amigdas.com

Cum să ai grijă de un hamster acasă

Grijă pentru un hamsterHamsterii hrăniți și harnici din interior astăzi conțin multe ca animale de companie. Aceste animale mici sunt adesea date copiilor care se joacă cu ei, îi hrănesc și se îngrijesc de ei. Rozătoarele nu sunt fermecătoare, deci cu îngrijirea lor la domiciliu, nu numai adultul, ci și copilul se vor descurca.

Alegerea unei case de hamster

Transportul rozătoarelor și alegerea unei case pentru el ar trebui să primească o atenție specială, deoarece aceste animale de companie din motive speciale pot fi subliniate. Imediat într-un nou hamster de locuit nu ar trebui să se stabilească. După cumpărarea de la magazinul de animale de companie, animalul poate fi ținut într-un borcan de sticlă timp de câteva zile și i se permite să se adapteze.

La domiciliu, nu se recomandă păstrarea rozătoarelor în cutii, recipiente din plastic sau cutii de carton. Pentru ei, puteți echipa un mare acvariu sau, cel mai bine, o cușcă. Casa ar trebui să fie lată - patruzeci de centimetri, și în lungime - șaizeci. Dacă o celulă este aleasă, este necesar să vă asigurați că barele acesteia au fost localizate orizontal. În acest caz, în toate avioanele casei sale, animalul de companie se poate mișca liber.

Tipuri de case pentru hamsteri

Astăzi, magazinele de animale de companie oferă o gamă largă de dispozitive în care puteți păstra rozătoarele. Cu toate acestea, unii proprietari de animale de companie își fac casele cu mâinile lor.

tipuri Imobiliar:

 1. Casa de hamsteriUn copil poate construi o locuință pentru animalul său de companie de la constructorul Lego. Este necesar doar să vă asigurați că nu există mici detalii în el. O astfel de casă poate fi schimbată la alegere și făcută și mai convenabilă pentru animal.
 2. Cu ajutorul placajului și a celui mai simplu instrument, puteți construi singur un dispozitiv pentru întreținerea hamsterului. desen pot avea o formă pătrată sau triunghiulară și pot fi echipate cu ferestre și alte elemente.
 3. Din resturile de lemn, mulți meșteri construiesc diferite grajduri și colibe pentru animalele lor de companie.
 4. Magazinele de animale de companie oferă o gamă largă de case diferite, printre care se numără parcurile universale - atracții concepute special pentru rozătoare.

Orice casă este aleasă, trebuie instalată într-un loc liniștit, departe de radiatoare, de lumina directă a soarelui și de curenții de aer. Locul locuinței ar trebui să fie astfel încât alte animale de companie și copii mici să nu poată ajunge la micul animal de companie.

Echipamente de casa potrivite

Luând o locuință potrivită pentru un hamster, trebuie să fie echipa:

 1. O prăjină pentru rozătoare are nevoie de două. Unul dintre ele va fi umplut cu alimente uscate granulate, iar în cealaltă - alimente naturale sub formă de fructe, legume și alte delicatese. Pe vasul de alimentare nu este recomandată. Cel mai bine este să le fixați pe bare.
 2. O tijă de băut pentru un rozătoare este mai bine să alegi un mamelon. Este un recipient închis cu un mamelon sub forma unei mingi. Pentru a bea, hamsterul va trebui să apese limba pe minge. În astfel de pepeni, apa va fi mereu proaspătă și curată. Dacă puneți o ceașcă obișnuită, atunci animalul neliniștit va fi capabil cu ușurință bate peste. Ca urmare, podeaua din casa lui va fi întotdeauna umedă. În plus, în recipiente deschise, apa devine rapid contaminată cu alimente, fecale și diverse resturi.
 3. Mink pentru hamsteriHamsterii preferă să doarmă în nurcă, care poate fi echipată cu umplutură de porumb sau rumeguș. În cazuri extreme, puteți folosi ziare vechi sau hârtie igienică. Utilizați materiale care absorb mirosurile neplăcute. Prin urmare, nu utilizați cârpe și bumbac.
 4. Locul pentru toaletă Hamsterul se va alege singur. Atunci când alăptează un animal de companie, toaleta lui va trebui să fie curățată zilnic, deoarece rozătoarele nu vor putea să facă față nevoilor sale pentru un loc murdar și vor căuta un alt loc pentru acest lucru. Ca urmare, toată casa lui va fi murdară.
 5. Hamsterii sunt foarte activi, așa că cuștile lor trebuie să fie echipate cu o roată care se rotește. Puteți cumpăra un astfel de dispozitiv într-un magazin de animale de companie. Alegeți un produs din plastic deoarece barele de fier pot răni picioarele animalului de companie. Dacă există numai roți cu bare de fier, atunci ele sunt căptușite cu carton.
 6. În casa pentru hamster ar trebui să fie o piatră minerală, care este suplimentar element de alimentare cu energie electrică. Despre aceasta, rozătoarele vor curăța și ascuți dinții, în timp ce vor primi simultan substanțe minerale pentru organismul său. O piatră poate fi pur și simplu pusă pe podeaua unei cuști sau legată de bastoane.

Caracteristici de îngrijire pentru hamsteri

La domiciliu, grija pentru rozătoare este în hrănirea, curățarea casei și îmbăierea animalelor de companie. Ritmul vieții la rozătoare depinde de perioada din an, ceea ce este, de asemenea, necesar să știm.

Cum să hrăniți un hamster acasă?

În natură, rozătoarele mănâncă cereale și produse de origine animală. La domiciliu, ar trebui să fie hrăniți cu atenție, după ce ați studiat în prealabil ce puteți oferi animalului ca hrană, și asta nu poate:

 1. Magazinele de animale oferă o gamă largă de amestecuri de cereale, care sunt concepute pentru rozătoare. În medie, un animal de companie poate mânca între douăzeci și șaizeci de grame de astfel de amestec în medie. Totul depinde de rasa, dimensiunea și vârsta rozătoarelor. Limitări în dozare nu, deoarece hamsterii cunosc norma lor și nu o mănâncă prea mult.
 2. Hamsterii sunt foarte mulțumiți să mănânce fructe. Ei pot primi bucăți de mere, banane, carne de struguri. Pre-fructele sunt eliberate din oase și tulpini.
 3. Curd pentru hamsteriPentru mâncarea principală este adăugat brânză de vaci și pâine integrală de grâu. Produsele lactate bogate în proteine ​​sunt utile pentru gheare, dinți și păr de companie. Prin urmare, o dată pe săptămână, rozătoarelor i se dă lapte cald fiert.
 4. Peștele, carnea, ouăle prepelite fierte și ouăle de pui sunt, de asemenea, bogate în proteine, ceea ce este necesar pentru un bun trai al animalului. Carnea trebuie fierbată mai întâi. Hamsterii pot fi hrăniți cu carne de carne de vită, carne de vită, curcan, pui.
 5. Din legume pentru rozătoare sunt utile castraveți proaspeți, roșii fără coajă, vinete, dovlecei, varză verde, salată de Peking. Cartofii sunt excluși din dietă.
 6. Ca un tratament, un animal de companie poate primi morcovi și dovleci, nuci, migdale, alune, semințe de floarea-soarelui și dovleci.
 7. Culturile de culturi ale rozătoarelor trebuie hrănite precauție, deoarece acestea pot provoca blocarea intestinului. Un animal de companie poate fi răsfățat cu hrișcă brută sau brută, orez, ovăz. Macaronul hamster poate fi hrănit, dar rareori.

Când vă îngrijiți de un hamster, trebuie acordată o atenție deosebită regimului de băut. În timpul zilei, rozătoarele beau de la șapte la zece mililitri de apă, care trebuie să fie întotdeauna proaspete și curate.

Hamsterii nu ar trebui hrăniți cu alimente din masă, deoarece produsele care sunt utile pentru oameni pot afecta grav starea de sănătate a rozătoarelor.

Grijă de gheare

în rozătoare ci doar ghearele ascuțite, pe care trebuie să le ascuțească și să le taie. Prin urmare, ar trebui să cumpărați cu siguranță o piatră minerală și o gheară specială pentru animalul de companie. Marginea liberă a ghearei trebuie tăiată în mod regulat. Această procedură trebuie efectuată cu atenție. Trebuie să încercăm să nu atingem capilarele. Pentru a vedea mai bine unde încep capilarele, puteți lumina gheara cu o lampă fluorescentă. Dacă animalul de companie a fost rănit accidental, rana este tratată cu peroxid de hidrogen.

Hibernarea hamsterilor

Odată cu debutul iernii la hamsteri începe un mod economic de viață și pot cădea într-o hibernare. Acest lucru se întâmplă cu o temperatură scăzută a aerului, o lumină slabă și o dietă slabă Într-un mediu cald acasă, rozătoarele se trezesc. Nu se recomandă trezirea acestora.

baie

Cum sa scalzi de hamsteriHamsterii de apă nu le place, prin urmare scălda ei ar trebui să fie atent. Această procedură se realizează numai dacă animalul are un miros neplăcut sau este puternic contaminat cu blană. Apa nu trebuie să cadă în nas, urechi și ochii animalului. Rozătoarele vor fi speriate dacă lăsați-o să intre în apă. Prin urmare, în timpul băii animalul de companie ar trebui să fie păstrate.

În timpul îmbăierii nu se recomandă utilizarea șampoanelor sau a altor detergenți. În cazuri extreme, blana de blană a unui hamster poate fi spălată cu un șampon pentru iepuri. După baie, animalul de companie trebuie să se încălzească, astfel încât, în timp ce nu se usucă, trebuie să fie înfășurat într-o cârpă și ținut în mâini. După aceasta, hamsterul este înfășurat într-o cârpă uscată, în care trebuie să se usuce bine și să se încălzească.

Rezolvarea stresului

Rozătoarele pot fi expuse stresului fără un motiv aparent, astfel încât acestea trebuie să fie prevăzute cu condiții confortabile și să evite situațiile stresante.

Principalele motive stres:

 1. La cusca cu animalul de companie, copiii mici, câinii și pisicile nu ar trebui să li se permită să meargă. Ei pot sperie fiarei prin comportamentul lor.
 2. Rozătoarele se tem foarte mult de străzile zgomotoase și chiar o mișcare simplă în mașină le poate determina să oprească inima. Prin urmare, nu este recomandat să le scoateți la plimbare.
 3. Casa trebuie curățată numai goală, după îndepărtarea hamsterului de pe ea.
 4. În apropierea locuinței animalului de companie ar trebui să fie vorbită într-un ton moderat, și să-l adreseze numai ușor. Screamingul și ridicarea vocii dvs. nu este imposibil în niciun caz.
 5. murdar mat, casa necurată, lipsa apei și a mâncării pot provoca, de asemenea, stresul animalului. Prin urmare, un rozătoare necesită o îngrijire constantă.
 6. Nu este recomandat să mutați cuștile din loc în loc. O astfel de schimbare poate provoca stres la un hamster. De asemenea, nu schimbați rutina zilnică la care este obișnuit animalul de companie.
 7. Hamsterii se simt bine în întuneric și dacă activați luminile fluorescente brusc noaptea, pot începe să se panică.
 8. Un animal de companie viu poate cădea depresiune, dacă el să populeze un alt hamster. Prin urmare, pentru noul rozător, o altă casă este cumpărată și echipată. Pentru hamsteri trăiți împreună, sunt crescuți împreună de la o vârstă fragedă. Cu toate acestea, atunci când cresc, fiecare va avea nevoie de cusca proprie.
 9. Când cresc hamsterii, nu verifică în mod constant animalele nou-născute. Femela nu-i va place și ea va începe să se înfurie.

Hamsterii preferă să trăiască în pace și liniște, cu excepția rudelor și a altor animale domestice.

Grijă pentru un hamster acasă nu este o problemă. Principalul lucru este să respecte toate regulile de îngrijire, să alegi o casă bună pentru un animal de companie, să-ți dotești casa cu elementele necesare și să hrănești numai autorizat produse.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum arată câmpul hamsteri, habitatul lorCum arată câmpul hamsteri, habitatul lor
Cum se determină sexul hamsterului DzhungarCum se determină sexul hamsterului Dzhungar
Angor hamster: descrierea rasei, sfaturi privind îngrijireaAngor hamster: descrierea rasei, sfaturi privind îngrijirea
Dzhungar hamster: îngrijire și conținutDzhungar hamster: îngrijire și conținut
Ball pentru un hamster: cum să alegi într-un magazin și să îl foloseștiBall pentru un hamster: cum să alegi într-un magazin și să îl folosești
Cum sa faci o casa pentru un hamster cu mainile taleCum sa faci o casa pentru un hamster cu mainile tale
Șoarece alb - un animal de companie excelent decorativȘoarece alb - un animal de companie excelent decorativ
Cum se face roata pentru un hamsterCum se face roata pentru un hamster
Cum să hrăniți un șobolan decorativ acasăCum să hrăniți un șobolan decorativ acasă
Cuprinsul de bomboane la domiciliuCuprinsul de bomboane la domiciliu
» » Cum să ai grijă de un hamster acasă
© 2021 amigdas.com