amigdas.com

Cum se determină vârsta unei găini: vârsta găinilor ouătoare

Determinarea vârstei puiuluiÎn sat, există rareori un teritoriu pe care animalele de companie nu merg. Prezența găinilor în zonele rurale este norma. În ciuda faptului că puiul are nevoie de libertate. În ultimii ani, chiar crescute pui în apartamente, și, de asemenea, le place să aibă grijă de ei în zona suburbane. Indiferent de locul în care va trăi pasărea, trebuie să răspundeți la întrebare înainte de a cumpăra. Cum se determină vârsta găinilor ouătoare?

Cum se determină vârsta găinilor ouătoare?

Determinarea vârstei unei pui poate depinde de ea rase. Vârsta medie a unei păsări este de până la cincisprezece ani. Nesuski sunt mai activi în primii trei ani de viață. Este foarte important să se determine vârsta găinii ouătoare pentru indicele de stabilire a ouălor. Unul ou pe zi de la găină este norma. În ciuda faptului că găinile ouătoare pot trăi timp de zece ani, ele nu conțin mai mult de un an. După aceasta, productivitatea păsării scade în fiecare an, în medie cu cincisprezece la sută.

O găină veche se duce la carne. Determinarea vârstei de pui în acest caz nu poate fi o problemă. În economia sa nu există cerințe atât de stricte, cum ar fi, de exemplu, în întreprinderile producătoare. La întreținerea acasă în al doilea an, straturile dau ouă puțin mai mici, dar ele sunt mai mari. pentru începători fermierii importanți să știe cum să determine vârsta de pui.

Care sunt parametrii pentru determinarea vârstei unei găini?

Dacă ați putea să dotați un coș de pui, ați cumpărat furaje și cereale bune și ați cumpărat o pasăre veche. Atunci toate lucrările tale vor merge prost. Pentru ca în acest punct să nu existe nici un "gol", ar trebui să știți cum să determinați vârsta găinilor ouătoare. Vârsta productivă a păsării nu este mai mare de trei ani. În acest prim an - mai productiv, restul. Fermierii experimentați petrec un audit anual al fermelor lor. Puii vechi, li se permite să mănânce carne. Și cumpără altele noi. La urma urmei, în ciuda faptului că găina poate trăi încă 10 ani, ea nu mai poate suporta ouăle.

Determinarea vârstei exacte a păsării este imposibilă. Erori la stabilirea vârstei pot fi de la una la șase luni. Unii experți disting mai multe caracteristici apariție păsări pe care puteți afla vârsta. Semnele comportamentale sunt activități. Tânărul va alerga la alimentator, în timp ce cel vechi este grațios. În plus, tinerii au un schelet mic.

Cum se determină vârsta de pui?

Pentru a nu cădea pentru trucurile vânzătorului și pentru a nu cumpăra vechea pasăre, trebuie să cunoașteți exteriorul evidență creșterea tânără.

 1. Dimensiunea animalului. Animalele tinere sunt întotdeauna mai mici. Are o dimensiune miniaturală și o greutate redusă. La orice vârstă puteți vinde un pui de vârstă mijlocie.
 2. Aspectul scoici. Este necesar să se examineze scalpul. Creșterea tinerilor este roșu aprins. Pe măsură ce găinile cresc, culoarea lobilor și a pieptenei se diminuează. El va fi clar palid. La atingere, pieptenele trebuie să fie calde. Depinde de circulația sângelui a animalului. La un pui adult, nu este același lucru.
 3. Ciocul de puipe cioc De asemenea, este posibil să se determine la ce vârstă aparține găina ouătoare. Acesta este principalul indicator al pasarilor. Dacă pasărea este tânără, ciocul va fi neted. Acesta va avea o culoare galben strălucitoare și bogată. Pe măsură ce păsările în vârstă, ciocul va avea o nuanță gri și va dispărea. Fisurile și alte nereguli sunt vizibile cu ochiul liber.
 4. Inspectarea burta de pui. Semnul îmbătrânirii găinilor ouătoare este palparea abdomenului. Când palpațiți, nu trebuie să se întărească. În cazul în care găina este veche, are obezitate, atunci vor fi prezente bucăți dure. Puiul din primul an de viață nu este potrivit pentru bulion. Prin urmare, merită acordată atenție acestei caracteristici.
 5. Starea picioarelor unei păsări este, de asemenea, un adevărat predictor al vârstei. piele pe picioarele unei păsări tinere trebuie să fie galben și uniform colorat. Puiul vechi are picioare cu o culoare decolorantă. Acordați atenție tălpilor. Ele pot părea dureroase și crăpate. Este demn de remarcat faptul că scări pe labele de viței mici. Ele sunt dense, îngrijite, de aceeași mărime. Ei ar trebui să atragă, să nu respingă.
 6. Este necesar să se acorde atenție penajului păsării. Acest semn este important deoarece pasărea își schimbă penele în fiecare an. Tânărul este acoperit cu o pată curată și netedă. Dacă vă uitați atent, veți vedea cu atenție o acoperire densă, ușor strălucitoare. Sub pene trebuie să fie prezentă.
 • Când privim la aripa, două pene tinere sunt prezente la tineri.
 • Pe marginea ar trebui să fie 10 lungi și puternice.
 • După aripa de separare, trebuie să existe încă o aripă de 15 aripi.
 • Animalele tinere ar trebui să aibă pene de coadă pe coadă.
 • Există pene de piatră pe coccyx.

curs năpârli Peruca este considerată prin schimbarea aripilor aripi. Inițial, vărsați pene. Acestea cad câte unul câte unul și cresc în locul lor singur. Înlocuirea aripilor pline începe într-un an și jumătate. Bărbații încep și se termină târziu, decât la pui.

Molodok molting poate să apară din momentul în care ouăle se aplică. După un an, ei încearcă să pună ouă la toate și încep să-și piardă pene. După aceasta, ele restaurează pigmentarea. Straturile de maturare timpurii sunt foarte productive. Ei își așează ouăle înainte de începerea molotării. Ei au acest proces de cădere și vin repede. Păreau cam ciudați.

Varsta de pui: cum sa determinati?

scoicăAnimalele tinere pot avea o capacitate mare de ouat la vârsta de cinci luni. Așa cum promite agricultorii, ei pot menține performanțe ridicate timp de doi ani. Dar, de fapt, numai în primul an puiul este capabil să ia cu adevărat o mulțime de ouă. După doi ani, acesta este aruncat.

Puii Molly sunt podraschonny specii de păsări. Aceste păsări sunt recomandate a fi achiziționate ca straturi. Vârsta optimă pentru ei este între patru și șase luni inclusiv. Unii dintre ei au fost special crescuți ca cruci de ouă. Aceștia pot avea vârsta de cinci luni.

Când cumpărați lapte, este mai bine să stabiliți vârsta cu scoici. În cazul în care vânzătorul flatant nu vă permite să atingeți această parte a puiului, atunci, evident, produsul său - nu un lapte, ci adevărat pui vechi. În supa, evident, nu sunt potrivite și cu siguranță nu vor deveni campioni în producția de ouă.

Puiul are o creastă mică și luminată, care nu devine palidă. Dacă îl atingi, va deveni cald și elastic. Nu ar trebui să fie rece sau fals.

Determinați vârsta găinilor ouătoare, posibil din punct de vedere al productivității. Acest parametru este destul de dificil de determinat cu exactitate. Dar pentru o pasăre ea joacă un rol în eroare de câteva luni.

Acordați atenție faptului că, la începutul primăverii, tânărul nu poate fi cumpărat. În primăvară, ei vând straturile crescute la vârsta de șase săptămâni. Imediat după iarnă, vânzătorii vând broiler de pui, pe care nu doresc să îl hrănească în această perioadă. Există mai multe tehnici simple, care vă vor ajuta să cumpărați un set de calitate,puică.

 • picioarePrezența unui cioc galben.
 • Prezența unui pieptene roșu, moale la atingere.
 • Ochii clare, clare.
 • Galben și neted cioc.
 • Pe picioare, pielea trebuie să fie galbenă, curată și uniformă.
 • Ghearele nu se rup, dar tocurile sunt dure, fără crăpături și șuvițe.
 • Abdomenul este mic, iar distanța de la chilă la pântece este de trei degete.

Acum știți parametrii de bază prin care puteți determina cu ușurință vârsta de pui. Dar totuși, dacă acest parametru este important pentru dvs. Cel mai bine este să mergeți pe piață cu un fermier cu experiență sau cu un specialist în acest domeniu.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Când găinile de lapte încep să dea ouă, adică,Când găinile de lapte încep să dea ouă, adică,
Găinuți: cum să vă păstrați acasăGăinuți: cum să vă păstrați acasă
Principalele motive pentru care puii nu se grăbescPrincipalele motive pentru care puii nu se grăbesc
Când puii încep să zboareCând puii încep să zboare
Cum să hrăniți un pui pentru a purta o mulțime de ouăCum să hrăniți un pui pentru a purta o mulțime de ouă
Cum se poate determina vârsta unei găini: este posibil să se distingă un bătrân de un tânărCum se poate determina vârsta unei găini: este posibil să se distingă un bătrân de un tânăr
Cele mai bune rase de ouă pentru găinile ouătoareCele mai bune rase de ouă pentru găinile ouătoare
Furaje combinate pentru găini: hrană pentru găinile ouătoare cu mâinile propriiFuraje combinate pentru găini: hrană pentru găinile ouătoare cu mâinile proprii
De ce nu găinile făceau găini?De ce nu găinile făceau găini?
Nesushki: numele raselor de pui, cu fotografii și descrieriNesushki: numele raselor de pui, cu fotografii și descrieri
» » Cum se determină vârsta unei găini: vârsta găinilor ouătoare
© 2021 amigdas.com