amigdas.com

Incubarea corectă a ouălor de gâscă

Incubarea ouălor de gâscăIncubatoarele sunt destinate retragerii descendenților calitativi ai păsărilor. În timp ce cultivați gâștele, este necesar să cunoașteți regulile reproducerii artificiale a puilor. Razvodchik trebuie să fie conștienți de metodele de creație mediu favorabil

într-un incubator cu scopul de a încadra în siguranță copii.

Concluzie bobocei într-un incubator - o afacere destul de profitabilă, deoarece adulții pot fi excluse din procesul de incubare, reduce costurile de întreținere a acestora, precum și procesul de vânzări de produse cu gâște devine mai flexibilă. Gusturile de gâscă sunt o sursă bogată de proteine, precum și vitaminele "A" "B" "K". Înmulțirea puilor de gâște începe cu selecția de ouă pentru incubație.

Selectarea ouălor pentru incubație

În ferme și gospodării, metoda de scoatere a gosliților este de două tipuri:

 • procesul natural de incubație;
 • Reglarea ouălor utilizând un incubator.

În primul caz totul se întâmplă în mod natural. Narek produce ouă și apoi găsește puii. Cu toate acestea, înmulțirea animalelor într-un incubator la domiciliu necesită o selecție artificială de ouă bune. Pentru selectare se utilizează un ovoscop. Cu ajutorul acestuia, puteți determina calitatea și adecvarea ouălor pentru incubație. Dar, înainte de a fi inspectat de un răzuitor de legume, este necesar să eliminați ouăle mici sau prea mari, precum și exemplarele cu fisuri și defecte în cochilie.

Folosind un ovoscop, ai nevoie acordați atenție următoarelor criterii:

 • gălbenușul trebuie centrat;
 • proteina nu ar trebui să aibă pete întunecate;
 • întorcând oul, gălbenușul trebuie să devină independent în poziția corectă.

Dacă economia este mică și există gâște, ale căror ouă vor fi folosite în incubație, este posibil să influențeze calitatea specimenelor. Pentru aceasta, este necesar sa hraniti adultii cu calitati, hranitoare echilibrate, pentru a calcula raportul corect intre masculi si femele si, de asemenea, pentru a merge gâște în fiecare zi. În astfel de condiții cele mai multe oua vor fi calitative si sanatoase.

Concluzia goslings în incubator la domiciliu

Vârsta ouălor înainte de incubație nu trebuie să depășească 7 zile. De obicei, gâștele se grăbesc în timpul zilei, așa că este nevoie de ceva timp pentru a colecta un număr suficient de copii pentru incubator. Depozitarea ar trebui să aibă loc la temperaturi de 10-15 grade. Această condiție este necesară pentru a menține viabilitatea fătului. După 4 zile, ouăle sunt transformate în cealaltă parte. Când sunt păstrate mai mult de o săptămână, șansele de a obține descendenții sunt reduse semnificativ.

Înmulțirea răsădătorilor se efectuează conform regulilor stabilite. Nu rupeți regulile, starea de sănătate a puilor depinde de acest lucru.

Reguli de incubare:

 • în primele zile temperatura este menținută la 38 de grade, până la sfârșitul incubării scade la 37 de grade;
 • în incubatoarele de uz casnic este necesar să se monitorizeze nivelul de umiditate, apa trebuie să fie prezentă în mod constant;
 • Ouăle trebuie să se rotească cu 180 de grade în timp, dar capătul neted trebuie să privească mereu în sus.

Înainte de a pune ouă, este de dorit spălarea ouălor într-o soluție slabă de permanganat de potasiu pentru dezinfectarea suprafeței din diferite tipuri de infecții. Acestea sunt plasate în lichid timp de 3 minute cu două ore înainte de a fi plasate în incubator. Pentru prepararea soluției Sunt folosite 5-7 cristale de permanganat de potasiu pentru 1 litru de apă. Temperatura apei ar trebui să fie de 30 de grade, cantitatea de soluție poate fi mărită, păstrând proporțiile. După spălare, nu puteți șterge ouăle cu o cârpă pentru a nu șterge stratul de protecție, acestea trebuie să se usuce.

Marcați în incubator

Cum sunt incubate ouălePuneți ouăle de gâscă în incubator lateral, cu un capăt ascuțit, și nimic altceva. În prima săptămână, Temperatura din incubator pentru ouăle de gâscă ar trebui să fie de 38 de grade, dar nu mai mare.

Pentru monitorizarea temperaturii poate fi utilizat un simplu termometru stradal. Stropiți cu apă în prima săptămână. Apoi, pulverizarea se oprește o săptămână, după care se reia.

Embrionului nu aderă la perete, este necesar să se transforme ouă de trei ori pe zi. Cu toate acestea, este necesar să se deschidă incubatorul pentru o perioadă scurtă de timp, astfel încât acesta să nu aibă timp să piardă temperatura. În incubatoarele din fabrică, există o funcție de rotire automată a ouălor, aceasta este foarte convenabilă. Cu toate acestea, merită verificată declanșarea acestei funcții la fiecare 4 ore. După 26 de zile, ouăle nu pot fi transformate.

Incubatorul de origine trebuie răcit periodic. Pentru aceasta, dispozitivul se stinge timp de 5-10 minute, iar capacul se deschide. Cu toate acestea, primele 10 zile nu ar trebui facute. În a doua jumătate a incubării, timpul de răcire crește cu 20-30 de minute. Procedura de răcire trebuie efectuată dimineața și seara.

Verificarea ouălor din incubator

Primul control se efectuează în a 10-a zi de incubație. În a 21-a zi, ouăle sunt luate din incubator și inspectate cu un ovoscop. Conținutul trebuie să fie întunecat în culoare, lumenul este observat numai la capătul neted. Camera de aer are o formă neuniformă, Atunci când fătul moare, acesta va fi văzut ca o pată întunecată fără vase. Oul cu embrionul mort trebuie să fie curățat și să facă loc pentru unul nou.

În ziua a 28-a, conținutul incubatorului este îndepărtat și o cârpă moale este așezată pe fund, astfel încât gâștele să nu se rănească prin grătare de fier. Se deschid deschideri pentru aer proaspăt. Puii vor începe să fie incubați foarte curând, iar acest lucru trebuie pregătit prin scăderea temperaturii la 37 de grade și creșterea umidității la 90%. Este de dorit să se pulverizeze cu o soluție de permanganat de potasiu la fiecare 6 ore. Gaiatorul de gâscă ar trebui să știe că goslings pot incendiu înainte de lună, și acest lucru trebuie să fie pregătit.

Exploatarea goslings

Cum să alegi ouăle potriviteTermen de ecloziune pentru fiecare caz este individual. Acesta variază în decurs de o lună, mai mult sau mai puțin pentru câteva zile. În medie, incubația este expusă după 28 de zile, dar nu mai târziu de 31 de zile. Primele pui de incubație din ouă mici, apoi pecked în cele mai mari. În situațiile în care copiii nu pot sparge în mod independent cochilii și pot scăpa de lumină, va fi necesară intervenția umană. Ajută la nașterea de pui care nu pot proklyutsya în timpul zilei.

De obicei, puii încep să coacă coajă din interior la sfârșitul perioadei de incubație, în timp ce persoana va auzi nașterea. Cu toate acestea, dacă există îndoieli, trebuie să ascultați, atașând oul la ureche. Independent pentru a elibera puiul din coajă este posibilă numai atunci când coaja este drenată, altfel copilul moare.

Dacă crescătorul a abordat în mod responsabil retragerea, atunci procesul de incubație va avea succes, iar puii vor fi sănătoși.

Erori tipice de incubație

Fermierii de păsări, care nu aveau experiența și cunoștințele suficiente pentru incubație, fac adesea greșeli care duc la moartea goslings. Cel mai adesea acest lucru se datorează încălcării mai multor reguli:

 • Incubarea ouălor de gâscăschimbări puternice ale temperaturii. Rezultatul este moartea embrionilor. Nu ar trebui să existe întreruperi în furnizarea de energie electrică. Pentru a menține alimentarea cu energie electrică, aveți posibilitatea să utilizați generatoare și să fiți sigur;
 • o atitudine non-serioasă față de menținerea umidității și a reglementării acesteia conduce la rate scăzute de incubație și la un număr mare de decese;
 • după incubarea puilor nu este nevoie să deschideți constant capacul pentru inspecție și control. Rezultatul va fi hipotermia puilor, a bolii și a morții. De regulă, nu este nevoie să intervinați în procesul de incubație; trebuie doar să deschideți incubatorul pentru a oferi toate procedurile necesare;
 • Incubarea ouălor de gâscă trebuie menținută printr-un mod stabil de iluminare. Nu opriți lumina pentru a economisi energie electrică. Rezultatul va fi o scădere a temperaturii și scăderea embrionilor;
 • puii ar trebui să rămână pentru o vreme în incubator, să le ia înainte, după ce nu este necesară incubarea. Ei au imunitate slabă și penaj sărac, nu se pot încălzi în afara incubatorului.

Incubatoarele de fabrici au multe avantaje și de a facilita foarte mult procesul. Cu toate acestea, incubarea ouălor de gâscă la domiciliu necesită responsabilitate și atenție. Și numai atunci va fi un rezultat pozitiv al lucrării.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Incubarea ouălor de rață, cum să eliminați rață într-un incubatorIncubarea ouălor de rață, cum să eliminați rață într-un incubator
Incubarea ouălor de rață la domiciliuIncubarea ouălor de rață la domiciliu
Blitz incubator de la producătorBlitz incubator de la producător
Incubatorul din frigider cu propriile mâini: instrucțiuni pas cu pas, desenIncubatorul din frigider cu propriile mâini: instrucțiuni pas cu pas, desen
Incubator pentru prepelițe cu mâinile propriiIncubator pentru prepelițe cu mâinile proprii
Modul de incubare a ouălor de pui, caracteristici ale procesuluiModul de incubare a ouălor de pui, caracteristici ale procesului
Incubarea ouălor de gâscă acasăIncubarea ouălor de gâscă acasă
Incubarea ouălor de curcan la domiciliuIncubarea ouălor de curcan la domiciliu
Incubarea de interior în interiorIncubarea de interior în interior
Incubarea ouălor de pui la domiciliuIncubarea ouălor de pui la domiciliu
» » Incubarea corectă a ouălor de gâscă
© 2021 amigdas.com