amigdas.com

Creșterea și creșterea gâștelor acasă: de unde să începem, regulile de reproducere

Instrucțiuni și recomandări pentru creșterea gâștelor la domiciliuGăzduirea gâștei la domiciliu pentru începători este o activitate interesantă care poate deveni, în cele din urmă, o afacere foarte profitabilă. Cultivarea gâștelor și a puilor mici cu o abordare adecvată a afacerilor nu necesită cheltuieli speciale și sub puterea unui crescător de păsări de curte.

Principalul lucru - să știe cum să aibă grijă de gâște și bobocei, au camera necesare pentru gâște și echipamente de reproducere, să cunoască toate complicațiile de creștere bobocei la domiciliu. Conținutul bine organizat de gâște - baza pentru succesul lor în creștere.

Nuanțele gâștelor de reproducere acasă

Nuanțele gâștelor de reproducere acasăCei care abia încep să cultive gâștele și să crească gâște acasă ar trebui, în primul rând, să aibă o cameră separată pentru păstrarea gâștelor și a gâștelor la domiciliu.

În primul rând, un agricultor de păsări de început ar trebui să acorde atenție următoarelor aspecte legate de păstrarea gâștelor la domiciliu:

 • hrăniți gâște și gâște;
 • păstrarea efectivului de gâscă în sezonul rece;
 • crescând goslings la domiciliu;
 • carne de gâscă și ouă;
 • menținerea unui anumit număr de bovine de gâscă;
 • reproducerea gâștelor de reproducere la domiciliu.

Sunt prezentate aspectele legate de păstrarea gâștelor și a gâștelor de reproducere la domiciliu cel mai important pentru cei care fac primii pași în întreținerea turmelor de gâscă. Mai ales este necesar să se abordeze și să se hrănească goslings.

Micile goslings diferă destul de mult imunitate slabă, deoarece hrănirea necorespunzătoare, alimentarea necorespunzătoare (excesivă) sau întreținerea în condiții nepotrivite pot provoca o boală gravă sau chiar moartea a goslings.

Principii de creștere a gâștelor la domiciliu pentru începători

Regulile de bază ale gâștelor în creștere acasăGăinarea la domiciliu are propriile sale specificități. Caracteristica principală a păstrării gâștelor la domiciliu este aceea că nu pot fi ținute în cuști, cum ar fi puii de găină sau bibilici.

Va fi avantajos pentru un crescător de păsări de curte novice să reproducă această pasăre în apropierea locului unde sunt ținute gâștele loc pentru pășunatul lor - cel puțin o pășune mică, cu un mic rezervor natural: un râu, un lac sau un rezervor artificial (iaz).

Pentru gâște, aveți nevoie de spațiu liber, sunt mari iubitori de spațiu. Pentru creșterea intensivă și dezvoltarea completă, gâștele trebuie să meargă cu siguranță cât mai mult posibil în aer liber, mișcați, alergați și înotați.

De aceea, carnea de gâscă este întotdeauna mai întunecată decât carnea de pui (în mușchii gâștelor există mult mai multe vase de sânge - vene, artere, capilare).

Porcine de reproducție

Cea mai populară rasă de gâște pentru reproducere la domiciliu este următoarea:

 1. Specii de gâște pentru reproducere domestică și descrierea acestoraGâștele grele mari - greutatea lor este de șase până la șapte kilograme. În timpul sezonului de zidărie, gâsca poate amâna până la cincizeci de ouă. Greutatea medie a ouălor poate ajunge la două sute de grame, ele sunt într-adevăr foarte mari. Această rasă se distinge prin marea ei rezistență și nemulțumire.
 2. Gâștele chinezesc - greutatea lor poate ajunge până la cincizeci de kilograme. În timpul sezonului de zidărie, gâsca poate amâna până la șaizeci de ouă. Greutatea medie a unui ou este de o sută cincizeci de grame. Această rasă se distinge prin mare rezistență, dar în același timp agresivitate crescută.
 3. Gâște Lindovsky - greutatea gâștelor adulte poate ajunge la opt kilograme. În timpul sezonului, ouarea găinilor se ridică la cincizeci de ouă. Greutatea medie a unui ou este de o sută treizeci de grame.
 4. Găinile Kuban - această rasă a fost crescută în Rusia. Greutatea gâștelor adulte ajunge la șase kilograme. În timpul sezonului de zidărie, gâsca poate pune nouăzeci de ouă.
 5. Gâștele Kholmogorsky sunt gâște-greutăți, greutatea gâștelor adulte poate ajunge la zece kilograme. În timpul sezonului de zidărie, gâsca poate lăsa la o parte doar patruzeci de ouă. Cu toate acestea, ouăle sunt foarte mari, greutatea medie a unui ou este de două sute de grame. Această rasă se distinge printr-o dispoziție iubitoare de pace și lipsă de agresiune.

Caracteristicile ouălor care se varsă de gâscă

Caracteristicile ouălor care se varsă de gâscăEfectuați îndepărtarea goslings mici de la ou mai bine cu ajutorul de găină-găină decât în ​​incubator. Cu toate acestea, în cazul în care există o singură găină în curtea de păsări, atunci se obține o mică pui de goslings, până la paisprezece capete, deoarece ouăle de gâscă sunt foarte mari.

Pentru reproducerea cu succes a puilor, crea condiții adecvate. Pentru aceasta, este necesar, mai întâi de toate, să menținem în încăperea unde găină-găina este, temperatura optimă a aerului în regiunea de cincisprezece grade, nu mai puțin.

Cerințele principale pentru reproducerea broaștelor

Pentru a îndepărta cu succes goslings de la ouă, cuib în care se găsesc ouă și găini trebuie să îndeplinească următoarele cerințe importante:

 • Cerințe pentru cuiburile de gâscă pentru ouăle destinate incubațieiCuibul trebuie să fie uscat.
 • Cuibul ar trebui să fie bine ventilat, dar în același timp nu ar trebui să existe curenți.
 • Cuibul în care se găsește găina de găină, în nici un caz nu ar trebui să fie aproape, ca gâștele ca spațiul foarte mult.
 • Cuibul trebuie să fie în mod necesar separat de întreaga populație.
 • Dacă în cireadă există mai multe păsări de curte, acestea trebuie să fie izolate unele de altele prin instalarea unor partiții speciale. Această precauție se datorează faptului că gâștele, până când mama viitoare este absentă, poate transporta ouă noi în zidaria care a fost deja crescută. În acest caz, perioada de reproducere a gâștelor provenite de la ouă se poate extinde semnificativ în timp, ceea ce va avea cu siguranță un efect negativ asupra creșterii și dezvoltării ulterioare a puilor.

Cum să menținem ordinea într-un cuib cu o găină

Reguli pentru menținerea ordinii în cuiburile găinilorÎn cuib trebuie să fie neapărat uscată. Accidental deteriorate ouă trebuie să fie eliminate urgent, în timp ce este necesar să ștergeți alte ouă, cele care au supraviețuit.

Nevoia de construcție partiții între cuiburi de păsări de curte diferite este legată de faptul că, deși nu există păsări de curte, o altă gâscă își mișcă ouăle în sine, prin urmare instinctul maternal al gâștelor este extrem de dezvoltat.

Acumularea excesivă de ouă într-un singur cuib va ​​duce în mod inevitabil la imposibilitatea totală de încălzire simultană a acestora. Și, de asemenea, într-o astfel de situație există un risc suplimentar de deteriorare a ouălor.

Este necesar să urmăriți, când găinile se întorc la cuiburi după mersul obligatoriu, hrănirea și scăldatul, astfel încât fiecare găină și-a luat cuibul, dar nu un cuib al unui vecin. Când gâsca este așezată pe ouă, în bolul de apă, găina trebuie să schimbe apa zilnic, pentru a preveni deranjarea stomacului.

Pentru hrănirea găinilor se recomandă utilizarea cereale selectate în mod excepțional. Și odată cu incubarea puilor, găina se va descurca fără ajutor. Pentru ca ouăle din cuibăr să fie încălzite în mod uniform, gâsca îi rotește periodic în direcții diferite.

Dacă dintr-o dată gâsca nu ajunge la locul în cuib după ce a hrănit timp de douăzeci de minute, trebuie în mod necesar conduceți într-un cuib. Acest lucru se întâmplă, de regulă, cu o pasăre, pentru prima dată pentru puii de incubație.

Primele goslings sunt de obicei născute în ziua a douăzeci și opt. După naștere goslings sunt eliminate din cuib, puneți o cutie separată și organizați iluminarea non-stop pentru a regla temperatura aerului în cutie. După nașterea tuturor gâștelor le întoarcem la gâscă. În primele două zile de gâscă, puteți pune niște găluște din ouă, născute în incubator. Această procedură este de obicei făcută seara.

Caracteristicile goslings de reproducere de la ouă în incubator

Descrierea nuanțelor de reproducere în incubatoareÎndepărtarea goslings mici într-un incubator este mult mai dificilă decât eliminarea de puii într-un incubator. Aceste dificultăți se datorează faptului că ouăle de gâscă au o cantitate mare de grăsimi și, în plus, sunt foarte mari.

Când mai mult de șaptezeci la sută din goslings au ieșit dintr-o zidărie, se consideră un rezultat bun. Normele de bază pentru reproduceri de la ouă în incubator:

 1. Ouăle le selectează în decurs de zece zile.
 2. Timp de trei sau patru ore înainte de depunerea ouălor, incubatorul trebuie încălzit la o temperatură de treizeci și nouă de grade.
 3. Pentru reproducere în incubator, trebuie folosite doar ouă sănătoase de forma corectă.
 4. Ouăle destinate incubației bobocei în incubator nu pot fi spălate, dar este posibil să dezinfecteze le oprysnuv ușor o soluție slabă de permanganat de potasiu.
 5. În primele patru sau cinci ore de la depunerea ouălor, temperatura din incubator ar trebui să atingă treizeci și opt de grade. Apoi se reduce treptat la treizeci și șapte și jumătate.
 6. Ouăle trebuie să fie transformate de cel puțin șase-opt ori pe zi pentru a se asigura că cochilia nu se lipeste de plasă sau mucegai și că se încălzește uniform.
 7. Pentru a evita acumularea de gaze nocive, incubatorul ar trebui să fie deschis periodic timp de zece până la cincisprezece minute pentru ventilație după cincisprezece zile de la momentul marcajului.

Cum să ai grijă de goslings

Reguli de îngrijire pentru goslings la domiciliuÎn primele cinci până la șapte zile de viață goslings sunt foarte utile pentru a da gălbenușul de ouă de pui fierte tare. Organismul slab de gâscă digeră bine această mâncare.

În timpul alimentării, aveți nevoie asigurați-vă că le dați puii verde proaspeți. Este o sursă valoroasă de vitamine necesare creșterii și dezvoltării intensive.

Gusiata este foarte îndrăgit de pene fin tăiate de ceapă verde proaspătă. Pentru a face acest lucru, este necesar să tăiați fin pene de ceapă verde și amestecați-le cu gălbenușul zdrobit de ou fiert de pui fiert. În primele două zile de viață, trebuie să fie hrănite goslings nou-născuți cel puțin șapte până la opt ori pe zi. Aceasta este principala condiție pentru dezvoltarea completă și dezvoltarea lor în viitor. Betiile pentru copii ar trebui să fie foarte confortabile și superficiale, astfel încât gâsca nu se poate îneca în apă sau chiar se înece.

În cuștile în aer liber destinate păstrării puilor nou-născuți, ar trebui să fie cald și uscat, nu trebuie să existe curente. Treptat, în dieta de goslings, în timp ce cresc, ei introduc diverse ierburi de furaje. Cele mai populare sunt lucerna și trifoiul datorită valorii lor nutriționale ridicate.

Apă în boluri pentru goslings este necesar să se schimbe în mod regulat, în special în vreme caldă, pentru a nu provoca un stomac deranjat sau diaree. Când goslings devin mai în vârstă, ele pot fi obișnuite treptat la cartofi fierte și porridge porumb.

Găinarea la domiciliu este o afacere foarte profitabilă. Principalul lucru pentru un fermier de păsări de curte începător - urmați recomandările principale experți în întreținerea și hrănirea efectivului de gâscă. De asemenea, este necesar să se acorde o atenție deosebită dezvoltării corecte a animalelor tinere, deoarece dezvoltarea ulterioară a goslings depinde de îngrijirea și conținutul adecvat.

Și, de asemenea, un crescător de păsări de curte ar trebui să tragă o atenție deosebită la alegerea rasei, potrivită pentru condițiile climatice ale unei regiuni specifice, deoarece fiecare rasă de gâște este adaptată pentru a trăi în condiții climatice diferite.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Gâsca rasei italiene: istorie, aspect, caracteristiciGâsca rasei italiene: istorie, aspect, caracteristici
Ce să hrănești goslings: reguli de dieta la domiciliuCe să hrănești goslings: reguli de dieta la domiciliu
Cum să hrăniți gâștele acasă și cum să faceți acest lucruCum să hrăniți gâștele acasă și cum să faceți acest lucru
Ce este necesar pentru a alimenta goslings în casă?Ce este necesar pentru a alimenta goslings în casă?
Vise despre păsările albe importante sau despre ce visul viselorVise despre păsările albe importante sau despre ce visul viselor
Îngăduirea gâselor linda acasăÎngăduirea gâselor linda acasă
Incubarea corectă a ouălor de gâscăIncubarea corectă a ouălor de gâscă
Metronidazol pentru păsări: instrucțiuni de utilizareMetronidazol pentru păsări: instrucțiuni de utilizare
Găini de reproducere la domiciliu pentru începătoriGăini de reproducere la domiciliu pentru începători
Specii de gâște domestice: gâște de reproducție și îngrășareSpecii de gâște domestice: gâște de reproducție și îngrășare
» » Creșterea și creșterea gâștelor acasă: de unde să începem, regulile de reproducere
© 2021 amigdas.com