amigdas.com

De ce durează dinții, cauzele și tratamentul

Dinții foarte sensibiliAstăzi, una dintre cele mai frecvente boli, când se rupe dinții. Mulți oameni suferă de o astfel de suferință. Dar dacă ai devenit dintr-o dată o victimă a acestei boli, atunci trebuie să vezi urgent un doctor. Asigurați-vă că contactați un specialist pentru a determina cauza ruperii dinților, deoarece acestea pot fi un număr nelimitat. Și fiecare motiv este periculos și teribil în felul său.

De ce mă doare dinții?

Cel mai adesea cauza este cariilor pe dinți, inflamația gingivală, boala gingiilor și multe altele. Ruperea dinților nu trebuie tolerată: cu cât îl ascundeți, cu atât mai mult va face rău, de la durere la durere până la durere. Ruperea poate să apară și să dispară, de exemplu, vă simțiți durere în dinte atunci când ajungeți la locul fie de apă rece sau de alimente prea cald. În acest caz, dintele se rupe aproape instantaneu, dar acest lucru nu înseamnă că merită uitat de el, dacă există durere, atunci există un motiv.

Și, de asemenea, un motiv special pentru rupere poate deveni o sarcină. Aici, tot disconfortul se datorează viitorului copil! Dar ce să fac? Mama simte durere incomodă, neplăcută și toate acestea sunt transmise copilului. Nu este nevoie de o procedură pentru tratarea sau extragerea dinților, este necesar să se consulte cu medicul de la care sunteți observat. El vă va sfătui pregătiri speciale și totul va fi bine.

Nu este necesar ca o persoană să aibă o durere de dinți, toate pot face rău, dar în acest caz motivele sunt complet diferite, de exemplu, patologia congenitală. Aceasta ar putea fi o mușcătură incorectă la o persoană sau poate mânca un număr mare de dulciuri sau fructe. De asemenea, cauza poate fi o igienă necorespunzătoare. De exemplu, curățați dinții cu o perie prea tare sau, dimpotrivă, cu o perie prea lungă a dinților. Astfel de motive pot fi foarte mult.

Pentru a vă proteja de această boală, trebuie să efectuați o serie de acțiuni:

  1. Lomita: cauzetrebuie să mergeți la un medic, un medic dentist pentru curățarea dinților profesioniști;
  2. periajul dintilor ar trebui să fie strict de două ori pe zi, o anumită perioadă de timp, nu mai mult de 5 minute! Este foarte important să vă periați dinții cu o periuță de dinți cu o periuță moale;
  3. trebuie să urmați o dietă specială. Nu vă permiteți să mâncați prea multe dulciuri și în mod moderat trebuie să mâncați fructe;
  4. va trebui să abandoneze semințele, băuturi carbogazoase și să includă mai multe alimente în dieta ta, verdețuri, produse lactate, ouă, varză și morcovi!

Tratamentul stomatologic cu intervenție medicală

Dacă totul sa întâmplat să aveți o pauză în dinți, este mai bine să vedeți imediat un medic.. Nu vă fie teamă și vă înșivăți gândurile rele. Dacă dintele are o gaură neagră în interior, cel mai probabil îl veți vindeca cu ajutorul unui echipament profesional special. Dacă vă începeți brusc dintele și nu mai este supus recuperării sau tratamentului, cel mai probabil, va trebui să fie distrus.

Dar acest lucru va avea loc cu prezența unui anestezic, deci nici ei nu se tem. După aceea, puteți avea puțină febră. Dar este suficient doar să beți antipiretice. Și dacă aveți dureri după astfel de proceduri de mestecat, puteți bea analgezice.

Ce trebuie să faceți când durerea dințilorDar dacă nu găsiți nici o carie dentară, nici o gaură în dinte, nici o ruină în gură, cel mai probabil este afecțiune congenitală. Este posibil să existe o formare incorectă a maxilarului. În acest caz, trebuie să vedeți un medic, deoarece astfel de probleme nu pot fi vindecate.

Dacă durerea te găsește, când ești la școală sau în afara orașului, sau doar medicul e ocupat timp de două zile și nu ai ocazia să contactezi un alt specialist, poți sau chiar trebuie să iei următoarele medicamente: "Nurofen", "Ibuprofen", "Baralgin". Ei vor putea elimina durerea cea mai teribilă în câteva minute și vor acționa pe tot parcursul zilei! Înainte de a lua, trebuie să citiți instrucțiunile, să aflați efecte secundare și contraindicații.

Dar trebuie să vă amintiți că analgezicele nu vor dura mult, vor ajuta doar în acel caz, când trebuie să vă mențineți un anumit timp înainte de a vizita medicul sau după procedura de tratament sau îndepărtarea dintelui. Medicamentele vor ameliora durerea care va apărea după tratamentul dintelui, deoarece gingia va fi tulburat. După ce ai ocazia să vezi un medic, ar trebui să mergi imediat la el, chiar dacă durerea a dispărut. Se va întoarce în curând, așa că trebuie să mergi la doctor, să afli cauza durerii și să o elimini.

Tratamentul la domiciliu al dinților

Remediile populare sunt bune înainte de a merge la medic. Dacă mâine aveți numirea unui doctor și sunteți îngrijorat de un somn calm, puteți folosi remedii folclorice care pot reduce într-adevăr durerea și vă pot ajuta să adormiți. Și, de asemenea, remediile populare sunt bune după tratamentul sau îndepărtarea dintelui. Acestea pot reduce posibilitatea de inflamare a altor gingii. Deci, iată cele mai frecvente metode de tratare a medicamentelor tradiționale:

  • Tratamentul dinților prin metode populareclătirea gurii cu apă caldă afumată, cu adăugarea de 1 litru. sare și 1/2 l. soda, cu adăugarea a câteva picături de iod. Se amestecă totul într-un pahar și se folosește până se scurge apa. Trebuie să clătiți de 3-4 ori pe zi. Este posibil după masă, dimineața și înainte de culcare. Această procedură se poate face cu o zi înainte de numirea medicului și la câteva zile după numirea medicului. Acest remediu poate ucide toți microbii dăunători din gură și împiedică răspândirea cariilor și a altor gingii;
  • decocții de plante medicinale. Plante medicinale adecvate cu efect vindecător și antiinflamator. Acestea includ salvie, mușețel, balsam de lamaie. Este destul de ușor să pregătiți un decoct. O lingura mare de iarba de pamant este luata pentru 1 litru de apa. Totul este pus pe foc pentru a face fierberea compoziției. Apoi, medicamentul este perfuzat timp de cel puțin 2 ore. Acum puteți clăti cu un bulion cald. Un astfel de remediu te poate calma și te poate ajuta să adormi.

De ce rănește dinții atunci când se pare că nu există niciun motiv pentru asta?

De ce mă doare dinții?Mulți oameni cred că dinții lor rănesc, se destramă, dar nu există motive. Dacă nu există motive evidente, este posibil să aveți o patologie sau ereditate. Dacă mamele și tații tăi au dureri de dinți precum și tine, atunci, aceasta este o boală ereditară, care este transmis la nivelul genelor. Dar, în același timp, boala congenitală, care este transmisă la nivelul genelor, este cauza bolii. Deci, puteți concluziona că, dacă aveți o durere de dinți, trebuie să existe un motiv.

Una dintre cauzele bolilor dentare la o persoană poate fi incizia a trei molari sau, într-un alt mod, tăierea dinților de înțelepciune. La persoana aceasta se produce la vârsta cuprinsă între 17 ani și 31 de ani. La unii, acest proces este complet nedureros, dar există și cei care se simt groaznic de mâncărime, durere, rupere, creșterea temperaturii, gingiile devin roșii și inflamate. Dacă aveți acest proces foarte dureros și teribil, trebuie să vedeți un doctor și, cel mai probabil, va trebui să eliminați toți dinții de înțelepciune. Dacă acest proces este puțin dureros și temperatura a crescut ușor, puteți bea antipiretice și anestezice. În acest caz, nu este necesar să mergeți la medic și dacă acest proces este în general nedureros, medicul nu are nevoie de o excursie la medic.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce durerea dintilor: simptome si tratamentDe ce durerea dintilor: simptome si tratament
De ce reacționează dinți la mâncarea caldă și rece?De ce reacționează dinți la mâncarea caldă și rece?
Cum sa rupi un dinte fara durere si teamaCum sa rupi un dinte fara durere si teama
Cum să rupi un dinte copilului de la un copil în mod corect și fără durereCum să rupi un dinte copilului de la un copil în mod corect și fără durere
De ce reduce dinții și maxilarul. Cauze și tratamentDe ce reduce dinții și maxilarul. Cauze și tratament
Ce este un dinte retinas? Imaginea clinică și metodele de tratamentCe este un dinte retinas? Imaginea clinică și metodele de tratament
Schimbarea dinților la un copil: sfaturi și ordinea pierderii dințilorSchimbarea dinților la un copil: sfaturi și ordinea pierderii dinților
Dintele durează cu presiune sau înțepăturăDintele durează cu presiune sau înțepătură
Guma este dureroasă la capătul maxilarului inferiorGuma este dureroasă la capătul maxilarului inferior
Câți dinți de înțelepciune ar trebui să aibă o persoană, în mod normalCâți dinți de înțelepciune ar trebui să aibă o persoană, în mod normal
» » De ce durează dinții, cauzele și tratamentul
© 2021 amigdas.com