amigdas.com

Cum de a regla ușa balcon din plastic

Cum să fixați ușile de pe balconCând puneți o ușă din plastic pe balcon, în timp, este nevoie să o ajustați. Oricare ar fi calitatea ușii de balcon și a accesoriilor sale, datorită cărora se deschide și se închide, uneori mecanismul său trebuie ajustat.

Desigur, pentru a regla usa de la balcon poate și specialiști profilate companii, care este angajată în instalarea de usi si ferestre din plastic, dar, în primul rând, ele sunt puțin probabil să vină mai repede, și în al doilea rând, nu fi mai bine pentru a salva și de a regla ușa din plastic pe balcon cu mâinile. Mai mult, nu este nimic complicat în acest sens.

Vă sugerăm să vă familiarizați cu modul în care puteți regla singură ușa pe balcon și puteți viziona un film de antrenament pe această temă.

Când trebuie să fie ajustată o ușă din plastic

Ușile de balcon din plastic nu pot fi ajustate în scopuri preventive. Prin urmare, procedura de reglare este relevantă atunci când observați că structura ușii a încetat să se deschidă în mod normal sau aproape, sau altceva te deranjează în munca ei.

Reglați ușa de plastic de pe balcon atunci când apar următoarele situații:

 • dacă partea inferioară a clapei atinge marginea cadrului, care acționează și ca prag. De obicei, această situație apare deoarece frunza începe să se îndoaie sub propria greutate, dacă o parte semnificativă a masei foii de ușă constă dintr-o unitate cu geam dublu. Și dacă există o fereastră cu geam dublu din două camere pe ușa balconului și are o grosime mai mare de 6 mm, atunci buclele cu timpul nu vor mai putea suporta astfel de greutate. În consecință, frunza este deplasată, iar ușa trebuie ajustată;
 • când aripa a atins cadrul în mijloc. Acest lucru se datorează deplasării sale laterale datorită schimbărilor de temperatură sau deformărilor. Problema este eliminată prin reglarea balamalelor foii de ușă din plastic;
 • Datorită presiunii libere a cercevelei pe cadru, dispozitivul de etanșare începe să elibereze aer rece. De regulă, totul este rezolvat prin reglarea presiunii ușii din plastic, pentru aceasta trebuie să opriți elementele de blocare necesare;
 • Mânerul nu se așează bine în cuibul său și începe să se desprindă când se rotește. Acesta poate fi ajustat rapid în doar câteva minute.

După cum puteți vedea, înainte de a regla ușa balconului, trebuie să înțelegeți motivul pentru care a încetat să funcționeze în mod normal. Și numai atunci ar trebui să luăm anumite acțiuni.

Metode preventive de rezolvare a problemelor

Desigur, trebuie să știți cum să ajustați corect ușa balconului cu această problemă. Dar nu va fi inutil să știți cum să împiedicați apariția acestei probleme sau cel puțin reduce riscul apariției acestuia.

Metodele de prevenire a problemelor cu o ușă din plastic sunt următoarele:

 • Usa de balcon si probleme frecvente cu eleAtunci când alegeți o ușă sau o fereastră de plastic pe balcon, asigurați-vă că fitingurile pentru ele în funcție de caracteristicile lor corespund parametrilor lor, în special greutatea frunzei. În principiu, sistemele de accesorii oferite de producători sunt destinate ușilor cu o masă cuprinsă între 100 și 130 kg;
 • Pentru a preveni ruperea canatului sub greutatea dumneavoastră, este de dorit să instalați un compensator "microlift" sau compensator. Dacă structura însăși este greu sau echipată cu o unitate dublă cu geam dublu, este mai bine să cumpărați imediat această parte și să o instalați;
 • în plus față de "microlift", limitatorul de deschidere a structurii poate ajuta pentru a face față cu sagging și confiscarea de cercevea.

Toate acestea vă vor ajuta puțin reduce riscul de cădere foaia de ușă, în consecință, nu va trebui să fie ajustată și vă poate dura mai mult.

Cum să reglați ușa balconului cu propriile mâini

Pentru a vă familiariza vizual cu procesul de reglare a ușii de balcon cu propriile mâini, vă oferim să vizionați un videoclip pe această temă. După aceasta, veți fi mult mai ușor să vă ocupați de lucrare. Nu uitați să pregătiți un astfel de set de instrumente înainte de a lucra:

 • Reglarea ușii din plastichexagoane de dimensiuni diferite;
 • șurubelniță plată și curbată;
 • clește;
 • ruleta;
 • garnituri din plastic.

Reglați ușile de plastic de pe balcon pot fi în două moduri:

 • orizontal;
 • verticală.

Alegerea direcției depinde de partea deplasării foii de ușă. Acum, să ne uităm la modul de ajustare a frunzei ușilor în acest fel sau în felul acesta.

Caracteristicile de reglare a ușii din plastic atunci când canatul este îndoit

Dacă, la deschidere, ușa de pe balcon cu marginea inferioară a cercevelei se află în spatele cadrului, atunci aripile de rupere necesită reglare. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie pentru a schimba frunza ușii până la bucla din partea de sus. Acest lucru se face astfel:

 • deschideți frunza în poziția de rotire, dar nu în poziția de aerisire;
 • Folosind o cheie hexagonală de 4 mm, rotiți șurubul în capătul frunzei lângă balamaua superioară. Pentru a trage aripa, faceți câteva rotații în sensul acelor de ceasornic;
 • închideți cerceveaua;
 • scoateți capacele decorative din plastic din balamaua inferioară pentru a accesa șurubul superior de reglare;
 • Rotiți șurubul de pe capătul bucla superioară în sensul acelor de ceasornic până când crește frunza;
 • Verificați cât de liber a început să meargă;
 • dacă este necesar, repetați procedura.

Dacă frunza atinge cadrul în mijloc

Cum de a fixa o ușă de plasticPentru a regla structura atunci când cadrul este alunecat în mijloc, trebuie să fie apropiați-vă de balamale. Acțiunile noastre în acest caz vor fi următoarele:

 • retrageți frunza spre bucla inferioară. Introduceți cheia specială în șurubul de reglare și începeți să atrageți;
 • dacă acest lucru nu este suficient, atunci efectuăm acțiuni similare în ceea ce privește bucla superioară.

Potrivit statisticilor, aceste două acțiuni sunt suficiente pentru a opri cadranul din blocarea cadrului.

Cum să reglați presiunea ușii din plastic

Pentru a regla forța de prindere a foii de ușă din balcon, vom avea nevoie de elemente speciale de blocare care sunt plasate pe frunze. În majoritatea cazurilor, astfel de elemente sunt făcute sub formă de excentrici. Dacă le rotiți cu clești sau cu tastele de ajustare, puteți puneți clema în ordine. Pentru a vă asigura că eforturile dvs. sunt cele mai eficiente în acest domeniu, vă recomandăm să vă familiarizați cu schema de ajustare de pe site-ul producătorului acestor accesorii.

Se recomandă reglarea clemei structurii balconului de două ori pe an. Deci, în timpul iernii se recomandă să puneți o clemă mai puternică, iar pentru vară - să o slăbiți. Apăsați cercevea pe cadrul din partea balamalelor cu ajutorul șuruburilor de reglare de pe balamalele inferioare și superioare.

Cum să reglați mânerul ușii

Așa cum am spus deja, ajustarea mânerului este cea mai simplă, oricine se poate descurca. De regulă, mânerele au o singură problemă: cu timpul când încep să stea.

Și pentru a rezolva această problemă, trebuie să faceți următoarele:

 • Reglarea ușilorRotiți capacul de plastic situat lângă baza mânerului cu 900;
 • Șuruburile care se deschid în timp ce faceți acest lucru, strângeți cu o șurubelniță, fără a deteriora corpul mânerului ușii;
 • dacă după ce problema de strângere rămâne, aruncați o privire mai atentă: poate corpul mânerului a dat o fisură. În acest caz, mânerul trebuie schimbat.

Nimic nu este greu de ajustat ușile la balcon cu propriile mâini, după cum ați putea vedea pentru voi înșivă. Dacă aveți instrumentele corecte, pentru a vă familiariza cu instrucțiunile, pentru a viziona videoclipuri și pentru a citi sfaturile, puteți să o faceți fără dificultate, fără a avea nici măcar experiență în domeniul construcțiilor sau al reparațiilor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Mai multe metode de a scăpa de porumbei pe balconMai multe metode de a scăpa de porumbei pe balcon
Ușă de balcon din plastic - cum să o ajustați?Ușă de balcon din plastic - cum să o ajustați?
Cum se face un geam pentru balcon cu ferestre din plasticCum se face un geam pentru balcon cu ferestre din plastic
Sfaturi video pentru ferestre de plastic autoportanteSfaturi video pentru ferestre de plastic autoportante
Sfaturi pentru repararea și proiectarea balconului în apartament, fotografieSfaturi pentru repararea și proiectarea balconului în apartament, fotografie
Cum să reglați corect ferestrele din plastic: sfaturi și videoclipuriCum să reglați corect ferestrele din plastic: sfaturi și videoclipuri
Uscător de ceas pentru hainele de pe balcon - compact și convenabilUscător de ceas pentru hainele de pe balcon - compact și convenabil
Perdele pe fereastra balconului: idei pentru inspirație cu o fotografiePerdele pe fereastra balconului: idei pentru inspirație cu o fotografie
Design de balcoane: fotografie de interior de camere miciDesign de balcoane: fotografie de interior de camere mici
Cum puteți decora balconul cu propriile mâini - fotografieCum puteți decora balconul cu propriile mâini - fotografie
» » Cum de a regla ușa balcon din plastic
© 2021 amigdas.com