amigdas.com

Incubarea ouălor de curcan la domiciliu

Ce ouă sunt incubateCreșterea curcanilor la domiciliu este considerată o afacere profitabilă, deoarece aceste păsări sunt capabile să câștige rapid greutate, care poate ajunge la 27 kg. Având în vedere costurile asociate cu achiziționarea hranei pentru animale, agricultura de curcan este o afacere profitabilă. Dacă abordăm corect această problemă, costul curcanilor crescători va fi mult mai mic decât atunci când crește carnea de pui, iar producția de carne va fi mult mai mare.

Pentru a crește puii, puteți cumpăra un incubator pentru ouă, care vă va permite să obțineți pui pe tot parcursul anului. Să analizăm în detaliu cum să incubăm corect ouăle de curcan acasă.

Caracteristicile incubării ouălor de curcan

Curcanii au păstrat bine instinctul ouălor de incubație, dar datorită faptului că femeile grele le zdrobesc adesea, fermierii pentru aceste scopuri primesc incubatoare. Pentru a deduce părinții sănătoși, Este necesar să se respecte regimul de incubație, și anume:

 • temperatura aerului în interiorul structurii;
 • umiditatea și schimbul de aer;
 • frecvența de rotație a ouălor, pulverizarea, răcirea;
 • etapa de incubare.

Caracteristica incubării ouălor de curcan constă în faptul că ei trebuie să fie întotdeauna corect și în timp util răsturnați. Acest lucru ar trebui să se facă destul de des, deoarece acest lucru afectează în mod direct eclozarea.

În plus, modul de păstrare a păsărilor, ale căror ouă vor fi ulterior folosite pentru reproducere, are, de asemenea, propriile caracteristici. Curcanii sunt separați de curcani, dar permit femelelor masculilor numai în scopul fertilizării. După 6 ore, ele sunt din nou separate.

Ouăle trebuie colectate numai atunci când femeia le ia în cantitate de 15 bucăți, astfel încât nu are timp să-și dezvolte instinctul de găină. Curcani pentru turma de incubație sunt permise la vârsta de 8 luni.

Cum să alegi ouăle potrivite pentru incubație?

Cum sa alegi oua pentru incubatiePentru un incubator trebuie să fie ouăle dimensiunea medie excepțională. Eșantioanele foarte mari sau prea mici au un procent scăzut de ecloziune și o creștere slabă a tinerelor. Coaja trebuie să fie liberă de orice deteriorare, rugozitate, acumulare.

Ouăle de calitate au o culoare albă sau bej deschis, cu o ușoară nuanță maronie. Pigmentarea nu este palidă, dar nu foarte luminată. Cazurile cu pete verzui-albastru nu sunt potrivite pentru incubație. Forma ouălor ar trebui să fie corectă, iar căsătoria este considerată produse prea alungite și sferice.

Calitățile interne ale ouălor sunt determinate cu ajutorul vizionarea printr-un ovoscop. Acestea trebuie să îndeplinească următoarele criterii:

 • există un gălbenuș;
 • Proteina transparentă;
 • absența camerelor de aer inutile;
 • gălbenușul are contururi fuzzy;
 • Acesta este situat în centru și se mișcă lent când se întoarce.

Dacă produsul nu îndeplinește cel puțin unul dintre aceste criterii, atunci acesta este respins, deoarece este imposibil să scoateți curcanul de acasă de la acesta.

Depozitarea și prelucrarea ouălor înainte de a fi introduse în dispozitiv

Cum să puneți ouăleCazurile care au fost selectate pentru incubație, ar trebui să fie depozitate într-un loc uscat, care nu ar trebui să fie expuse la lumina directă a soarelui. Așezați-le cu un capăt ascuțit în jos. Temperatura în cameră ar trebui să fie de 12 grade, iar umiditatea aerului - nu mai mult de 80%. Este interzisă păstrarea lor în frigider. Păstrați ouăle înainte de a fi plasate în incubator nu mai mult de 10 zile. Cu cât mint mai mult, cu atât mai târziu este posibilă eclozarea. Ei trebuie să se întoarcă o dată la fiecare 4 zile, deoarece aceasta afectează formarea corectă a fătului.

Înainte de a pune zidăria într-un incubator, este necesar să dezinfectați atât ouăle cât și dispozitivul pentru ele. Acest lucru va proteja curcanii viitori de infecție. Pentru a face acest lucru, utilizați unelte cum ar fi Glutex, Virotsid, Ekocid etc. Aceleași calități au soluții care pot fi preparate independent de peroxidul de hidrogen sau de mangan.

Ouăle din aceste soluții nu pot fi spălate, și se recomandă tratarea acestora cu o cârpă înmuiată într-o soluție. Acestea trebuie să se usuce în mod natural, deoarece, dacă sunt șterse cu un prosop uscat, este posibil să se deterioreze cochilia pe coajă.

Reguli de plasare într-un incubator

Incubarea ouălor curcan începe cu instalarea lor în incubator și trebuie încălzită la temperatura camerei. Încărcarea în dispozitiv este verticală și orizontală. Prin metoda orizontală, producția de curcani se află pe grilaj, marcând întotdeauna partea superioară cu un marcator, astfel încât atunci când se rotește nu se încurcă. Cu plasarea verticală, ouăle sunt așezate în tăvi la un unghi de 45 de grade cu un capăt ascuțit.

Destul de des, incubatoarele cu încărcare orizontală nu au un mecanism pentru rotirea automată a tăvilor, ceea ce duce la agricultorii îl implementează manual. Dispozitivele cu amplasare verticală sunt de obicei echipate cu rotație automată. Deoarece incubarea ouălor curcan depinde direct de rândul său, ar trebui să se facă întotdeauna în timp util.

Prima dată când răsturnarea zidăriei se efectuează după 12 ore de ședere în incubator. În viitor, această procedură trebuie efectuată la fiecare 3 ore, inclusiv până la 24 de zile inclusiv. Într-o zi, numărul de viraje este de 8-12 ori. Pentru a evita supraîncălzirea și menținerea umidității la nivelul corespunzător, zidăria trebuie pulverizată periodic.

Condiții de temperatură

Temperatura în dispozitiv în primele trei zile ar trebui să fie 38 de grade. După aceea, ar trebui menținut la un nivel de 37 - 38 de grade. În cea de-a zecea zi, se recomandă ventilarea incubatorului de două ori pe zi - dimineața și seara, iar de la a cincisprezecea zi se va face de trei ori pe zi. În ziua 26-27, curcanul este scos din incubator acasă la o temperatură a aerului de 37 de grade.

umiditate

Incubarea ouălor de curcanÎn primele trei zile, umiditatea în dispozitivul pentru incubarea curcanilor este de 60-65%, iar în următoarele zece zile ar trebui redusă la 40-45%. Din ziua a cincisprezecea, este ridicată din nou la 60%. Când curcanul începe să crească, umiditatea ar trebui crescută la 65-70%, iar la acest nivel ar trebui menținută pe toată perioada de incubație. Dacă umiditatea este prea scăzută, atunci cochilia începe să se usuce prost, ceea ce face dificilă curățarea curcanilor de sub ea.

Etapele de incubare

Incubarea puilor trece sub controlul constant al fermierului și este însoțită de o inspecție regulată a zidăriei printr-un ovoscop. În a opta zi, se termină prima etapă de incubație, în urma căreia embrionul poate vedea un sistem circulator bine dezvoltat. Embrionul în sine nu poate fi considerat în mod clar, deoarece este încă în întregime în gălbenuș. Dacă există un loc întunecat în interior, înseamnă că fătul este mort.

A doua oară, transmisia se face în ziua 13. În acest caz, este deja posibil să se identifice un contur distinct al embrionului, precum și o plasă foarte clară a vaselor de sânge. Dacă fătul este mort, vasele de sânge din acesta sunt atrofiate și nu există sânge în ele.

În ziua 26 embrionul ocupă deja întregul spațiu din ou. Camera de aer este mare. Puiul începe să se miște și se pregătește să tragă. Dacă nu există mișcări, atunci puiul a murit.

Concluzia curcanilor

Perioada de incubație durează 27 de zile. În zilele 25 și 26, se observă prima incrustație a cochiliei. La a 27-a zi, creșterea activă a curcanilor începe în incubator la domiciliu și durează în medie între 6 și 8 ore.

Dispozitivul nu trebuie deschis prea des pentru a verifica modul în care se produce ieșirea. Acest lucru poate provoca hipotermie chiar și a puilor ude. Ele trebuie să se usuce neapărat în incubator și numai atunci ele pot fi îndepărtate. Dacă concluzia durează mai mult de 8 ore, atunci este mai bine să țineți crestătură de două ori, luând mai întâi cea mai mare parte a puilor și apoi - cele tardive.

Greșeli comune

Fermierii începători când introduc curcanii într-un incubator pot face următoarele erori:

 • Incubarea ouălor de curcanSupraîncălzirea ambreiajului, care duce la moartea puilor sau sunt derivate din deformări. Exploatarea începe cu mult mai devreme decât termenul și apare neuniform.
 • Încălziți zidăria. Embrionii care supraviețuiesc până la sfârșitul perioadei de incubație încep să se desprindă mult mai târziu de timp. Puii au picioare slabe, practic nu se mișcă, puful este murdar și neuniform, și există umflături pe gât și pe cap.
 • Umiditate scăzută. Aceasta ajută la reducerea masei ouălor, iar curcanul începe să fie excretat prea devreme. Coaja se întărește și ele sunt selectate de sub ea cu mare dificultate, iar puii sunt foarte uscați.
 • Umiditate ridicată. Aceasta duce la târgul târziu. Puff de pui murdar și lipit împreună. Multe curcani nu pot ieși, deoarece se sufocă în lichidul amniotic.
 • Frecventa insuficienta de revenire. În acest caz, embrionul se usucă în coajă și fie pierde, fie curcubeul de curcani cu deformările.

Astfel, curcani de reproducție într-un incubator este un proces foarte interesant și nu prea laborios, însă necesită o experiență. Principalul lucru este de a observa regimurile de incubație necesare. Numai în acest caz este posibil să se deducă un pui sănătos de curcani, ceea ce va plăcea cu un set rapid de greutate.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Incubarea ouălor de rață la domiciliuIncubarea ouălor de rață la domiciliu
Modul de incubare a ouălor de pui, caracteristici ale procesuluiModul de incubare a ouălor de pui, caracteristici ale procesului
Baza curcani - caracteristici și descriere generală a curcanilorBaza curcani - caracteristici și descriere generală a curcanilor
Incubarea ouălor de gâscă acasăIncubarea ouălor de gâscă acasă
Creșterea curcanilor: ce să se hrănească acasăCreșterea curcanilor: ce să se hrănească acasă
Ce să hrăniți curcanii și curcanii acasăCe să hrăniți curcanii și curcanii acasă
Incubarea corectă a ouălor de gâscăIncubarea corectă a ouălor de gâscă
Incubarea de interior în interiorIncubarea de interior în interior
Caracteristici de curcan broiler la domiciliuCaracteristici de curcan broiler la domiciliu
Incubarea ouălor de pui la domiciliuIncubarea ouălor de pui la domiciliu
» » Incubarea ouălor de curcan la domiciliu
© 2021 amigdas.com