amigdas.com

Unghiulară stomatită: cheilita unghiulară, ce este?

Unghiulară stomatităStomatita angulara sau asa cum se numeste popular "zaeda" apare in colturile gurii sub forma de rani si fisuri. În timpul nostru, mulți nu le acordă nici o atenție. Dar, de-a lungul timpului, roșeața și crăpăturile pot avea un curs cronic și se pot manifesta ca o recidivă frecventă. Manifestarea stomatitei angulare poate provoca boala organului intern. Când forma bolii este neglijată, rănile dau senzații neplăcute, uneori dureroase, atunci când mănâncă și vorbesc.

Stomatita angulară: cauze, forme, diagnostic și tratament

Cheilita unghiulară este o boală care este însoțită de inflamația membranei mucoase a pielii colțurilor gurii. Însoțește formarea rănilor și crăpăturilor dureroase. Pe baza cărților de referință medicale, cheilita este simptomatică, ca herpesul. Dar să confundăm aceste două boli nu merită. Deoarece angulita este cauzată de alte microorganisme, provocând alte cauze.

Candida stomatitaO cauză destul de frecventă a angulitei este dermatoza. Dar apariția bolii, poate însoți prezența sifilisului, tuberculozei, lichenului roșu plat sau eritematoză. Boala excita ciuperca - drojdie-asemanatoare, legata de streptococ. Dar nu numai prezența bolilor concomitente poate provoca formarea angulitei. Destul de des, pot apărea deteriorări ale colțurilor gurii din cauza condițiilor climatice nefavorabile. De exemplu, aer cald sau prea rece, vânt. Destul de des, zaeda poate apărea cu o imunitate epuizată, cu o lipsă de vitamina B2. Diabetul zaharat devine adesea cauza principală a formării stomatitei.

În plus, Cheilita poate să apară în cazul dinților lipsă sau abraziunii anormale. În cazul în care s-au efectuat structurile ortopedice neconforme, pot apărea pliuri în colțurile gurii.

În plus față de toate cele de mai sus, cauza acestei boli poate fi factori concomitenți. Pentru a le purta.

 • Slabă igienă a feței sau a cavității bucale. Adesea, copiii care uită să-și spele gura după masă pot provoca dezvoltarea bolii.
 • Microelementele care fac parte din produsele de igienă pot afecta negativ pielea buzelor și pot provoca inflamații.
 • Modele rele, sub forma mușcării buzelor în vânt sau a lingușilor lor.
 • Halitul poate apărea ca rezultat al arsurilor chimice sau mecanice.
 • Predispoziție la reacții alergice. Iritantul poate fi alimente sau medicamente.
 • Prezența lipsei.
 • Psoriazisul, care afectează pielea și se manifestă pe fața și în zona gurii.

Factori și varietăți de cheilită

Semne de stomatităAngulita poate fi formată când ciupercile asemănătoare drojdiei intră în colțurile gurii. Atunci când activitatea lor de viață este activă, pot apărea urgențe. În plus, infecția are o natură mixtă, iar factorul apariției acesteia poate fi orice motiv. Agenții cauzali ai florei care duc la apariția bolii se găsesc pe membranele mucoase ale pacientului infectat, dar și pe pielea unei persoane sănătoase.

Destul de des, formarea melcilor este activată în perioada de primăvară, când organismul nu a avut încă destule vitamine și microelemente. Alți factori care pot provoca această boală ar trebui să fie atribuite.

 • Imunitate slabă, mai ales în perioadele de primăvară și de toamnă. În ceea ce privește prezența deficitului de vitamină la om și lipsa vitaminelor B2.
 • Recepția de antibiotice sau medicamente hormonale.
 • Boli de orice natură infecțioasă. De exemplu, HIV, sifilis sau tuberculoză. Și, de asemenea, boala cu diabet zaharat.
 • Manifestări alergice sau tulburări ale tractului gastro-intestinal.

Destul de des, o persoană nu poate determina chiar motivul apariției crizelor. Faptul este că multe produse alimentare pot da o reacție nerezonabilă a corpului. Acestea conțin un procent ridicat de enzime sau acizi. Ele pot irita mucoasa gurii. În cazul depistării oricăror manifestări alergice și ca urmare a formării stomatitei, merită să vă vedeți un doctor.

Pentru soiurile de cheilita este.

 1. Cum se trateaza cheilitaForma Kandidamikotichesky, manifestată sub forma eroziunii culorii strălucitoare în colțul gurii. Crackul rezultat nu este distrus. Se vede numai dacă vă deschideți gura. Se întâmplă adesea ca eroziunea să poată fi acoperită cu un strat de gri deschis sau alb. Această formă de cheilită poate avea o formă prelungită și constantă manifestată. De fiecare dată când imunitatea slăbește, puteți observa manifestarea crizelor.
 2. Forma streptococică se formează sub forma unui bule, care în cele din urmă dispare. În locul lui există o fisură, acoperită cu o crustă. De îndată ce crusta este ruptă, se formează o fisură, care sângerează în mod constant. Procesul de rupere și formarea de fisuri noi poate fi prelungit. Când vă deschideți gura, o persoană suferă de durere.

Determinarea formei și formei de cheilită se poate face numai în studiile de laborator.

Simptomele cheilitei

Cheilita exfoliativăPrincipalul simptom al manifestării cheilitei este Peelingul buzelor și apariția crăpăturilor în colțurile gurii. În cazuri rare, pe buze poate apărea o edemă ușoară. La fisura, se formează un strat de alb, care în cele din urmă dispare. Pe marginea zonei afectate, poate exista o detașare a epidermei. La pacienți, jacheta de buze este mai întâi inflamată, care apoi devine o culoare roșie aprinsă. Procesul de inflamație poate duce la formarea crizelor și la dobândirea unei forme cronice a bolii.

Simptomatologia și clinica stomatitei vor depinde de cauzele principale. Buzele pot fi inflamate sau se pot forma bule și cruste. Manifestările imaginii clinice vor depinde direct de forma bolii. La kandikomoticheskoj forma angulita se poate observa următoarea simptomatologie.

 1. Eroziunea și fisurile se formează fără cruste.
 2. Modelarea în zona afectată a plăcii gri sau albe.

În acest caz, nu sunt vizibile manifestări externe cu gura închisă.

Forma streptococică poate fi caracterizată prin formarea de vezicule cu o crustă. Și, în colțul gurii, se pot forma și eroziuni asemănătoare unei tăieturi. S-ar putea să apară senzații acute și dureroase după ce ați luat alimente sărate sau picante. Angulita se poate manifesta sub forma de mâncărime, arsuri. Copiii pot refuza să mănânce.

Diagnosticarea stomatitei angulare

Diagnosticul stomatiteiDiagnosticarea stomatitei unghiulare apare din cauza prezenței simptomelor existente. Dar, deoarece boala este simptomatică similară cu multe alte boli infecțioase, se efectuează teste de laborator.

Pentru a stabili diagnosticul, pacientul face o răzuire. Se efectuează o analiză a prezenței infecțiilor candidale, herpetice sau streptococice. Medicul este obligat Strângeți tot materialul necesar de pe suprafața zonei de eroziune și trimiteți-l la un examen bacteriologic. În cazul în care prezența celulelor este confirmată, diagnosticul este stabilit. În plus, pacientului i se face un test de sânge și un test de anemie.

Tratamentul cu angulită

După ce terapeutul a stabilit diagnosticul, el este tratat chirurgical. În mod tradițional, tratamentul poate fi împărțit în două tipuri: local și general. Terapia locală ajută la restabilirea rapidă a structurii externe a zonei afectate a pielii.

Cand forma candidomycotic a bolii, unguente antifungice si crema sunt prescrise. Acestea includ unguent nystatin sau orice altul. Principala componentă eficientă și tratantă a medicamentelor ar trebui să fie fluconazolul. Toate unguentele împiedică reproducerea infecției. Îmbunătățește sindromul de durere și accelerează procesul de vindecare a rănilor.

Tratamentul stomatiteiBoala streptococică Este tratat exclusiv cu unguent cu antibiotice. Prescris shintomitsinovaya sau unguent eritromicină. În unele cazuri, poate prescrie unguentul Vișnevski, dar este utilizat numai de adulți, deoarece atunci când este ingerat, pot să apară efecte secundare. În cazul în care medicului i sa prescris un tratament local în stadiul inițial, nu se recomandă tratamentul general.

Pentru terapia generală a tratamentului cu angulită este atribuirea medicamentelor. Medicul prescrie antibiotice, vitamine și agenți antifungici.

Agenții antifungici pot fi administrați sub formă de unguente - diflucan, nizoral și altele. Dar alegerea lor depinde doar de tolerabilitatea individuală a componentei lor principale. În cazul în care sunt prezente streptococi, antibioticele sunt prescrise dacă există o leziune semnificativă a acoperirii dermatologice.

Cursul terapiei generale este combinat cu aportul de imunomodulatori și un complex de multivitamine. Acestea includ medicamente care conțin vitaminele A, B, C și PP. Multivitaminele sunt prescrise pacienților timp de o lună.

În plus față de medicamentele de bază, mulți pacienți cu cheilită găsesc tratament în tratamentele populare. Există multe infecții cu candidoză care pot fi vindecate singure. Vă oferim să luați în considerare mai multe rețete.

 1. Cum să scapi de stomatităAgenți de atenuare. Înainte de a merge la culcare, buzele pot fi șterse cu miere sau suc de castravete. Mulți își înmoaie buzele cu jeleu de petrol. Este capabil să accelereze procesul de vindecare a microfragurilor. Și, de asemenea, buzele pot fi lubrifiate cu legume sau unt. Uneltele eficiente includ tratarea buzelor cu ulei de măsline sau ulei de măsline. În plus, zaida poate fi eliminată printr-o soluție de ulei bazată pe vitamine. Acestea includ grupurile A și E. Multe vindecă răni cu grăsime de gâscă, ceară de albine. Îndepărtați inflamația, mâncatul și calmarea zonei inflamate va ajuta infuzările de plante medicinale. Aceasta poate fi infuzie de mușețel sau alternativă.
 2. Mulți oameni tratează tratamentul stomatitei angulare cu ierburi. Multe plante au antimicrobiene și dezinfectante. Unul dintre instrumentele eficiente este infuzarea alpinistului de șarpe. Componenta principală a perfuziei este uscarea buzelor. Dar merită folosită cu petrolatum pentru copii. După tratarea plăgii cu perfuzie, trebuie să lubrifiați pielea cu substanța nutritivă. Accelerați procesul de vindecare și regenerați celulele va ajuta frunza de aloe. Pentru a pregăti o perfuzie din ea. Este necesar să puneți foile răcite în frigider în apă clocotită. După aceea, lăsați-le câteva ore. Se recomandă perfuzia pregătită pentru a trata zona afectată de mai multe ori pe zi până în momentul în care pielea nu este complet restaurată.
 3. Compresele sunt, de asemenea, un instrument indispensabil pentru tratamentul stomatitei angulare. Tratamentul local prezintă cea mai eficientă dinamică a recuperării. O compresă de ulei de arbore de ceai va ajuta la decontaminarea rănii. Pentru aceasta, câteva picături de ulei trebuie să fie picate pe tamponul de bumbac. Aplicați compresorul timp de câteva minute, apoi decolați. Această procedură nu trebuie efectuată mai mult de trei ori pe zi. Într-o săptămână vei uita că erai bolnav.
 4. Mijloace pentru stomatităUnguentele preparate singur ajută la înfrângerea stomatitei. Pentru prepararea lor este necesar să luați: o lingură de miere, zece picături de ulei de pește și o picătură de vitamine A și E. Toate ingredientele ar trebui să fie bine amestecate. Aplicați unguentul pe un tampon de bumbac. Pe piele, unguentul se aplică zilnic noaptea. Nu trebuie să spălați unguentul. Tratamentul cu unguent realizat la domiciliu se efectuează timp de o săptămână.
 5. În tratamentul convulsiilor, bunicile noastre au folosit comunitatea cerumen. Se spune că dacă dimineața, pe stomacul gol, să ungeți zona afectată a pielii, apoi câteva zile mai târziu trece stomatita.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Stomatita intr-o gura: din cauza a ceea ce se intampla si cum sa trateziStomatita intr-o gura: din cauza a ceea ce se intampla si cum sa tratezi
Care sunt leziunile albe din gură?Care sunt leziunile albe din gură?
De ce apar puncte roșii în limba respectivă?De ce apar puncte roșii în limba respectivă?
Cum se trateaza cheilita pe buzele adultilor si copiilorCum se trateaza cheilita pe buzele adultilor si copiilor
Ulcerații în gură: cauze, simptome, tratament și prevenireUlcerații în gură: cauze, simptome, tratament și prevenire
Candidoza stomatitei la copii și adulțiCandidoza stomatitei la copii și adulți
Răni în gură și cauze de tratamentRăni în gură și cauze de tratament
Stomatita la nou-născuți: tratamentul și prevenirea bolilor la sugariStomatita la nou-născuți: tratamentul și prevenirea bolilor la sugari
Instrucțiuni pentru utilizarea dintelui albastru medical de la stomatităInstrucțiuni pentru utilizarea dintelui albastru medical de la stomatită
Stomatită ulcerativă necroticăStomatită ulcerativă necrotică
» » Unghiulară stomatită: cheilita unghiulară, ce este?
© 2021 amigdas.com