amigdas.com

Regenerarea dinților: este posibil, tehnologii de cultivare

Metode de bază de regenerare a dințilorMulți ani de cercetări efectuate de oamenii de știință au confirmat faptul că regenerarea dinților în lumea animală este un adevărat fenomen. Experții au confirmat că acest proces are loc în aligatori, care își restabilește dinții în caz de nevoie. Cu alte cuvinte, în cazul în care dintele a fost pierdut, după un timp un nou va crește în locul său. Aceleași studii științifice au confirmat faptul că există o astfel de posibilitate la om.

Acest lucru este indicat prin exemplu de creare a dinților din celulele stem la șoareci. Plecând de la toate cele de mai sus, se poate concluziona că într-un timp scurt în astfel de servicii dentare populare ca umplerea și protetica, o persoană pur și simplu nu va avea nevoie. Desigur, acest lucru este posibil, dar o altă întrebare este atunci când va apărea o astfel de tehnică. În viitorul apropiat, acest lucru nu trebuie luat în calcul. Dar, în viitorul apropiat, probabil că toate acestea vor deveni o realitate pentru fiecare dintre noi.

Tehnologia de regenerare

Baza tehnologiei de regenerare a dinților la om constă într-o combinație:

 • celule stem;
 • un material de sprijin;
 • molecule de semnalizare.

Cum se face regenerarea dinților?Pentru a crește un dinte nou, Sunt necesare 2 luni. Cel mai important punct din regenerarea dintelui este că se dovedește perfect sănătos, în timp ce are rădăcini reale, dentină și celuloză.

Astăzi, implantarea de calitate este imposibilă fără utilizarea structurilor osoase, care trebuie să fie neapărat în stare bună. Dacă această condiție nu este îndeplinită, atunci în acest caz Proteza instalată nu va fi capabilă să se mențină în siguranță. Din acest motiv, tehnologia de creștere a acestora utilizând celule stem care nu depind de această limitare deschide perspective destul de mari pentru stomatologi în ceea ce privește menținerea sănătății umane și îmbunătățirea acesteia.

Principala problemă este că costul unui astfel de tratament poate să se dovedească în cele din urmă destul de ridicat. Iar astfel de gânduri apar dacă ne gândim logic și pornim de la prețurile care în prezent prevalează în implantarea și protezele de calitate. Prin urmare, este posibil să vorbim despre regenerarea dinților la om pe termen lung, cu ochii pentru viitorul îndepărtat. În prezent, este important ca fiecare persoană să păstreze dinții pe care ia primit din natură.

Structura dintelui uman

La tânărul care sa născut, procesul, în timpul căruia se formează dinții din lapte, începe mai devreme. Începe la a șaptea săptămână de dezvoltare, iar până în cea de-a 20-a săptămână copilul are un sistem complet de rădăcină. Structura include următoarele elemente:

 • smalț;
 • pastă;
 • dentinei;
 • ciment dentar.

În procesul activității vitale, încărcarea maximă cade pe smalțul dintelui, care este cel mai greu element. Dentina este, de asemenea, foarte puternică, în care este posibil să se detecteze un număr mare de tubuli cu celule, oferind o oportunitate pentru o bună creștere și dezvoltare a dinților. Celuloza este concentrația vaselor sanguine și limfatice. De asemenea, în el sunt terminațiile nervoase. În ceea ce privește cimentul dentar, atunci este o substanță care, în compoziția sa, seamănă cu o țesut osos.

Realizări ale oamenilor de știință

Situația care sa dezvoltat până în prezent poate fi numită limită în sensul că momentul în care specialiștii vor începe să cultive dinți în oameni, este deja aproape. Cu toate acestea, în domeniul dentar, oamenii de știință încă mai au un anumit set de probleme care îi împiedică să se îndrepte direct spre soluția practică a acestei probleme. Cele mai relevante pentru stomatologi sunt următoarele:

 • Noua tehnologie de restaurare a dințilorîn momentul de față, procesul de diviziune celulară este departe de a fi perfect, deci nu se transformă pe deplin în țesut dentar;
 • probabilitatea de respingere a unui nou dinte din gingie este mare. Un exemplu poate fi o situație similară, care apare periodic atunci când un implant este introdus în gura umană;
 • când implantul dintelui este implantat în gingie, aceasta nu poate fi o garanție absolută că, în cele din urmă, dintele va crește în forma și în calitatea pe care dentistul o așteaptă.

În prezent, pentru a da un răspuns detaliat la întrebarea când o astfel de tehnică de regenerare va da un rezultat calitativ, în acest moment este imposibil. În rândul profesioniștilor, se exprimă convingerea că este nevoie de cel puțin un deceniu pentru munca de cercetare pentru a vă putea imagina o metodă de lucru de regenerare.

Metoda lui Petroff

Cercetare, al cărei scop principal este - crearea unei regenerări eficiente a dinților, sunt organizate în multe țări ale lumii. Rusia nu face excepție. Utilizarea celulelor stem în regenerarea dinților are o trăsătură specifică, constând în faptul că acestea lucrează la momentul potrivit și apoi sunt oprite, iar acest lucru se întâmplă pentru totdeauna.

Dacă specialiștii, ca rezultat al cercetării lor, reușesc încă să găsească o modalitate care să ofere o oportunitate de a include aceste celule, atunci în acest caz va fi posibilă găsirea unei soluții de succes a problemei regenerării. O descriere detaliată a tehnologiei este prezentă în lucrările academicianului Arkady Petrov. În descrierea tehnologiei sale, se bazează pe următoarele aspecte:

 • teleportarea mentală a unei persoane în timp. În acest caz, este vorba despre ceea ce o persoană ar trebui să-și imagineze la o vârstă când a avut o schimbare a dinților de lapte la permanent. În același timp, în timpul unei astfel de teleportare, el ar trebui să se concentreze în principal asupra amintirilor sale pozitive și plăcute;
 • lucrați cu domeniul energiei informaționale. Să crească un dinte în locul dorit sau să-l transfere într-o minte. Sau trebuie să-i dea corpului o ordine mentală pentru a crește un dinte în locul în care dorește;
 • acordați o atenție constantă locului unde crește dintele. Este de dorit să se stimuleze dintele și se poate face atât din punct de vedere fizic, cât și din punct de vedere psihologic. Este necesar să se asigure un debit crescut de sânge și, de asemenea, să se efectueze în mod regulat masajul gingiilor și să se efectueze o anumită pregătire a fălcilor.

Metoda lui Bolotov

Cum să vă regenerați dințiiÎmpreună cu tehnologia Petrova, în țara noastră este cunoscută și Metoda lui Bolotov. Trebuie remarcat că tehnica sa nu este asociată cu regenerarea, ci este percepută ca tratament. Procesul de regenerare conform lui Bolotov se bazează pe o combinație de tincturi de vodcă de propolis și ayr. Pentru a face o tinctură bazată pe aură, este necesar să luați 0,5 litri de vodcă cu o rădăcină de ara, care este utilizată într-o formă zdrobită. Tinctura pe bază de propolis se prepară conform următoarei rețete: pentru 0,5 litri de vodcă trebuie să luați 20 g din acest produs natural.

Metode de restaurare a dinților de Bolotov, bazată pe utilizarea simultană a ambelor tincturi, sugerează un anumit set de acțiuni. Este necesar să luați o lingură de fiecare tinctură și să le amestecați. Ca urmare, veți obține o compoziție care trebuie să vă clătească gura timp de 3 minute. Experții nu recomandă înghițirea compoziției și clătirea se efectuează cel mai bine înainte de durere sau imediat înainte de a merge la culcare. Durata unei astfel de proceduri ar trebui să fie de o lună.

Potrivit autorului metodologiei, după 2-3 zile de la procedură, durerea ar trebui să dispară. Aerul din această compoziție acționează ca un analgezic. Propolisul este un medicament care poate fi folosit pentru a etanșa găurile.

Vorbind în general despre această procedură, trebuie remarcat faptul că nu este o regenerare dentară deplină ca atare. Aplicând această tehnică, nu există nicio posibilitate pentru creșterea dinților. Cu toate acestea, folosind o astfel de compoziție utilă, puteți scăpa de durere. Astăzi, avantajul acestei proceduri este că rădăcinile care nu stau bine în gingii devin mai puternice.

Cât costă procedura?

Costul procedurilorDacă regenerarea este aplicată în practică, oferind unei persoane care a pierdut dinții, posibilitatea recuperării acesteia, probabil, de multe ori nu o va folosi. Lucrul este că un astfel de lucru O procedură unică va fi destul de costisitoare. Dacă țineți seama de costurile care apar în implementarea implantului dentar, cu costurile care apar la creșterea dinților, este clar că în al doilea caz, vor exista costuri mai grave.

De exemplu, să menționăm implantarea dentară. Prețul obișnuit al prețului este de 1000 de euro. În cazul regenerării, numai pentru îndepărtarea celulelor stem va trebui să plătească 1 000 de euro. Toate cele de mai sus permit să tragem o singură concluzie: este necesar să păstrăm acei dinți pe care ți le-a dat natura. Dacă ați pierdut o parte din dinți, atunci mai târziu va trebui să cheltuiți o grămadă de bani și timp pentru a le restabili.

concluzie

Metoda de retrogradare a dinteluiNeatenția față de igiena orală sau utilizarea unui număr mare de alimente dăunătoare duce la pierderea dinților de-a lungul timpului. Mulți preferă să recurgă la proteze pentru a-și recâștiga un zâmbet frumos și nu au probleme cu mâncarea. Cu toate acestea, este posibil ca În curând vă puteți restabili ușor dinții. Acest lucru este declarat de către specialiștii care lucrează activ la crearea tehnologiei de regenerare a dinților. În mod ideal, ar trebui să ofere o oportunitate pentru orice persoană de a restabili dinții pe care ia pierdut.

În prezent, există deja câteva metode care nu au găsit încă aplicații practice. Studiile în acest domeniu continuă și, potrivit experților, va dura cel puțin un deceniu pentru a crea o tehnologie dovedită care să asigure o restaurare calitativă a dinților. Dacă se dezvoltă o tehnică potrivită pentru aplicații practice, atunci în viitorul apropiat oamenii vor putea să restaureze cu ușurință dinții pierduți.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Care sunt alveolele din gură, efectul lor asupra dentițieiCare sunt alveolele din gură, efectul lor asupra dentiției
Când copiii au dinți de copil?Când copiii au dinți de copil?
Ortodonția în stomatologie - ceea ce este, cine este ortodontOrtodonția în stomatologie - ceea ce este, cine este ortodont
Cum este și cum să vă albiți dinții?Cum este și cum să vă albiți dinții?
Când cresc dinții de înțelepciune și câte cresc?Când cresc dinții de înțelepciune și câte cresc?
Proteze fixe: tipuri, prețProteze fixe: tipuri, preț
Argintarea dinților la copii: pentru și împotrivaArgintarea dinților la copii: pentru și împotriva
Ateu dentar ceară: beneficii și utilizăriAteu dentar ceară: beneficii și utilizări
Opțiuni pentru înlocuirea dinților: înlocuirea opțiunilor dinților pentru protezeOpțiuni pentru înlocuirea dinților: înlocuirea opțiunilor dinților pentru proteze
Totul despre durerea din gumă după extragerea dințilorTotul despre durerea din gumă după extragerea dinților
» » Regenerarea dinților: este posibil, tehnologii de cultivare
© 2021 amigdas.com