amigdas.com

Rotal Indian: trăsături de rotație a indalelor în creștere

Indian RotaPentru acvariștii indieni sunt tratați diferit. Un grup este de părere că instalația este ușor de cultivat pentru un nou-născut fără experiență, deoarece nu are nevoie de întreținere specială. Sunt siguri că indicele se rotește (așa cum suna numele original în latină) - "planta pentru leneși". Dar cealaltă parte crede că îngrijirea unui copil este o ocupație foarte importantă, care necesită anumite abilități și reguli de bază.

Cine are dreptate și cum să evite situațiile neplăcute în timp ce crește acest lucru plante exotice într-un acvariu acasă? Vom încerca să abordăm astfel de caracteristici cât mai eficient posibil.

Rotal Indian: trăsături de rotație a indalelor în creștere

Caracteristici ale culturilor Indigo în creștereÎn primul rând, trebuie remarcat faptul că indianul aparține familiei Derbennikov.

A doua denumire - roșie. Acesta este reprezentat de mai multe specii, care diferă semnificativ unul de celălalt prin numărul de frunze din spirală. Dar rudele apropiate ale unei familii, există mai mult de șase sute de specii. Cele mai multe apar în regiunile tropicale și nu sunt supuse întreținerii la domiciliu.

Scurtă descriere a aspectului rotalei rotunde

Descrierea aspectului rotativ rotundRotala Rotala posedă Tub 20-25 centimetri, Nodurile caracteristice "albe" ale formei în formă de inel, pe care apar primele frunze. Există una sau trei frunze pe fiecare turtă.

Există plante și cu patru frunze. În procesul de creștere, își pot asupri pe frații lor, aflați mai jos.

În plus, lăstarii laterale încep să crească rapid, din cauza căruia frunzele inferioare fără lumină cad și se lasă tulpina goală. La rândul său, partea superioară se ridică intens și devine luxuriantă.

Este important de reținut că frunzele care sunt în apă au o formă îngustă alungită, iar cele care se află deasupra apei sau care sunt considerate o plantă de sere - rotunde. Datorită acestei proprietăți, planta a început să fie numită rotundă. Este adevărat că unii acariști consideră că nu este o plantă, ci două soiuri separate.

O caracteristică interesantă: dacă indienii cresc în condiții de iluminare bună, partea lor inferioară dobândește o culoare roșie. Pentru comparație, într-un mediu natural, culoarea este reprezentată de nuanțe verzi.

Indicatori de rotație. specie

Tipuri de rotale indieneAstăzi, mai mult de 30 de specii de rotații indiene sunt izolate. Toate acestea au proprietăți externe excelente și caracteristici unice. Să luăm în considerare unele dintre ele separat:

  • Rotala Wallich. Planta se distinge printr-o formă foarte interesantă a frunzelor, care seamănă foarte mult cu pene de pasăre - frunza este tăiată în părți foarte subțiri, care sunt reprezentate de o culoare aurie-roșie. O astfel de reacție este observată atunci când germinarea este în condiții bune, apă limpede și condiții optime de iluminare. Dacă lumina nu este suficientă și temperatura apei este scăzută, frunzele obțin o culoare verde deschis și viteza de creștere este redusă.

Există un fel de Valliha numit Rotala Vietnam. Se remarcă printr-un tulpină roșie unică, frunze în formă de ac și o lipsă de cerințe ridicate asupra condițiilor conținutului. Din acest motiv, planta este foarte solicitată de acvaristi.

Alte tipuri

  • Marmura Rotal este suplimentul perfect pentru un acvariu tropical. Adevărat, are nevoie de îngrijire și iluminare corespunzătoare. Starea sistemului de rădăcină este foarte slabă, iar rădăcinile suplimentare formate nu sunt capabile să absoarbă cantitatea necesară de nutrienți. Din acest motiv, după o anumită perioadă de timp, părțile plutitoare ale plantei își pierd aspectul prezentabil sau chiar mor.
  • Verde mare-urmărit Crescătorii au adus rotala. Prin cercetări lungi și încrucișări ale diferitelor specii, au reușit să creeze un tip unic de rotații, care nu este pretențios pentru condițiile de detenție și este potrivit pentru începători. Planta arată foarte elegantă și pitorească, dar are nevoie de o cantitate mare de nutrienți și o bună cantitate de dioxid de carbon.

Planta se găsește în Asia de Sud-Est, de aceea numele său este "indian". Ea excelează excelent pe malurile râurilor, în teren mlaștinos, și uneori - și în câmpurile de orez. Dar acolo el este considerat o plantă periculoasă și declară război. Este important de reținut că din câmpurile de orez semințele rotalelor s-au mutat în părțile sudice ale Statelor Unite.

Proprietăți utile ale plantei. Pro și contra de conținut de acasă

Proprietățile utile ale plantei sunt rotative ale indianuluiCând crește acvariul, indicatorul rotit este o descoperire incredibil de valoroasă. În plus față de aspectul frumos, planta într-un timp rapid rezolvă problema "grădinărit" și Creează condiții ideale pentru viața peștilor și a altor locuitori ai acvariilor. Dacă înțelegeți subtilitățile de bază ale îngrijirii acestei plante, atunci problemele cu întreținerea ulterioară nu vor fi.

Trebuie remarcat faptul că indianul afectează pozitiv sănătatea multor specii de pești și plante.

Dar, în plus față de plusuri, nu puteți lăsa la o parte multe negative:

  • Pentru dezvoltarea normală a unei astfel de plante cu creștere rapidă Este necesar să se efectueze o diluare regulată, astfel încât să nu interfereze cu ceilalți locuitori ai acvariului. Din fericire, această procedură este foarte simplă - tulpinile trebuie extrase din pământ.
  • "Trunchiurile" pot fi repede denudate. " Pentru a preveni acest lucru, este necesar înlocuiți plantele vechi cu lăstari noi. Pentru a pune în aplicare o astfel de procedură, este suficient să rupă topul luxuriant al rotalului și să-l plantați într-un loc liber. După un timp scurt, vor apărea rădăcini noi din pământ.

O condiție foarte importantă pentru întreținerea corectă a rotațiilor indiene într-un mediu de acasă este disponibilitatea iluminat bun. Dacă pierdeți acest moment, vă puteți confrunta cu o astfel de problemă că frunzele vor fi palide și lenese. O umbră răsunătoare sau aurie nu va apărea niciodată, ceea ce este foarte rău.

Cum sa cresti intr-un acvariu acasa

Cresterea rolelor rotunjite intr-un acvariula rotunde cu rotundă rotundă în acvariu acasă este important să respectați mai multe reguli și caracteristici:

  1. Volumul optim al acvariului, în care planta se va dezvolta cât mai rapid și mai productiv posibil - 120 de litri;
  2. Solul poate fi neutru, dar îmbogățit cu alți nutrienți. Pietrișul mic trebuie amestecat cu lut și turbă în cantități mici. Prezența nămolului nu va mai fi superfluă. va deveni o sursă suplimentară de nutriție pentru algele de acvariu. Principalul lucru este că numărul său nu este prea mare. Grosimea optimă a solului - nu mai mult de trei centimetri;
  3. Temperatura în acvariu nu ar trebui să scadă sub 24 de grade Celsius.
  4. Compoziția hidrochimică a apei poate fi neutră sau ușor acidă, dar în nici un caz, nu este alcalin. Dacă apa este prea tulbure și lumina este slabă, nu este nevoie să așteptați o creștere rapidă. Când efectuați măsurile de curățare, înlocuiți a patra sau a cincea parte a volumului apei.

Detalii importante

Cultivarea rotoarelor indieneEste important să rețineți că, dacă există sisteme de aerare și filtrare în vas, pentru a elimina rotalul de pe orice dispozitiv tehnic. Acest lucru se datorează fragilității tulpinilor, care se poate deforma sub influența aerului sau a apei.

Butașii selectați nu pot fi transplantați imediat în sol. Un acvarist novice le poate plasa pe suprafața unui iaz de sticlă de origine, astfel încât să se adapteze condițiilor externe și să pornească primele rădăcini.

În acest caz înrădăcinarea va fi mult mai reușită.

Planta are nevoie de iluminat artificial: puteți utiliza lămpi fluorescente sau o lampă incandescentă convențională. Durata unei zile artificiale ar trebui să fie de 12 ore pe zi.

Rotala indian în liniște obține împreună cu alți plante locuitorii de acvariu și în mod clar exprimat adversarii nu-l. În cele mai multe cazuri, el însuși încalcă alte plante în spațiu și energie, ocupând o suprafață mare. Vecinii cei mai potriviți pentru rola sunt specii de frunze mari, ei vor arata frumos impreuna.

Pentru a evita probleme în viitor, acvariul este mai bine să "verde" înainte de a pune pește în el. În acest caz, planta care a câștigat puterea poate respinge infractorii sub formă de creaturi de acvariu.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Primăvara vine atunci când crini din vale floriPrimăvara vine atunci când crini din vale flori
Pește-cuțit cum să îngrijească în mod corespunzător pentru peștii de acvariuPește-cuțit cum să îngrijească în mod corespunzător pentru peștii de acvariu
Cum sa scapi de barba neagra intr-un acvariu?Cum sa scapi de barba neagra intr-un acvariu?
Ludwigia este o plantă frumoasă pentru acvariuLudwigia este o plantă frumoasă pentru acvariu
Fereastra thailandeză - excelentă pentru decorarea acvariilorFereastra thailandeză - excelentă pentru decorarea acvariilor
Plante de acvariu: fotografii, specii de plante pentru acvariuPlante de acvariu: fotografii, specii de plante pentru acvariu
Proiectarea melcului radial centrifugalProiectarea melcului radial centrifugal
Sticla de somn. Caracteristici de întreținere și îngrijireSticla de somn. Caracteristici de întreținere și îngrijire
Descrierea unei flori de cerb cerb, grija pentru eaDescrierea unei flori de cerb cerb, grija pentru ea
Duck Indian Runner: Beneficiile reproducerii în gospodărieDuck Indian Runner: Beneficiile reproducerii în gospodărie
» » Rotal Indian: trăsături de rotație a indalelor în creștere
© 2021 amigdas.com