amigdas.com

Simptomele infecției, consecințele și metodele de tratament a viermilor la pisici

Cat apare: simptome și excrețieDacă aveți o pisică, atunci sunteți responsabil pentru sănătatea ei și ar trebui să știți despre simptomele bolilor și semnele de viermi la pisici pentru a ajuta animalul la timp.

Prevenirea și tratamentul helminților - cea mai importantă sarcină pentru iubitul de animale de companie. Cum să determinați dacă există paraziți la un animal și care sunt metodele de tratament?

Cerințe preliminare pentru infecție

Pisicile interacționează cu fauna sălbatică, ceea ce devine o condiție prealabilă pentru infectarea lor cu helminți. Ouăle de viermi sunt peste tot - în apă, pe sol, pe iarbă, pe legume nespălate.

Natura prădătorului nu lasă șansa de a ignora peștele brut sau carnea, care este nesigură pentru a fi consumată fără tratament termic. În afară de a mănâncă lăcustele, animalele comunică cu vecinii, nu neapărat prelucrate și bine îngrijite.

Este foarte ușor să ridici ouăle de helminth - să le aduci la casă pe pantofi, împreună cu o geantă, haine, bani, fără să-și spele mâinile după stradă.

Modalități de infectare

Pătrunderea paraziților în organism are loc în mai multe moduri:

 • Cum intră viermii în intestinele unei pisicielementar - la înghițirea larvelor care au ieșit cu scaunul unui animal bolnav;
 • contact - introducerea de prasit prin piele (hookworm);
 • transmisibil - când este mușcat de insecte;
 • penetrarea transportatorului intermediar (cu purici înghițiți, mănâncă șoareci);
 • când laptele este administrat mamei (cu migrarea larvelor prin fluxul sanguin).

Pericol de helminthes

Infectarea unei pisici cu helminte devine o problemă și proprietarul său: începând cu corpul unui animal de companie, acest fenomen va afecta în mod inevitabil starea unei persoane. Helmintele lezează organele mucoase, alimentând celulele vii. Ca urmare, corpul este epuizat, se produce scăderea în greutate, imunitatea slăbește și diverse boli. Odată cu eliberarea de toxine de către paraziți, există reacții alergice, intoxicații, stare generală de rău. Dacă nu acționați, pisica poate muri.

Abuzul de helminți:

 • leziuni mecanice, Apariția viermilor pe țesuturile mucoase, integritatea lor cu sângerare, blocarea lumenului intestinal;
 • intoxicare cu toxine helminte;
 • infecție bacteriană, virală, din cauza cărora bolile latente, penetrarea în organism a bacteriilor prin micro-traumele cauzate de helminți devin agravate.

Localizarea paraziților

1) Specific:

 • gastro-intestinale;
 • ficat, vezica biliară;
 • inimii și plămânilor;
 • rinichi;
 • vezica urinară;
 • ochi.

2) Pervertit:

Cu această formă de parazitare, viermii în pisici sunt localizați în zone neobișnuite pentru ei, dar organismul este infectat.

3) Tranzit

Ouăle și larvele de vierme trec prin întregul corp, fără a întârzia sau a afecta funcția sa. În acest caz, hemminții se găsesc întâmplător în timpul examinării.

Tratamentul la timp al viermilor într-o pisică va asigura sănătatea animalului de companie și va prelungi viața.

Simptomele de helmint

Simptomele viermilor într-o pisică:

 • oboseală rapidă;
 • viermi în fecale;
 • Semne de infecție a pisicilor cu viermiinstabilitatea intestinului;
 • balonare, strângerea abdomenului;
 • diaree sanguină;
 • pierdere în greutate;
 • lipsa apetitului;
 • vărsături;
 • pierderea parului;
 • nervozitate;
 • mâncărime, exprimată prin călărirea unei pisici pe podea.

Deoarece simptomele bolilor sunt similare, este de preferat să se efectueze o analiză a scaunelor, astfel încât să nu se forțeze corpul pisicii să refacă antidotul în mod nejustificat.

Helminții pot fi, de asemenea, identificați prin examinarea blănii animalului, într-o măsură mai mare la baza cozii. Pisicile strălucesc ca niște particule albe, uneori triunghiulare sub formă de boabe de orez sau filamente lungi.

Dewormingul este un tratament complex și prevenirea tuturor tipurilor de paraziți intestinali. Dacă semnele de infecție sunt confirmate, animalul de companie trebuie să fie livrat la clinică, unde se va prescrie o terapie eficientă luând în considerare gradul de înfrângere.

Principalele soiuri de paraziți

Viermii într-o pisică au de obicei formă de viermi de culoare albă, de la cel mai mic până la un metru.

Tipuri de paraziți:

 • rotunde;
 • letochnye;
 • plat.

Vierme de bandă la pisici, la fel ca la om, penetrează corpul datorită folosirii carnii proaspăt gătite și crude, a peștilor, a prezenței puricilor și a grenadelor. Bolile sunt difilobotriaza, alveococoza, diplipidoza. Atunci când nu există infecție cu panglică, există un pericol de deces.

Cum de a retrage viermi rotundeParaziți rotunzi foarte agil și greu de dedus. Intestinele unui pisoi sau un animal adult poate fi rupt sub capacitatea lor, deci trebuie să urmăriți nici un simptom în comportamentul pisicii, nu numai în lipsa poftei de mâncare.

Flat Flukes se găsesc la pisici mai rar decât altele. Se dezvoltă după ce mănâncă moluște și pești de râu în intestine. Boli au numele de opisthorchiasis și paragonimosis. În prezența acestui tip de viermi la pisici, aceștia suferă de vărsături, tulburări intestinale, tuse, creșterea temperaturii și scăderea apetitului. Printre alte simptome - agresivitatea pisicii, incapacitatea sa de a contacta proprietarul din cauza durerii.

Boli parazitare

Tratamentul se face după diagnostic, cu o dietă specială și alimente digerabile, îmbogățită cu minerale.

toxocarioza

Simptome: balonare, vărsături, diaree, dezvoltarea pneumoniei, bronșită, alergii, înapoiere în dezvoltare, epuizare. Înainte de tratament, se recomandă o dietă lactată și curățarea colonului animalului cu o clismă. În cazul în care se constată semne de indivizi individuali, se aplică hiperazină 3 zile sau Pirantel, Tetrachloretilena, Decaris, Nilverm.

trichineloză

Trichinoza se caracterizează prin evoluție cronică, slăbiciune, scăderea temperaturii corpului, dureri musculare, umflarea țesuturilor, respirație rapidă, diaree, vărsături, alergie, scădere în greutate. O boală greu de tratat: prescrie substanțe benzimidazol cum ar fi Febendazol, Levamisole.

ascaridiaza

Cum sa vindeci o pisica atunci cand este infectata cu viermiSemnele ascaridozei sunt: ​​vărsături, diaree, febră, anemie, mâncărime în anus, emacierea, convulsii, peritonita. Pirantel este cel mai bun medicament pentru a scăpa de viermi rotunzi, distrugând corpurile și ouăle de helminți. Dozaj - 5 mg / kg greutate pisică, repetând tratamentul în două săptămâni.

Albendazol și mebendazol adecvate. O metodă auxiliară sunt clismele salivare, laxative (un sfert de lingură de ulei de ricin). În cazul simptomelor de infecție severă, este indicat tratamentul antioxidant cu soluție Ringer, Polidex, glucocorticosteroizi.

bothriocephaliasis

Boala se caracterizează prin vărsături și un scaun lichid apos, un decalaj în creștere, o defecțiune nervoasă. Tratamentul este similar cu terapia pentru opisthorhizis. Pisica nu primește hrană timp de 12 ore și apoi o singură doză de medicament.

alveococcosis

Simptomele sunt similare cu alte boli, alveococoza este însoțită de o tulburare intestinală, pierderea în greutate, vărsături. Alocați Dronzit 7 mg / kg de masă și Fenasal 0,1 g / kg - o dată.

Dipilidioz

Numai cu simptome intense de invazie: vărsături, diaree, epuizare, tulburări nervoase. Tratamentul complex este necesar. În plus față de agenții antihelmintici - nitrozanat (50 mg / kg). Pentru tratamentul lânii de purici - Acrozole, Stomazan, Carbofox.

opisthorchiasis

Boala este însoțită de slăbiciune, scăderea apetitului, o tulburare a scaunului, îngălbenirea sclerei, scăderea în greutate. Tratament - Hexiol (0,1 g / kg), Hexchloretan (0,2 / kg), Dronzită (5 mg / kg). Dacă există semne de invazie severă, medicamentele sunt prescrise de două ori, 2 zile.

Preparate

Medicamente răspândite:

 • Dirofen;
 • Febtal;
 • Tratamentul pisicilor împotriva viermilorPanacur®;
 • Parazitul;
 • Prazitel;
 • pyrantel;
 • Profender;
 • Poliverkan;
 • Dodo;
 • Azipirin;
 • Inspector;
 • Troncycle K.

Drogurile pe o perioadă nelimitată de timp într-un magazin local de animale de companie sunt puțin probabil să salveze pisica de la toate problemele, dar să obțină medicamente de la utilizatori dubioși, poate să nu știi cum să condamni animalul la suferință fără să-l ajuți.

Preparatele pentru pisici și pisoi diferă în forma și metoda de aplicare. Pisicile sunt prescrise după un diagnostic precis al soluțiilor și tabletelor de unică folosință. Pentru o pisică cu un organism neformat, sunt adecvate preparatele sparing: Prazitsid, Pirantel, Milbemaks, Polyvercan, suspensie Dirofen.

Tratamentul pisicilor de la viermi: reguli

 1. Tratamentul este acceptabil pentru animalele sănătoase.
 2. Tratamentul este prescris în asociere cu injecțiile cu Gamavit.
 3. După administrarea remedierii, dați animalelor de companie unui cărbune activ sau Enterosgel, în funcție de greutatea și vârsta animalului.
 4. După administrarea medicamentului, dați pisicii ulei de vaselină, sirop de laxativ, astfel încât organismul să fie eliberat de toate produsele de intoxicație.
 5. După două săptămâni, tratamentul trebuie repetat. Dacă există o profilaxie, atunci este suficient doar o singură dată.
 6. Aveți grijă de puritatea puricilor cu ajutorul Advantage, Hartz, Stronghold, spray-uri frontale, șampoane Hartz, Rolf Club, Mr.Kis.

Tratamentul Contraindicații

Nu expulzați viermi la pisici în timpul sarcinii și alimentației. O excepție poate fi severitatea extremă a bolii. Pisicile infectate cu dezvoltare intrauterină pot fi tratate la 20 de zile după naștere. Deteriorarea trebuie făcută de fiecare dată în timpul vaccinării. Medicamente interzise pentru tratarea paraziților la om. Metodele folclorice de tratament sunt intensitatea periculoasă a influenței și producția de masă a helminților poate provoca blocarea organelor, mărirea dramatică a simptomelor și agravarea stării de sănătate a animalului.

complicații

Principala complicație în tratamentul viermilor la pisici este intoxicația. Acest lucru se întâmplă în cazul unei medicamente selectate incorect și, de asemenea, dacă se produce golirea prematură a pisicii, iar paraziții încep să se descompună în intestin, otrăvit uneori mai mult decât drogul.

Mod de administrare a medicamentului

Dacă este necesar, pisica pentru a oferi un remediu pentru viermi, atunci când animalul de companie suiera și pauze, scuipă droguri pentru a face acest lucru de mai multe ori, există mai multe moduri simple:

 • Sfaturi pentru viermi de reproducere la pisicizdrobiți tableta și amestecați cu delicatețea preferată a animalelor de companie;
 • dizolvați pilula în apă și, introducând într-o seringă fără ac, introduceți treptat în gura animalului, ținând botul în sus pentru a nu se vărsa;
 • luați pisica în poală, puneți medicamentul mai adânc în gură, ridicați maxila, controlați respingerea și apoi zgâriați-i gâtul, astfel încât animalul va trebui să înghită;
 • înfășurați pisica într-un prosop, fixați-o cu spatele în sus, astfel încât să nu se sufoca, treciți treptat medicamentul dizolvat în gură.

Remedii populare

Mătăsosul și fenicul sunt agenți antihelmintici excelenți, iar dacă animalul își bea soluțiile în loc de apă, acesta este un tratament acceptabil.

Tăiați ceapa în bucăți mari, preparați-o cu apă clocotită (200 ml), insistați 2 ore. Luați pe stomacul gol, nu mai mult de o săptămână.

Tinctură spirtoasă de pelin (10-2 pp. Pe zi) și aproximativ o oră să nu hrănească pisica după ce a luat remedia.

Scroafă de morcov cu un volum în funcție de greutatea animalului de companie, 7 zile. Luați în considerare sfatul unui specialist.

profilaxie

 1. Curățenia de purici.
 2. Excludeți carnea crudă și peștele din dietă.
 3. Perfect dezinfectarea toaletei pisicii.
 4. Utilizați dulapuri închise pentru haine și încălțăminte.
 5. Igiena mâinilor după stradă și contactul cu animalul.
 6. Interzicerea interacțiunii cu animalele de casă cu animale fără adăpost.
 7. Deparazitare trimestrială.

Trebuie înțeles că este imposibil să salvați pisica de la infecție și simptomele nu sunt întotdeauna de încredere. Această listă de reguli va ajuta animalul să rămână sănătos și să nu infecteze gazdele.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Medicamentul în comprimate ca o soluție eficientă pentru viermiMedicamentul în comprimate ca o soluție eficientă pentru viermi
Instrucțiuni pentru utilizarea albenului pentru tratamentul animalelorInstrucțiuni pentru utilizarea albenului pentru tratamentul animalelor
Pratel pentru câini: manual de instrucțiuniPratel pentru câini: manual de instrucțiuni
Picături de la viermi și purici la greabăn pentru pisiciPicături de la viermi și purici la greabăn pentru pisici
Semnele care indică infecția câinelui cu viermiSemnele care indică infecția câinelui cu viermi
Milbemax pentru pisici și câini de la viermi. Instrucțiuni de utilizareMilbemax pentru pisici și câini de la viermi. Instrucțiuni de utilizare
Hedgehog alimente acasă: ce să hrănești ariciulHedgehog alimente acasă: ce să hrănești ariciul
Prasicid plus suspensie: instrucțiuni de utilizarePrasicid plus suspensie: instrucțiuni de utilizare
Tratamentul viermilor cu remedii folcloriceTratamentul viermilor cu remedii folclorice
Cât durează sarcina într-o pisicăCât durează sarcina într-o pisică
» » Simptomele infecției, consecințele și metodele de tratament a viermilor la pisici
© 2021 amigdas.com