amigdas.com

Caracteristicile de pescuit crap în timpul iernii în iaz pe mormyshku

Ce să prindeți crapulMulți pescari iubesc pescuitul, ceea ce nu este surprinzător. Peștele crește până la o dimensiune impresionantă, se prăjește la o varietate de momeli, dar, de asemenea, exercită o mare rezistență în timpul călătoriei. Datorită acestor caracteristici, cei mai buni experți la crap continuă să caute pradă preferată chiar și în sezonul rece. Cu toate acestea, pescuitul de crap în timpul iernii este o adevărată artă care necesită pregătire specială.

Locuri promițătoare

Cum să prind crapul în timpul ierniiSpre deosebire de alte perioade, iarna aduce probleme și dificultăți suplimentare vieții cotidiene a pescarilor. Succesul următorului proces este strâns legat de rezistența și răbdarea demonstrată, pentru că în timpul frigului, peștele este foarte capricios, așa că uneori pur și simplu nu se îndoiește. În plus, crapul este considerat cel mai iubitor călduros locuitor al adâncilor, care se referă la sosirea iernii ca o situație stresantă. Cu toate acestea, cu abordarea corectă, o puteți prinde chiar și într-o iarnă înghețată, când condițiile meteorologice devin insuportabile.

Pentru a înțelege cum să prindeți crapul în timpul iernii, este necesar să aveți o idee generală despre locurile locuinței sale în acest moment al anului. A face o greșeală în găsirea punctului de pescuit potrivit este imposibilă, deoarece poate transforma pescuitul într-o pierdere de timp fără sens. Chiar și în vară, acest reprezentant capricios al ihtiofaunei, cu dificultăți de mușcături la cea mai mică răceală, și ce să spun despre iarnă, când vremea se schimbă aproape în fiecare oră. Prin urmare, o parte importantă a succesului pescuitului de iarnă este alegerea locației.

Adâncimea iazului

Este important să înțelegeți că, odată cu apariția masei de pește rece, se deplasează în cele mai adânci părți ale rezervorului, deci trebuie să îl căutați numai acolo. Dacă este un rezervor mare sau un lac, va fi ușor să găsiți gropi pe el. Dacă se aude întrebarea: cum să prindă crapul pe timp de iarnă pe un iaz cu dimensiuni reduse, atunci o adâncime decentă este căutată lângă baraje.

Indiferent de mărimea rezervorului, adâncimea minimă pentru pescuit ar trebui să fie de cel puțin doi metri. În mod excepțional, pot exista mici iazuri în care lipsesc depresiunile și gropile, iar relieful inferior este relativ uniform.

În ceea ce privește alte puncte de pescuit, peștii păstrează canelurile cu o temperatură confortabilă, practic fără a părăsi scânteile. Numai odată cu sosirea dezghetului, acesta înoată periodic pe țărm pentru a se încălzi și a "respira".

Căutând un loc bun pentru a pregăti gaura, trebuie să țineți cont de dragostea crapului pentru tot felul de locuri ascunse. Ca și ceilalți reprezentanți timizi ai faunei acvatice, acest locuitor îi place să-și aranjeze adăpostul între prăjini, copaci căzuți și alte obstacole. Dacă ați reușit să găsiți o astfel de zonă de apă, atunci succesul este garantat.

Acasă adăposturi preferate

Ce să prindeți crapul în timpul ierniiCrapurile se găsesc foarte des în zonele din apropierea centralelor hidroelectrice, unde există un nivel ridicat de apă și apă încălzită. Un locuitor iubitor de căldură îi place aceste locuri în cea mai mare parte.

Dar centralele hidroelectrice nu sunt instalate pe fiecare rezervor, deși există o sursă alternativă de fluxuri de căldură. Este aproape de ele că există mari adunări de pești foame, care visează la încălzire. În apropierea râurilor, semnele de temperatură sunt întotdeauna cu mai multe grade mai mari, astfel încât crapul simte această diferență și se oprește acolo.

Dacă știți zonele în care există surse de lovire, atunci aceasta va crește șansele unei capturi bune. Găsirea lor este ușoară, pentru că în astfel de locuri gheața este întotdeauna mai subțire. Apropo, mulți pescari determină locația surselor subacvatice în sezonul cald. Pentru a face acest lucru, trebuie să vă scufundați sub apă și să înotați o jumătate de metru din partea de jos. Prezența primăverii va fi confirmată de senzația unui curent rece.

Pentru a localiza cu succes site-urile de crapuri de iarnă, este necesar să se efectueze diverse experimente, să se recolteze diferite zone și, de asemenea, să se arate răbdarea. În acest caz, efortul este în mod necesar justificat de o mușcătură bună. Ei bine, nu trebuie să uităm de densitatea peștilor din iaz, ceea ce afectează și frecvența mușcăturilor. Dacă există o mulțime de crapuri, atunci el se va dovedi cu siguranță și va începe să cocheteze. Dacă populația este minimă, este mai bine să nu pierzi timpul și să începi să prindă și alte prada.

Rezumând căutarea locurilor promițătoare pentru pescuit, este necesar să se acorde atenție acestor caracteristici:

 1. Peștele păstrează adesea gropi adânci și caneluri.
 2. Acesta se găsește în apropierea digurilor și în zonele în care apa caldă este eliberată de centralele hidroelectrice.
 3. Locurile de confluență în pârâul de cursuri de apă și prezența izvoarelor lovind atrage foarte mult crapul.
 4. Koryagi, obiectele scufundate și copacii, de asemenea, prezintă un interes deosebit pentru un locuitor termofil.

Când plănuiți să pescuiți în timpul iernii, nu rămâneți în aceeași gaură prea mult timp. Încercați să schimbați locul de pescuit la fiecare jumătate de oră fără o mușcătură.

Cel mai bun moment pentru prindere

Caracteristicile pescuitului de crapȘi, deși în lumea pescuitului există o opinie conform căreia crapul de iarnă nu se hrănește deloc, cheltuind masa de grăsime acumulată în toamnă, aceasta este o mare greșeală. Desigur, datorită scăderii metabolismului și a activității, nevoia de pește în alimente este redusă semnificativ, cu toate acestea, peștele nu tolerează foametea, așa că continuă să caute o sursă de hrană chiar și în cele mai nefavorabile condiții.

Sosirea vrăjilor reci reduce în mod semnificativ durata muscării, care poate dura doar 20 de minute într-o anumită perioadă de timp. Dacă vremea este în mod constant bună, atunci activitatea rămâne bună și mai mult de două ore.

Cea mai bună vreme "crap" este după cum urmează:

 1. Sosirea dezghetului.
 2. Nori joși.
 3. Creșterea stabilă a temperaturii pe parcursul mai multor zile.

În astfel de condiții, muștele de pește frecvent și pentru o lungă perioadă de timp, în timp ce acesta apare chiar și în zonele superficiale, găsind acolo o hrană ușor accesibilă. Dar, odată ce vremea stabilă dă loc unei răcoroase ascuțite, precipitații, vânt și alte schimbări, acest lucru duce la o dezamăgire teribilă, ca urmare a faptului că crapul încetează să mai coacă pentru mult timp.

În ceea ce privește cel mai bun moment pentru prindere, poate fi o oră de prânz sau o perioadă de dinainte de seară. Și deși mulți iubitori de pescuit nu sunt de acord cu privire la perspectiva unei muscări de 20 de minute pentru întreaga zi, adevărații admiratori ai ocupației vechi continuă să pescuiască cu succes chiar și în cele mai nefavorabile condiții. Zelul, răbdarea și rezistența dezvoltate îi adesea adesea o captură de trofee, deoarece greutatea persoanelor capturate depășește adesea 4 kilograme.

Prindeți momeli

Cum să prindeți crap într-un iazPescarii experimentati captura cu succes crapul pe iarna pe mormyshku, care este echipat cu momeli potrivite. În acest scop, este mai bine să se potrivească cu bastonul sau, mai degrabă, cu o grămadă de fluturi numiți "sandwich". În această formă, momeala încetează să atragă amenzile de pește, provocând un interes printre cei mai mari locuitori ai adâncilor. Dacă pe cârlig există o grămadă de viermi, atunci în plus față de crap va fi de interes un roșu mare, o cocoșă sau un scoici dacă se găsesc într-un anumit iaz.

Viermele de viermi este considerat o momeală foarte promițătoare, care satisface nevoia de pește în proteine ​​și grăsimi. În plus, această momeală demonstrează mișcări atractive și produce o aromă plăcută.

În timpul iernii, crapul este prins de cârlige obișnuite, dar cel mai popular este mormyshki de 5 milimetri, echipat cu cârlige nr. 8-12 conform standardului internațional. Printre cele mai multe opțiuni de captură sunt:

 1. Uralcom.
 2. Crystal.
 3. O lovitură.

Habitat de crapCa și în vara, pescuitul artificial pentru crap este de asemenea potrivit pentru pescuitul de iarnă, de exemplu boilies. Cu toate acestea, acum peștele nu este atras de produse mari care au funcționat bine în vara sau toamna. Odată cu sosirea iernii, apetitul acestui locuitor al adâncimilor este semnificativ redus, astfel încât mărimea momelei trebuie să fie adecvată.

În ceea ce privește gustul adecvat, ar trebui să fie cireșe, ciocolată sau banane. Pescarii experimentați notează un truc unic: pentru hrănirea peștilor se pot folosi boile mari, iar pentru capturare - cele mai mici. După ce a admirat o aromă interesantă, crapul va înota la locul de prindere și va găsi neapărat o pradă ușor accesibilă, de o mărime potrivită.

Pentru a spori aroma momelilor, ele pot fi tratate cu atractanți.

Dacă vorbim de momeli naturale, cu excepția viermei și a viermilor de sânge din curs, mergem:

 1. Viermii.
 2. Pâine.
 3. Porumb.
 4. Cartofi fierți.
 5. Orz.

Tehnologia de fabricație a cazanelor

Boiletele de captură sunt disponibile la fiecare magazin de pescuit, dar maeștrii reali le fac acasă, ghidați de rețete și instrucțiuni simple. Apropo, variantele uneori de casă sunt atât de atrăgătoare încât depășesc chiar și cel mai scump magazin.

Dar continuați Această procedură necesită numai În aceste cazuri, dacă vizitați același iaz și sunteți familiarizat cu gusturile și aromele preferate de crap. Pentru a crea boilii bune, nu este nevoie să prezentați tensiuni și eforturi mentale speciale. Toate subtilitățile gătitului sunt după cum urmează:

 1. Din diferite tipuri de făină, se creează un aluat, la care se adaugă ingrediente suplimentare. Apoi, din aluat se formează cârnați mici, care se taie în bucăți mici.
 2. Din bilele create, se formează bile, care sunt înghețate, fierte sau gătite într-un cuptor cu microunde.
 3. După aceasta boii preparați sunt uscați pentru o anumită perioadă de timp.

Ca materiale de umplutură suplimentare sunt folosite toate tipurile de condimente și mirodenii. Îmbunătățirea eficacității amestecului poate fi folosirea scorțișoară, piper roșu și semințe de anason rase. Ca aditivi sunt utilizați și atractanți lichizi, care se adaugă la ouăle brute în timpul preparării aluatului.

Aplicarea momelii

Pe ce să prindă crapulUn rol important pentru pescuitul reușit în timpul iernii este momeala. Cu toate acestea, această problemă ar trebui abordată cu o atenție deosebită, deoarece peștii cu activitate redusă pot fi suprasolicitați cu ușurință. Pentru a trage doar la locul potrivit, este suficient să aruncați în gaură mai multe bucăți ale componentei atașate la cârlig. Dacă este vorba despre viermii de sânge, aruncați în apă câteva ciupiți de viermi de sânge zdrobiți, dacă este vorba despre mazăre sau porumb, apoi boabe.

În plus, se folosesc diferite furaje ca și compoziții pentru hrana animalelor, însă regula privind cantitatea limitată nu se modifică. Același lucru este valabil și pentru adăugarea de momeală. Dacă pescuitul se efectuează cu boilies, mai multe produse mari sunt pre-golite în gaură, iar cele mici sunt plasate pe cârlig.

Absența momelii reduce semnificativ frecvența mușcăturilor. Contrar tuturor dezacordurilor, astfel de compoziții sunt foarte importante, mai ales dacă vorbim despre un sezon atât de nefavorabil ca iarna, când peștii reacționează cu dificultate la Samsunge bună pentru timpul de vară momeală. Principalul lucru nu este să faci greșeli atunci când alegi consistența, vâscozitatea și aroma potrivite.

Schimbul de iarnă

Vânătoare de crapÎn timpul iernii, crapul poate fi prins cu o tijă de pescuit convențională cu un buzunar sau un flotor, care este echipat cu o linie solidă de 0,2-0,25 mm în diametru. Utilizează aceeași grosime ca și în vară este inutilă, deoarece mușcăturile peștilor sunt foarte slabe și nu prezintă nici o rezistență specială. Singurul motiv pentru creșterea diametrului poate fi o schimbare a locului de prindere. Dacă doriți să pescuiți în zone cu probabilitate ridicată de cârlige, atunci este mai bine să utilizați opțiuni mai groase, de exemplu, o panglică cu o secțiune transversală de 0,06 mm.

Cu toate acestea, dacă observați că utilizarea unei astfel de linii de pescuit a redus frecvența de mușcături, este necesar să refaceți atacul. Încercați să puneți o linie mai fină și un cârlig mic.

Ca o tijă sunt folosite modele destul de puternice și de încredere care pot face față cu trucuri puternice de specimene de trofeu. Și, deși sunt mai puțin agresivi în timpul iernii decât vara sau primăvara, rezistența este încă prezentă.

Când mergeți la pescuit, trebuie să luați cu dvs. o gheață (cel mai bine cu diametrul de 100 de milimetri), un peshny pentru a extinde bine atunci când mușcă un trofeu mare, precum și haggle, care va scoate cu succes peștii din apă.

Dacă țineți cont de recomandările de mai sus, capturarea crapului în timpul iernii poate aduce un rezultat foarte bun. Principalul lucru este să arate răbdarea, rezistența și diligența. În acest caz, puteți obține câteva trofee decente din gaură.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cele mai bune iazuri pentru pescuit în regiunea TulaCele mai bune iazuri pentru pescuit în regiunea Tula
Pescuit în Magnitogorsk: locuri de pescuit și prognoza brizaPescuit în Magnitogorsk: locuri de pescuit și prognoza briza
Pescuitul pe Yenisei în diferite sezoanePescuitul pe Yenisei în diferite sezoane
Pescuit excelent în Tyumen și regiunea TyumenPescuit excelent în Tyumen și regiunea Tyumen
Pescuit excelent în regiunea SamaraPescuit excelent în regiunea Samara
Pescuit excelent în Murom și în zonăPescuit excelent în Murom și în zonă
Fabricarea de unelte pentru pescuitul de iarnă și de varăFabricarea de unelte pentru pescuitul de iarnă și de vară
Pescuit excelent în Omsk și în regiunePescuit excelent în Omsk și în regiune
Oka și alte rezervoare atractive pentru pescuit în regiunea RyazanOka și alte rezervoare atractive pentru pescuit în regiunea Ryazan
Caracteristicile pescuitului de vară și de iarnă pe CupidonCaracteristicile pescuitului de vară și de iarnă pe Cupidon
» » Caracteristicile de pescuit crap în timpul iernii în iaz pe mormyshku
© 2021 amigdas.com