amigdas.com

Caracteristicile goslings în creștere în casa din primele zile

Cum să crești goslings acasăAstăzi, mulți fermieri de păsări de curte de pe site-urile lor conțin nu numai găini, ci și gâște. Creșterea și păstrarea acestui tip de păsări la domiciliu este destul de simplă. Gâșii sunt inteligenți, rezistenți la boli și se adaptează cu ușurință la diferite condiții. Din ele puteți obține carne delicioasă, ficat și ouă, precum și puf moale.

Selectarea goslings

Sănătatea și productivitatea unei păsări adulte depind direct de alegerea goslings. Bebelușii ar trebui să fie sănătoși, să aibă o burtă moale și o cordon ombilical prea mare. Puii ar trebui selectați în funcție de următoarele criterii:

 1. Gusiat ar trebui să aibă o vârstă de cinci până la șapte zile. Copiii mici nu tolerează transportul. Dacă alegeți călugări mai vechi de o săptămână, atunci ei devin fricoși și este greu să se înțeleagă cu păsările.
 2. Un cordon ombilical prea mare nu trebuie să aibă bucăți.
 3. Chicks alege uscat, pufos, moale, cu penaj galben, fără bucăți de coajă.
 4. Trebuie să fie curat și uscat ar trebui să fie puf sub coadă. Aflarea umedă a problemelor cu tractul gastrointestinal din cauza malnutriției sau a oricărei infecții.
 5. Din cioc nu ar trebui să curgă nicio descărcare.
 6. Gosling trebuie să stea ferm pe labele sale, să fie activă și să reacționeze la obiecte și sunete nefamiliare. Păsările bolnavi stau liniștit, cu ochii închiși.
 7. Trebuie să întrebați fermierul dacă toate vaccinările necesare vârstei sunt livrate păsărilor.

Se recomandă să alegeți goslings pe ferma de păsări, deoarece nu există nici o garanție că animalele tinere vândute pe piață sunt sănătoase și se potrivesc cu rasa de care aveți nevoie.

Premisă pentru păstrarea goslings

Modalități de hrănire a rațelorÎn primele zile de viață aproximativ până la o lună de vârstă puii trebuie crescuți într-o încăpere în care sunt create anumite condiții de detenție. O mașină de curățat sau o magazie mică este pre-curățată și dezinfectată. Pereții și tavanul sunt zugrăviți cu tei proaspăt. Podeaua este acoperită cu un strat de paie, cu o grosime de zece până la cincisprezece centimetri.

Înainte de a popula copiii, camera se încălzește. Regimul temperaturii în coacăze trebuie să fie respectate în funcție de vârsta de păsări de curte:

 1. De la prima la a treia zi de viață, goslings nevoie de o temperatură a aerului de +30 de grade. Temperatura minimă pentru creșterea animalelor tinere în aceste zile poate fi de +28 grade.
 2. În cea de-a patra zi, temperatura scade până la + 25 ... + 28 grade.
 3. În cea de-a șasea și a șaptea zi de viață, păsările sunt ținute la o temperatură de +23 ... +25 grade.
 4. De la a opta la a zecea zi - 22 de grade.
 5. De la a unsprezecea la a cincisprezecea zi, temperatura aerului pentru goslings ar trebui să fie între +20 și +22 grade.
 6. De la a șaisprezecea la a douăzecea zi - nu mai puțin de +18 de grade.

Când creșteți puii din prima zi a vieții, este foarte important să mențineți regimul corect de temperatură. Din cauza căldurii excesive, goslings pot muri, și într-o cameră rece, acestea vor fi bătut și zdrobiți unul pe celălalt. La temperaturi scăzute pot apărea diverse boli.

Echipament pentru ghips

Cresterea goslings la domiciliu ar trebui să fie într-o cameră destul de spațioasă. Un metru pătrat conține nu mai mult de zece pui. Păsările slabe sunt transferate într-un stilou separat și alimentate într-un mod consolidat.

Gusyatnik ar trebui să fie echipat cu iluminat, ventilație, alimentatoare și cutii de udare.

Iluminat și căldură

Cum să hrăniți rațePentru o distribuție uniformă a căldurii în cameră lămpi instalate cu o putere de 200-300 wați, care este echipată cu un cerc rigid. Lampa este instalată la o asemenea înălțime încât puii nu sunt fierbinți.

În primele zile de viață, gâștele nu oprește lampa 24 de ore pe zi. Numai noaptea lumina poate fi ușor dezactivată. Păsările de două săptămâni sunt ținute la lumina zilei de 15 ore, iar în cea de-a doua lună de viață, tinerii au suficient lumină de opt ore.

gunoi

Înainte de a pune așternutul, se recomandă tratarea podelei cu var-pushenka. Astfel de var pe metru pătrat necesită între jumătate și un kilogram.

Materialul de gunoi trebuie să fie uscat. Cu goslings, se va uda repede, așa că reînnoiți așternutul la fiecare două până la trei zile. Prin urmare, pentru fiecare tip de pui în primele două luni de viață va avea nevoie de aproximativ șapte și jumătate de kilogram de material de gunoi.

alimentatoare

Rezervoarele cu alimente ar trebui să fie atât de mari încât păsările să nu se mulțumească în jurul lor și ar putea merge și să mănânce mâncare. În primele două zile de viață, goslings pentru hrană sunt folosite recipiente cu umflături în înălțimea de cel mult cincisprezece la douăzeci de milimetri. Copiii în vârstă de trei zile sunt hrăniți din jgheab, în ​​timp ce se călc în tăvi cu fețe joase ale hranei. De la vârsta de o lună, animalele tinere sunt hrănite cu hrănire destinată păsărilor adulte.

bautori

Cum să faci băutori goslingCa rezervor de apă, puteți folosi cupe mici sau farfurie obișnuite. Acestea ar trebui să fie puse pe paleți de fier, deoarece păsările adesea transformă alcoolii și așternutul umed. Fermierii de păsări de curte experimentați, care cultivă țâșnicii, folosesc băuturi pentru băuturi. Ele pot fi făcute independent la domiciliu. Astfel de recipiente sunt convenabile în faptul că apa de la ei nu stropi și nu se varsă. Ca urmare, așternutul rămâne uscat pentru o lungă perioadă de timp, picioarele copiilor nu se umezesc, iar goslings nu suferă boli catarre.

De la vârsta de douăzeci de copii pot fi transferați într-o cameră sau un stilou, unde cresc animale tinere. În acest caz, pe un metru pătrat ar trebui să conțină nu mai mult de două gâște.

Pășunatul puiilor

Dacă bebelușii sunt ținute cu o găină, de la o săptămână în vreme caldă, pot fi eliberați pentru a deschide pășunile. Fără o pasăre, goslings sunt eliberate de la vârsta de zece zile. În primele zile în vreme caldă și însorită puii ar trebui să meargă nu mai mult de douăzeci de minute. De la vârsta de trei săptămâni, animalele tinere sunt eliberate în pășune de dimineața până seara.

Este mult mai ușor să vă îngrijiți de gâscă, care este conținută în arahide cu o curte de mers pe jos. Aici își găsesc independent mâncarea principală sub formă de verdeață.

În cazul în care gâștele sunt ținute pentru carne, terenul de joacă trebuie să fie împrejmuit, iar mâncarea verde trebuie dată păsării în ciorchini sau înclinate.

Cerințe pentru o curte de mers pe jos:

 1. Iarba nu trebuie să fie mai mare de zece centimetri.
 2. Este necesar să existe un adăpost, în care păsările se pot ascunde de soare și de precipitații. În cazul în care site-ul are arbori dens sau arbuști, un baldachin special nu se poate face.
 3. Dupa schimbarea stiloului, in jur de o luna, goslings sunt obisnuiti cu iazul. Pentru a face acest lucru, puteți folosi o baie sau puteți face un iaz artificial în curte.

Înotarea în iaz este foarte importantă pentru gâște. Procedurile de apă promovează o creștere mai bună a penei și exclud canibalismul, care la păsări se manifestă prin ciupirea penelor unul de celălalt.

Hrănire și îngrijire

Cu conținutul de goslings un rol important îl are hrănirea timpurie, așa că hrănesc imediat copiii, de îndată ce se usucă. Consumul și hrănirea din primele zile ale vieții ajută nu numai la asigurarea dezvoltării complete a puilor, ci și la dizolvarea gălbenușului rezidual.

Primele cinci zile sunt date copiilor la fiecare două ore. Următoarele produse sunt folosite ca hrană pentru animale:

 1. Îngrijirea goslingsGrâu, ovăz mic sau orz.
 2. Se amestecă cu ouăle fierte tăiate cu grâu mărunt.
 3. Mazăre umedă zdrobită alternând cu verdele tăiați. Din verdeață pentru ierburi de iarbă, fasole, trifoi, păpădie, urzica se va potrivi.
 4. În loc de verdeață, mâncarea poate fi amestecată cu tărâțe de grâu.
 5. Uneori este posibil să adăugați brânză de vaci, lapte cocos sau altfel.
 6. Pentru a da copiilor vitamine, ulei de pește, drojdie de biscuiți sau furaje se adaugă la hrană.

Atunci când se îngrijește de goslings, trebuie să se acorde atenție pentru a se asigura că hambarele sunt fărâmițate. Mâncarea uscată și lipicioasă poate bloca pasajele nazale. Ca urmare, păsările încep să aibă inflamație și mor.

Nu puteți hrăni copiii și păsările adulte cu mâncăruri mucegăite și vechi care pot duce la probleme cu tractul gastro-intestinal.

Dieta și îngrijirea goslings depinde de vârsta lor:

 1. Începând cu a douăzeci de zile de viață în sezonul cald, puii sunt transferați într-o încăpere neîncălzită și încep să se obișnuiască cu apă.
 2. În dieta gâștelor de trei săptămâni, o treime din volumul de boabe este înlocuită cu deșeuri de bucătărie bine pregătite și cartofi fierți. Hrăniți copiii de această vârstă de patru ori pe zi.
 3. Pentru a produce păsări tinere productive, păsările de curte nu se lasă. Ei petrec două luni într-o încăpere unde sunt hrăniți cu deșeuri de bucătărie, furaje concentrate și suculente.
 4. În sezonul fierbinte, tinerii dimineața și seara sunt hrăniți cu mustață umedă.

Gâștele bea mult, deci ar trebui să existe întotdeauna un rezervor cu apă proaspătă și curată în coroană și în curtea de mers pe jos. O pasăre de două luni poate bea aproximativ un litru de apă pe zi.

În plus față de apă și hrana pentru animale, ar trebui să existe recipiente umplute cu nisip sau pietriș, care sunt necesare pentru pene pentru o digestie mai bună.

Cresterea goslings sub o găină

Cum să crești goslings acasăMame bune de gâscă și nu refuzați să incubați chiar și incubatorii. La un moment dat ei pot crește până la douăzeci de goslings. Gâșii tineri nu sunt recomandați pentru mai mult de zece pui.

Cel mai bine este să plantați femele în primăvară pentru ouă. Instinctul natural al păsărilor se manifestă la sfârșitul lunii martie - începutul lunii aprilie.

În a douăzeci și opta zi ar trebui să apară pui. Gusenku ar putea avea nevoie de ajutor pentru a coace coaja, așa că în acest moment ar trebui să monitorizați cu atenție ecloza sa. Copiii trebuie să fie luați pentru o vreme din gâscă, altfel îi pot zdrobi. Timp de trei zile, nou-născuții sunt plasați într-o cameră caldă uscată. Obișnuiți cu condițiile externe, puii se întorc la mama-găină, plasându-i sub aripa. Faceți acest lucru după-amiaza sau seara, urmărind cum reacționează gâsca la copii.

Femelele cu goslings se păstrează într-o incintă separată sau în cameră, care este echipată cu jgheaburi convenabile de alimentare și boluri închise de băut. În acest caz, nu este necesară încălzirea artificială. Într-o zi caldă, copiii, împreună cu mama lor, sunt scoși la pășune, iar îngrozitorului i se permite să meargă la ei.

Gâscă, care a fost cultivată fără pășunat, atunci ei ar trebui uciși în 70 de zile. Dacă se pierde timpul, sacrificarea se face după ce păsările cresc pene noi, adică după 60-70 de zile. Gâșii, care au fost păstrați cu pășunat, sunt bătuți în carne la vârsta de cinci până la șase luni.

Întreținerea și îngrijirea goslings la domiciliu nu este deosebit de dificil. Chiar și un crescător de păsări novice poate crește acest tip de pasăre. Și pentru a alege pui de înaltă calitate și sănătos, puteți aduce un agricultor care nu știe despre gâște nu prin zgomote.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Chiktonik: instrucțiuni pentru păsăriChiktonik: instrucțiuni pentru păsări
Ce este necesar pentru a alimenta goslings în casă?Ce este necesar pentru a alimenta goslings în casă?
Pui broiler: hrană, îngrijire și condițiiPui broiler: hrană, îngrijire și condiții
Baykox pentru păsări de curte. Instrucțiuni de utilizareBaykox pentru păsări de curte. Instrucțiuni de utilizare
Îngăduirea gâselor linda acasăÎngăduirea gâselor linda acasă
Incubarea corectă a ouălor de gâscăIncubarea corectă a ouălor de gâscă
Metronidazol: instrucțiuni de utilizare pentru păsări de curteMetronidazol: instrucțiuni de utilizare pentru păsări de curte
Găini de reproducere la domiciliu pentru începătoriGăini de reproducere la domiciliu pentru începători
Instrucțiunea aplicării tromoxinei pentru păsări?Instrucțiunea aplicării tromoxinei pentru păsări?
Regimul temperaturii pentru puii de carne: pui și conținutRegimul temperaturii pentru puii de carne: pui și conținut
» » Caracteristicile goslings în creștere în casa din primele zile
© 2021 amigdas.com