amigdas.com

Ce să hrănească găina la găină ouătoare pentru a evita beriberi?

Cum să hrăniți o găină ouătoareSănătatea puiului în multe feluri depinde de calitatea alimentelor

. Din ceea ce hrănește exact pasărea va depinde de performanța ei. Echilibrul alimentar, adaosul corect al suplimentelor nutritive, va asigura oua in fiecare zi pe tot parcursul anului.

Un mare plus în zilele noastre este disponibilitatea literaturii de specialitate în domeniul accesului liber, studierea căreia puteți găsi răspunsuri la orice întrebări.

Găini de hrănire, atunci ceea ce îngrijorează mulți oameni care decid să înceapă o gospodărie.

Hrana adecvată pentru găinile ouătoare

Cum să hrăniți găinaPentru ca puii să meargă pe tot parcursul anului, trebuie să se țină seama de alegerea dietei potrivite. Nu este suficient să alegeți o rasă bună, care are un bun ouă, dar și să hrăniți pe deplin animalele. Mulți fermieri se întreabă cum să hrănească găinile ouătoare la domiciliu. Răspunsul la această întrebare este mâncare variată.

De obicei găinile - găinile ouătoare sunt foarte pretențioase în îngrijire și nutriție. Numărul și calitatea ouălor pot fi, de asemenea, puternic influențate de vârsta păsării.

Găina ouătoare începe să transporte ouă din a șaptea lună de viață. Cea mai mare productivitate este observată de la șapte luni la doi ani.

Pentru o viață completă și dezvoltarea puiului, este necesar să se respecte normele și să includă în dietă astfel de substanțe, după cum urmează:

 • vitamine;
 • proteine;
 • Legume - cum ar fi mazăre, fasole, linte;
 • Diferite boabe.

Pentru a vă asigura că organismul păsării este obișnuit cu o nouă dietă, trebuie să introduceți treptat noi alimente în porții mici. Elementele utile sunt adăugate la alimentele obișnuite sau la prepararea unui amestec.

Cum să hrăniți puii la domiciliu

Hrana adecvată pentru găinile ouătoareAlimentele pentru păsări trebuie în primul rând să fie echilibrate și diverse.

Găina trebuie să primească zilnic toate componentele necesare. Dieta ar trebui să fie variată.

Alimentele pentru găinile ouătoare la domiciliu sunt ușor de pregătit, dar dacă respectați toate regulile, puteți reuși în acest sens.

Proteine

Principalul lucru este să mențineți o cantitate suficientă de proteine ​​în dietă, deoarece afectează calitatea ouălor și numărul acestora. Cu cât producția de ouă de găină este mai mare, cu atât mai mult este nevoie de aditivi speciali. Pentru a le menține în organism în cantitatea necesară și pentru a umple în timp util pierderile, este necesar să includă în dietă astfel de componente, după cum urmează:

 • fasole;
 • floarea-soarelui;
 • Culturi de rapiță;
 • Făină din carne și oase;
 • Ramele;
 • Rămășițe de pește și crustacee.

În toate acestea, există cantități mari de proteine, dacă găinile ouătoare vor primi o cantitate suficientă din aceste produse, sănătatea lor nu va face rău.

După cum se știe, proteina este elementul de bază, care este necesar pentru toate animalele și păsările pentru creșterea și dezvoltarea calitativă a corpului.

Vitamine și minerale

În dieta tuturor ființelor vii trebuie să fie prezente vitamine și minerale. Este deosebit de important ca găinile ouătoare să includă în hrana animalelor elemente precum:

 • Vitamina D;
 • Vitamina B și toate derivatele sale;
 • Vitamina A.
 • Dacă un element nu este suficient, pasărea poate manifesta diverse tipuri de boli complexe.
 • Pentru a crea puii dieta corectă, trebuie să le hrăniți cu produse precum:
 • însilozate;
 • Făină de conifere;
 • Ulei de pește;
 • drojdie de bere;
 • Iarba verde, mai ales în primăvară și altele.

Mineralele sunt, de asemenea, foarte importante, pentru a asigura un stil de viață de calitate și pentru a menține o producție optimă de ouă.

Furajul care include un număr suficient de minerale trebuie să cuprindă:

 • Lemn de frasin;
 • var;
 • Coji de sol;
 • Masa osoasa;
 • Creta și alte elemente semnificative.

Dacă amestecați cel puțin câteva dintre aceste substanțe și hrăniți periodic această găină, găină, nu numai că va crește numărul de ouă pe care le vor suporta, ci și că va îmbunătăți calitatea acestora. Calitatea și structura de ou, gălbenuș și coajă depind de nutriție.

Cum se face o dieta a găinilor ouătoare

Cum se hrănesc straturile în casăAtunci când pregătiți o dietă pentru o nutriție completă a păsărilor, trebuie să vă gândiți la ce să vă hrăniți în fiecare zi.

De asemenea, este important să aveți grijă de proporțiile elementelor adăugate la alimentele obișnuite.

Asemenea elemente precum proteinele, verdele, făina și altele trebuie să fie alternate în mod constant. Păsările trebuie hrănite de câteva ori pe zi, de cel puțin trei până la patru ori.

Dimineața, în timpul primei hrănire, este mai bine să dați puiului o hrană uscată sub formă de cereale, care este recomandată să fie turnată în alimentatoare cât mai curând posibil;

A doua și a treia oară oferă o mâncare umedă - acesta este modul în care este corect amestecarea oricărui terci cu adăugarea unui număr mare de vitamine;

Ultima masă are loc, de obicei, chiar înainte de somn, constă în același lucru ca masa de dimineață - și anume, din alimente uscate.

Este important ca alimentele să nu fie diferite, ci și calitative. Pe cât de multe elemente nutritive animalul va primi, capacitatea sa de a rezista diferiților factori nocivi care pot apărea va depinde de acesta. Dar, de asemenea, calitatea alimentelor afectează numărul de ouă, la găinile ouătoare ar trebui să fie întotdeauna la altitudine mare, deoarece această rasă a fost produsă în acest scop unic.

Caracteristicile dietei sezoniere

Particularitatea rației sezoniere a găinilor ouătoareÎn primăvară, puii au nevoie în mod special de o nutriție adecvată, deoarece aceasta este perioada de tranziție de la furajele de iarnă la vară. Principalul lucru este să organizezi totul pentru ca saltul să nu fie prea dur. Păsările după iarna încep să se elibereze pe stradă și au acces la iarba de primăvară, pe care o pot consuma în cantități nelimitate.

Împreună cu alimentele obișnuite, este necesar să se introducă răsaduri în dietă, gonurile sunt bogate în vitamine diverse, în special E.

În alimente, este util să se amestece drojdia de bere, care conține o cantitate mare de vitamina B și C.

O caracteristică distinctivă a hrănirii găinilor ouătoare în perioada primăverii este că păsările petrec mult timp pe stradă și pot obține în mod independent o parte din mâncarea lor. Treptat începe să reducă cantitatea de cretă și pietriș, precum și numărul total de hrănire de până la două ori pe zi. Dar dacă puii sunt în cameră chiar și în perioada primăvară-vară, atunci trebuie să fie hrăniți de trei ori pe zi.

Dieta zilnică ar trebui să includă:

 • Cinci grame de sare și minerale;
 • Zece până la cincisprezece grame de proteine;
 • Două grame de făină osoasă;
 • Zece grame de vitamine;
 • Cincizeci de grame de iarbă sau alte alimente verzi;
 • Cincizeci de grame de cereale;
 • Cincizeci de grame de făină.

Acest lucru ar trebui să fie suficient pentru ca găină să se poată dezvolta și trăi pe deplin.

Găini de hrănire în timpul molării

Suprafețele de hrănire în timpul procesăriiCând ziua de lumină începe să scadă la găini, de regulă, încep să se mănânce și productivitatea începe să scadă, inclusiv producția de ouă.

În acest moment, păsările au nevoie de ajutor, au nevoie de mai multe alimente saturate pentru a avea suficientă putere pentru a face față tuturor obstacolelor. În primul rând, este important să se asigure un aport caloric crescut de alimente. Acest lucru poate fi important pentru o viață de pui plină.

Puteți găsi toate substanțele necesare pe teren, tot ceea ce crește este potrivit pentru a mânca păsări.

Mese în timpul iernii

În timpul iernii, păsările trebuie hrănite cel puțin de trei ori pe zi. Este important să urmați o anumită ordine:

 • În dimineața - hrănirea aproximativ opt dimineața;
 • În după-amiaza - aproximativ treisprezece ore;
 • Seara - înainte de culcare, aproximativ opt sau nouă ore.

În timpul iernii, alimentele ar trebui să fie variate, fiecare masă ar trebui să aibă o anumită compoziție. Deci, dimineața, hrana pentru cereale se va potrivi, ar trebui să fie uscată. În timpul hrănirii în timpul zilei, este mai bine să dați legume și mâncăruri suculente, de exemplu, porii cu adaos de morcovi, dovlecei și altele. Seara, este, de asemenea, cel mai bine să se dea cereale.

În orice moment al anului, este necesar să aveți grijă ca puii să aibă apă. Acest lucru este foarte important, pasărea ar trebui să poată bea în orice moment când dorește.

Amestec gata preparat și amestecat pentru găini

Hrănirea găinilor ouătoare este uneori dificilă, deoarece nu toată lumea poate face propriile proporții. Furajele pregătite specializat pot ajunge la ajutor, în care sa observat deja formula corectă pentru nutriție.

Pentru a preveni avitaminoza la păsări, au nevoie de o hrană specială de drojdie, în care se colectează un număr mare de minerale și nutrienți.

Comentarii:

Întotdeauna am fost interesat de probleme cum ar fi hrănirea puilor. Pregătit pentru creșterea animalelor, am citit despre ce norme de vitamine și elemente speciale pentru animalele de acasă. În publicațiile specializate, există o mulțime de informații despre cum să hrăniți găinile de găină acasă și cum să gătesc hrana pentru găini. Aceasta este o condiție foarte importantă care trebuie respectată. Viața unei păsări în captivitate este complexă și, prin urmare, are nevoie de o dietă echilibrată. De asemenea, am învățat cum să hrăniți găinile ouătoare ouătoare, astfel încât acestea să poată fi purtate mai bine, era, de asemenea, foarte utilă pentru dezvoltarea economiei.

Când sotul meu și cu mine am decis să avem găini, am fost nedumerit cum să ne ocupăm de ele în mod corespunzător. Aveam doar o idee generală despre menaj. Ceea ce să hrăniți puiul a fost prima întrebare, de asemenea interesată de norma de hrănire a găinilor la domiciliu. Parea foarte dificil. Am citit un număr mare de cărți și reviste tematice, în care au fost discutate normele de hrănire, astfel încât puiul să poată fi transportat cât mai des posibil. Am găsit hrană specializată în magazinul veterinar, în care erau multe elemente utile. Din acel moment, hrănirea găinilor a devenit mai ușoară, despre care suntem foarte mulțumiți.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Când găinile de lapte încep să dea ouă, adică,Când găinile de lapte încep să dea ouă, adică,
Principalele motive pentru care puii nu se grăbescPrincipalele motive pentru care puii nu se grăbesc
Cum să aranjezi o găină de găinăCum să aranjezi o găină de găină
Cum să faci un cuib pentru găinile ouătoareCum să faci un cuib pentru găinile ouătoare
Cum să hrăniți un pui pentru a purta o mulțime de ouăCum să hrăniți un pui pentru a purta o mulțime de ouă
Cum se poate determina vârsta unei găini: este posibil să se distingă un bătrân de un tânărCum se poate determina vârsta unei găini: este posibil să se distingă un bătrân de un tânăr
Cele mai bune rase de ouă pentru găinile ouătoareCele mai bune rase de ouă pentru găinile ouătoare
Caracteristicile rasei de pui SussexCaracteristicile rasei de pui Sussex
Furaje combinate pentru găini: hrană pentru găinile ouătoare cu mâinile propriiFuraje combinate pentru găini: hrană pentru găinile ouătoare cu mâinile proprii
Cât de multă hrană are o găină nevoie de o găină într-o zi, normele de consum?Cât de multă hrană are o găină nevoie de o găină într-o zi, normele de consum?
» » Ce să hrănească găina la găină ouătoare pentru a evita beriberi?
© 2021 amigdas.com