiu de păr pe corp si coada, iar în zona sternului și capul culoarea blanii amintește de culoare cafeniu aurie, uneori, de aur cremos. De asemenea, există terieri Yorkshire și alte culori cu predominanța părului negru sau o combinație de nuanțe de foc și negru.

Puii din această rasă s-au născut cu o blană de blană neagră, numai pe labele și botul sunt vizibile mici pete roșii aprinse. Reprezentanții multicolori ai rasei sunt mult apreciați, deoarece blănurile lor arată destul de luxoase și dau impresia că câinele a vizitat salonul de înfrumusețare și a făcut o colorare la modă.

Descrierea caracterului Yorkshire Terriers

Descrierea naturii lui YorkesFiecare câine este unic în felul său, dar există unele trăsături comune ale naturii specifice Yorkerilor.

Cunoașterea caracteristicilor personale și natura animalului dvs. de companie vă va permite să folosiți acest lucru în interesul propriu, ceea ce este foarte util atunci când antrenați un câine.

În general, terrierii din Yorkshire sunt câini foarte energici, adorându-se cu ceva de ocupat. Dar printre ei există și case de casă.

Yorkie are următoarele trăsături de caracter:

 • independență. Yorkshire Terrier, ca majoritatea rudelor sale, are un caracter destul de independent. Dacă în timpul antrenamentului nu puteți lua legătura cu câinele și nu vă puteți stabili regulile, animalul de companie vă va instala el însuși.
 • inteligență. Yorkii sunt creaturi destul de inteligente, dar numai în acele zone care le interesează. Sunt foarte curioși și foarte atenți, capabili să obțină rapid tot ceea ce doresc. Devoțiunea lor față de stăpân și mintea naturală facilitează foarte mult procesul de instruire, dar cu condiția ca sarcina din fața lui să fie interesantă pentru animalul de companie.
 • sensibilitate. Terrierii din Yorkshire îi iubesc foarte mult pe proprietarii lor și, la rândul lor, le răspund cu interacțiune deplină și afecțiune.
 • impetuozitate. Yorkshire sunt rase de caini foarte energici, gata in orice moment incepe sa alungare animale mici, se întâlnesc în drumul lor (rasa a fost utilizată inițial pentru urmărirea și distrugerea în continuare a dăunătorilor), și asigurați-vă că pentru a le prinde.
 • bărbăție. În lupta pentru teritoriul lor, Yorkul, fără ezitare, va ataca orice câine (sau alt animal), chiar dacă este mult mai mare. Cu toate acestea, în ciuda curajului său, Yorkshire Terrier are grijă la vederea obiectelor neobișnuite, înconjurat de sunete ciudate și oameni care provoacă suspiciune.
 • flotabilitate. Reprezentanții acestei rase sunt foarte veseli și buni. Dar când sunt tratați rău, pot mușca infractorul.
 • Bunul simț. Deși câinii arată în exterior ca reprezentanți ai unei societăți înalte, de fapt ei simbolizează clasa muncitoare și acționează întotdeauna pur și simplu și în mod înțelept. Energia live face Yorkii incredibil de atrăgători, iar independența lor inerentă se suprapune cu totul caracteristicilor lor de răsfăț.
 • Câinii din această rasă posedă agitație intuiție, atât de bine simți și înțelegeți proprietarul. Dacă proprietarul yorkului are o dispoziție negativă, copilul va începe să se uite cu credință în ochi și mângâiere, încercând să ridice starea de spirit.

Yorkshire Terrier, în ciuda dimensiunii miniaturate, are toate caracteristicile naturii rudelor mari. Loialitatea față de proprietar, caracterul ferm, inteligența și curajul sunt principalele caracteristici inerente în aproape fiecare membru al acestei rase. În plus, câinii sunt foarte rezistenți și sunt fericiți cu orice încărcătură fizică.

Animalul de companie caută mereu să-i placă stăpânului. Fiind foarte credincios câinelui, el este în orice moment gata să se apere pentru protecția tuturor membrilor gospodăriei, pentru că yorkii au instincte de școlarizare foarte dezvoltate.

Natura blândă a lui York nu înseamnă că este ușor de înțeles cu el. Aceste animale sunt foarte rasfatate - le place sa fie in centrul atentiei si pot fi chiar capricioase. În plus, câinii sunt destul de imprevizibili - acum animalul dvs. se distrează și se bucură de viață, iar într-o clipă poate mușca botul și să se jignească.

Sănătate York

Yorkshire Terrier are o sănătate excelentă, bineînțeles, sub rezerva unei îngrijiri atente. Cu toate acestea, în acest caz, câinele poate suferi de boli orale, alergii, dislocări ale articulației genunchiului, au probleme cu pancreasul sau cu ficatul.

Grijă de york

Descrierea lui Yorkshire TerriersDeși Yorkii nu se varsă, grija pentru acoperirea lor de lână este încă necesară. Câinii sunt proprietarii unei haine lungi de mătase care are nevoie de spălare și pieptănare zilnică pentru a preveni incurcările.

Parul de pe vârful animalului de companie este de obicei legat de o bandă sau o bandă elastică, astfel încât câinele să poată vedea mediul înconjurător. Dacă părul câinelui este prea lung, este necesar să efectuați o tunsoare la fiecare câteva luni. Dinții au, de asemenea, nevoie de curățare regulată.

Să beți animalul trebuie să fie la fiecare 7-10 zile. Cel mai bine este să procedați în baie, încercând să nu obțineți un jet de apă elastic pentru animalele de companie - acest lucru îl poate speri foarte mult. Pentru spălare se recomandă utilizarea detergenților speciali sau, în cazuri extreme, a șamponului pentru copii, diluat anterior cu apă. Pentru a îmbunătăți calitatea lânii și pentru a facilita procesul de pieptene, este de dorit să se aplice o clătire sau un balsam pentru câini pe un strat de blană. Dar trebuie să-l spălați în mod corespunzător. Toate manipulările sunt efectuate în direcția creșterii părului.

La sfârșitul procedurilor de apă este necesar un animal de companie sufla uscata, învelit într-un scutec sau un prosop. După uscare completă, ar trebui să vă uitați imediat la aspectul: piepteneți câinele și presărați blana cu un spray. Dacă vrei, poți să-ți tragi părul pe papilă.

Ochii de animale, de asemenea, nevoie de îngrijire de zi cu zi: dimineata acestea ar trebui să fie curățate cu umezită cu apă tampon de bumbac și shorstku curat în jos pentru firele de păr individuale nu se încadrează în ochi, amenințând leziuni la corpul optic.

Urechile pentru animale de companie nu este atât de exigentă de îngrijire, destul de ei o dată pe săptămână pentru a inspecta și curăța placa a apărut, cu ajutorul unui lichid special sau loțiune și o tijă specială, dacă este necesar. Prin manipulare ar trebui să fie extrem de atent, pentru că în penetrarea prea adânc există riscul de rănire la ureche. Aspectul unui miros neplăcut sau al hiperemiei ar trebui să servească drept scuză pentru contactarea unui veterinar.

Nasul unui terrier Yorkshire, ca și al rudelor sale, este un indicator al sănătății. Dacă el rece și umed, cu animalul tău de companie totul e în regulă. Dar apariția unui flux abundent din nas sau formarea unui margine alb ar trebui să declanșeze o alarmă.

Sursă de alimentare

Experții recomandă următoarele opțiuni pentru alimentarea Yorkies:

 • Consumabile;
 • diverse tipuri de alimente uscate;
 • hrană pentru animalele de companie, gătite de proprietarul produselor naturale.

Conservele conservate și uscate sunt foarte convenabile pentru utilizare și au următoarele avantaje:

 • Sunt deja vândute în formă gata de utilizare;
 • au o compoziție echilibrată de înaltă calitate;
 • în conformitate cu regulile de depozitare sunt absolut sigure și igienice.

Printre dezavantajele acestor alimentări se numără următoarele:

 • Animale de companie devine rapid hrănit cu o nutriție monotonă;
 • lipsa garanțiilor că în producția de hrană s-au folosit numai ingrediente de calitate;
 • unii producători lipsiți de scrupule amestecă conservanți și aditivi nocivi în hrana pentru animale;
 • Există un sortiment vast de alimente pentru câini pe piață și este destul de dificil pentru proprietar să găsească cel mai bun.

Pentru a evita problemele legate de alegerea hranei pentru animale, se recomandă consultarea cu crescătorii cu experiență sau cu un medic veterinar.

Poți să hrănești un terrier YorkshireDacă vă decideți pentru a vă hrăni animalul cu produse naturale, apoi nu uitați să le îmbogățiți cu vitamine și minerale.

În general, alimentele naturale au o serie de avantaje: costul mâncării este redus semnificativ și alegeți ingredientele pe cont propriu, bineînțeles, se va baza pe calitatea și siguranța lor ridicată.

Proprietarul unui câine miniatural trebuie să facă acest lucrusă aibă grijă de o dietă echilibrată, care ar trebui să includă, fără eșec, cerealele, produsele din carne și legumele. Numai carnea proaspătă, slabă se duce la câini. Poate fi carne de vită, curcan, iepure, pui. Uneori, nu mai mult de o dată / săptămână, York poate fi tratat cu produse secundare fierte. Restul terrierilor de Yorkshire din carne primesc într-o formă puțin brută sau brută.

Cereale (de preferință orez sau hrișcă), înainte de a da animalului de companie trebuie să fierbeți bine. Legumele sunt date sub orice formă (crude sau fierte) fără restricții, dar trebuie să adauge neapărat ulei vegetal. Hrana naturală pentru York este pregătită fără niciun fel de condimente și sare.

Yorkshire Terrier iubește fructele, așa că în dieta sa ar trebui să includă pere, mere și prune. Delicacy este tratată în cadrul cursurilor de formare (ca un stimulent) și în timpul plimbărilor. De asemenea, câinilor i se pot da lapte acru și brânzeturi și, de asemenea, nu mai mult de două ori pe lună - pești marini fierți, din care toate oasele au fost îndepărtate anterior.

Condiții de detenție

Compact yorkies nu se simt rău în apartamente mici. Și oricum, se potrivesc în orice cameră, numai că era uscat, cald și proprietarul de lângă ușă.

Instruire și educație

Catelusii Yorkshire TerrierDatorită inteligenței sale naturale și a savvylor, terrierii din Yorkshire sunt ușor de antrenat și educați.

Perseverența și repetarea monotonă a acțiunilor necesare vor ajuta la atingerea scopului stabilit. Cu toate acestea, nu totul este la fel de roz ca ar putea arata la prima vedere.

Yorkii sunt câini foarte independenți și încăpățânați, ceea ce poate crea dificultăți în timpul antrenamentului. pentru că este foarte jucios pesiki, atunci formarea ar trebui să se desfășoare sub forma unui joc, în timp ce animalul de companie trebuie să fie o stare bună.

În procesul de instruire a câinelui, se folosesc metode de acțiune succesivă: răspunsul la nume, abilitatea de a merge pe o lesa, împlinirea comenzilor de bază - fu, liniște, stai, minți.

Și, câteva sfaturi care vă vor ajuta mai târziu să ridicați în mod corespunzător o miniatură pentru animale de companie:

 • Trainingul Yorkshire TerrierCâine de pregătire urmează începeți cu două luni.
 • Pentru ca câinele să înțeleagă mai bine proprietarul, este foarte important sună-o după nume.
 • Pentru un comportament bun, animalul de companie trebuie a lua un tratament și auzi cuvinte dulci.
 • niciodată nu vă ridicați vocea pe animalul tău de companie, și cu atât mai mult nu-l bate, nu se agită, nu apuca la scrâșnet. Mai bine bateți-l în jurul său cu mâinile sau doar cu un ziar - un sunet ascuțit va servi ca o lecție bună.
 • La cenzură, în orice caz, nu numiți un Yorki după nume, astfel încât el nu are ulterior asocieri negative care sunt asociate cu acțiuni greșite.
 • O atenție deosebită ar trebui acordată relației cu animalul de companie: Nu lăsați-o să se simtă ca stăpânul tău.

Yorkshire Terrier este un companion de companie, un prieten bun și loial și chiar un membru cu drepturi depline al familiei. Un astfel de câine nu este dobândit ca gardian și apărător, ci ca un partener pentru o companie plăcută și pentru suflet. dar nu credeți că ați cumpărat o jucărie amuzantă, cu care vă puteți distra, și apoi uitați de ea. Aspectul aristocratic al terrierului și conținutul acestuia necesită anumite costuri și timp financiar.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Australian silky (mătăsos) terrierAustralian silky (mătăsos) terrier
Câți ani poate trăi un terrier Yorkshire: sfaturi de îngrijireCâți ani poate trăi un terrier Yorkshire: sfaturi de îngrijire
Cele mai bune rase de câini: specie și descriereCele mai bune rase de câini: specie și descriere
Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?
Cainii cei mai populari din rasele piticCainii cei mai populari din rasele pitic
Numele raselor mici de câini și caracteristicile lorNumele raselor mici de câini și caracteristicile lor
Rating-ul celor mai scumpi caini din lumeRating-ul celor mai scumpi caini din lume
Câini decorative (de interior) de câiniCâini decorative (de interior) de câini
Ce fel de câine a fost câinele din filmul "mască"Ce fel de câine a fost câinele din filmul "mască"
Trei soiuri principale de caini TerrierTrei soiuri principale de caini Terrier
» » Totul despre Yorkshire Terriers: descriere, natură, conținut și îngrijire
© 2021 amigdas.com