amigdas.com

Ce mănâncă caii și cum să le hrănești - o revizuire a hranei și a dietei corecte

Că nu poți da un calAnimalele erbivore au o structură distinctă a corpului și trăsături caracter individuale. Unii fermieri îi păstrează ca ajutători în gospodărie, în timp ce alții cresc cai de la ei pentru plimbări și concursuri. Dar, în orice caz, pentru a crește un animal sănătos, eficient și frumos, trebuie să știți - ce mănâncă caii și cum să faceți o dietă adecvată pentru ei.

Ce mănâncă caii sălbatici?

Până de curând șeptelurile de cai pășiseră în pajiști și o astfel de pășune era suficientă pentru animale. Dar astăzi, caii care conțin caii dezvoltă rații speciale și le adaugă aditivi speciali care ajută la optimizarea hrănirii animalelor.

Nutriția animalelor depinde din habitatul lor. În natură, mâncarea principală pentru ei sunt arbuști și ierburi. Trăiește în latitudinile sudice, caii sălbatici se hrănesc cu culturi radiculare și plante moi. În zonele cu climă rece în timpul iernii, animalele mănâncă ramuri înghețate de arbuști, scoarță de copaci, iarbă uscată. În stepi, mănâncă ierburi mari și tulpini de plante.

Cum să hrăniți un cal de hrana pentru caii domestici

Modul de viață, încărcare și digestie care trăiesc în fermele de cai este diferit de acei cai care trăiesc în libertate. Non-stop nu mănâncă, astfel încât furajele pentru ele ar trebui să fie astfel încât animalul să fie plin de mult timp.

Furajele destinate cailor sunt împărțite în trei grupe:

 • aspră;
 • suculent;
 • Concentrat.

Experții recomandă ca în dieta să se adauge șaizeci și optzeci la sută din furajele brute și suculente și nu mai mult de patruzeci la sută - concentrate. Dacă adăugați furaje mai concentrate, aceasta poate duce la probleme cu starea de sănătate a animalului, deoarece sistemul digestiv al cailor este reglat pentru utilizarea în cea mai mare parte a fibrelor.

Furaje grosiere

Reprezintă feed-urile în vrac, care sunt incluse în nutriția de bază a cailor. Acestea includ:

 1. Alimente pentru caiIarba uscată sau fânul uscat ar trebui să fie în animalele în care există acces permanent. Chiar dacă în fân există un procent de iarbă proaspătă, nu este exclus din dietă. Fânul trebuie să fie constituit în special din cereale (rațegrass, boneless, timothy, arici, păpădie, lăcustă de luncă). La începutul sezonului de creștere, aceste plante au cea mai mare valoare pentru animale, deci în acest moment ar trebui să fie recoltate și uscate.
 2. Făina sau granulele pe bază de plante sunt plante înfundate care suferă procesul de uscare sub influența temperaturilor ridicate. După aceea, ele sunt presate. Rezultatul este un aliment foarte nutritiv, cu un procent minim de umiditate.
 3. Paie nu diferă în ceea ce privește valoarea sa nutritivă, deoarece numai tulpinile de iarbă rămân după măcinare și uscare. Prin urmare, se adaugă la dietă pentru volum. Hayul nu poate înlocui paie.

Ar trebui să fie alimente grosolane în timp pentru a stoca și a stoca în mod corespunzător. Pentru ei, este necesar să se creeze condiții de depozitare în care putregaiul bacterian și fungic nu va începe și se va înmulți în fân și paie.

Sucuri furajere

Acestea se referă la dieta naturală a cailor, deoarece caii lor folosesc în principal pe pășunat:

 1. Care sunt feedurile pentru caiAnimalele de iarbă pot ajunge pe pajiști sau în fermă, unde crescătorul își hrănește animalele de companie cu iarbă proaspăt tăiată. Ierburile proaspete diferite din pajiști sunt mult mai bune decât plantele care se depozitează pentru o perioadă lungă de timp. Chiar și cu o mică încălcare a depozitării plantelor, ele pot începe să putrezească. Astfel de procese de putrefacție duc la tulburări ale sistemului digestiv.
 2. Legumele și legumele rădăcinilor ar trebui să fie date nu numai ca să fie stricate sau putrezite. Ele conțin o cantitate mare de oligoelemente, vitamine, fibre și apă. Caii cu plăcere mănâncă morcovi, castraveți, sfeclă de zahăr, cartofi fierți. În acest caz, cartofii nu ar trebui să fie încolțite. Dă caii legumele doar spălate. Aproximativ un kilogram și jumătate pe zi, animalul trebuie să primească melasă de sfeclă, care va îmbunătăți gustul hranei pentru animale. Înainte de utilizare, 1,4 kg de melasă este diluată în 4,6 litri de apă. Ca un tratament, vă puteți hrăni caii cu fructe.
 3. Conserve de iarbă sau fânețe. Hermetically conserved conserve herb conține cincizeci și cinci la sută de umiditate. În dieta ar trebui să fie o dată și jumătate mai multă fân și jumătate de iarbă. Riderii mănâncă de bună voie fânul, bogat în fibre și zaharuri.

Hrană concentrată

Astfel de hrană sunt adesea folosite pentru a aduce exteriorul unui cal la o condiție sau pentru îngrășarea animalelor. Mâncarea concentrată servește drept "combustibil" și cu încărcături intensive fără să nu poată face. Acest tip de hrană poate fi de mai multe tipuri:

 • furaje combinate;
 • amestecuri de cereale;
 • cereale integrale.

Cel mai adesea, sunt date caii:

 1. Hrana pentru caiOrz. În compoziția sa conține până la șaizeci de procente de amidon, deci este ridicat în calorii. Prea mult orz nu este recomandat pentru cai, pentru că nu există prea multe fibre în el. Înainte de hrănirea animalelor, orzul trebuie să fie în abur. Atunci se va face bine.
 2. Ovăz. Toată lumea știe că caii mănâncă ovaz, care îi oferă animalului energie. Prin urmare, o dietă fără acest tip de hrană este imposibilă. Are multe fibre, care nu se găsesc în alte cereale. Amidonul din ovăz conține până la 50%. Ovăzul are un efect bun asupra digestiei și este digerat rapid. Cu alte mâncare, nu-l puteți amesteca. Animale tinere și cai cu dinți răi de ovăz pre-zdrobiți.
 3. Branul conține o cantitate mare de fibre, iar în compoziția lor nu există aproape nici un amidon. Cu toate acestea, proteinele, vitaminele și mineralele conțin, de asemenea, puțin. Prin urmare, tărâțele sunt folosite în principal pentru a mări volumul dietă. În acea zi, cailor li se dau aproximativ trei și jumătate de kilogram de tărâțe de grâu și secară.
 4. Porumbul conține până la șaptezeci la sută din substanțele amidonice. Se utilizează înainte de încărcarea fizică a animalelor, deoarece poate asigura o rezervă de energie pentru o perioadă scurtă de timp. În zilele obișnuite, porumbul este administrat în cantități mici.
 5. Furaj pentru cai este un aliment concentrat în vrac sau granulat. Se compune din mai multe tipuri de cereale măcinate, preamestecuri, aditivi minerali, tărâțe, torturi, făină din plante. Furajul poate fi hrănit de cai cu orice nevoi fizice.
 6. Amestecurile de cereale pot fi preparate acasă. Pentru a face acest lucru, pur și simplu amestecați diferite tipuri de cereale, pulpă de sfeclă sau pastă, sare și alte ingrediente.

Alegerea hranei pentru cai ar trebui să respecte recomandările specialiștilor.

Dieta corectă și meniul pentru cai

Cât de mult hrăniți un anumit cal poate fi calculat, cunoscând următorii parametri:

 • greutatea în viu a unui steed;
 • cantitatea de energie pentru muncă;
 • cantitatea de energie pentru viață;
 • volumul hranei pentru a menține greutatea;
 • nivelul optim de proteine.

De exemplu, pentru un animal de aproximativ șase ore pe zi, care desfășoară o muncă moderată și cântărește aproximativ cinci sute de kilograme, va fi nevoie de o zi:

 • culturile de radacini - 6-8 kilograme;
 • concentrate - 3-4 kilograme;
 • paie de paie - 6-7 kg;
 • fân - 12 kilograme.

Cantitatea de concentrate este redusă sau este îndepărtată complet, dacă munca de cai este ușoară.

În nutriție crescută, necesită iepuri în timpul sarcinii și alăptării. Starea de sănătate a viitorului armăsar depinde în mod direct de dieta mamei. Prin urmare, pentru o mare pe zi este necesar pentru fiecare o sută de kilograme de greutate:

 • fasole sau fân de calitate a cerealelor - nu mai puțin de 4 kilograme;
 • floarea soarelui - până la 1 kilogram;
 • rădăcini sau legume - până la șase kilograme;
 • siloz - până la 4 kilograme.

Ce fel de mâncare pentru a hrăni caiiSe recomandă o hrană concentrată în care orzul, ovăzul și porumbul să fie într-un raport de 35:40:25. În cazul în care mare este slăbit, atunci dieta ei ar trebui să aibă mai multe concentrate. Înainte de nașterea unui armăsar în furaje grosiere, trebuie să existe mai multă siloz. Aceeași dietă hrănitoare ar trebui să fie și în timpul hrănirii armăsarului, în caz contrar marea poate slăbi.

Armasii mănâncă la fel, precum și animalele adulte, li se poate da furaje de cereale, fân, tort de ulei, tărâțe. Ca supliment de vitamine, bebelușii sunt răsfățați cu boabe încolțite, melasă, morcovi. Toate aceste furaje sunt introduse în dietă după ce armăsarul este înțărcat de la mamă.

Sportivii trebuie să aibă fân și concentrate. Rata și cantitatea acestora depind de vârsta și greutatea animalului, formarea și programul competițiilor.

Rata aproximativă a unui cal, destinate competițiilor sportive:

 • plante din plante sau făină - 1 kilogram;
 • porumb - 1-2 kilograme;
 • fân din fasole și cereale - 7 kilograme;
 • sare - aproximativ 60 de grame;
 • premixuri - 100 de grame;
 • trandafir - 500 de grame.

Cum să hrănești un cal?

Mâncare bine organizată este garanția sănătății animalelor. Regulile de bază pentru hrănirea cailor includ:

 1. Ce cal îi place să mănânceDieta trebuie să se bazeze pe temperamentul și activitatea fizică a puilor.
 2. Un animal trebuie să aibă acces la apă.
 3. Furajul trebuie să fie alimentat de înaltă calitate.
 4. Furajul trebuie administrat la o oră după muncă sau altă efort fizic.
 5. Caii devin repede obișnuiți cu regimul de hrănire, care ar trebui să se întâmple în același timp. Dacă se observă regimul de hrănire, caii vor dezvolta sucuri digestive în timp, ceea ce va ajuta la asimilarea calitativă a alimentelor.
 6. Înainte de a distribui iarba, animalele sunt mai întâi udate.
 7. Hrăniți animalele în porții mici și adesea împărțind volumul zilnic. Jumătate din volumul de grăsimi sunt date după-amiaza, iar a doua jumătate a nopții. Mai întâi caii ar trebui să mănânce fân, apoi cereale și furaje suculente.
 8. Nu puteți da iarbă înghețată sau umedă.
 9. Dacă se presupune că alimentele se schimbă, trebuie introduse treptat și cu grijă noi produse.

După ce mănâncă timp de o oră, animalele trebuie să se odihnească.

Caii cailor

Animalele ar trebui să aibă întotdeauna acces liber la apă curată. În timpul iernii, aproximativ 20 de litri de apă pe zi sunt suficiente pentru cai, iar în căldură volumul de lichid poate ajunge la 75 de litri. Apa medie pe zi pentru un cal este de șaizeci de litri.

În sezonul rece este necesar să se monitorizeze temperatura apei, care nu ar trebui să fie prea rece, și chiar mai mult gheață. În caz contrar, animalul se poate îmbolnăvi. Nu se recomandă să se dea apă cailor imediat după muncă sau competiții. Un animal înghițit poate fi administrat numai într-o jumătate de oră. Apa trebuie să fie dată înainte ca calul să mănânce alimente concentrate.

Dulce tratează

Pentru o mai bună interacțiune a cailor și a oamenilor, animalelor li se pot da diferite delicatese. Puteți face acest lucru ca o recompensă după muncă, concursuri sau doar pentru a răsfăța cu ouăle. Caii cu plăcere mănâncă:

 • Cum să hrănești un calpâine uscată;
 • pepene verde;
 • mere;
 • morcovi;
 • bananele și piei lor;
 • fructe uscate fără gropi;
 • zahăr.

Un animal poate primi o felie mică de zahăr rafinat, dar este mai bine să o înlocuiți cu o bucată de banană sau cu un măr. În magazinele de animale de companie sunt vândute produse speciale pentru cai, care în compoziția lor au suplimente minerale și vitamine. Dar pentru animale, produsele naturale sunt mai utile.

Dieta de bază a cailor este creată pe baza normelor și regulilor de bază, însă ar trebui luată în considerare greutatea, încărcăturile fizice și alte caracteristici individuale ale fiecărui animal. Și nu trebuie să uităm că furajele ar trebui să fie neapărat de înaltă calitate.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce mănâncă elefanții în captivitate și în sălbăticieCe mănâncă elefanții în captivitate și în sălbăticie
O friză de cal, o trăsătură a raseiO friză de cal, o trăsătură a rasei
Rasa de cai Akhal-Teke, descrierea raseiRasa de cai Akhal-Teke, descrierea rasei
Viteza, dezvoltată de un cal: medie și maximăViteza, dezvoltată de un cal: medie și maximă
Rase de cai: specii, fotografii, descrierea cailor de rasaRase de cai: specii, fotografii, descrierea cailor de rasa
Cât cântărește calul, parametrii mediiCât cântărește calul, parametrii medii
Câți cai trăiesc în medieCâți cai trăiesc în medie
Toate faptele interesante despre cai. Rase, profesiiToate faptele interesante despre cai. Rase, profesii
Caii sălbatici mustangi. Caii în natură și agriculturăCaii sălbatici mustangi. Caii în natură și agricultură
Caracteristicile rasei don de caiCaracteristicile rasei don de cai
» » Ce mănâncă caii și cum să le hrănești - o revizuire a hranei și a dietei corecte
© 2021 amigdas.com