amigdas.com

Snake gyurza - un mod de viață, nutriție, reproducere - gyurzy otrăvitoare

Descrierea gyurzyi de șarpeGyurza (Levant viper) este reprezentantul familiei vipera. Acesta aparține familiei de vipere uriașe. Lungimea corpului ei poate ajunge la 2 metri, iar greutatea sa medie este de aproximativ 3 kilograme. Această reptilă este otrăvitoare. În general, această specie de șerpi locuiește în Asia Centrală. Această reptilă trăiește în Afganistan, în nordul Indiei, Orientul Mijlociu, Peninsula Arabică, Pakistan și Iran. Și se poate găsi și în Transcaucazia și Kazahstan, precum și pe coasta nordică a Africii, care se învecinează cu Marea Mediterană.

Este aproape imposibil să întâlnești șarpele gyurzu din Europa. O excepție sunt doar câteva insule din Marea Mediterană. Gyurza formează o specie separată, care include 5 subspecii. Fiecare subspecietate are propriul habitat.

Aspectul giurzii

Șarpele are asemenea semne externe:

 1. Aspectul giurziiCorpul bărbatului poate avea o lungime de aproximativ 1 metru, iar femela de 1,5 până la 2 metri lungime.
 2. Cap triunghiular, lat cu botul rotunjit.
 3. Nu există scuturi de protecție peste ochi.
 4. Botul, capul și corpul sunt acoperite cu cântare.
 5. Culoarea capului este aceeași. Este foarte rar să vedeți pe ea pete în formă de V.
 6. Șorțul spate este maro deschis sau gri.

În general, culoarea șarpelui monoton, dar pe spate uneori puteți vedea un model sub forma a două rânduri de pete sau o linie longitudinală. Imaginea este mai închisă decât culoarea principală. Prin culoare poate fi:

 1. Olive.
 2. Roșu.
 3. Galben.
 4. Gri închis.
 5. Negru.
 6. Brown.

Pântecele este de culoare deschisă, cu pete întunecate mici.

habitate

Ce este gyurza periculoasăAceastă specie de șarpe este destul de comună. Habitatul lor este diversificat: de la nord la Africa Centrală, Orientul Mijlociu, nord-vestul Indiei. Foarte des se poate întâlni diversele sale subspecii pe insulele Sifnos, Polynos, Kimolos, Milos și Creta. Pe teritoriul fostei viperei Uniunea Sovietică pot fi găsite în următoarele țări: Kazahstanului sud-vest Tadjikistan, estul și sudul Uzbekistanului, Turkmenistan, Sud, Est și Caucaz Caucasia.

Pe teritoriul Asiei Centrale și Caucazului, acest șarpe este numit ghurzu, dar în alte țări se numește Levantul sau vipera de est. Pe lângă aceste nume, localnicii i-au oferit porecla, în funcție de țara lor de reședință.

Caracteristic pentru acest șarpe sunt locuri destul de similare în întreaga gamă de reședință. Astfel de locuri includ:

 1. Stânci în văile râurilor.
 2. Pârtii și chei de munte, care au crescut tufișuri.
 3. Podisuri uscate.

În munți, această reptilă trăiește nu mai mult de un an și jumătate de kilometru deasupra nivelului mării. Nu se teme de oameni. Din acest motiv, nu se evită plantațiile viticole și grădinile, băncile de canale de irigare, terenurile cultivate. Și se poate târî în încăperi rezidențiale și nerezidențiale la periferia satelor.

adăposturile sale sunt locuri retrase si linistite - vizuinile de rozătoare și alte mamifere de dimensiuni mijlocii, garduri, grămezi de pietre, subsuori în stâncile râurilor, crevasele din roci. Aceste reptile sunt suficient de mobile, cele mai mari migrații fiind acele persoane care trăiesc pe pante de munte. Iarna Gyurzy în grupuri mari indivizi în crevurile rocilor, iar după iarnă se strecoară în diferite cartiere.

Migrația de vară a migrației se datorează regimului de temperatură. Când începe căldura verii, ei se aliniază de jos de la munți mai aproape de rezervoare. În timpul căldurii ei beau multă apă și doresc să înoate.

Primii giranți se târăsc în martie sau în aprilie. Trezirea după hibernare, în acest moment sunt pasive. Se răsucesc în soare și se trezesc încet. Nu vâna imediat. În această perioadă, activitatea lor este în timpul zilei, iar noaptea se strecoară în locuri izolate.

Când vine căldura, modul de viață al unei reptile se schimbă. Treptat încep să-și arate activitatea și noaptea. În timpul verii, activitatea lor este la apus soarele și prima jumătate a nopții. Când vine toamna, ei încep din nou să vâneze numai după-amiaza. Iar în luna octombrie se duc la iarnă.

Mâncare gurzy

Acolo unde trăiesc disuriaSperii adulți se hrănesc cu mamifere mici (șobolani, șoareci, hamsteri gri). Indivizii mai mulți adulți pot depăși cu ușurință astfel de alimente ca: amfibieni, iepuri mici, șobolani, jerboa, gerbili. În meniul lor, în număr mic, există mici broaște țestoase și ouăle, falangii. Animalele mici sunt principalele alimente ale șerpilor.

Unele specii de șarpe în primăvară și toamnă adesea pradă păsărilor. Vânătorii vânează păsări în diferite moduri. Ele încep de la așteptarea victimei pe copaci și arbuști, dar ajung în ambuscadă și așteaptă păsările din apropierea rezervoarelor. Victimele lor sunt periate de la o vrabie mica la o turturea. Dar în prioritate - trecătorii.

Șerpii care locuiesc în podgorii au o tactică de vânătoare ușor diferită. Reptilele se strecoară în toamnă pe o viță de vie și se ascund pe ea, ascunzându-se lângă o grămadă de fructe de pădure. Eroii de vrăbii, care zboară peste struguri, intră peste reptile. În același timp, Gyurza apucă prada în gură și nu o eliberează, astfel încât victima nu trebuie să se târască la pământ. În minutul 1, apoi veninul de șarpe paralizează pradă. În acest moment, șarpele îl înghită și din nou începe să vâneze.

Reproducerea lui Gyurza

Sezonul de împerechere pentru aceste reptile este aprilie și mai. Snakeheads se nasc la toamna timpurie. Dar ele se nasc în moduri diferite. La majoritatea speciilor această naștere se numește naștere viu, dar în Asia Centrală giurza pune ouă. Perioada de incubație este de 40 de zile.

Ouăle sunt acoperite cu un strat subțire translucid. Embrionii sunt suficient de dezvoltați. Carcasa este necesară pentru o apariție mai ușoară a luminii și obținerea unei cantități suficiente de oxigen. A făcut în coajă de ouă o groapă de dimensiuni mici, șerpii se grăbesc să iasă din adăpost pentru toată ziua. Sternii nou-născuți au o greutate de 10-14 grame, iar lungimea corpului - 24 de centimetri. Numărul total de ouă poate varia de la 15 la 20 de bucăți într-o zidărie.

Yad Gyurzy

Poison în gigantul șarpeluiPentru o persoană este foarte periculos muscatura gigant. Atunci când mușcat în corpul uman devine aproximativ 50 de miligrame de otravă gurzy, care este foarte toxic. Prin acțiunea toxinelor, este inferioară doar veninului cobrei. Otrava gurzului include enzimele, capabile să distrugă corpuscul roșu din sânge și pereții vaselor de sânge și, de asemenea, să provoace coagularea sângelui.

Din acest motiv, după ce a fost mușcat de un șarpe apar sângerări subcutanate și interne multiple, sub influența otrava vaselor mici izbucnit în zona muscaturii apare edem foarte puternic, mediu înfundate și vasele mari de sânge din cauza coagularea sângelui. Este însoțită de vărsături, amețeală, durere severă.

Dacă nu luați măsurile necesare în timp, atunci poate exista un rezultat letal (10% din cazuri). Asistența calificată și în timp util care utilizează serul antivomic va evita consecințele nedorite.

Dar în farmacologie și medicină, otravă de gyurzy a găsit aplicații. Din acest motiv, în fosta URSS s-au creat specialiști de șarpe, unde sa extras veninul de șarpe. În Termez, Frunze și Tashkent au existat astfel de pepiniere. Acolo, aceste reptile erau ținute în grupuri mari. Ele sunt foarte rezistente, dau o mulțime de otrăvire și mai mult decât alte reptile pot trăi în captivitate. Pentru o singură prelevare pot fi alocate până la 0,2 grame în formă uscată. Otrava gyurzei este folosită pentru fabricarea medicamentelor și pentru zerul antivomic.

Otrava gurzului este unică în proprietățile sale și depășește aproape toate otravurile altor șerpi din rasa Viper. Proprietățile și compoziția chimică sunt foarte asemănătoare cu otravă a aglomerării lanțului. Din cauza otrăvirii gyuriziei, oamenii de știință au creat un medicament, cum este Lebetoks, care este necesar pentru persoanele cu hemofilie (congenital non-retenție de sânge - boli congenitale).

În plus, otrăvirea acestei reptile este utilizată pentru a diagnostica diverse boli complexe, cum ar fi: lepră și tumori maligne într-un stadiu incipient. În farmacologie, otravirea acestei reptile este utilizată în fabricarea preparatelor pentru:

 1. Nevralgia.
 2. Sciatică.
 3. Poliartrita reumatică.
 4. Astm bronșic.
 5. Anestezie.
 6. scăderea tensiunii arteriale.

Din cauza faptului, că otrava acestui șarpe este atât de apreciată de medicină, zoologii studiază temeinic habitatul acestei reptile, dezvăluind focarele cele mai masive de congestie. În aceste locuri se creează rezerve zakelnye, în care reptila este protejată.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Bull vultur: cum arată și ce se hrăneșteBull vultur: cum arată și ce se hrănește
Cum poți distinge un șarpe de o viperă?Cum poți distinge un șarpe de o viperă?
Snake python - cum arată, fie că este otrăvitoare sau nuSnake python - cum arată, fie că este otrăvitoare sau nu
Cum să scapi de șerpi în zona suburbanăCum să scapi de șerpi în zona suburbană
Caracteristicile oroarei obișnuite. Cum se înmulțește șarpele?Caracteristicile oroarei obișnuite. Cum se înmulțește șarpele?
Leopardul negru: descrierea speciei, în care trăiește, modul de comportamentLeopardul negru: descrierea speciei, în care trăiește, modul de comportament
Ce fel de șerpi sunt, cum se înmulțesc și unde trăiescCe fel de șerpi sunt, cum se înmulțesc și unde trăiesc
Descrierea codului Atlantic și nord: stilul de viață și habitatDescrierea codului Atlantic și nord: stilul de viață și habitat
Snake taipan, o descriere a taipanului de coastă și a șarpelui crudSnake taipan, o descriere a taipanului de coastă și a șarpelui crud
Ordinul Shtomerdnik: un mod de viață și un habitat al unui șarpeOrdinul Shtomerdnik: un mod de viață și un habitat al unui șarpe
» » Snake gyurza - un mod de viață, nutriție, reproducere - gyurzy otrăvitoare
© 2021 amigdas.com