amigdas.com

Budennovskaya rasa de cai: caracteristici și caracteristici

Budennovskaya calRasa de cai Budyonnovskaya este o rasă destul de tânără, obținută ca urmare a traversării călăreții de rasă pură și a cailor Don pentru scopuri pur militare. Dar acum rasa este la vârful popularității, cumpărătorii din toată lumea doresc să obțină un cal atât de frumos, cu orice preț.

Care este motivul pentru o astfel de cerere de budioniști de rasă pură?

Originea rasei

Calul rasei BudnnovPrin apariția lor, Budionii îi reamintesc pe caii Don, ceea ce este destul de logic: acești cai au fost dovediți în lupte calde fundația pentru reproducerea unei noi rase. Cu toate acestea, caii lui Budyonnov își depășesc pe predecesorii lor cu rezistență și forță, se disting prin temperamentul și viteza lor fierbinți.

A fost creat neobișnuit o rasă într-un timp turbulent pentru țară, chiar la începutul secolului al XX-lea, când războaiele și revoluția au forțat sângele să curgă un râu. În 1920, a fost formulată o sarcină foarte specifică pentru reproducerea de cai a Donului: să cultive o rasă de cai militari, puternici și neînfricați. Lucrarea sa desfășurat în condiții dificile, mulți cai de luptă au fost uciși pe câmpurile de luptă, cercetătorii pur și simplu nu aveau suficiente materiale pentru retragere. Iar caii au devenit din ce în ce mai puțini: războaiele luau vieți cu o viteză enormă.

Un cal în pășunePersoana care a dat numele rasei - Mareșalul Budenny, care și-a gestionat energia frenetică, diligența și cunoașterea nevoilor armatei de a îndruma procesul în direcția cea bună - s-au alăturat. Treptat, cei mai buni armasari tribali au inceput sa se inroleze la planta, ceea ce a dat lumii o noua rasa.

Dar munca a fost efectuată în vremuri grele, hrănirea pentru reproducerea deplină nu a fost suficientă, astfel încât primele rezultate au fost apreciate într-adevăr abia la sfârșitul anilor `40. Această rasă pentru călărie a fost în sfârșit crescută în 1948. Lucrarea, desfășurată la fermele studențești din regiunea Rostov, a fost supravegheată de generalul-maior și de crescătorul de cai Mihail Chumakov.

Descrierea rasei de cal Budenny

Calul rulează BudennovskayaInițial, rasa a fost dedus ca suprem-saniei la nevoile regimente de cavalerie, dar cavaleria s-au retras treptat în trecut, și, prin urmare, numirea Budenny schimbat. Acum, acești cai aurii-roșii sunt folosiți în sport. Cu toate acestea, funcțiile inițiale au determinat apariția animalelor.

Pentru a afla reprezentantul rasei Budyonnov, poți să faci o astfel de distincție Prezentate:

 • Corpul corpului muscular;
 • Înălțime la greaban până la 166 cm, persoanele individuale pot ajunge la 170 cm. Lungimea medie a trunchiului este de 163-165 cm.
 • Tub larg și profund. Dimensiunea - 189 cm;
 • Lamele cu o musculatură bine degenerată.
 • Greabanii sunt bine dezvoltați.
 • Puținele alungite puternice.
 • Cai de caiGâtul lung.
 • Un cap îngrijit, cu un profil uniform.
 • Fruntea este largă.
 • Ochii sunt expresivi.
 • Gâtul alungit curbat.
 • Luptele și antebrațele sunt musculare.
 • Wide pastern, tendoane bine dezvoltate.
 • Pastele au panta dreapta.
 • Punctele membrelor poziționate corect, picioarele din spate sunt ușor dezvoltate.
 • Încheietura și încheietura mâinii sunt bine dezvoltate.

Culoare - roșu cu nuanță de aur, rareori întâlniți cai maro sau maro. Diferitele nuante de rosu, până la teracotă, sunt, de asemenea, acceptabile.

Calul rasei Budenny se distinge prin următoarele caracteristici caracter:

 • ascultare;
 • complezență;
 • Wits.

Conținutul cailor lui BudennyÎn acest caz, perversitate Unii oameni de știință încearcă să elimine anumite persoane în timpul reproducerii. Unul din dezavantajele rasei este atașamentul la o persoană, ceea ce creează probleme în sportul ecvestru, deoarece mai mulți oameni iau parte la pregătirea pentru curse. De asemenea, caii sunt oarecum nervosi.

Deoarece caii au fost creați inițial pentru nevoile de cavalerie, rasa are rezistență: caii pot merge mai mult de 100 de kilometri și își păstrează rezistența pentru atac sau luptă caldă.

Tipuri de rase

În rasa cailor Budyonnov este obișnuit să se distingă trei tipuri:

 • Cal în zăpadăMasiv. Corpurile acestor cai se disting printr-o constituție dură, cu mușchi bine dezvoltați și o structură osoasă puternică. Utilizată pe scară largă, utilizată pentru hamuri și sub șa.
 • Est. În afară de cele Donchaks de alte tipuri, ele au forme rotunjite netede și o constituție uscată, sunt foarte energice, au nevoie de îngrijire atentă.
 • Caracteristic. În acest tip, calitățile de rasă pură și rase Don au fost cele mai bune combinate. Acești proprietari de corpuri musculare și de membre puternice erau unitățile militare ale armatei lui Budenny. O caracteristică distinctivă a tipului de cai ai lui Budenny este eficiența și rezistența crescută.

Destul de des puteți întâlni caii lui Budenny de tip mixt, de exemplu, masiv, oriental sau est-masiv.

Diferiți, deși nesemnificativ, descendenții fiecăreia dintre cele trei ferme de pășuni:

 • Planta numită după prima armată de cavalerie: caii se disting printr-un cap mare. Unghiul ușor al liniilor este, de asemenea, obișnuit în costumurile pentru bay.
 • Plant Budyonny: pentru că este caracterizat de un costum foarte frumos cai elegant, costum de aur-ruginiu cu musculatura pronunțată.
 • Yulovsky Plant: caii de culoare aurie arata foarte impresionant si mandru.

Utilizarea lui Budyonnov în sport

Budennovskaya calRăzboiul sa încheiat, dar rasa de cai Budyonnovskaya nu a intrat în fundal, a continuat să fie folosită în mod activ de om, dar acum într-un mod diferit - în sport viață.

Cele mai bune calități ale unui cal de cavalerie s-au dovedit a fi destul de solicitate în curse, triathlon, steeplechase (competiție cu obstacole), sărituri. În prezent este una dintre puținele jumătăți de rasă care au permis să participe la curse. Aici au arătat nu numai viteza și rezistența excelente, ci și abilitățile deosebite de sărituri.

Iar tipul estic al cailor Budyonnov, arătând mai atrăgător decât alții - participă la concursuri dresaj. Acești cai rapizi sunt de neînlocuit la sosirea tachankasului.

Specificitatea reproducerii cailor de rasa Budyonnovskaya

Cal și câinePentru cultivarea lui Budyonnovtsy, se utilizează o metodă de cireadă sau de grup mare: întreținerea împreună a tinerilor și a uterului.

Cu o metodă similară de reproducere în vara și toamna, cai independent Ei primesc mâncare pentru ei înșiși, ceea ce ridică în ele nemulțumire în mâncare.

În timpul iernii, caii sunt ținute într-o magazie, hrănite cu fân și furaje mixte.

Cal lângă grădinăAceastă tehnică este folosită la toate fermele de pășuni specializate în rasa Budyonnovskoy. Din turma (și, în consecință, din grupul de gene) sunt excluse intenționat Mareii care intervin în întreaga cireadă, ceilalți cai sunt mai degrabă complianți și supuși, se disting prin răbdare și sociabilitate. De asemenea, reproducerea importanței cheie este rapiditatea și rapiditatea reacției, absența conflictelor cu ceilalți membri ai turmei.

Cu fiecare generație următoare, este posibil să se obțină toate mai mult decât contacte și cai de recuzită. Teritoriul Krasnodar, regiunea Stavropol și Rostov sunt cele mai potrivite pentru reproducere.

Budennovskaya cal și conținutul săuDouă turme separate - armasari și iepe - formează după înțărcare creșterea tânără.

Intarcarea de la iepe are loc în perioada din septembrie până în noiembrie, în fața acestei tinere metode rece de marcă (folosind azot lichid): brand cu anul de naștere a numărului animal individual și emblema plantelor aplicată greabăn pe partea stângă sau pe coapsa stângă (Budenny Plant ).

În acest caz, animalele tinere, care diferă în cele mai bune calități ale rasei, nu sunt trimise la efectiv, ci sunt ținute în grupul de cult: vor fi folosite pentru reproducere sau pentru pregătirea competițiilor sportive.

Reproducerea cailor lui BudennyÎn grupul de cult, tinerii sunt păstrați în perechi, animalele sunt învățate să comunice cu oamenii, să dea nume. Experimentați caii selectați neted curse de cai: de echitatie la pista de curse pentru mai mult de un kilometru la viteza maxima. Astfel de sărituri se efectuează după ce caii au ajuns la 2, 3 și 4 ani la hipodromul din Rostov.

Caii tribali trebuie să fie incluși în carnetul genealogic (rubrică), care este publicat în fiecare an. Prin urmare, fiecare cal are un pașaport, care este eliberat de Institutul All-Rus de Cercetare a Creșterii Celor (VNIIK).

Rasa este foarte modest în îngrijire, prin urmare, cu reproducere, destul de în măsură să facă față cu noii veniți - crescători privați. Cu toate acestea, atunci când se decide să se reproducă reprezentanți ai rasei Budyonnov, este important să se înțeleagă că acești cai nu sunt adecvați pentru obținerea cărnii tradiționale și a laptelui în creșterea calului. Dar, totuși, creșterea rasei poate fi folosită ca o activitate a unor astfel de direcții:

 • Vânzarea de animale de origine animală;
 • Turism de cal;
 • Călărie;
 • Participarea la curse și expoziții;

Trebuie să se înțeleagă că reproducerea calului privat nu poate crea o concurență reală a uneia dintre cele trei instalații de reproducere.

Caii rasei Budyonnov sunt probe reale rezistență și rezistență, arată rezultate excelente în viteză și salturi, nemaipomenite în îngrijire, găsite la scară largă la nivel mondial. Străinii fac adesea multe eforturi pentru a-ți face un om frumos cu părul auriu.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
O friză de cal, o trăsătură a raseiO friză de cal, o trăsătură a rasei
Rasa de cai Akhal-Teke, descrierea raseiRasa de cai Akhal-Teke, descrierea rasei
Camionul greu sovietic este o rasă eroicăCamionul greu sovietic este o rasă eroică
Camion greu sovietic - descrierea și caracteristicile raseiCamion greu sovietic - descrierea și caracteristicile rasei
Budennovskaya rasa de cai: conținut și reproducereBudennovskaya rasa de cai: conținut și reproducere
Viteza, dezvoltată de un cal: medie și maximăViteza, dezvoltată de un cal: medie și maximă
Totul despre rasa de cai KarachaiTotul despre rasa de cai Karachai
Cainii cei mai frumosi si celebri din lumeCainii cei mai frumosi si celebri din lume
Rase de cai: specii, fotografii, descrierea cailor de rasaRase de cai: specii, fotografii, descrierea cailor de rasa
Cai rasa purpuriu arab, poze cu caiCai rasa purpuriu arab, poze cu cai
» » Budennovskaya rasa de cai: caracteristici și caracteristici
© 2021 amigdas.com