amigdas.com

Unele fapte interesante despre câini

Câine în ulciorExpresia binecunoscută: "Un câine este un prieten al bărbatului" nu sa născut într-un loc gol. Este greu de spus când prima dată câinii au început să trăiască alături de oameni, dar faptul că era încă în antichitate poate fi afirmat fără echivoc. Predatori, care se rotesc în jurul casei, aruncând zaruri, se lasă să se încălzească până la vatră. Animalele i-au plăcut atât de mult încât nu voiau să plece, ci au început să plătească persoanei cu devotament și dragoste, să participe la vânătoare și să protejeze locuința. Am pregătit pentru dvs. informații interesante despre câini, permițând un pic mai mult să înveți despre ele, pentru a iubi și mai mult.

Un pic de istorie

Domesticirea câinilor Progenitorul tuturor oamenilor de știință din câini consideră un animal vechi asemănător cu mângâierea, care a trăit pe planetă acum aproape 40 de milioane de ani. Locuința animalelor în acele zile era nurcă și copaci săpate de ei. În cursul evoluției, fiara a fost transformată într-o nouă specie de Tomarctus, al cărei descendenți erau lupi, șacali și câini.

În fiecare localitate, ca urmare a trecerii necontrolate, au apărut rasele lor de câini, similare cu lupii, șacalii și vulpi, în funcție de localizarea teritoriului de către pradă specifici.

Apoi, ca urmare a selecției deliberate, s-au format grupe de rasă cu calitățile umane necesare, care seamănă foarte mult cu strămoșii lor. De fapt, astăzi există aproximativ 400 de rase canine, care diferă în funcție de dimensiune, culoare, proporții ale corpului și scop.

 • În Egiptul antic, câinii erau atât de idolatriți încât chiar și ei purtau doliu după moarte. Proprietarul și-a ras sprâncenele, i-au murdărit părul și au intrat în această formă timp de mai multe zile.
 • În est, de secole, venerați Pekingese și japonezii Khin, care aveau propriul doctor personal și mulți servitori, acești câini erau ținute strict în palatul imperial.
 • Un fapt interesant este că vechii azteci și indienii Maya au aranjat o sărbătoare în onoarea acestor animale în fiecare zece zile.
 • Cu secole în urmă, onoruri mari în țara lor au fost date acelor chinezi care s-au angajat în formare și îmbunătățire a rasei de câini.
 • În istoria aztecilor, a existat o perioadă în care au fost plantate o rasă mică de Chihuahua pentru a folosi pradă conținută în captivitate pentru hrană.
 • Câinii au fost găsiți în Asia, aparținând mileniului al X-lea î.Hr. Chiar și atunci, aceste animale au trăit lângă un bărbat. Un mileniu mai târziu, au apărut strămoșii orezului modern.
 • Mastifii și danezii au fost războinici anteriori și au participat la lupte. Pentru ei, chiar erau armuri speciale.

Caracteristici ale fiziologiei

Cu siguranță nu știți totul despre particularitățile organismului câinilor. Faptele interesante despre fiziologia acestor animale includ următoarele:

 • La naștere, puii nu au nici viziune, nici auz. Ei încep să înțeleagă lumea, atingând-o. În acest scop, ele servesc ca receptori care acoperă întreaga suprafață a corpului.
 • În timp ce catelusul este mic, el doarme 90% din timpul vieții sale - acest lucru nu este un motiv de îngrijorare, ci o normă fiziologică.
 • Mobilitatea neobișnuită a urechilor este dată de 18 mușchi diferiți care controlează mișcările în toate direcțiile.
 • Ascultarea câinilor este de 4 ori mai acută decât cea umană și este posibil să se determine sursa sunetului unui animal în milisecunde.
 • Un fapt interesantExistă o rasă de câini care nu latră niciodată, este Basenji.
 • Taxi cu un corp neobișnuit de alungit a fost luat nu pentru capriciul estetic al omului, ci pentru a fi folosit în vânătoarea normală pentru bursuc și alte animale.
 • Fiecare câine are trei perechi de pleoape.
 • Audierea câinilor depășește cu 75% persoana obișnuită.
 • Câinile umerilor funcționează independent de schelet, ceea ce oferă animalelor un grație special atunci când rulează.
 • Unele produse umane sunt categoric interzise de quadrupede și pot provoca insuficiență renală în ele. Această listă include stafide, ciocolată, ceapă prăjită și nucă australiană.
 • Amprentele unui câine pot înlocui destul de mult un nas. Modelul fiecărui animal este unic.
 • Orice rasă este câinele, fiecare are 321 de oase. Diferența poate fi numai în lungimea și grosimea oaselor.
 • Instrumentul de vânătoare la câini este o maxilară puternică cu o forță de compresie incredibilă. În acest caz, nu folosesc ghearele.
 • Lângă animale se vede vag, dar în depărtare pot distinge o țintă în mișcare la o distanță de până la un kilometru.
 • Faptele interesante despre câini includ faptul că sudoarea este eliberată prin plăcuțele de pe labe, mai degrabă decât întreaga suprafață a corpului.
 • În medie, cvadrupurile trăiesc până la 12 ani. Dar există campioni care supraviețuiesc la 20 de ani sau mai mult. Cel mai faimos ficat lung din rândul câinilor a murit la vârsta de 29 de ani. Recordul a fost înregistrat oficial.
 • Cea mai mică rasă de câini este Chihuahua. Încercând să obțină cea mai mică mărime posibilă, crescătorii au primit câini cu o greutate de peste 600 de grame și cu o creștere de 10-12 centimetri.
 • Cea mai mare rasă este Marea Daneză. Acești giganti au o greutate medie umană, iar în creștere ajung până la 110 centimetri.

Câini și oameni

Interesant despre câiniÎn diferite țări ale lumii, câinii au devenit de mult membri ai familiei. Acestea sunt luate la coafor, doctori și stilisti, îngropați în cimitire speciale pentru animale și lăsați-le o voință. Astăzi în Statele există mai mult de un milion de animale recunoscute ca moștenitori principali prin voință. Printre ei există chiar milionari.

Dar acest lucru nu este întotdeauna cazul peste tot. Iranul, renumit pentru legile sale stricte, interzice cetățenilor săi să păstreze aceste animale ca fiind domestice. Legislația locală recunoaște acest drept numai pentru câinii de gardă și cei care sunt folosiți pentru vânătoare.

În India au creat chiar și un serviciu de dating pentru prietenii cu patru picioare. În spațiul virtual, proprietarii fac fotografii și informații despre câini și mai târziu aranjează întâlniri cu aceștia. Site-ul este foarte popular. Sute de rase diferite cu patru picioare și-au găsit deja drumul în acest fel.

Animalele cu patru picioare din întreaga lume servesc în armată, vamă și poliție. Centre speciale din străinătate pregătesc câini de conducere, apoi le dau oamenilor cu dizabilități, pentru acei câini devine totul: o bona, un prieten, un asistent.

Animalele specializate sunt aduse în spitale și casele de îngrijire medicală pentru a comunica cu pacienții. Se crede că o astfel de terapie ridică oamenii bolnavi și slabi, contribuie la recuperarea lor.

Despre dragostea de câine pentru legendele proprietarului merge, în multe țări ale lumii există monumente pentru caine, cum ar fi un simbol al devotamentului și al fidelității. În statul american Vermont, este instalată chiar și o capelă în onoarea câinelui. Sponsorizat de construcția sa este scriitorul pentru copii Stefan Hunek. Acesta a fost un act de recunoștință pentru faptul că 5 câini loiali l-au ajutat să învingă o boală gravă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?
Basenji este o rasă de câini care nu latrăBasenji este o rasă de câini care nu latră
Cainii cei mai populari din rasele piticCainii cei mai populari din rasele pitic
Câine de câine din Africa de Sud Boerboel, descriereCâine de câine din Africa de Sud Boerboel, descriere
Principalii asistenți ai păstorilor: care sunt câinii de păstoriPrincipalii asistenți ai păstorilor: care sunt câinii de păstori
Turul Kangal - Specificul câinelui ciobanesc turcTurul Kangal - Specificul câinelui ciobanesc turc
Vârsta câinelui după standardele umaneVârsta câinelui după standardele umane
Câine italiană bolognese, caracteristiciCâine italiană bolognese, caracteristici
Rase principale și descrierea câinilor de gardăRase principale și descrierea câinilor de gardă
Cele mai populare rase de câini pentru anul 2017Cele mai populare rase de câini pentru anul 2017
» » Unele fapte interesante despre câini
© 2021 amigdas.com