amigdas.com

Simptomele rabiei la om după ce au fost mușcate de animale

Rabia la câini - care este pericolul pentru oamenifurie

- O boală infecțioasă acută care aparține grupului zoonotic. Boala se caracterizează prin patologie severă a sistemului nervos în formă de entsefalita.Bolezn curge cu simptome evidente de hidrofobie și se termină întotdeauna boala smertyu.Vozbuditel este un virus „rabie“ familii (Rhabdoviridae). Virusul este rezistent la temperaturi scăzute, fenol și antibiotice, dar ucide în timpul fierberii timp de 2 minute.

Virusul intră în corp cu saliva mușca animale. Se răspândește prin celulele nervoase și ajunge la creier. Afectează centrele bulbare și hipocampul, provocând tulburări severe. Numele său a fost dat virusului rabiei din "rabia" latină, ceea ce înseamnă "diavol". În antichitate, oamenii au crezut că boala rabiei este o obsesie cu spiritele rele, de unde și numele.

Cum se transmite rabia?

Principalul motiv pentru infecția umană este mușcătura unui animal domestic sau sălbatic cu rabie. O altă variantă de penetrare a infecției în organism sunt abraziunile deschise, tăieturile și zgârieturile, în cazul în care saliva are. Rata infectării la zonele afectate depinde de adâncimea mușcăturii, localizarea acesteia pe corp și prezența saliva. Zonele feței, brațelor, gâtului și capului sunt extrem de periculoase.

Principalul purtătorii infecțiile sunt vulpile, badgerii, ariciii, precum și lupii și rozătoarele mici.

Rabies Fox SymptomsPersoana poate infecta animalele sălbatice nu numai, dar, de asemenea interne: pisici, câini, oi și vaci, infecția poate apărea la porci și capre care au fost infectate prin contactul cu animalele sălbatice.

În cazuri foarte rare, infecția poate intra în organism:

  • Picăturile din aer.
  • La transplantul de organe interne.
  • De la o persoană la alta, un virus poate merge cu lucrurile.

Un număr mare de boli apar în perioadele de primăvară și de vară. În acest moment, oamenii sunt în contact cu animalele fără stăpân mai mult decât în ​​sezoanele reci. În cele mai multe cazuri, infecția are loc după o mușcătură la un animal bolnav, fără semne externe de boală.

Rabia la câini

incubație perioada este de la 3 la 10 săptămâni, după care începe să se dezvolte rapid. Câteva zile mai târziu, starea de spirit a câinilor se schimbă dramatic. Ea arată o anxietate crescută, nu mănâncă, dar în loc de ea, începe să roade lucruri.

În curând, câinele devine agresiv, latră și urlă la oameni și animale. Vocea ei devine stabilă, o căldură puternică de saliva. Refuză să bea și arată simptome de hidrofobie. Când hrăniți animalul, puteți observa incapacitatea de a înghiți alimente sau o dificultate dificilă de a înghiți.

Următoarea etapă a cursului bolii se manifestă prin debutul paralizie membrele spate și maxilarul. Slobberies în această perioadă sunt din abundență curge din gura câinelui, nu este în măsură să se miște coada. La 10 zile după declanșarea paraliziei membrelor, vine etapa de paralizie completă a mușchilor și după moarte. Câinele necontrolat nu poate fi vindecat, din păcate, în această situație este condamnat, iar singura soluție sigură va fi eliminarea câinelui înainte de a putea răspândi virusul.

Primele simptome ale rabiei la om după o mușcătură de câine, apar după câteva zile, la locul rănirii, o persoană va descoperi umflătură, Durerea din jurul plăgii nu scade, iar rana nu este strânsă bine. Perioada de incubație este de la o lună la trei. Dar totul depinde de locul mușcăturii. Unul dintre primele semne de rabie după infecție este pierderea apetitului, refuzul de a mânca. Dezvoltă treptat hidrofobia și aerofobia. Persoana trebuie spitalizată imediat.

Rabia la pisici

Rabia la pisici - simptomeLa pisici, rabia are loc într-un mod ușor diferit. Perioada de incubație este de 8-14 zile, dar pisicile sunt capabile să transporte virusul în decurs de un an.

Boala u pisici se întâmplă în trei forme:

  • Formă sălbatică. Pisica devine frică, încearcă în orice mod să evite oamenii. Refuză să mănânce. Pisica este excitata si iritata, se opreste sa manance alimente, dar incepe sa gonseasca copaci si pamant, inghite mici pietre. Semnul principal al bolii este frica de apă. Pisica are un spasm de mușchi și nu poate bea apă, dar cu ea există o salivare profundă. În tot acest timp pisica este foarte agresivă, capabilă să se grăbească cu o persoană care o infectează cu o mușcătură și zgârieturi. Vocea pisicii va fi acru, după vină crampe și paralizie, apoi moarte.
  • Formă tacită. O pisică afectuoasă și intruzivă. Această formă de rabie la pisici este chiar mai periculoasă decât forma agresivă, deoarece există deja un virus în saliva unei pisici. După o schimbare bruscă a dispoziției, de la afectuos la deprimat, există o paralizie a fălcilor în acest moment. Moartea va veni în decurs de 2-5 zile.
  • Formă atipică. Foarte rar, durează până la 3 luni și mai mult. Are simptome de gastrită, nu este întotdeauna posibilă identificarea cauzei bolii.

De la pisică la persoană, virusul este transmis cu o mușcătură. Cea mai periculoasă formă de boală de pisică pentru o persoană este liniștit formular. Din moment ce pisica prezinta afectiune, o persoana nu se teme sa se protejeze de un animal bolnav. Pisica are acces direct la cele mai vulnerabile locuri ale corpului uman. Primele semne de rabie la om dupa o muscatura de pisica apar de la cateva zile la trei luni. Scratch pe brat sau fata devine inflamat, mancarime apare in jurul locului de muscatura.

Apetitul pacientului scade, refuză mâncarea. În plus, boala se dezvoltă din ce în ce mai rapid, mai ales dacă zgârieturile au avut loc în locuri periculoase, cum ar fi: capul, brațele, gâtul. În câteva zile o persoană își pierde capacitatea de a lucra, boala se manifestă cu toate simptomele inerente rabicului. O persoană trebuie spitalizată de urgență și izolată de contactul cu alte persoane.

Cum se dezvoltă rabia la om?

Rabia la om - semneDupă ce virusul intră în corpul uman, acesta răspândire pe celulele nervoase, care intră în dorsal și în creier, după care apare inflamația. Virusul se stabilește și începe să se înmulțească, lăsând în urmă schimbări ireversibile, cum ar fi degenerarea celulelor nervoase, necroza. Deseori există sângerări în creier și umflături.

Însoțit de crampe și paralizie. Generarea nervului vag duce la o situație dificilă, fie nu este posibil proces de înghițire și de penetrare a virusului dyhaniya.Posle în glanda salivară, ea începe să se separe de corpul cu saliva umana.

Simptomele rabiei la om

Moartea unei persoane din cauza unei boli survine în decurs de 1-3 luni. Totul depinde de locul mușcăturii, de adâncimea și de severitatea ei. Când mușcați capul, perioada de infectare și deces este depășită timp de două săptămâni.

Cu fluxul, bolile pot fi împărțite în trei etapă:

  1. Perioada de desfășurare a bolii, de la etapa de incubație până la prima simptome. Puteți observa inflamația în locurile de mușcături, umflături și roșeață, precum și arsuri și mâncărimi. Temperatura corpului se ridică la 30 de grade. Pierderea apetitului, apariția anxietății, iritarea. Mai mult, există dureri în gât, cap și mușchi. Pacientul prezintă greață, dificultăți de respirație și gură uscată. Pe parcursul bolii, sunt posibile halucinații.
  2. excitație. Schimbarea stării depresive și oprimate la stimulare. În acest moment o persoană are hidrofobie, o persoană începe să se panică la vederea apei. Orice stimul extern, lumină strălucitoare sau care atinge o persoană, poate provoca spasme ale mușchilor respiratori. Fața pacientului este distorsionată de crampe și devine albăstrui. Saliva curge în mod arbitrar din gură, deoarece o persoană nu o poate înghiți. Elevii unei persoane sunt lărgite, un impuls palpabil poate fi detectat prin senzație. Durata acestei etape este de 1-3 zile. Mai mult, o persoană intră în atacuri de agresiune și furie, poate purta delir incoerent și poate vedea halucinații. După apariția acestor simptome, unii pacienți mor.
  3. paralizia rabieietapă paralizie.O etapă foarte severă, manifestată prin încetarea simptomelor agresiunii și a hidrofobiei, pacientul îngheață pur și simplu culcat pe pat. Corpul devine acoperit de transpirație, iar saliva curge din gură. Persoana în acest moment este conștientă, poate chiar să vorbească cu alții și să navigheze în spațiu. Respirația se îmbunătățește ușor, poate înghiți și mănâncă. La prima vedere, poate părea că o persoană se află în situația de a repara, dar nu este. Scena durează două zile. Și în acest moment presiunea arterială continuă să scadă, există o tahicardie. Temperatura persoanei bolnave atinge 42 de grade. În curând există o moarte subită, de la paralizia inimii și a centrelor respiratorii.

Diagnostic și tratament

Diagnosticul bolilor se poate face prin colectarea anamnezei. Pacientul vorbește despre faptele de atac la animale, despre mușcături și simptome care au început după aceea.

Virusul poate fi identificat prin laborator cercetarea amprentei suprafeței ochiului.

Un semn important care indică rabia este hidrofobia, cu spasme ale mușchilor faringieni.

Dar confirmarea finală a răspândirii virusului poate fi obținută după moartea pacientului, prin examinarea histologică a țesutului cerebral.

Una dintre metodele cu adevărat de lucru pentru tratarea pacienților cu rabie este de a le injecta în artificial la cine. Oamenii de stiinta au descoperit ca virusul nu afecteaza creierul pentru totdeauna, dar are doar un efect temporar asupra sistemului nervos central. Astfel, în 2005 o fată din Statele Unite a reușit să se recupereze. Ea a fost plasată artificial într-o comă. În această stare, corpul este capabil să ajungă mult timp, după care se produce cantitatea necesară de anticorpi pentru a lupta împotriva virusului. În timp ce se află într-o comă, corpul pacientului este menținut artificial, se administrează medicamente imunostimulatoare. După recuperare, o persoană este îndepărtată dintr-o comă, deja fără semne de boală.

Prevenirea bolilor

Cel mai important mijloc de a combate rabia este vaccinarea animalelor de companie. Persoanele care sunt mușcate de animale sunt în carantină. Așezați mușcătura cât mai repede cu apă și săpun și tratați cu alcool. Un vaccin și o imunoglobulină sunt introduse în jurul locului mușcăturii.

În cazul mușcăturii la animale, trebuie să mergeți la departamentul de urgență, deoarece vaccinarea în timp util ajută la prevenirea dezvoltării bolii în organism.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Vaccinarea împotriva rabiei pentru câiniVaccinarea împotriva rabiei pentru câini
Punga pentru câini: semne, simptome, tratamentPunga pentru câini: semne, simptome, tratament
Vaccin împotriva rabiei pentru pisici și pisici: vaccinăm corectVaccin împotriva rabiei pentru pisici și pisici: vaccinăm corect
Simptomele și semnele de hepatită la femeiSimptomele și semnele de hepatită la femei
Multikan 8 vaccin pentru câini: instrucțiuni de utilizareMultikan 8 vaccin pentru câini: instrucțiuni de utilizare
Ce o boală oreion epidemie: simptome și tratamentCe o boală oreion epidemie: simptome și tratament
Simptomele și tratamentul bolilor de porcSimptomele și tratamentul bolilor de porc
Boala lui Botkin și simptomele sale directe și ascunseBoala lui Botkin și simptomele sale directe și ascunse
Bolile câinilor: soiuri, simptome și tratamentBolile câinilor: soiuri, simptome și tratament
Pisicile și bolile lor. Simptome, îngrijire, tratamentPisicile și bolile lor. Simptome, îngrijire, tratament
» » Simptomele rabiei la om după ce au fost mușcate de animale
© 2021 amigdas.com