amigdas.com

Placi în baie - tipuri și caracteristici ale mortarului

Amestecuri pentru îmbibarea rosturilorCel mai adesea pentru finisarea suprafețelor din baie se folosesc plăci ceramice. Acest material de construcție protejează în mod optim pereții de umiditate și mucegai, care însoțesc umiditatea ridicată în încăperi. Pentru o funcționalitate mai mare, plăcile trebuie să fie bine fixate și tratate cu cusături intercalate, potrivite pentru baie.

Groapa pentru plăci în baie - cerințe de bază

Amestecuri speciale pentru îmbinări între plăcile de ceramică au fost utilizate mult timp. În fiecare an alegerea acestora devine mai diversă, iar amestecurile în sine sunt mai calitative. În prezent, cu ajutorul chiturilor, puteți nu numai să umpleți cusăturile și să le conferiți aspectului aspectul estetic, dar și să protejeze materialele de finisare de distrugere.

Atunci când alegeți amestecul care va fi utilizat pentru tratarea cusăturilor intercalate în baie, ar trebui să acordați atenție anumitor puncte:

 1. Nivelul de aderență la substrat.
 2. Durabilitate după uscare.
 3. Nivelul de rezistență la apă.
 4. Care este contracția după uscare.

Sortiment de amestecuri pentru cusături de diferite mărci și producători

În clădirea supermarketurilor o mare varietate de compuși de spumare pentru cusături de la diferiți producători.

 • În aplicația practică, materialele companiei germane Schtern și a companiilor italiene Mapei și Litokol s-au dovedit a fi bune.
 • Caracteristicile excelente de performanță au un amestec de zgură de plitonit 3. Acesta este unul dintre materialele cele mai ieftine.
 • Nu mai puțin de calitate este Atlas grout, deși costă un pic mai mult.
 • Un material fiabil este un amestec de marca Ceresit.

După ce studiați cu atenție compoziția masei acestor firme, puteți alege materialul potrivit pentru baie.

Tipurile de mortar, caracteristicile și aplicarea acestora

Amestecurile moderne de spumare au adezivi și umpluturi din plastic și sunt universale. Rezistă frigului și căldurii, uscării și umezelii.

Cimentul de ciment

Tipuri de mortarAmestecurile pentru cusături pe bază de ciment Portland sunt în prezent cele mai populare. Pentru o fluiditate mai mare, stabilitatea și întârzierea aderenței în ele, pe lângă ciment, aditivi speciali sunt incluse.

 • Amestecuri de ciment sunt cusături prelucrate, a căror lățime este de până la cinci milimetri. Cusăturile mai mari sunt șterse cu un amestec de ciment și nisip.
 • Culoarea materialului este gri sau alb.
 • Masa de ciment este măcinată cu un plastifiant de latex, care crește nivelul de aderență al materialului și are proprietăți de respingere a apei.
 • Pentru a îmbunătăți proprietățile protectoare ale chituitei, se recomandă tratarea suplimentară cu impregnare rezistentă la umiditate.
 • Culoarea de impregnare mată a amestecului de spumare nu se schimbă, iar cele lucioase pot spori luminozitatea articulațiilor tratate.
 • Masa de ciment este utilizată atât pentru plăcile ceramice acoperite cu email, cât și pentru cele neacoperite. Pentru o țiglă și marmură, acest amestec nu va funcționa.

Compozițiile pe bază de ciment sunt ușor de pregătit. Va fi suficient să se toarnă apă în recipient, se toarnă cu o agitare constantă în greutate și să stea timp de cinci minute.

Furtun epoxidic

Care este amestecul de gătit pentru țiglăCompoziția amestecului este rășină epoxidică și întăritor, care pot fi folosite pentru a picta nisip vopsit în culoarea potrivită. Pentru a da compoziției o anumită culoare, se adaugă un pigment.

 • Furtunurile epoxidice asigură cusături cu rezistență crescută la umiditate și substanțe chimice active. Prin urmare, poate fi folosit chiar și în locuri care se disting prin acțiunea acizilor chimici.
 • Compoziția de masă este adesea introduse aditivi de luciu metalic, umbra perle sau cu efect de argint și aurire.
 • Amestecul epoxidic este mai degrabă vâscos, deci este dificil de aplicat și curățat prost.
 • Pentru a procesa suturile ei se recomandă cu ajutorul unei pungi speciale care seamănă cu o cofetărie.

Pentru a lucra cu un astfel de amestec, este mai bine să inviți specialiști, deoarece aplicarea lui necesită anumite abilități.

Amestec de polimeri

Amestecuri bazate pe polimeri au mai puțină putere, decât epoxi, dar au multe alte avantaje.

 • Ușor de spălat.
 • Au o mică contracție a articulațiilor.
 • După aplicarea suprafeței de murdărie devine impermeabilă și murdară.
 • Procesul de întărire a amestecului poate avea loc la temperaturi diferite.
 • Chitul este rezistent la îngheț.
 • Soluția din masă se obține prin plastic.
 • Curăță materialul fără fisuri și poate fi orice culoare.

Pentru a crește rezistența chituitei, se adaugă uneori polimeri lichizi în amestec.

Furano grout

Masa are culoarea neagră specifică, prin urmare, este utilizată exclusiv în spațiile de producție. Datorită compoziției rășinilor furanice, mistria este rezistentă la acizii chimici agresivi.

Creion pentru renovarea cusăturilor

La vânzare, puteți găsi adesea un creion special, destinat să actualizeze cusăturile de țiglă. Conține o soluție specială care împiedică apariția ciupercilor.

Alegem amestecuri pentru îmbinarea rosturilor de plăci în baie

 • Cum de a alege un amestec de mortarDacă aveți nevoie pentru a economisi bani atunci când alegeți un mortar, atunci este mai bine să se oprească pe compoziția de ciment. Când cumpărați un amestec uscat, trebuie să acordați atenție calității sale și prezenței plastifiantului din latex. În plus, se recomandă achiziționarea unei impregnări speciale.
 • Dacă există suficienți bani, alegerea ar trebui oprită cu pastă epoxidică și specialiștii ar trebui să fie invitați să se ocupe de cusături. Materialul va asigura un finisaj excelent și va proteja plăcile de umezeală.
 • Unii producători produc grouts având culori diferite. În multe supermarket-uri de construcție, la cererea consumatorului, se poate pregăti masa de spargere a umbrei dorite. Pentru a nu fi confundat cu alegerea culorii, puteți lua o placă ceramică pentru eșantion.
 • Experții recomandă selectarea unei nuanțe a unui amestec sub culoarea plăcii dominante.
 • Dacă pe suprafață sunt așezate două culori de țiglă, amestecul trebuie selectat pentru culoarea elementului luminos.
 • Lumina de cusătură a cusăturilor de plăci ceramice întunecate pe podeaua din baie este mai bine să nu se proceseze. Paul devine repede murdar, iar materialele ușoare se vor adăuga la lucrările de curățare.
 • Dacă instalarea plăcii este slabă, atunci nu se recomandă utilizarea unui compus de spumare de contrast. Defectele din muncă vor fi văzute mai puternic.
 • Este mai bine să nu utilizați chiturile contrastante în băile cu o suprafață mică. Camera va părea mai mică.
 • Cusături cu aspect foarte eficient, închise cu vopsea transparentă. Nu este întotdeauna potrivit pentru gresie policromă sau monocromă, dar pe mozaic de sticlă sau onix va arăta uimitor de frumos.

Atunci când alegeți culoarea chitului, amintiți-vă după uscare va deveni mai ușoară.

În prezent, producătorii produc amestecuri pentru turnarea plăcilor ceramice de diferite compoziții și culori. Prin urmare, nu este dificil să alegeți mortarul necesar pentru o anumită cameră și culoarea plăcii ceramice.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se sigilează îmbinările dintre baie și pereteCum se sigilează îmbinările dintre baie și perete
Baie de podea și faianță, fotoBaie de podea și faianță, foto
Ecrane de baie de mâinile tale - frumoase și economiceEcrane de baie de mâinile tale - frumoase și economice
Colțuri pentru plăci - rezistența și designul suprafețelor din baieColțuri pentru plăci - rezistența și designul suprafețelor din baie
Idei de design baie cu dale ceramice. fotografieIdei de design baie cu dale ceramice. fotografie
Placi de baie: specificații și fotografiiPlaci de baie: specificații și fotografii
Fotografia finisării plăcilor de baie: designul căptușeliiFotografia finisării plăcilor de baie: designul căptușelii
Plăci de țiglă în baie - instrucție și lecție videoPlăci de țiglă în baie - instrucție și lecție video
Ce granițe ceramice sunt mai bine de ales pentru o baie?Ce granițe ceramice sunt mai bine de ales pentru o baie?
Caracteristicile colțurilor ceramice pentru baieCaracteristicile colțurilor ceramice pentru baie
» » Placi în baie - tipuri și caracteristici ale mortarului
© 2021 amigdas.com