amigdas.com

Carp koi: conținut în iaz și principalele caracteristici

Carp koi - caracteristică a peștilorA fost acest pește frumos decorativ în Japonia. Pana in prezent, crapul japonez este considerat cel mai popular hobby. Ca regulă, pentru peștii koi există un aspect natural sau artificial în corpurile de apă. Însă, în ciuda acestui fapt, acvaristii experimentați, care consideră că este datoria lor să cultive crapul japonez, reușesc să-i păstreze în acvariile obișnuite. Dar un astfel de acvariu ar trebui să aibă dimensiuni mari.

În general, crapul de crap a fost crescut ca pești ornamentali. Și, prin urmare, în natură sălbatică această specie nu există. Și pentru toți ceilalți parametri, nu este diferit de crapul obișnuit, cu excepția culorii strălucitoare.

apariție

Creșterea peștilor KoiCarp koi (se mai numește și crapul de brocart, datorită culorii specifice) este rezultatul muncii de selecție lungă. Din acest motiv, cerințele pentru aspectul său exterior sunt destul de dure.

Cunoscătorii de pești ornamentali acordă atenție în special proporția întregului corp. Acest criteriu este principalul criteriu în alegerea crapului roșu koi.

Corelarea părților corpului

 1. Carp koi - structura corpuluicap. Practic, toate tipurile de pește decorativ, expropriate în Japonia, au un cap mare larg, cu o formă îngustă a nasului. Femelele mature, de regulă, au un cap ușor mai lat decât bărbații. Acest lucru se datorează faptului că femelele koi au adesea "obraji".
 2. Potrivit crescătorilor, trupul de crap koi ar trebui să scadă treptat de la umeri (zona de aripioare de pe spate), care se termină cu secțiunea coada, care este foarte bine dezvoltat în pește. Această formă a corpului arată puterea acestui pește drăguț.
 3. aripioare. Aripile pectorale ale crapului sunt dezvoltate la cel mai înalt grad. Acestea vă permit să înotați perfect în cursul apei. Aripile situate pe spate sunt de obicei scăzute. Această formă și dimensiunea aripii este perfect combinată cu întregul corp.
 4. Carp koi, transportată într-o găleatăDimensiunile peștilor variază de la 20 centimetri (de obicei dimensiunea peștilor care trăiesc într-un acvariu acasă) până la 0,9 metri (persoane locuite într-un iaz).
 5. Pe baza mărimii, greutate pot fi, de asemenea, diferite. Cea mai mică persoană cântărește aproximativ 4 kilograme. Carp koi de dimensiuni mai mari are o masă de până la 10 kilograme. Speranța de viață este relativ lungă. Aproximativ aceste creații decorative trăiesc 30 de ani.
 6. Poate că principala caracteristică distinctivă a crapului koi este culoare. Aceste culori saturate indică autenticitatea speciei. Cea mai obișnuită culoare este roșie. Prin urmare, aceste pești sunt numiți adesea crap roșu. Deși roșu este culoarea principală, există mai multe culori ale acestor animale de companie. Cele mai populare, pe lângă culoarea roșie, sunt crapul de flori galbene, albastre și albe.
 7. Este demn de remarcat faptul că cele mai rare și mai valoroase sunt persoanele fizice, cu o culoare uniformă în tot corpul. Dar există specii care au modele diferite în spate, cap și laturi.
 8. clasificare. Producătorii de animale decorative disting tipurile de crap în funcție de culoarea lor. Există aproximativ 60 de specii și subspecii.

Crapii Koi: ținând în iaz

Peștele din Japonia, sau după cum se mai numește, brocart sau crap chinezesc, este în măsură să câștige greutate numai într-un iaz deschis. Pentru indivizi se dezvoltă în mod normal, au nevoie de mult spațiu și apă curată.

Pentru a calcula volumul necesar pentru conținutul acestor pești, există o formulă definită care afirmă acest lucru cinci litri de apă cade pe fiecare centimetru de crap decorativ.

În urma acestui fapt, volumul minim pentru un individ japonez, a cărui lungime a corpului este de 70 de centimetri, ar trebui să fie de 350 de litri. Dar pentru libera lor circulație, cel mai bine este să păstrați crapul în iazuri cu un volum de cel puțin 500 de litri.

Conținut în acvariu

Prin cerințele crapului nu sunt pește capricios. Principalul lucru de care au nevoie este disponibilitatea apei curate. Pentru ca animalele de companie să se simtă confortabil, este necesar să se respecte anumite condiții de întreținere, nu numai în acvariu, ci și în iazuri deschise.

 • Conținutul de acvariu al crapului koiGazdele ar trebui să aibă grijă de ele filtrare. Este necesar ca aceasta să funcționeze într-un mod constant și să fie suficient de puternică. Dacă volumele de apă sunt prea mari, se recomandă utilizarea mai multor filtre în același timp. În plus, apa trebuie saturată constant cu aer.
 • Calitatea apei. Parametrul optim al calității apei este echilibrul neutru, unde valoarea pH-ului este de 7.
 • Temperatura apei. În ceea ce privește acest parametru, care nu sunt deosebit de exigente. Principalul lucru este că temperatura apei nu este mai mică de 15 grade și nu depășește 30 de grade. Dar chiar dacă există o abatere în orice direcție cu 5 grade, care nu va fi foarte supărată și se va simți minunată la o astfel de temperatură.

Sursă de alimentare

Animalele de companie pot mânca aproape orice. Dieta lor include hrana pentru animale și plante. Alimentele naturale constau în principal din:

 • bloodworm;
 • jachete mici;
 • râme;
 • broasca caviar.

Acest aliment conține un număr mare de proteine ​​necesare pentru dezvoltarea completă a familiei de crap.

crap koi mâncaMerită să știți că peștele nu puteți hrăni prea mult. Cel mai bine este să le hrăniți în porții frecvente de aproximativ trei ori într-o singură zi. Acest lucru se datorează faptului că alimentele rămase vor începe să se descompună și din cauza acestei concentrații în iaz vor începe să crească și acest lucru poate duce la disconfortul peștilor.

În general, aceste pești nu pot fi hrănite nici măcar o săptămână întreagă. Oamenii de știință au demonstrat deja că o asemenea foamete le va aduce beneficii.

decor

Iaz pentru crap japonezSolul inferior ar trebui să cuprindă nisip de dimensiuni medii. Dacă există vreun fel de comunicații în iaz, este mai bine să le fixați ferm cu ajutorul unui silicon special și să acoperiți cu nisip.

În orice caz, tot terenul pererotului de pește și mutați toate peisajul disponibil de pe locurile lor. Din acest motiv, iubitorii acestui animal decorativ nu sunt înclinați să cumpere orice decor.

Carp koi close-upDacă vorbim despre plante, este mai bine să nu le planteze în pământ, deoarece "japonezii" decorativi îi vor distruge cu siguranță. Cea mai bună opțiune este instalarea unui vas mic, în care va fi localizată stația. Dar oala nu trebuie plasata pe fund, din acelasi motiv pentru care plantele nu ar trebui plantate. Trebuie să fie suspendată la o adâncime de aproximativ 15 centimetri de jos. Nu agăță prea multe vase. Pestele ar trebui să aibă spațiu pentru înot.

caracter

Crap japonez multicolorÎn sine, crapul este un pește iubitor de pace. ea perfect se va întâlni cu alți reprezentanți ai apei.

Crescătorii acestei specii sugerează că animalele lor de companie dezvoltat intelectual. Și, cel mai probabil, este într-adevăr așa. De-a lungul timpului, animalele de companie nu se obișnuiesc numai cu vocea stăpânului lor, ci încep să-l recunoască. Proprietarul poate chiar să-și păstreze animalul în orice moment și va fi doar bucuros de el.

Dacă, la momentul hrănirii, pentru a face sunete de orice fel, apoi în timp, crapul, ascultând un sunet familiar pentru el, va ști deja sigur că va regala în curând mâncarea preferată.

Astfel, este un animal sensibil inteligent, care are o culoare excelentă. Aspectul său va încânta orice cunoscător al peștilor, crapul va fi un animal de companie minunat care trăiește într-un iaz deschis.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Carp fishing - cum să pescuiască corect în diferite sezoaneCarp fishing - cum să pescuiască corect în diferite sezoane
Cum să prindă crap: caracteristici și tehnologie de pescuit, echipamentCum să prindă crap: caracteristici și tehnologie de pescuit, echipament
Locuri de pescuit populare în KazanLocuri de pescuit populare în Kazan
Cele mai bune iazuri pentru pescuit în regiunea TulaCele mai bune iazuri pentru pescuit în regiunea Tula
Pescuit în Magnitogorsk: locuri de pescuit și prognoza brizaPescuit în Magnitogorsk: locuri de pescuit și prognoza briza
Prăjirea crucii în primăvara și vara: secretele pescuitului bunPrăjirea crucii în primăvara și vara: secretele pescuitului bun
Pescuit excelent în regiunea NovosibirskPescuit excelent în regiunea Novosibirsk
Rețete pentru momeală bas pentru mâinile taleRețete pentru momeală bas pentru mâinile tale
Câine de pește: descriere, specie, caracteristici ale nutrițieiCâine de pește: descriere, specie, caracteristici ale nutriției
Crucea de aur: habitate și capturiCrucea de aur: habitate și capturi
» » Carp koi: conținut în iaz și principalele caracteristici
© 2021 amigdas.com