amigdas.com

Viața rechinului polar Groenlandei

Rechinul din Groenlanda - fotografie de prădătorRechinul polar este clasificat ca pește cartilaginos, pe care știința nu a studiat până acum suficient de bine. Informațiile oficiale despre această specie aproape că nu sunt furnizate.

Este dificil să studiești rechinii de bowhead pentru că trăiesc în ape înghețate și la adâncimi mari.

Puteți întâlni rechinul polar harpon în Peșteri și Barents Seas. Unii rechini se deplasează chiar mai departe spre est și cad în Marea Kara. De asemenea, rechinii polari pot fi găsiți în apropierea țărmului islandez, norvegian și al Groenlandei. Această specie de rechini trăiește atât în ​​Strâmtoarea Hudson, cât și în Marea Baffin.

apariția

Arată ca o torpilă. Pe spate, are aripioare mici, care au devenit caracteristica sa unică. Această specie de rechini trăiește mai mult decât restul - cam 200 de ani! Și unii oameni de știință cred că vârsta lor poate fi de 500 de ani.

Rechinul polar Groenlanda este un ficat lung, deoarece dezvoltarea tuturor proceselor de viață din corp este foarte lentă. Și crește și lent. Unul dintre rechini a fost observat timp de 15 ani într-unul din institutele științifice. În tot acest timp a crescut doar la 8 centimetri.

Rechinul polar din Groenlanda - comportamentul specificRechinul Groenlandei impresionează cu mărimea și lentoarea sa imensă. Se mișcă cu o viteză foarte mică - mai puțin de 1 km pe oră. Acest lucru poate fi explicat prin faptul că acesta trăiește în apă destul de rece și că un mare număr de rechini de energie trebuie cheltuit pentru a vă încălzi propriul corp.

Cântărește aproape o tonă, dar există persoane care cântăresc două tone. Lungimea corpului animalului este în medie de patru metri, uneori ajunge la șase, iar greutatea medie este de aproximativ opt sute de kg.

  1. Culoarea pielii. De obicei, culoare verde maro sau închis. Pe tot corpul sunt mici pete negre-violete.
  2. cap în raport cu corpul este mic.
  3. Falla este largă. Ambele fălci diferă în dinți. Pe partea de sus a dinților sunt ascuțite, în formă de ac, nu sunt atât de multe. Și pe maxilarul inferior sunt pătrată și mai sunt mulți, sunt foarte îndoiți. Gura unui prădător este mică și nu se poate deschide prea mult.
  4. Aripă asudă fină asimetrică: partea superioară este mult mai mare decât partea de jos.

Antigel antifumat natural

Cum rechinul polar Groenlandez reușește să supraviețuiască în apă rece? Se obține din cauza lipsei de rinichi și a sistemului urinar - amoniacul și urina se excretă prin pielea animalului.

Din acest motiv, în țesuturile mușchilor prădătorului se află un volum imens de nitrat de trimetil, care încălzește corpul rechinului chiar și la temperaturi minus ridicate.

Cât durează rechinii polari?Trimetilamină, care este prezentă în carnea rechinului Groenlandei, duce câinii care au consumat această carne ca hrană, spre intoxicare - câinii nu se pot ridica mult timp.

Eskimosii au porecla lor pentru persoanele în stare de intoxicație alcoolică - "bolnave cu un rechin", ca o persoană devine la fel de lentă ca și pradă.

Comportamentul și mâncarea prădătorului

Apele Arcticului rechinul polar Groenlanda nu pleacă. Vara, se află la o adâncime de până la două mii de metri, iar în timpul iernii plutește la suprafață, deoarece regimul de temperatură a apei în acest loc este mai mare decât la o adâncime. Se hrănește cu animale diferite de la pești la pinipede, uneori atacă animalele care sunt în mod inconștient prinse în apă.

De mult timp se credea că mănâncă doar o carioasă datorită încetinirii ei. Din acest motiv, se numește "somnoros", pentru că, cu o viteză atât de mare, unde există cu adevărat vânătoare prada!

În 2008, ihtiologul K. Kovach a dezvăluit rămășițele unui urs polar în stomacul unui rechin mort, pe care a mâncat-o în viață. Această știre a devenit obiectul unei dispute disproporționate între oamenii de știință - poate ataca rechinii polari din Groenlanda și poate mânca un urs polar?

Teoretic, acest lucru este posibil, ea va fi destul de puternică, deoarece greutatea corporală și lungimea ei sunt de 2 ori mai mari decât cele ale unui urs polar.

Atlantic rechin polar - reproducereDar oamenii de știință Vince Galluchi și Geoffrey Galanta susțin că rechinul polar nu va merge la un risc nejustificat - să atace un prădător care are colți și gheare puternice. Este suficientă și mult mai puțin extracție, de care este nevoie de vânătoare mai puține cheltuieli de energie și de risc pentru o viață.

Galluci presupune că ursul s-ar putea îneca independent, iar prădătorul a găsit-o și ia mâncat. Cu toate acestea, dacă acordați atenție unui alt fapt, un posibil atac al rechinului Groenlandei asupra unui urs polar se face prin legendele popoarelor din Groenlanda - inuita inuită. În folclorul lor există povești despre acești prădători. Vorbesc despre atacul prădătorilor pe bărci și animale, care s-au apropiat din greșeală de apă.

Această specie este situată pe locul 5 printre ceilalți prădători, dar la nivelul agresiunii se află lângă rechinul balenelor.

Reproducere și longevitate

Polar rechinii încep să se înmulțească odată cu apariția primăverii. La o adâncime extraordinară, ei au așezat aproximativ 500 de ouă:

  • Ouăle au o dimensiune foarte mare, lungimea lor atinge opt centimetri;
  • au forma unui oval;
  • ei nu au o cornee protectoare.

Există, de asemenea, presupunerea că rechinii polari din Groenlanda dau imediat naștere unor rechini mici, de obicei aproximativ zece bucăți.

durată de viață a acestei specii poate fi de 55 de ani, și uneori mai mult, ajungând la 200 de ani. Femeile de sex feminin trăiesc mult mai mult decât bărbații.

Dușmanii acestui prădător

Șef și, cel mai probabil, singurul dușman al acestui animal este un om. Această specie are un ficat foarte mare, motiv pentru care prădătorul este prins din acest motiv. Organismul este necesar pentru fabricarea grăsimilor tehnice. Carnea animalului este otrăvitoare datorită faptului că toate deșeurile părăsesc suprafața pielii.

Rechinii polari trăiesc până la 500 de aniOamenii locali, prins în mod constant un prădător, au învățat să-și consume carnea pentru alimente. În primul rând, atunci carnea este înmuiată fiert de mai multe ori în apă nouă, și numai după aceea devine potrivit pentru a mânca. Carnea nepregătită are un gust prost și un efect pronunțat de intoxicare alcoolică.

Vechii vikingi au creat o cale foarte interesanta de preparare a acestei carne: l-au despartit de oase, l-au ingropat si l-au lasat acolo o luna. Apoi, săturați, răsuciți și uscați până când suprafața cărnii este acoperită cu o crustă. După ce au fost făcute tăieturi din toată carnea și numai interiorul culorii galbene a rămas. Acest vas unic este numit haukarl și se poate bucura în Islanda în timpul festivalului Terrablot.

În general, carnea acestui prădător nu este foarte solicitată, așa că, dacă este prinsă accidental în plase de pescuit, este eliberată în apele reci din Arctica.

Fapte fascinante

După cum se știe deja, datorită unui număr mare de studii diferite, această specie de rechini este cea mai veche vertebrată din întreaga lume. Dar pentru a stabili acest fapt, oamenii de știință au încercat foarte tare. Întreaga problemă este asta majoritatea modalităților, care sunt folosite pentru a determina vârsta animalelor, nu pot fi utilizate cu această specie. Nu are depozite de carbonat de calciu în urechi, prin care se stabilește vârsta multor pești. Coloana vertebrală a prădătorului este foarte moale și acest lucru nu face posibilă cunoașterea duratei de viață a creșterii inelelor vertebrale.

Vârsta rechinului Groenlandei a devenit cunoscută numai datorită proteinei din ochiul ochiului. Se dezvoltă întreaga viață a unui prădător, și această proteină apare chiar și în timpul dezvoltării embrionare.

În ciuda unei vieți impresionante, o mare parte din viața rechinilor polari rămâne un mister până în ziua de azi.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Polar owl: descrierea speciei, caracteristicile, în care trăiește pasăreaPolar owl: descrierea speciei, caracteristicile, în care trăiește pasărea
Descrierea codului Atlantic și nord: stilul de viață și habitatDescrierea codului Atlantic și nord: stilul de viață și habitat
Stilul de viață al fabricilor de cherestea, diferențele dintre ferăstraiele de pește din rechinii…Stilul de viață al fabricilor de cherestea, diferențele dintre ferăstraiele de pește din rechinii…
Cele mai periculoase rechini din lume. Cele 10 cele mai periculoase rechiniCele mai periculoase rechini din lume. Cele 10 cele mai periculoase rechini
Ordinul rechin de pisici este sigur pentru oameni!Ordinul rechin de pisici este sigur pentru oameni!
Shark mako - cel mai rapid rechin din lumeShark mako - cel mai rapid rechin din lume
Animale care trăiesc în deșertul rece al ArcticiiAnimale care trăiesc în deșertul rece al Arcticii
Condiții de întreținere și reproducere a peștilor de acvariu de rechini baluCondiții de întreținere și reproducere a peștilor de acvariu de rechini balu
Rechinul ghimpat Katran: descriere, hranăRechinul ghimpat Katran: descriere, hrană
Rechinul gonflabil: descrierea și habitatul peștilorRechinul gonflabil: descrierea și habitatul peștilor
» » Viața rechinului polar Groenlandei
© 2021 amigdas.com