amigdas.com

Tipuri de insecte și numele lor

Specii de insecteInsectele de tip sânge se hranesc în principal cu sânge uman, astfel încât acestea pot infecta corpul uman cu boli grave și foarte periculoase și infecții. Ce fel de insecte există? Care sunt numele? Să luăm în considerare acest articol.

Tipuri de insecte

Pat pentru lenjerie de pat

  1. ploșnițe Este o insectă pe scară largă a tipului de țâțe de ploaie, un grup de bug-uri Coleoptera. Ectoparazitul oamenilor și al animalelor cu sânge cald. Insectul are o lungime specială de 4 - 8 milimetri. Are o culoare care variază de la galben deschis la maro închis. Este în principal un stil de viață de noapte și parazit, consumă numai sânge ca hrană. Insecul este capabil să trăiască doar un an.
  2. Habitatul obișnuit pentru bug-uri - perne, saltele, lenjerie de pat, fisuri în podea, precum și tapet vechi. Oamenii nu pot primi nici o boală periculoasă de la el, dar unii oameni au o anumită alergie și iritare la muscatura.

țânțarii

Sânge obișnuit cu țânțari poate fi atribuită familiei Diptera, un fel de politică. Lungimea corpului insectei variază de la 3 la 7 milimetri. Culoare predominant galben. Același tip de țânțar este în cea mai mare parte pictat într-o nuanță gri, uneori în maro. Stilul de viață al acestei insecte este parazit.

  1. Baza de hrănire a femelelor de țânțari este sucul unor plante, precum și sângele uman (pentru ouăle lor), în timp ce bărbații tantari folosesc numai suc de plante ca nutriție, prin urmare doar femele atacă o persoană. Timpul de viață al țânțarului feminin este de 43-47 de zile, în funcție de temperatura aerului înconjurător și de tipul de hrănire a insectelor, bărbații trăiesc doar 19 zile. Habitatul individului este zonele umede și zonele mlaștină.
  2. Cu toate aceste femei tantari poate aduce mari prejudicii omului - i dea boli cum ar fi malaria, meningita, febra galbena, encefalita japoneza, si multe alte tipuri de boli.

purici

Numele gandacilor de insecteMici insecte de sânge natura din familia puricilor simpli. Ei conduc un mod de existență predominant parazit. Lungimea corpului de purici variază de la 1 la 5 milimetri. Culoarea insectei este de tip maroniu închis. Insectele folosesc numai ca sânge uman sau unele animale cu sânge cald ca hrană.

Viața unui purice poate ajunge la un semn în câteva luni. Habitatul unei insecte este considerat covoare, plinte, beciuri. Și, de asemenea, jucării moi, unde individul se poate înmulți și crește în mod calm și confortabil.

Flăcările pot transfera o persoană multe boli infecțioase și destul de grave: hepatită, ciumă, bruceloză, encefalită, antrax și multe altele.

lice

Paduchii sunt insecte foarte mici - ectoparaziții de la detașarea pufosului. Ei au un mod de viață parazit. Lungimea corpului la un adult variază de la 4 la 6 milimetri. Furajele pentru păduchi constau în sângele ființei pe care paraziționează. Viața persoanei atinge 38 de zile. În cea mai mare parte trăiesc pe om, pe animale și pe diverse păsări. La om, păduchii pot fi de două soiuri - pubian și cap, care trăiesc în mod excepțional pe suprafața părului. Astfel de creaturi sunt purtători de tifos recurent, precum și un tifos.

Principalii dăunători, precum și purtătorii de boli dăunătoare

Această detașare a insectelor dăunează ușor habitatelor umane și sănătății lor.

Numele insectelorgândaci. Insecte rapide, provenite dintr-o echipă de gandaci. Lungimea corpului într-o insectă atinge un punct de 1,7 - 9,5 centimetri. Principalul lucru din dieta unei insecte sunt resturile de plante și animale, diverse resturi și, în unele cazuri, fecale.

Culoarea gandacilor este cea mai mare parte galben-maro sau negru. Viața gândacului este de aproximativ 30 de săptămâni, iar unele persoane pot trăi aproximativ o lună. Habitatul principal al gandacilor sunt beciurile, gunoiul, locuintele umane si sali de mese. Răul principal al gândacilor provoacă mobilierul din jur, mâncarea, precum și legăturile de carte.

Gloanțele sunt capabile să transporte niște helminți, precum și diverse boli infecțioase.

Ancii de casa

Insecte mici din familia de hymenoptera. Aceștia sunt activi în viața de zi cu zi și trăiesc mai ales în apropierea unei persoane. Lungimea corpului variază de la 2 la 4 milimetri. Antenele de casa sunt capabile sa manance totul, care le va face pe drum, dar cel mai mult le place să consume produse din carne, pește și dulce. Culoarea corpului furnicilor este în cea mai mare parte colorată în galben sau maro. Numai indivizii trăiesc în grupuri mari, uneori numărul persoanelor dintr-un astfel de grup atinge un milion.

Speranța de viață a furnicilor este reprezentată de următoarele numere: bărbații au vechime de aproximativ 20 de zile, în timp ce furnicile de lucru, precum și femelele, au o vechime de aproximativ două luni, regina feminină trăiește aproximativ 275 de zile. Habitat - locuință umană, întreprinderi comerciale și clădiri publice și fast food. Principalul rău pentru furnici este aplicat plantelor, produselor și, de asemenea, poartă un număr mare de microbi și bacterii.

diplura

Ce sunt insectele?Tip de insectă - artropode, detașare - fălcile ascunse cu șase picioare. Stilul de viață al insectei mai ales secretive și de noapte. Lungimea corpului în tweed este egală cu 2-3 centimetri. Hrana pentru insecte este alcătuită din insecte microscopice, precum și organisme microscopice vii. Culoarea caroseriei este roșcat-maro. Speranța de viață a unei insecte este egală cu un an, în principal locuiesc în spații umede (bucătărie, baie și alte spații similare). La om, insectele provoacă o discrepanță și o dispreț specială doar de aspectul lor, de asemenea, insectele strică plantele din jurul mobilierului și pot mușca dureros.

păduche de lemn

păduche de lemn Aceasta este o insectă artropodică care provine din ordinea echinocțiului și subordonarea crustaceelor. Stilul de viață este în mare parte ascuns (insectele preferă să se ascundă sub copaci sau pietre) pe site-uri umede. Dimensiunea totală a insectelor este de 20 de milimetri. Locuieste in jur de 9-12 luni. Baza nutriției este speciile de plante care trăiesc și se descompun. Culoarea este gri și abdomenul este alb. Dăunătura particulară pentru o persoană nu suportă și nu tolerează nici o infecție dăunătoare.

Carpet Skinhead

Insecte periculoaseAcest gândac vine din ordinul coleopterelor, din familia kozheed. Locuiește în principal în încăperi, case și apartamente, și în sălbăticie trăiește în copaci sau cuiburi. Lungimea corpului variază între 2,5 și 5,5 milimetri. Cel mai adesea, insectele consumă reziduuri organice rămase după praf acasă.

Culoarea pielii este uniformă, de la maro deschis la negru. Această creatură este considerată un dăunător grav care atacă blănuri, lână, piele, mătase și covoare. De asemenea, acesti paraziti sunt obisnuiti sa manance mobila cu materie moale, jucarii moi, diverse produse din cereale si nutrienti.

Ficat de carte

Insectă mică, de la detașarea fânului hrănit. Habitatul este foarte larg: în multe păduri, în cuiburi de păsări, în broaște de mici rozătoare și, de asemenea, în apartamente umane - în special pe rafturi pentru cărți. Lungimea corpului parazitului ajunge la 2 milimetri. Cel mai adesea trăiește între 3 și 4 săptămâni. Culoarea corpului este maro deschis, galben, alb. Culorile păduchilor vor depinde de locul unde se află.

In natura, insectele utilizează diferite licheni și ciuperci, iar teritoriul casei este luată în carte și mănâncă legăturile lor (reziduuri de la pasta de amidon sau făină), albume vechi. În teritoriile hambarelor, ele mănâncă în mod activ cereale și alte produse. Din acest motiv, această insectă este considerată foarte periculoasă pentru bibliotecile și depozitele de cereale.

millipedes

  1. millipedes Acestea sunt artropode, ajungând în dimensiuni de la 2 milimetri la 35 de centimetri. corp centiped împărțit clar pe trunchi și cap, trunchiul este format din 25-100 segmente, iar numărul de picioare de la 10 la 750. Activitatea unui miriapod arată numai noaptea, este considerat un animal de pradă cu drepturi depline. Culoarea caroseriei este gri, maro sau roșu. Persoanele fizice trăiesc între 5 și 6 ani.
  2. Centiped este considerat a fi foarte util pentru oameni, pentru că este capabil să elimine o varietate de paraziți, care trăiesc în mod activ în apartament: gandaci, termite, molii, muște, peștișorul de argint, și alte soiuri. În acest caz, mușcăturile de millipede sunt destul de inofensive, dar uneori pot cauza edeme, umflături sau febră. Pentru copii, ei pot deveni, de asemenea, morți.

Fur Coat

Blănuri din blană de Lepidoptera. Lungimea corpului variază de la 5 la 8 milimetri. Aceasta duce mai ales viața de noapte. Culoarea caroseriei este maro aurie. Locuiește în principal de la 200 la 250 de zile. Locuiește o haină de blană în cuiburile de porumbei sau în apartamentele umane. Această insectă este capabilă să strică produsele fabricate din materiale precum lâna, pâslă.

Haine de molie

Insecte de tip lepidoptere prezentat sub forma unui fluture. Culoarea insectei este galben-paie. Lungimea trunchiului este de 5-9 milimetri. Speranța de viață medii variază de la 8 la 10 zile, în spații de depozitare, precum și în apartamente obișnuite. Loviți activ lucrurile din lână, blană, bumbac. Distruge tapițeria moale a mobilierului, produselor de covoare, care provoacă mari daune.

musculițelor

Dispozitive de împrăștiere a insectelorMici mici și prea enervante midges, care vine de la familia Diptera. Lungimea trunchiului este de la 1 la 3 milimetri. Culoarea caroseriei este maro deschis. Stilul de viață are un caracter parazitar. Dragostea să fie în locuri umede. Ele cresc cea mai mare parte în legume putrede sau fructe, precum și în alte produse alimentare restante. Principala sursă de hrană este sângele oamenilor și al animalelor. Durata de viață a gnats ajunge la o lună.

Moshkara este considerată o insectă, care mușcă mai degrabă dureros, și tolerează, de asemenea, astfel de boli cum ar fi lepră, sepa, ciumă, tularemie și antrax.

Păianjenii de coacere

Creaturi mici din familia păianjenilor. Lungimea corpului variază de la 2 la 10 milimetri, în timp ce insecta are picioare foarte lungi, ajungând până la 9 centimetri. Culoarea corpului este gri-maro. Activitatea se manifestă doar pe timp de noapte. Iubeste sa traiasca in locuri intunecoase si umede, dar traieste in adapost uman in locuri calde si uscate, langa ferestre. Utilizează insecte mici și zboară pentru mâncare, oferind astfel oamenilor un ajutor special. Pot trăi până la nivelul de 12 luni. În corpul lor conțin substanțe otrăvitoare, îl folosesc doar pentru a-și ucide prada, care a căzut accidental într-o țesătură. După procesul de ucidere, păianjenilor li se permite să-și mănânce prada.

muștele

Spider gândac și mușteOamenii nu le plac foarte mult pentru supărarea lor deosebită. Muștele provin dintr-un detașament de Diptera. Indicatorii de lungime a corpului pot ajunge până la 1, 5 centimetri. Culoarea corpului este gri-negru. Practic, indivizii conduc doar un mod parazitar de existență. Ele pot fi găsite în aproape orice zonă. Aceștia pot folosi aceleași produse ca și persoana însuși, sucul de plante, excrementele umane, precum și animalele. Insectele pot trăi între 1 și 2,5 luni.

Muștele poartă numai un singur rău oamenilor: ele pot răni mușcăturile, pot efectua numeroase bacterii, microorganisme și murdărie, care pot duce deseori la dezvoltarea bolilor infecțioase.

silverfish

O creatură mică, care nu are aripi, cozile din coadă. Lungimea corpului variază între 0,8 și 1,9 centimetri. Culoarea insectelor are o nuanță de argint. Activitatea se manifestă doar pe timp de noapte. Îi place să se stabilească în locuri cu umiditate ridicată (în majoritatea cazurilor se găsesc în băi, saune, băi). Sunt ființe omnivore. Rău grav sau pericol nu aduce, și, de asemenea, nu sunt capabili să transfere orice infecție persoanei.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să scapi de această insectă?Cum să scapi de această insectă?
Cum să scoți un fulg de zahărCum să scoți un fulg de zahăr
Cine este o femeie mantisă obișnuită?Cine este o femeie mantisă obișnuită?
Bomboanele de apă sunt netede. Este mușcătura insectelor teribilă?Bomboanele de apă sunt netede. Este mușcătura insectelor teribilă?
Prădătorii sălbatici din Africa, caracteristicile speciilorPrădătorii sălbatici din Africa, caracteristicile speciilor
Fotografia unei foame și metodele de combatere a acesteiaFotografia unei foame și metodele de combatere a acesteia
Bătăi de insecte: care mușcă și fotografii ale simptomelorBătăi de insecte: care mușcă și fotografii ale simptomelor
Cicatrice la câini: ce trebuie făcut dacă sunt detectate, tratateCicatrice la câini: ce trebuie făcut dacă sunt detectate, tratate
Consecințele unei mușcături a unei bondari. Ce ar trebui să fac dacă aș mușca o bumblebee?Consecințele unei mușcături a unei bondari. Ce ar trebui să fac dacă aș mușca o bumblebee?
Cei mai mari și mai periculoși păianjeni din lumeCei mai mari și mai periculoși păianjeni din lume
» » Tipuri de insecte și numele lor
© 2021 amigdas.com