amigdas.com

Vopsea rezistentă la căldură pentru cuptoare metalice

Emaila rezistentă la căldurăOrice acoperire cu vopsea, cu excepția scopurilor decorative, este concepută pentru a proteja suprafața de efectele adverse externe. Sobe, seminee, cazane nu fac excepție. Colorarea cuptoarelor metalice este o necesitate. Acoperirea protejează suprafața de oxidare - reacția metalului cu oxigenul și coroziunea (atunci când lichidele ajung pe suprafață).

Tipuri și descrierea vopselelor

Pentru colorarea suprafețelor, care sunt expuse la expunere la temperaturi ridicate, se folosesc următoarele tipuri de vopsele:

 • rezistent la căldură;
 • rezistent la căldură;
 • refractare;
 • temperatură ridicată.

Cum se utilizează vopsele rezistente la căldurăVopseaua rezistentă la căldură pentru cuptoare este proiectată pentru temperaturi de peste 800 ° C. Valoarea maximă este de 1000 ° C. Astfel de acoperiri sunt realizate pe bază de siliciu și materiale organice. Acestea sunt utilizate pentru acoperirea capacelor de cuptoare metalice. Arderea în ele poate fi încălzită la peste 650 ° C.

Rezistent la vopsea pentru metal pentru cuptoare este folosit pentru pictura detalii de seminee metalice, cuptoare de încălzire. Temperatura de combustie a combustibilului pe bază de lemn pentru aceleași șemineuri este de aproximativ 300 ° C. Iar limita de temperatură recomandată pentru vopselele rezistente la căldură este de 600 ° C.

Vopseaua refractară pentru cuptoare poate rezista efectelor unui incendiu deschis. Pot rezista la temperaturi de peste 1000 ° C De obicei este acoperită de suprafețele interioare ale compartimentelor cuptorului. Este adevărat că costul produselor acoperite cu vopsele refractare este mult mai mare. Prin urmare, ele sunt utilizate în principal în industrie.

Învelișurile cu temperatură ridicată sunt destinate pentru vopsirea radiatoarelor de încălzire, a cărămizilor din cuptoare, a elementelor de motoare cu combustie internă. Utilizarea lor este justificată dacă temperatura suprafeței de lucru nu depășește 200 ° C.

Pentru a conferi suprafeței pictate luciu și luciu, se folosesc lacuri rezistente la căldură. În mod normal, ele stau la suprafață până la 300 ° C. Masoneria semineu, acoperite cu vopsea rezistentă la căldură, devine mai luminos, și nu este nevoie de garnituri de gresie si faianta sale.

La vânzare se pot întâlni vopsele rezistente la foc. Scopul lor, așa cum sugerează și numele, este asociat cu protecția împotriva focului. Dar scopul este de a preveni răspândirea focului. Când se încălzește la 200 ° C, vopseaua ignifugă începe să se umfle, eliberând substanțe care împiedică accesul la oxigen. Acest lucru împiedică răspândirea focului și apariția unui incendiu.

Alegerea compoziției de coloranți

Cum de a alege o vopsea rezistent la căldurăMulți preferă să facă propriile lor cuptoare sau să le comande de la comercianții privați. Spre deosebire de modelele de magazine, proprietarul privat dă produsul finit, de obicei, în versiunea de proiect. Și oferă clientului un aspect prezentabil.

În plus față de cuptoarele metalice, pictate și cărămidă. Ele au elemente de turnare din fontă, care suferă de expunere la temperaturi ridicate. Zidaria nu este deseori pictata. La punerea în funcțiune și ca precipitații de cărămizi. Mai des, cusăturile sunt supuse la reparații, care se sparg atunci când se supraîncălzesc și sunt murdare.

Înainte de a alege un compus colorant, trebuie să luați un recipient de vopsea în mână și să citiți scopul și domeniul de aplicare al aplicației. Toate informațiile sunt pe ambalaj. După ce te-ai familiarizat, poți afla:

 • tipul de vopsea;
 • tipul de suprafață care trebuie aplicată;
 • temperatura de utilizare;
 • culoarea stratului de acoperire;
 • protecție suplimentară împotriva influențelor externe (curent, sare, ulei și alte soluții agresive).

Lucrări pregătitoare înainte de vopsirePaleta de culori este destul de largă. Unii producători oferă până la 23 de nuanțe de culori. De obicei se utilizează negru, argintiu sau gri. După uscare, acoperirea poate fi mată sau lucioasă.

Ambalarea compozițiilor rezistente la căldură depinde de metoda de aplicare. Dacă se efectuează colorarea perie sau cilindru, vopseaua este vândută în cutii de conserve. Ambalajul obișnuit este de 800 g, 2,5 kg, 5 kg. La volumele mari, vopseaua este vândută în găleți sau butoaie.

Dacă pulverizarea este pulverizată, compoziția este vândută în mici cilindri de 0,5 litri sub presiune. Soluție ideală pentru o muncă rapidă.

Pregătirea pentru colorare

Pentru ca acoperirea rezistentă la căldură sau la căldură să rămână pe suprafață pentru o perioadă lungă de timp, trebuie pregătită cu atenție. Instrucțiunea este de obicei prezentă pe ambalaj cu vopseaua. Schema generală este următoarea:

 • Caracteristicile vopselei rezistente la căldurăSuprafața este curățată de straturile vechi, murdăria grasă (ulei, grăsime), săruri și oxizi.
 • Îndepărtează complet rugina. Suprafața trebuie să aibă un luciu metalic. Pentru a face acest lucru, utilizați șmirghel, burghie, duze metalice sau polimer pentru bulgară. Sandblastingul, totuși, necesită transport. Rust convertoare pot fi, de asemenea, utilizate, cu excepția cazului în interzise de către producător.
 • Suprafața este degresată.
 • Colorarea trebuie efectuată în cel mult 6 ore în exterior și nu mai târziu de 24 de ore, dacă lucrarea se face în interior.
 • Grosimea stratului de acoperire (numărul de straturi) depinde de preferințele individuale. Când sunt aplicate mai multe straturi, acestea sunt plasate în direcții opuse. Această tehnică vă permite să creați un strat uniform.
 • Regimul de temperatură al colorării și durata uscării sunt reglementate de producător. Ce indică pe etichetă.

Caracteristicile producătorilor

Există următorii producători:

 • Caracteristicile vopselelor rezistente la căldurăSpectrum. Produce o varietate de produse, care sunt utilizate la temperaturi de la -65 ° C la 900 ° C. Culoarea stratului de acoperire depinde de temperatură. Vopseaua de 900 ° C rezistent la căldură este neagră, 700-750 ° C - alb, verde, albastru, maro, restul de 400-500 ° C.
 • Tikkurila. Produsele termice sunt fabricate din rășini alchidice. Pentru uscare, este necesară încălzirea stratului de acoperire timp de o oră la o temperatură de 230 ° C pentru polimerizare. Acoperirea este foarte rezistentă, chiar dacă metalul se încălzește până la o culoare purpurie.
 • Hansa. Vopseaua este disponibilă în toate tipurile de ambalaje și este proiectată pentru vopsirea oțelului inoxidabil. Temperatura de funcționare este de 800 ° C.
 • Kudo. Baza - siliciu și organic, din cauza căruia poate rezista încălzirii nu mai mult de 600 ° C.
 • Bosny. Puteți picta metal, sticlă, plastic, ceramică, lemn. Disponibil în două tipuri: pentru temperaturi de 650 ° C și 200 ° C. Temperatura nu devine galbenă și nu se estompează. Rezistent la fisuri.
 • Hammerite. Ca și tipurile simple de vopsele, aceste smalțuri sunt proiectate să lucreze la rugina (3 în 1). Dar ele nu se țin bine pe suprafețele contaminate cu produse petroliere.
 • Termică. Produsele au marcajul KO. Indicele numeric desemnează scopul vopselei. 8104 - grund rezistent la căldură, 8108 - pentru baie și 8111 rezistă încălzirii până la 600 ° C. În plus, stratul de acoperire este rezistent la apă, rezistent la ulei, izolator electric.
 • Rust - Oleum. Protecția împotriva produselor petroliere. Încălzirea până la 1093 ° C

Vopsea rezistentă la căldură

Email pentru cuptoareDestul de ciudat, dar vă puteți pregăti, de asemenea, un compus colorant rezistent la căldură. Există doar două componente:

 • sticlă lichidă;
 • pulbere de aluminiu.

Această compoziție poate fi utilizată pentru a picta încălzirea cuptoarelor de fier.

După uscare, vopseaua de la primul cuptor este foarte fumă. Din motive de siguranță, părăsiți încăperea până la sfârșitul evoluției fumului și ventilația ulterioară. După aceea, acoperirea durează până la 5 ani.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Materiale refractare neinflamabile: aplicarea acestoraMateriale refractare neinflamabile: aplicarea acestora
Vopsea rezistentă la căldură pentru metal până la 1000 de gradeVopsea rezistentă la căldură pentru metal până la 1000 de grade
Cablu de alimentare rezistent la căldură, sârmă pkgm 1850с, cablu 5000сCablu de alimentare rezistent la căldură, sârmă pkgm 1850с, cablu 5000с
Vopsea la temperaturi ridicate rezistente la căldură pentru grătar și metalVopsea la temperaturi ridicate rezistente la căldură pentru grătar și metal
Soiuri de cuptoare de baie, fotografii și prezentare generalăSoiuri de cuptoare de baie, fotografii și prezentare generală
Caracteristici de amestecuri uscate pentru sobe de zidărie și semineeCaracteristici de amestecuri uscate pentru sobe de zidărie și seminee
Caracteristicile unui sobă de ardere a lemnului pentru o casăCaracteristicile unui sobă de ardere a lemnului pentru o casă
Cuptoare-seminee de ardere lunga pentru o resedinta de varaCuptoare-seminee de ardere lunga pentru o resedinta de vara
Cuptoarele de pe site sunt valabile - caracteristicile producției oficialeCuptoarele de pe site sunt valabile - caracteristicile producției oficiale
Caracteristicile oțelului rezistent la căldură și a metalelor rezistente la căldurăCaracteristicile oțelului rezistent la căldură și a metalelor rezistente la căldură
» » Vopsea rezistentă la căldură pentru cuptoare metalice
© 2021 amigdas.com