amigdas.com

Ce tipuri de pești de râu se găsesc în rezervoarele de apă dulce

Râul locuitoriiDe milioane de ani, planeta noastră este locuită de un număr mare de pești diferiți. Habitatul lor a devenit numeroase lacuri, râuri, mări și oceane. Ca fluviale și maritime creaturi ale regatului subacvatice de oameni vechi sunt folosite la o sursă de alimente bogate într-o mulțime de substanțe utile, cum ar fi diverși aminoacizi, proteine ​​și diverse vitamine. Produsele din pește sunt utilizate pe scară largă în fabricarea de medicamente și îngrășăminte nutritive pentru agricultură, precum și materii prime din industria ușoară.

Caracteristicile locuitorilor râurilor

Știm cu toții că pescuitul pe râuri este o activitate fascinantă și diversă. Prin urmare, orice pescar, înainte de a începe echiparea echipamentului, trebuie să răspundă cu precizie la întrebarea ce fel de pește se găsesc în râu. Și, bineînțeles, fiecare pescar ar trebui să știe caracteristicile fiziologice ale obiectului de vânătoare:

 1. Structura externă a peștilorCorpul de pește este ideal pentru mișcarea în apă, care este o substanță destul de densă. De regulă, are o formă alungită, torpilă sau în formă de ax, pentru mișcarea în apă rapidă. Dar pe secțiunile de râu cu un mic (liniștit) de pește live cu un corp plat.
 2. Cântarele acoperă corpul aproape tuturor peștilor. Inelele de creștere, cântarele măresc toată viața mea. În timpul iernii, peștele crește cu greu, iar inelul pe cântare este îngust, iar vara există o creștere intensă a peștilor, iar inelul devine larg. Prin combinarea acestor scale, puteți stabili vârsta individului.
 3. Tijele sunt aranjate astfel încât să poată stoca oxigenul, vital pentru toate organele. Peștele din gură înghită apa și oxigenul conținut în acesta prin intermediul ghirlandelor ajunge în sânge, care este transmis în tot corpul. Apoi, apa este scoasă din afară prin fante.
 4. Aripile sunt considerate organul de mișcare al locuitorilor mediului acvatic. Mișcarea în apă creează o aripă caudală. Dorsalul nu-i permite să se strecoare în lateral, dar aripile ventrale și pectorale acționează ca un cârma, dând mișcare peștelui într-o anumită direcție.
 5. Structura interioară a corpuluiVezica de înot permite pestilor să se înalțe în apă, să se scufunde și să plutească. Scopul principal al acestui corp este acela de a oferi o flotabilitate zero, astfel incat sa nu consumam energie pentru mentinerea corpului la o anumita adancime.
 6. Linia laterală este formată din găuri mici și se deplasează de-a lungul fiecărei părți a peștilor. Abilitatea de a simți fluctuații ușoare în apă ajută peștele să evite cel mai mic pericol. Prin laturi se simte abordarea unui prădător.
 7. Sub apă, sunetul se răspândește de 5 ori mai rapid decât în ​​aer. Scuturarea și apăsarea unor bule de oase specifice pe vezica înotului este limbajul de comunicare între locuitorii subacvatici. Peștii, chiar și fără cuvinte, se înțeleg perfect unul pe celălalt.
 8. Culoarea locuitorilor apei poate fi foarte diversă. Culoarea din partea de jos este mai deschisă (sub fundalul unui cer deschis) și din partea de sus - mai închisă (culoarea părții inferioare). Chiar și peștii din aceeași specie pot avea culori diferite, în funcție de habitat.

În funcție de natura alimentelor luate, peștii râurilor pot fi calificați ca:

 • ruinare;
 • erbivore;
 • omnivori.

Răsunători de râu

Raptorii mănâncă alți pești, unii pot mânca animale sau păsări. specii Largemouth dintr-o dată înghițit atât de mult încât producția durează câteva zile de viață activă, dar peștele cu o gură mică pentru a constant Hunt, deoarece producția lor este scăzută.

Predicător și ciudat stiuca

Cel mai des întâlnit în rezervoarele din Rusia sunt peștii de râu ruinari. Dimensiunea maximă a știucului ajunge până la 1,5 m la o greutate de până la 30-35 kg, dar sunt cunoscute specimene cântărind până la 60 kg și mai mult decât creșterea umană. Speranța medie de viață este de până la 25 de ani, deși există persoane cu o vârstă maximă de 35 de ani.

Râul fluviuPeștele este foarte puternic, neobosit și mobil datorită corpului cilindric alunecos. Se aseamănă cu o torpilă subacvatică cu un cap lung aplatizat și o gură uriașă plină de mulți dinți ascuțiți.

Stiuca este atat de ruinatoare incat, uneori, se grabeste chiar si pe rudele sale. Adevărat, el preferă să mănânce mai des pește de crap: crapă de cruciană, bastoane, roach, roșu. Dar pentru speciile spinoase (biban, Ruff) este foarte precaut, chiar dacă prinzi un pește, pur și simplu nu înghiți, și ține în gură până când se oprește în mișcare. În timp ce vânează, ratați foarte rar, dar cu încercări nereușite, se întoarce la ambuscadă și se așteaptă la o altă pradă.

Culoarea punctată a corpului știfturii le permite să fie camuflată frumos între vegetația rezervorului. În râuri, se află în locuri foarte puțin adânci, cu un curent slab și cu iarbă.

Pike carne conține un pic de grăsime, prin urmare, este considerat alimentar. Are o mulțime de proteine, ușor absorbită de corpul uman.

Drum bras

Râsete de râuAcest pește ruinat, precum și stiuca, este larg răspândită în apele Rusiei și în aproape toate țările Europei. Are un corp comprimat din laturi, care are un fel de cocoș cu dungi de culoare închisă. Febra fină și ochii se evidențiază în nuanță portocalie. Culoarea găurii depinde în întregime de transparența apei. Persoanele care trăiesc într-un mediu închis cu fundul noroios au o colorare mai saturată decât peștii care trăiesc în apă ușoară.

Peștii sunt destul de mari, există dovezi că bibanul poate ajunge la o greutate de până la cinci kilograme și o lungime de până la jumătate de metru. Speranța medie de viață este de aproximativ 17 ani.

Datorită lăcomiei neobișnuite și lăcomiei de ruinare, nu se dă la stiuca. Înghițind un pește, poate continua imediat să vâneze pentru altul. Există cazuri când o capsune prins în stomac a avut mai multe prăjiți. Mâncă orice pește care este potrivit pentru mărime, în timp ce arată activitate în timpul verii și în timpul iernii.

El preferă să rămână la o adâncime, dar nu în partea de jos. În timpul vânătorii, se grăbește ușor cu prada, care se află în straturile superioare ale rezervorului.

Cel mai mare pradator - somnul

Este cel mai mare pește care trăiește în râuri. Lungimea corpului poate ajunge la cinci metri, iar greutatea - peste 300 kg. Potrivit oamenilor de știință, astfel de exemplare sunt de 80-100 de ani. În cele mai multe cazuri, culoarea este maro, cu nuanță maro-verde, burta este albă. Schimbarea culorii poate fi aproape galben deschis, în funcție de locul de reședință permanentă.

Râul CatfishCatfish este considerat un pradă activă de noapte, care în timpul zilei preferă să se întindă în snags sau gropi.

Dieta acestui prădător mare este foarte diversă. Cu ușurință mănâncă broaște, crustacee sau pești mari. Uneori, în gura unui somn pot fi gâște, rațe, șobolani de apă și alte animale și păsări.

Carnea acestui locuitor al adâncimilor râurilor conține oase și grăsimi. Este foarte hrănitoare și sănătoasă pentru corpul uman.

Râul de delicatețe - pikeperch

Predator, ajungând la o lungime de până la un metru și cântărind până la 10 kg. În apa limpede a râurilor și a lacurilor mari există o țepușă. Speranța de viață până la 15 ani. Este o rudă de copac, are aceleași benzi verticale pe ambele părți.

Râul de râuSpecimenul adult încearcă să păstreze în apropierea pietrelor în adâncime sau în cariere, dar creșterea tânără, dimpotrivă, preferă secțiuni superficiale ale râurilor. Frâul este alimentat în primul rând la începutul vieții prin zooplancton, larve de insecte și pești mici ai altor pești.

Cocoșul de picior vânează activ, încercând în același timp să evite zonele cu păduri unde poate deveni mâncare pentru stiuca. Cu toate acestea, locul lui este foarte instabil. În cazul în care bolșușul a fost prins bine cu o zi înainte, a doua zi nu poate fi găsit.

Burbot - reprezentant al codului

În cazul peștilor de apă dulce, burbotul este singurul reprezentant al familiei de cod. De la alți pești se distinge profund printr-o formă ciudată a corpului. Trunchiul este alungit puternic și este comprimat în lateral, în special în partea din spate. Cap aplatizat, similar cu somnul. Partea din spate a culorii verzi-gri are dungi și pete de culoare închisă, dar burta are culoare albă.

Burbot - reprezentant al coduluiBurbot este un prădător instabil și extrem de lacom, al cărui regim include larve de insecte, broaște, moluște și mici pești. Uneori, când se deschide un adult, în stomac se găsește un număr mare de bucățele mici, bâlbâiuri sau maneci. În ciuda aspectului lent și leneș, înoată rapid și rapid. În acest caz, o activitate specială se manifestă în timpul iernii, când alte pești sunt mai somnolești și mai liniștiți.

Burbot poate ajunge la o lungime de până la un metru și poate cântări până la cinci kilograme, deși există exemplare care cântăresc până la 24 kg. Speranța de viață este destul de ridicată - până la 22 de ani.

Există pești de pradă de dimensiuni mai mici, cum ar fi:

 1. Bersh - foarte asemănător cu bibanul, totuși, ajunge la o dimensiune de până la 50 cm.
 2. Chop - apare mai rar, în râurile Dunărea sau Nipru.
 3. Yorksh este un pește pe scară largă, adesea numit un ghimpe de către pescarii, pentru că are aripi ascuțite, cu țepi.

Peste erbivor

Acest tip de pește include peștii care își petrec cea mai mare parte a timpului în căutarea unor alimente vegetale și a unui plancton fluvial variat. În corpurile de apă și în râuri, diferite tipuri de alge cresc, mai ales în timpul verii calde, care reprezintă un refugiu excelent pentru diverse moluște și crustacee. Acestea sunt tratamentul perfect pentru peștii erbivori.

Peste comun - crucian

carasAcesta este cel mai răspândit pește de aproape toate rezervoarele și râurile din Rusia. Peștii mai degrabă lipsiți de pretenții preferă secțiuni superficiale ale râului, încălzite de soare și supraaglomerate cu vegetație de toate felurile. Răspunde slab la lipsa de oxigen și de calitate a apei în habitate. În sezonul de iarnă, crucianul este capabil să înghețe în gheață și nici măcar să moară în același timp.

Acesta aparține familiei de ciprinide, înfățișând că este foarte asemănător cu crapul, dar nu are antene. Cântărește aproximativ 0,5 kg. Se hrănește în principal cu zooplancton, diverse plante acvatice, viermi și larve.

Alocați argint și aur. Cel mai activ este în sezonul cald.

Crapul și tipurile acestuia

Aceasta aparține familiei de pești de crap și este cea mai dorită captură a pescarilor din zona de mijloc a Rusiei. Există specimene destul de mari, cântărind până la 10 kg. Potrivit oamenilor de știință, speranța de viață poate ajunge la 100 de ani.

Există următoarele tipuri de crap:

 1. o oglindă;
 2. solzos;
 3. gol;
 4. crap și altele.

Între ei, toți acești reprezentanți diferă sub forma trunchiului, sub formă de balanțe și obiceiuri. Poți să mănânci mâncăruri de pâine, cartofi subțireți sau pompe.

Peștele este foarte puternic, de aceea este practicat mai des de către pescarii experimentați, în timp ce folosesc o unelte fiabile și puternice.

Principalele tipuri de crap
Crap în apăOrez crapScapă de crapO crapă mică goalăFrumoasele koi

Breamul și utilizarea acestuia în gătit

Râul fluvialAceastă educație, peștele abia vizibil, trăiește mai des în locuri cu un curent calm și un fund noroios. Speranța de viață este de până la 20 de ani, dar creșterea bremei este foarte lentă. Doar până la vârsta de zece ani poate să câștige o greutate de până la 4 kg.

Se hrănește în principal cu crustacee, moluste, larve de insecte, viermi și alge. Colorarea bremei este dominată de o nuanță întunecată de argint. Se dezvoltă la o temperatură a apei de 13 grade.

Carnea acestui pește este caracterizată de un gust minunat. Utilizat în fier, sărat, prăjit, uscat sau afumat.

Reprezentant mic - roach

Există acest pește în aproape toate râurile și lacurile. El conduce un stil de viață școlar și preferă să se ascundă de prădători pe secțiuni liniștite ale râurilor, îngroșate cu iarbă și alge.

Pesti mici - roachÎnfățișarea este foarte asemănătoare cu un drapel roșu. Culoarea corpului depinde de compoziția apei din habitat. Pești de dimensiuni mici (15-20 cm), dar au fost și specimene de până la o jumătate de metru în lungime și cântărind până la două kilograme.

Se rotesc la o temperatura de plus zece grade, iar dupa aceasta perioada este deosebit de activ. Cel mai bun moment pentru prinderea acestui pește este dimineața devreme sau seara târziu.

Desigur, în cadrul unui articol, este foarte dificil să se descrie toți reprezentanții lumii apei. Există încă un număr foarte mare de specii de pești râuri:

 1. Krasnopyorka este un pește frumos care arată ca un roach.
 2. Gustera este o rudă îndepărtată dintr-o breșă, argintie cu aripioare roșiatice.
 3. Sazan este considerat un pește de apă dulce, dar se găsește și în bazinul Mării Caspice.
 4. Lin de pește regal, care are caracteristici excelente de gust.
 5. Chub - pește de apă dulce, care se găsește exclusiv în râuri cu curent rapid.
 6. Bleak este un pește omniprezent cunoscut de aproape orice pescar.
Alte tipuri de pești râuri
Pește de apă dulceArgintiu BusterCrap de pește de apă dulceLin în apăRâul de pește râuEternul omniprezent

Din nefericire, multe dintre sistemele fluviale sunt afectate în mod negativ de situația adversă a mediului cauzată de diferitele emisii generate de instalațiile și fabricile industriale. Victimele acestei atitudini a omului față de mediu sunt locuitorii multor râuri și rezervoare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Râul și păstrăvul de mare. Unde se află și caracteristicile saleRâul și păstrăvul de mare. Unde se află și caracteristicile sale
Paște și pescuit liber pe teritoriul AltaiPaște și pescuit liber pe teritoriul Altai
Peștele de pescuit - ce fel de indivizi valoroși existăPeștele de pescuit - ce fel de indivizi valoroși există
Pescuitul pe teritoriul Primoarei: specii de pești care trăiesc în PrimoryePescuitul pe teritoriul Primoarei: specii de pești care trăiesc în Primorye
`Devil mare`: ciclism de viață pește pescar de mare`Devil mare`: ciclism de viață pește pescar de mare
Râuri și lacuri din regiunea Nizhny NovgorodRâuri și lacuri din regiunea Nizhny Novgorod
Pescuitul pe tot parcursul sezonului în regiunea LipetskPescuitul pe tot parcursul sezonului în regiunea Lipetsk
Caracteristicile pescuitului în TatarstanCaracteristicile pescuitului în Tatarstan
Lista numelor celor mai populare pești roșiiLista numelor celor mai populare pești roșii
Pescuitul de vară și de iarnă în regiunea Orel: cele mai bune locuriPescuitul de vară și de iarnă în regiunea Orel: cele mai bune locuri
» » Ce tipuri de pești de râu se găsesc în rezervoarele de apă dulce
© 2021 amigdas.com