amigdas.com

Leopard de zăpadă sau leopard: caracteristică unui animal

Snow LeopardIrbis sau leopardul de zăpadă este un prădător în pericol de dimensiuni mari, aparține clasei de mamifere și familiei de pisici. Și, de asemenea, acest animal este numit un leopard de zăpadă din cauza asemănării externe cu acești reprezentanți. Leoparile de zăpadă sunt foarte frumoase și grațioase. Prefer un stil de viață singur

și rar trăiesc în grupuri, alegându-le ca fiind casele lor greu accesibile.

Irbis - o specie de animale pe cale de dispariție și foarte rară. Ele sunt enumerate în Cartea Roșie. Datorită marii popularități a braconierilor, numărul acestora a scăzut semnificativ și animalele sunt pe punctul de a dispărea. Pe întregul glob nu mai sunt mai mult de opt mii de reprezentanți.

Vânătoarea de leopardi de zăpadă este strict interzisă și pedepsită de legislația Federației Ruse.

 1. Unde trăiește un leopard de zăpadă sau un leopard de zăpadă?
 2. Istoria apariției unui leopard de zăpadă.
 3. Constituția corpului și caracteristicile externe ale animalului Irbis.
 4. Ce se hrănesc și cum vânează?
 5. Caracteristicile reproducerii leopardului de zăpadă și îngrijirea copiilor.
 6. Conținutul în captivitate.
 7. Fapte interesante: 10 fapte interesante despre leopardul de zăpadă.

Unde trăiește leopardul de zăpadă

Natura leopardului de zăpadăIrbis preferă terenurile montane și zonele de munte acoperite de zăpadă. Locuiesc în părțile centrale ale Asiei. Reprezentanții familiei de pisici pot fi găsiți în Himalaya, Tibet, Pamir, Mongolia etc.

Leoparzii preferă terenul de înaltă altitudine (până la șase kilometri).

Pe teritoriul Rusiei întinderi de leoparzi pot fi găsite în Siberia, lanțurile muntoase Altai, anumite zone ale lacului Baikal și chei stâncoase din Munții Caucaz. Procentul reprezentanților este neglijabil - de la 2 la 3 din total.

În China, există cel mai mare număr de leopardi de zăpadă - până la 5 mii de indivizi.

Istoria leopardului de zăpadă

Irbis este tradus din Turkic ca o pisică care trăiește în zăpadă.

Georges Buffon (un om de știință francez) a interpretat pentru prima oară această fiară pradă în 1761. Cercetătorul a considerat, că locul de naștere al animalului este Persia.

Rămășile animalului au fost găsite în Altai și la vest de teritoriul mongol. Ulterior au fost descoperite descoperiri pe teritoriul Pakistanului modern. Este cel mai vechi prădător, care a fost răspândit cu mai mult de un milion de ani în urmă.

Uncia este genul căruia apar leoparzii de zăpadă. Ei sunt primii și ultimii reprezentanți ai acestui gen. Este o viziune intermediară între genul Panther și micii reprezentanți ai familiei de pisici.

Constituția corpului și a trăsăturilor externe ale leopardului de zăpadă animală

Snow leopard colorLeopard de zăpadă exterioară are o serie de asemănări cu leopardul. Greutatea medie este de 40 kg, lungimea corpului este de la unu la unu și jumătate. Coada irbisului este foarte lungă și pufoasă. Animalul este caracterizat printr-o culoare cenușie de nuanțe și spoturi.

Animalul are un strat gros, inteligent, datorită căruia leopardul de zăpadă nu se teme de nici măcar înghețurile cele mai severe. Este foarte lung și moale. Din cauza valorii ridicate a blănii sale, animalul este pe punctul de a dispărea. Oamenii au vânat leopardul pentru profit.

Constituția corpului leopardului de zăpadă:

 • Capul de dimensiuni mici este proporțional cu corpul, are o formă rotundă.
 • Ochii sunt foarte expresivi, rotunzi, de dimensiuni mari.
 • Dinții sunt ascuțiți și puternici. Irbis are 30 de dinți.
 • Coada este lungă și pufoasă.
 • Corpul este puternic, cu o musculatură bine dezvoltată și un piept larg.
 • Capacul de lână este foarte gros și moale.

Leoparzi de zăpadă Ei nu știu cum să râdă ca rudele lor, ci doar puțin "purr".

Ce mănâncă și cum vânează

Puterea leoparzilor de zăpadă

Este un prădător prin natură, de aceea mănâncă carne de alte animale. Îi place să vâneze noaptea sau la amurg și, de asemenea, în zori. Obiectele vânătorii lor:

 • Snow Leopard caracteristiciReprezentanți ai bovinelor și ungulatelor. De exemplu, oi, vaci, capre de munte. Și căprioare, cerb, maral, mistreț și altele.
 • Animale mici. De exemplu, pikas și veverițele de sol.
 • Păsări. De exemplu: fecale, fazani, zăpadă și altele.

Irbis le place să-și diversifice dieta cu alimente vegetale, în special în timpul verii. Plantele verzi - delicatesele dorite pentru animalele predate. Leopardul de zăpadă poate zdrobi 2 kg de carne într-o singură ședință.

Caracteristici de vanatoare

Irbis sunt vânători excelenți, fără a avea o competiție. Pot face față animalelor de cinci ori mai mari și mai masive decât un leopard de zăpadă. Tipic pentru ei este o vânătoare solitară nocturnă. Îi place să vâneze ca divertisment, nu doar pentru mâncare, așa că sunt gata să vâneze o victimă potrivită ore întregi. Când leopardul de zăpadă este gata să atace, el face un salt mare de sus în obiectul de vânătoare.

Leopardul de zăpadă strangulează bovinele, atacă din spate și sparge creasta pentru a imobiliza victima. Ramurile de irbis alimentar nu protejează sau nu se ascund, deoarece preferă doar carnea proaspătă și se bucură de procesul de urmărire a victimei.

Leopardul de zăpadă are propriul său teritoriu neatins, pe care nu-l admite nimănui, traversând în mod regulat exploatațiile sale vaste.

Leoparzi de zăpadă ei nu se mișcă bine pe acoperisul de zăpadă adânc, așa că tramvajează trasee și se mișcă constant de-a lungul lor.

Adevărata amenințare la adresa lui Irbis este numai umană, deoarece, din cauza braconierilor, numărul acestor animale este foarte mic și sunt pe punctul de a dispărea. Barzas nu poate ataca oamenii și se comportă destul de prietenos față de o persoană. Acest lucru este folosit în mod activ de către oamenii care ucid leoparzii de zăpadă datorită blănurilor lor valoroase și rare.

Caracteristici de reproducere a leopardului în zăpadă și îngrijirea descendenților

Lifestyle Snow LeopardLeopardul de zăpadă este gata pentru reproducere la vârsta de 3-4 ani și la această vârstă atinge maturitatea sexuală. Sezonul de împerechere începe în februarie și se termină la mijlocul primăverii. Atrage un individ de sex opus cu ajutorul sunetelor purring. După procesul de fertilizare, bărbatul își lasă amantul.

Femela vine la procesul de la nașterea puilor născuți foarte bine: alege cu meticulozitate un loc retras și confortabil, în cazul în care acesta va produce potomstvo- sa angajat camera de încălzire pentru nastere, smulge parul si sub-genuri pentru puii viitoare. Perioada de sarcină nu durează mai mult de 3,5 luni de la ziua fertilizării de către bărbat.

O mamă tânără își educă puii și le pune în picioare, câștigând mâncare și protejându-și urmașii. Procesul educațional este încredințată complet umerilor mamei, așa că femeile au un timp greu. Un pui se naste mic (nu mai mult de 30 cm in inaltime si cantareste pana la 500 de grame) si fara aparare, asa ca este destul de dificil de supravietuit. Apare în lumina orbilor, ochii se deschid la numai o săptămână după ziua de naștere.

Femelele își hrănesc descendenții cu lapte timp de doar câteva luni. Apoi începe procesul de învățare a vânătorii. Femela atacă victima, iar micile leoparzi urmăresc îndeaproape mișcările ei și ascultă fiecare gest. Micile leopardi de zăpadă sunt foarte jucăuș și înclinați să lupte între ei. De doi ani, tânărul leopard devine independent și independent, de aceea, cel mai adesea își lasă familia la această vârstă și trece într-un singur mod de viață.

Speranța de viață a leopardului mediu variază de la 10 la 14 ani. În captivitate, leoparzii de zăpadă pot trăi mult mai mult - până la 21 de ani.

Conținutul în captivitate

Descrierea prădătorului de leopard de zăpadăAceste măsuri sunt folosite pentru conservarea și multiplicarea animalului, precum și pentru creșterea numărului de ani de viață. Îmbătrânim irbisul cu mare greutate, pentru că ei sunt, prin natura lor, foarte iubitori de libertate. Cu toate acestea, reprezentanții care s-au născut în captivitate sunt mai maleabili în procesul de instruire și au o simpatie autentică pentru persoana respectivă.

În grădinile zoologice de pe teritoriul Federației Ruse există doar 27 de reprezentanți ai acestor animale, iar în grădinile zoologice din lume - nu mai mult de 2 mii.

Leopardul de zăpadă necesită un spațiu liber și bine luminat, astfel încât înălțimea incintei, care conține leopardul de zăpadă, poate ajunge la 6 metri. Este necesar să se creeze condițiile cele mai naturale pentru a asigura existența confortabilă a acestor prădători.

Alimentează leoparzii o dată pe zi. Friptura constă din produse din carne și din animale vii de rase mici (șobolani, șoareci, iepuri, pui). Și, de asemenea, îmbogățiți dieta cu ajutorul aditivilor complexi vitaminici-minerali.

Fapte interesante: 10 fapte interesante despre leopardul de zăpadă

 1. Cum mănâncă leopardul de zăpadăIrbis are o coadă foarte lungă, datorită căreia se echilibrează în timpul saltului asupra victimei.
 2. Șase metri - un astfel de salt uriaș poate face aceste animale de pradă, vânătoare de vânat. Și aceasta nu este limita. Saltul maxim ajunge la 15 metri.
 3. Irbis sunt enumerate în Cartea Roșie.
 4. Leoparzii de zăpadă sunt singurii reprezentanți ai familiei de pisici care pot supraviețui în astfel de condiții climatice nefavorabile.
 5. Irbis este un simbol al Tatarstanului și al Khakassiei. Este descrisă pe brațele acestor republici.
 6. Chiar și labele picioarelor animalului sunt acoperite cu lână groasă și caldă.
 7. Culoarea favorizează mascarea animalului printre terenurile stancoase și montane.
 8. Leoparile de zăpadă nu arată agresiune față de oameni și nu le atacă.
 9. Pentru a vedea leopardul de zăpadă poate fi ales numai, este foarte secret.
 10. Coada irbisului le ajută să se încălzească în înghețurile înghețate - se înfășoară în jurul lor și păstrează căldura. Femelele își încălzesc puii și cu o coadă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Indicatori ai vitezei ghepard, în cazul în care el trăieșteIndicatori ai vitezei ghepard, în cazul în care el trăiește
Cum a arătat tigrul antic cu sabie?Cum a arătat tigrul antic cu sabie?
Jaguarul misterios de animale și unde locuieșteJaguarul misterios de animale și unde locuiește
Leopardul negru: descrierea speciei, în care trăiește, modul de comportamentLeopardul negru: descrierea speciei, în care trăiește, modul de comportament
Un animal este un panter negru: unde locuiește și cum aratăUn animal este un panter negru: unde locuiește și cum arată
Animale rare din cartea roșie a RusieiAnimale rare din cartea roșie a Rusiei
Rase de pisici sălbatice: trăsături, specii și fotografiiRase de pisici sălbatice: trăsături, specii și fotografii
Pisica leoparda din Asia, asemanatoare cu cea a leopardului: continutPisica leoparda din Asia, asemanatoare cu cea a leopardului: continut
Animale care trăiesc în deșertul rece al ArcticiiAnimale care trăiesc în deșertul rece al Arcticii
Cea mai mare rasa de pisici: maine coon sau asher?Cea mai mare rasa de pisici: maine coon sau asher?
» » Leopard de zăpadă sau leopard: caracteristică unui animal
© 2021 amigdas.com