amigdas.com

Afumă în gura copilului: cauze, tratament

Afumă în gura copiluluiFiecare femeie care a devenit prima mamă acordă o atenție deosebită sănătății copilului ei și percepe acut tulburarea unui nou-născut. Dacă bebelușul este nemulțumit și refuză să ia sânul, asta motiv serios de îngrijorare

. În această situație, atenția trebuie acordată gurii copilului. Ar trebui să fie examinată cu atenție și să vă asigurați că nu există acoperire albă pe limbă, gingii și obraji. Dacă este prezent, înseamnă că copilul candidoza (Drojdie).

Ce este africanul?

Ce este aftoasă în gura unui copilFiecare femeie știe despre această boală. Multe femei în timpul nașterii se confruntă cu o asemenea boală. Afulația care a apărut la nou-născut nu are absolut nicio diferență de boala care apare la adulți.

La apariția nou-născuților această boală conduce la același agent cauzal - ciuperci de clasă Candida. Cu toate acestea, la nou-născuți, aceste bacterii afectează un loc complet diferit.

În mod obișnuit, apariția de bebeluși apare în limbă, palat, obraji și gingii. Când apare această afecțiune la femeile gravide, cel mai adesea organele genitale expuse.

Trebuie spus că ciupercile asemănătoare drojdiei, în cantități mici, sunt prezente în corpul absolut de orice persoană. Nou-născuții în această privință nu fac excepție. Atunci când numărul de bacterii este mic, acestea aduc chiar și un beneficiu organismului micului copil. Cu toate acestea, atunci când condițiile care conduc la creșterea lor în organism, în acest caz există o situație neplăcută - există o aftere, care aduce o mulțime de probleme unui om mic. Prin urmare, părinții trebuie să facă unele eforturi pentru a ajuta copilul să facă față bolii.

Cum se mănâncă în gura copilului?

Cum arată arsura în gură?Această afecțiune poate fi ușor confundată cu resturile de lapte rămase în gura copilului după hrănire. De asemenea, o limbă albă în limbă, pe care este determinată aftoasa, este deseori confundată cu o înflorire naturală.

Atunci când a apărut o molustea în gura nou-născuților, prezența unui înveliș alb pe limbă este destul de comună. Nu trebuie să te ocupi de tratamentul lui sau cumva curat, folosind o varietate de moduri.

Pentru expunerea normală albă la un copil sănătos pentru a se distinge de boală, este necesar să se efectueze un mic un experiment: luați o lingură sterilă sau utilizați o periuță de dinți. Cu mișcări prudente este necesar să înlăturați acoperirea albă din limba copilului. Dacă găsești o mică rană dedesubt, înseamnă că ai un indice înaintea ta.

Femeile întâlnesc adesea problemă de recunoaștere a aftoasă la primul copil. Aici, pentru ajutor vin numeroase fotografii de pe internet, pe care le puteți înțelege cu ușurință dacă există o aftere în copilul nou-născut sau nu. Dacă aveți îndoieli cu privire la boala unui copil, contactați un medic pediatru care va examina copilul și vă va da un răspuns corect dacă copilul dumneavoastră are aftere.

Afumă în gura copilului: cauzele

Cum arată arsura în gură?Dacă vorbim despre cauzele aftoase la nou-născuți, cea mai importantă este creșterea coloniei fungice Candida. Cu toate acestea, multe mame tinere sunt probabil interesate de o altă întrebare, de ce au început să crească în copil. Pentru aceasta, este necesar să se ia în considerare cauzele posibile care declanșează creșterea coloniilor acestor ciuperci:

 • slăbirea imunității. Creșterea activă a ciupercilor Candida este posibilă dacă copilul a suferit recent o răceală. Aceste bacterii pot apărea în număr mare și în cazul în care dinții copilului erup. Și acest proces are loc cu apariția unei afecțiuni cum ar fi dysbioza. Ca urmare, corpul copilului devine slabit și pur și simplu nu poate rezista la creșterea bacteriilor fungice. Este slăbirea sistemului imunitar și utilizarea ciupercilor, care încep să crească activ. Ca urmare, crescând, ele provoacă apariția aftelelor;
 • antibiotice. Destul de des, tratamentul copilului se face folosind antibiotice. Uneori mamele iau medicamente pentru a face față stării morbide. În timpul perioadei de alăptare, copilul primește o parte din substanțele active din preparat prin laptele matern. Chiar dacă totul se face în conformitate cu prescripția, nu există nici o garanție că flora nu va fi deranjată. Când medicamentele sunt luate, medicamentele ucid bacteriile, în timp ce antibioticele nu au nici un efect asupra ciupercilor. Când se găsesc într-o situație de lipsă de competiție din partea altor bacterii, încep să se înmulțească în mod activ. Ca rezultat, apare litiu;
 • încălcarea normelor de igienă. Pentru a evita durerea, este necesar să respectați regulile de igienă. Desigur, nu vă spălați sânii după fiecare hrană. Cu toate acestea, trebuie să luați în mod regulat un duș răcoritor. De asemenea, este necesară schimbarea regulată a lenjeriei, mai ales dacă laptele curge;
 • Trebuie remarcat faptul că cauza infecției poate fi sticlă sau mamelon. Prin urmare, aceste accesorii trebuie să acorde o atenție deosebită și să le spală în mod regulat, astfel încât să nu apară nici un fel de mâncare la copil;
 • de la mamă la copil. Un nou-născut poate obține o miros în timpul nașterii dacă o boală similară a fost observată la mamă. Dacă știți un astfel de păcătos, ar trebui să acordați o atenție deosebită cavității orale a copilului în primele luni ale vieții sale. Este necesar să știți că, dacă există afecțiuni la nivelul mameloanelor, atunci nu ar trebui să căutați cauza apariției unei aftoase la nou-născut. Aici totul este clar;
 • posseting. În cazul unei regurgitări frecvente, bebelușul poate avea o litiază în gură. Fiecare tânără mamă, desigur, este limpede că laptele nu este returnat în forma sa pură și nu întotdeauna imediat. Datorită modificării echilibrului lactic-acid, chiar și o cantitate mică este suficientă pentru a crește numărul de bacterii fungice care provoacă boala.

După cum puteți vedea, o boală, cum ar fi aftoasă la un copil, poate provoca o mulțime de motive. Pentru a reduce riscul acestei boli, trebuie să urmați regulile de igienă.

simptome

Simptom prin care puteți identifica aftoasa - o patină albă în gura unui copilÎnțelegeți că propriul dvs. copil are o dentiție în gură - o sarcină destul de simplă. Această boală are anumite simptome, știind care, puteți recunoaște cu ușurință această afecțiune:

 • placa albă în gura copilului este principalul simptom prin care puteți identifica africanul. De obicei apare pe limbă. Dar, deseori, când examinăm cavitatea orală a copilului, placa se găsește pe obraji și pe buze. Dacă leziunile de pe plăcile mucoase sunt îndepărtate, puteți vedea roșeață pe mucoasă. Uneori există răni mici, care nu se întâmplă când există doar o placă lăptoasă în limbă;
 • când aftoasă nou-născutul începe să plângă adesea și să fie supărat când mama decide să-l hrănească. Adesea, el refuză să ia nu numai pieptul, ci un suzetă. Când suge, suferă dureri serioase. După o perioadă scurtă de timp, drojdia poate crește și, ca rezultat, există plăci coapte care acoperă mucoasa gurii copilului.

Tratamentul aftuzei la sugari

Simptom prin care se identifică aftoasăDacă observați simptomele copilului dumneavoastră de aftere, nu trageți, este necesar să participați imediat la tratament. Pentru tratamentul candidozei, primul pas este eliminarea factorilor care au declanșat dezvoltarea acestei infecții. Pentru că această mamă care alăptează trebuie să facă anumite schimbări în dieta ei.

În ea ar trebui să apară:

 • usturoi util;
 • legume fierte;
 • produse lactate.

Din dieta ar trebui să fie excluse dulciuri și marinate. De asemenea, este necesar să se abandoneze produsele afumate, conservanții și potențialii alergeni, care sunt citricele, boabele roșii și legumele. Pentru a preveni transferul de ciuperci de la mamă la copil, trebuie să tratați sfarcurile imediat înainte de fiecare hrană, folosind un săpun pentru copii.

Medicamente pentru tratarea aftoasă

Medicamente pentru tratarea aftozei în gura bebelușuluiLa tratarea aftoasă, nou-născuții folosesc medicamente locale sau sistemice care au un efect antifungic.

Acestea sunt combinate cu prevenirea și tratamentul bolilor concomitente care provoacă ciuperca Candida.

Factorii care pot provoca această boală sunt regurgitarea, perturbarea microflorei intestinale. De asemenea, focarele de infecție în organism ar trebui eliminate.

Pentru a trata aftoza la sugari ajutați la următoarele medicamente:

 • medicamente și unguente de uz local. Când se produce o infecție cu drojdie la un nou-născut, medicul pediatru prescrie de obicei o suspensie de Candide sau Pimafucin. La tratarea acestor medicamente, o mamă tânără trebuie să efectueze tratamentul zonei afectate a mucoasei de până la 4 ori pe zi. Pentru tratarea ușoară a mucoasei este necesar să se folosească mugurii de bumbac sau un deget care este prefabricat cu tifon. Este necesar să masați ușor mucoasele afectate de ciuperci cu mișcări înguste. Nu încercați să eliminați întregul raid. Sub influența coloniei de medicamente bacteriile mor rapid. În 3 zile de la începerea tratamentului este posibil să se observe îmbunătățirea unei stări a copilului. Simptomele bolii sunt eliminate cât mai devreme de 6 zile;
 • medicamente antifungice sistemice și unguente. Acestea sunt incluse în regimul de tratament pentru creșterea eficacității terapiei în cazurile în care unguentele locale nu asigură efectul dorit. Primirea acestor fonduri se face pe cale orală. Acestea sunt de obicei luate sub formă de suspensii. De asemenea, un medic poate prescrie injecții pentru a lupta împotriva aftoasă;
 • preparate antipiretice și analgezice. În majoritatea cazurilor, medicamentele sunt prescrise pe baza ibuprofenului și a paracetamolului. Adesea, ei scriu Efferalgan și Panadol. În timpul bolii, hrănirea copilului nu este o sarcină simplă. Înainte de ai oferi o sticlă sau un sân, trebuie aplicat un gel anestezic cu lidocaină în zonele afectate. În tratamentul dietei copilului, sucurile trebuie excluse. Acestea conțin acizi de fructe, care intensifică doar iritarea mucoasei gurii și provoacă senzații dureroase la copilul bolnav.

Metode tradiționale de tratament

Metode populare de tratare a aftoaselorCând tratați afecțiunea la sugari, puteți utiliza nu numai medicamentele oferite în farmacii, ci și metode populare. Cu toate acestea, decizia de a folosi rețete populare împotriva acestei boli, acțiunile lor trebuie să fie coordonate cu pediatrul. Medicul după examinarea copilului îi va oferi un diagnostic precis și va recomanda metode de luptă care vor scăpa rapid de această boală. În mod tipic, experții numesc următoarele măsuri corective:

 • soluție de miere. Acesta poate fi utilizat numai dacă copilul nu este alergic. Pe o baie de apă, este necesar să se încălzească 1 linguriță. miere și aceeași cantitate de apă. Apoi, compoziția obținută trebuie utilizată pentru frecarea cavității orale și a plăcilor de candidoză. Mierea este un antiseptic bun, astfel încât ușor înmoaie inflamația și le vindecă;
 • infuzie de flori uscate de gălbenele. Pentru a pregăti acest produs, aveți nevoie de 1 linguriță. ierburi se toarnă un pahar de apă clocotită, iar după aceea insistă bulion timp de o oră. De fiecare dată când trebuie să preparați un nou decoct;
 • soluție de bicarbonat de sodiu. Pentru a pregăti soluția, luați 1 linguriță. soda un pahar de apă fiartă cu o temperatură de 30 de grade. Folosind un tampon de tifon, umezit în această soluție, ștergeți gura copilului la fiecare 3 ore. În soluție, puteți înmoa un manechin și apoi dați o crumbă. Soda asigură neutralizarea mediului acid și oprește răspândirea bacteriilor Candida și a activității lor.

concluzie

La un nou-născut în primele luni de viață, sistemul imunitar nu este capabil să reziste la bacterii, astfel încât copilul are deseori diferite afecțiuni. Adesea mamele tinere se confruntă cu o aftoasă care apare cu propriul copil. Principalul simptom prin care această boală poate fi determinată este o acoperire albă pe limbă. Observându-l, nu trebuie să ezitați. Este necesar să se consulte un medic, iar după prescrierea medicamentelor trebuie să-i tratezi copilul pentru a nu agrava boala sa morbidă.

Ca tratament pentru această boală, sunt de obicei prescrise unguente și suspensii. Folosindu-le pentru tratarea friabilelor, în conformitate cu recomandările unui medic, puteți deja în a treia zi de tratament să atenuați starea copilului. De asemenea, copilul poate fi tratat prin aplicarea de rețete medicinale tradiționale. Dar nu le folosiți în mod arbitrar. Este necesar să se obțină aprobarea medicului pediatru înainte de utilizare. În acest caz, combinând droguri cu remedii folclorice, puteți să scăpați rapid de copilul african.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce apar puncte roșii în limba respectivă?De ce apar puncte roșii în limba respectivă?
Infecția intrauterină la un nou-născut - ce este?Infecția intrauterină la un nou-născut - ce este?
Simptomele și tratamentul pancreatitei nou-născuteSimptomele și tratamentul pancreatitei nou-născute
Candidoza stomatitei la copii și adulțiCandidoza stomatitei la copii și adulți
Sughița la nou-născuți: cauzeSughița la nou-născuți: cauze
Ce trebuie să faceți dacă un nou-născut are o erupție pe fațăCe trebuie să faceți dacă un nou-născut are o erupție pe față
Reflexe congenitale la nou-născutReflexe congenitale la nou-născut
Din cauza a ceea ce se formează o scurtă galbenă în limba copilului?Din cauza a ceea ce se formează o scurtă galbenă în limba copilului?
Stomatita la nou-născuți: tratamentul și prevenirea bolilor la sugariStomatita la nou-născuți: tratamentul și prevenirea bolilor la sugari
Aspectul plăcii albe în limba copilului și îndepărtarea acestuiaAspectul plăcii albe în limba copilului și îndepărtarea acestuia
» » Afumă în gura copilului: cauze, tratament
© 2021 amigdas.com