amigdas.com

Blank-uri pentru iarnă din viburnum roșu

Recipiente simple de rețetă de la viburnumOdată cu apariția vremii reci, proprietățile protectoare ale corpului slăbesc considerabil. Există multe modalități de întărire a sistemului imunitar. Mijlocul cel mai bine cunoscute și răspândite în timpul iernii, care este capabil de a satura organismul cu o multime de nutrienti, este Berry Viburnum.

Timp de mai multe secole, această minunată boabe este o componentă practică a must-have în arsenalul oricărei gospodine. Datorită proprietăților speciale de vindecare, o persoană poate scăpa cu ușurință de diverse boli virale și infecțioase. În plus, poate fi folosit ca un instrument preventiv indispensabil în perioadele de epidemii de masă.

Prezența în compoziția sa a unei game largi de vitamine benefice A, C, E, favorizează activitatea viguroasă a sistemelor organismului. medicina științifică modernă în combinație cu metodele tradiționale de tratament încearcă să utilizeze pe deplin virtuțile medicinale Viburnum în diverse rețete.

Vindecătorii tradiționali recomandă în timpul iernii utilizarea acestor fructe de pădure sub formă de tincturi, decoctări, precum și diverse siropuri, în următoarele condiții patologice ale corpului:

 • Cum se face un billet din viburnumdiverse afecțiuni ale tractului gastro-intestinal;
 • numeroase boli pielii purulente;
 • boli de rinichi și ficat;
 • datorită capacității de a provoca transpirație crescută, este folosită masiv în diferite boli, însoțită de o creștere a temperaturii corpului.

Trebuie menționat faptul că boabele fac parte din diferite unguente, substanțe care sunt utilizate în mod activ în cosmetologie.

Este foarte important să ne amintim că, în ciuda tuturor virtuților sale, fructe de pădure în compoziția sa conțin substanțe biologice active, care, în plus față de beneficii, în anumite circumstanțe pot aduce un prejudiciu semnificativ organismului uman. Prin urmare, în nici un caz nu ar trebui să folosiți Kalina numai pe baza sentimentelor personale. Se recomandă, în prealabil, consultarea unui medic care, pe baza proprietăților individuale ale corpului dumneavoastră sau a procesului inflamator, va putea alege tratamentul corect și eficient.

Contraindicații de utilizat

Orice auto-medicație poate provoca complicații grave. Este extrem de important să ne amintim condițiile în care specialiștii nu recomandați utilizarea viburnum ca agent terapeutic sau profilactic:

 • Contraindicații privind utilizarea viburnumuluiutilizarea boabelor suculente în timpul sarcinii este categoric interzisă, deoarece în Kalina există substanțe chimice speciale care, în funcție de proprietățile lor farmacologice, au multe în comun cu acțiunea hormonilor sexuali feminini;
 • frecvente atacuri de hipertensiune;
 • numeroase boli ale sângelui
 • gastrită, precum și un ulcer la stomac.

Utilizarea independentă a miracolului de boabe, în condițiile descrise mai sus, va contribui în multe privințe la agravarea procesului inflamator.

Preparate pentru colectarea viburnumului

Pentru a pune în aplicare diferite rețete de gătit de la viburnum, există o serie de condiții pregătitoare importante, Este necesar să se observe că preparatele primite pentru iarnă corespundeau tuturor cerințelor terapeutice. Mulți sunt sfătuiți să aleg boabe numai după primul îngheț, din cauza faptului că această abordare contribuie la faptul că amărăciunea și aciditatea din boabe suculente rosii va fi mai puțin simțit, dând cale de o putere de îndulcire mai pronunțată.

Desigur, multe rețete sunt concepute, în primul rând pentru caracteristicile și preferințele individuale ale gustului. Deci, mulți oameni recomandă să se pregătească fructe de padure sau sirop pentru a elimina fructe de padure din boabe. Astfel, produsul obținut va fi mai puțin acid și amar.

Proprietăți terapeutice deosebit de utile sunt sirop Viburnum fără tratament termic preliminar. Plăcile abundente cu zahăr favorizează dizolvarea treptată a zahărului. Ca urmare a unui astfel de proces natural, obținem un suc de miracol cu ​​vitamine abundente și alți nutrienți care au un efect benefic asupra corpului uman.

Kalina roșu, rețete pentru iarnă, spații libere ale viburnumului

Stocarea viburnum roșuExistă multe rețete pentru prosoape de la Kalina pentru iarnă. Cel mai adesea, proprietatile unice ale fructelor de padure sunt folosite sub forma de tot felul de tincturi si bulion. pune la cale ceai pe bază de viburnum sau prepararea compoturilor este foarte util în sezonul rece. Unele esteți sugerează adăugarea de suc de fructe de padure suculente în vin, produsul final care rezultă dintr-o astfel de manipulare magic devine rafinat gust bogat și un gust deosebit, unic.

Unul dintre avantajele fundamentale ale boabelor este că aproape orice parte din acest fruct de fructe delicios găsește aplicația. De exemplu, admiratorii remediilor populare sunt sfătuiți să usuce oasele prin prăjirea ulterioară într-o tigaie. Produsul rezultat trebuie măcinat la o pulbere. Se poate prepara separat sau se adaugă la ceai. Calina Espresso va avea efecte generale de restabilire, tonic și antiinflamator asupra corpului în timpul iernii, la rece.

O rețetă populară care vă va ajuta să scăpați de zgură în exces și tot felul de toxine este utilizarea semințelor Kalina fără tratament termic.

Pregătirea rece de sticlă de sirop

Absența tratamentului termic preliminar contribuie la faptul că sucul rezultat conține microelemente de vitamine într-o stare naturală și naturală și, prin urmare, valoarea lor terapeutică este semnificativ crescută.

Pentru a prepara un astfel de sirop tonic, aveți nevoie de:

 1. Colectate după primul îngheț, fructele roșii suculente trebuie spălate bine în apă rece. Pe prosopul împrăștiat anterior, puneți viburnumul și lăsați-l să se usuce.
 2. Luați recipientul de sticlă (cu volumul mic dorit) și sterilizați-l. Curățați viburnum într-un borcan și presărați abundent cu zahăr.
 3. Închideți recipientele din sticlă.

Vasul de vitamine rezultat poate fi depozitat în pivniță sau în frigider până în sezonul următor. Raportul proporțional dintre viburnum și zahăr variază în funcție de preferințele gastronomice, de obicei fiecare strat de fructe de pădure este presărat cu două linguri de zahăr. Această cantitate de zahăr este cea mai bună opțiune.

Recoltarea gemului cu portocaliu

Jelly din viburnum roșuExistă diferite rețete pentru gem de la Viburnum pentru iarnă, în plus, o rețetă pentru gem este compusă nu numai de fructe de padure rosii, dar, de asemenea, diverși aditivi. Un exemplu este gemul de fructe de padure rosii si portocaliu.

Principalele ingrediente ale gătitului sunt:

 • viburnum (1 litru de vas);
 • zahăr (1 litru de cutie);
 • portocaliu (1 bucată).

Este nevoie de boabe clătiți bine cu apă și lăsați să se scurgă. Fructe uscate pentru a măcinat manual, treceți printr-o mașină de tocat carne sau combină de recoltat. Oasele rămase nu pot fi aruncate, ci lăsate să se blocheze, deoarece oasele au și proprietăți utile. Portocalul este curățat de pe crustă, iar din gropi se macină în bucăți mici. În fructe de padure am pus portocala zdrobită și adăugați zahăr, amestecați cu grijă lingura. Se prepară borcane sterile sterile și se umple cu un amestec aromatic, se închid cu capace și se trimite într-un loc răcoros.

Prepararea de viburnum medicinal cu miere pentru iarnă

Pentru această piesă de prelucrat trebuie să aveți Kalina și miere. Ingredientele pentru această rețetă sunt folosite în proporții egale. Pentru a începe roșu Kalina să fie bine clătite cu apă caldă și pus pe un prosop (șervet) pentru sticlă excesul de apă cu boabe. Kalina frecă pe o răzuitoare sau printr-o sită și amestecați masa rezultată cu miere. Trebuie să obțină un amestec gros. Pregătiți rezervorul pentru siropul și se toarnă în borcan, închideți capacul și trimite-l într-un loc rece timp de 1 săptămână, apoi recoltarea doza de Viburnum cu miere este gata și se poate aplica pentru utilizare.

Modalități de pregătire a gemului din viburnum roșu

Reteta pentru jeleu din fructe de padure minunate este o mare optiune pentru iarna. Este foarte util să utilizați în timpul iernii, acest desert va fi iubit de către adulți și copii.

Pentru prepararea sa trebuie sa aveti la indemana ingrediente precum:

 • viburnum - 1 kg;
 • zahăr - 1 kg.

Rețeta țaglei din viburnum roșuÎn primul rând, medicamentul viburnum trebuie umplut cu apă fierbinte și lăsat să stea în el timp de 9-10 minute. Dupa trecerea timpului ramasitele de apa se topesc, apoi se umple acelasi Kalina cu apa clocotita si se asteapta pana cand fructele de padure ajung complet in starea de fierbere. Este necesar fructe de padure grătar pe o răzătoare fină. Se toarnă tot zahărul în viburnum estompat și se amestecă bine până se netezeste. Amestecul rezultat trebuie să fiarbă la foc mic timp de 1 oră după blocajul este umplut în rezervor și este trimis la frigider. Gemul Kalinovyj ar trebui să fie depozitat numai în frigider, ca în locuri calde poate începe să rătăcească.

Există și o altă rețetă pentru a face gem de la Kalina. Pentru această rețetă, aveți nevoie de un viburnum (1 kg), apă (400 ml) și zahăr (1 kg). În primul rând, boabele ar trebui să fie atent selectate din resturile și spălate în apă. Apoi, fructe de padure pure sunt trecute printr-un polizor de carne. În amestecul rezultat se adaugă apă și zahăr, totul se pune pe foc mic pentru a găti gemul. Când vedeți că gemul vine gata, nu trebuie să uitați să preparați borcane sterile sterile. Blocajul rezultat este turnat peste cutii și închis bine cu capacele, rotind borcanele cu capul în jos, lăsându-le să se răcească și blocate pentru câteva zile.

Viburnum congelat

Din viburnum roșu puteți nu numai să faceti ciorapi, ci doar să îl congelați în congelator, astfel încât să fie întotdeauna la îndemână în timpul iernii.

Pentru a îngheța viburnumul trebuie să îl sortați cu grijă, clătiți bine sub apă și lăsați-l pe prosop să se usuce. După ce viburnumul este bine uscat, acesta este trecerea în recipiente speciale (pentru înghețare) și puneți-le în congelator. Fermierul miracol nu își pierde proprietățile utile atunci când este înghețat, este folosit pentru sirop, mors, produse de panificație și multe altele.

Sucul de Kalinovy ​​pentru mâinile proprii pentru iarnă

Rețeta pentru sucul din viburnum este foarte simplă de pregătit și utilă în orice perioadă.

O boabe roșii suculente ar trebui să fie alese din resturi și bine spălate în apă. Luați un mic rezervor de email și turnați apă în acesta (1 litru). Adăugați Kalin (1 kg) la tigaie. Puneți focul și așteptați până când fierberea începe să fiarbă. Prăjiturile din Kalina sunt necesare treci printr-un storcător și întindeți sucul obținut. Sucul se încălzește și se încălzește la temperatura camerei, apoi lichidul cald se toarnă peste borcane pasteurizate și se rostogolește ușor cu capacele. Blocurile trimit la pivniță sau la frigider.

Viburnul uscat pentru iarnă

Viburnul uscat, potrivit pentru compotul de gătit sau chiar pentru uz normal în timpul iernii. După primul ger, viburnumul trebuie tăiat la baza grupului de Kalina. Bomboanele pot fi legate în pachete și trimise să se usuce în cuptor, nu mai mare de 80 de grade, timp de 10 ore, în pod sau sub un baldachin. După ce viburnumul a fost deja uscat, tulpinile sunt îndepărtate din fructe de padure și pot fi folosite în siguranță pentru alimente.

Sos pentru Kalina pentru iarnă

Cum se păstrează viburnumul roșuSosul apetisant de la Kalina este o reteta excelenta pentru iarna. La urma urmei, în perioada de iarnă, se așteaptă atât de multe sărbători și niciun tabel nu se va descurca fără sos. Sosul fragil din viburnum este excelent potrivite pentru carne, pește și diferite feluri de mâncare. Acesta va fi un aditiv excelent la feluri de mâncare și va avea un efect benefic asupra organismului. Pentru această rețetă, trebuie să aveți o Kalina 0,5 kg, zahăr 4 lingurițe, sare pe gust, piper negru 1 linguriță și ulei vegetal 1 lingură. l.

Clătiți fructele de exces de impurități și clătiți-le în apă caldă. Kalina să adoarmă într-o cratiță, se toarnă apă fierbinte și se lasă să bea timp de 8-10 minute. În acest timp fructele de padure vor deveni mai moi. În continuare, boabele moi trebuie să fie traversate printr-o sită, ar trebui să fie un cartofi piure, în care adăugăm toate condimentele disponibile și se fierbe la foc mic pentru încă 10 minute. Sosul gata este gustat și adaptat la gustul gazdelor. Substanța cu aciditate este pregătită pentru iarnă, așa că nu uitați de cutiile sterile. Sosul se toarnă în borcane și se lasă în frigider.

Acest sos de fructe de padure rosii este foarte parfumat si are o culoare rosie bogata. Poate fi servit pe masă imediat după pregătire. După prima preparare, veți înțelege câte ingrediente aveți nevoie pentru a reduce sau a mări volumul. Pentru a evita amărăciunea în sos, boabele ar trebui să fie plasate în congelator timp de aproximativ 1-1,5 ore, apoi puteți începe pregătirea sosului.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Spută în bronhii: cum să scapi de boalăSpută în bronhii: cum să scapi de boală
Tinctura de eleutherococcus: beneficii și efecte negative asupra organismului, cum se aplicăTinctura de eleutherococcus: beneficii și efecte negative asupra organismului, cum se aplică
Stone morion: proprietăți și caracteristici ale mineralelor (fotografie)Stone morion: proprietăți și caracteristici ale mineralelor (fotografie)
Proprietăți utile ale cilantrului pentru corpul bărbaților și femeilorProprietăți utile ale cilantrului pentru corpul bărbaților și femeilor
Ghimbir pentru potența bărbaților: rețeteGhimbir pentru potența bărbaților: rețete
Schinduf: proprietăți medicinale și contraindicațiiSchinduf: proprietăți medicinale și contraindicații
Retete de sos de coacăze roșii pentru iarnăRetete de sos de coacăze roșii pentru iarnă
Cantina obișnuită: proprietăți medicinale și aplicareCantina obișnuită: proprietăți medicinale și aplicare
Proprietăți utile ale viburnumului cu miereProprietăți utile ale viburnumului cu miere
Rețetă de gem de casă din viburnumRețetă de gem de casă din viburnum
» » Blank-uri pentru iarnă din viburnum roșu
© 2021 amigdas.com