amigdas.com

Noțiuni de bază privind îngrijirea adecvată pentru puii de zi cu zi

Cum arată puii de o zi?Un număr din ce în ce mai mare de fermieri au experiență de primă mână cu privire la beneficiile crescării independente a puii la domiciliu. Perioada cea mai critică este îngrijirea puilor de zi cu zi, care necesită o atenție deosebită și o dietă specială.

Cum se face o selecție corectă

Starea de sănătate a puilor și succesul dezvoltării lor în viitor depind de mulți factori diferiți, dar toate eforturile pot fi în zadar dacă puii sunt inițial foarte slabi. Prin urmare, punctul important este alegerea corectă a puiilor tinere din incubator, atunci când numai cei mai puternici și cei mai viabili indivizi sunt selectați pentru a crește acasă.

Nevoia de a alege un descendent sănătos este asociată cu costurile financiare și de timp. Costurile de achiziționare a hranei pentru un pui slab, care ar putea să moară în viitor, pur și simplu nu merită. Un animal de companie slab, chiar și acasă, fie moare în prima săptămână a vieții, fie dezvoltarea lui se află mult în urmă în viitor.

O pui sănătoasă are următoarele caracteristici:

 • Cum sa furati puiiStă în picioare pe picioare;
 • repede și cu încredere se mișcă;
 • răspunde la impactul sunetului și luminii;
 • arată instinctul de peck;
 • are un abdomen moale și întins cu o cordon ombilical vindecat;
 • are o cloaca curată și albă;
 • are o strălucire în ochi;
 • are un penaj moale;
 • aripi strans presate.

Cum să ai grijă în primele zile

În primele zile ale vieții unui pui cei mai vulnerabili la infecții cu diferite tipuri de infecții și în această perioadă necesită cea mai amănunțită îngrijire atunci când se mențin acasă. Cele mai importante puncte în asigurarea unei îngrijiri adecvate sunt:

 • mentinerea regimului optim de temperatura;
 • asigurarea unei alimentații calitative și echilibrate;
 • furnizarea de apă suficientă pentru băut;
 • menținerea condițiilor necesare de detenție.

După incubator, puii sunt plantați sub găină ouătoare sau într-o cutie pre-preparată. În majoritatea cazurilor, se utilizează metoda de a alăpta puii de zi cu zi fără pui. Ca adăpost temporar pentru animale de companie, opțiunea ideală este o cutie din lemn sau o cutie de carton, care este lăsată într-o încăpere caldă și uscată.

În prealabil, partea de jos a locuinței pentru copii este acoperită cu o cârpă așezată în mai multe straturi. Nu se recomandă utilizarea următoarelor materiale ca așternut:

 • Hârtie, deoarece picioarele puiilor de pe acest material vor aluneca, care este plină de dislocări pentru ei;
 • paie, deoarece puii vor fi confuzi în mod constant în el, care este plin de traume pentru ei;
 • rumegus, deoarece puii vor incerca sa-i prinda si, ca rezultat, vor muri.

După o săptămână, puii pot fi reinstalați într-un loc permanent de reședință. Principalele cerințe pentru cazare sunt: ​​prezența uscăciunii, a căldurii și a lipsei de aglomerare a animalelor tinere. La locul unde locuiesc puii de găină, următoarele cerințe:

 • Pui de incubațieÎnainte de a muta puii, camera trebuie dezinfectată;
 • Camera nu trebuie să penetreze șobolani sau pisici;
 • Umiditatea camerei nu trebuie să depășească 70%;
 • pentru 1 m2 nu trebuie să existe mai mult de 12 capete;
 • indiferent de podeaua de pe podea, este obligatoriu să se plaseze materialul adsorbant, care este potrivit pentru paiele uscate.

Trebuie remarcat că plimbările pentru puii mici sunt permise numai de la o săptămână. Lumina soarelui are un efect benefic asupra sănătății puilor tineri, îmbunătățind metabolismul și împiedicând apariția rahitismului. În primele zile, durata puiilor nu trebuie să depășească 1,5 ore.

Temperatură și condiții de lumină

La pui, sistemul de termoreglare este în cele din urmă format doar spre sfârșitul primei luni de viață, deci pentru puii mici este foarte important să se mențină temperatura necesară. Temperatura optimă pentru puii de o zi este de 35 0C. În cea de-a doua zi de viață, temperatura poate fi ușor coborâtă la 30-32 ° C. După fiecare săptămână, temperatura poate scădea cu 3 ° C. Pentru puii crescuți și întăriți, o temperatură confortabilă este de 21 0C.

Pentru a menține nivelul corect al temperaturii, este suficientă o lampă incandescență convențională, dar este posibil să se utilizeze dispozitive de iluminat cu putere mai mare. Se recomandă amplasarea dispozitivului de încălzire la o distanță de 40 cm față de nivelul suprafeței pe care se află camera temporară.

Puii trebuie să aibă suficientă libertate de mișcare și ajustați independent necesitatea încălzirii suplimentare. Dacă copiii se încălzesc, ar trebui să poată să se deplaseze suficient de departe de sursa de încălzire. Și invers, în cazul înghețării, puii ar trebui să poată fi amplasați confortabil în apropierea echipamentului de încălzire.

Cât de bine simți puii de zi cu zi pot fi judecați de particularitățile comportamentului lor. Dacă bebelușii sunt bătuți împreună și încearcă să se înghesuie împreună, aceasta indică o temperatură insuficientă a încăperii. În condiții confortabile, puii de zi cu zi arată activitate, un apetit bun și în timpul perioadei de odihnă se comportă calm.

Important pentru puii de o zi joacă un mod de lumină, cu ajutorul căruia este posibil să stimuleze dezvoltarea puilor, deoarece o lungă perioadă de iluminare promovează creșterea lor rapidă. În primele zile, lampa este lăsată pentru o zi întreagă și oprită pentru cel mult 15 minute. În fiecare zi, perioada de lumină scade treptat, astfel copiii se obișnuiesc cu întunericul.

Cum de a alimenta puii de zi cu zi

Cheia pentru sănătatea bună a puilor mici este de a oferi o dietă echilibrată. Pisicile tinere pe cale de ebrietate sunt deja în termen de 8 ore de la incubație. Dieta principală în primele zile ar trebui să includă următoarele componente:

 • Cum să hrăniți puii de zi cu zipentru primele 4 zile în regimul alimentar trebuie să fie obligatoriu să aveți un ou de pui fiert în cantitate de 3 grame pe persoană, este acest produs ar trebui să fie principalul tip de hrană pentru puii de o zi;
 • în cea de-a doua zi de viață, o cantitate mică de mei gătit în cantitate de 3-4 grame pe persoană amestecată cu oul poate fi adăugată la regimul alimentar;
 • în cea de-a treia zi, puii pot fi administrați amestecuri de furaje de calitate pentru pui;
 • După 3 zile în dietă trebuie să fie prezente verdeață sub formă de urzici tocate fin, trifoi, morcovi, ceapa verde;
 • De la 4 zile, se adaugă pietriș pentru o digestie mai bună a hranei;
 • introduse treptat produse lactate și făină osoasă.

Înainte de vârsta de o lună puii nu sunt recomandați să dea orz și ovăz, deoarece aceste produse la această vârstă provoacă boli de pui ale sistemului intestinal. La puii de hrănire, cenușa lemnoasă trebuie utilizată într-o cantitate de 0,6 grame per persoană. La două luni, doza este crescută la 6 grame.

În timpul primului deceniu, furajul este dat cu un interval între hrănire la 2 ore. Ulterior, frecvența de alimentare este redusă la 6. În primele zile ale dietei, se recomandă să se împrăștie într-un anumit loc, și nu l-au pus într-o iesle, pentru puii atunci când mănâncă nu împinge și nu interferează unele cu altele. Dacă după ce mâncați copiii sunt calm și du-te la culcare, atunci mâncarea pentru animalele de companie este dată în cantitate suficientă.

O mare valoare pentru puii mici are disponibilitatea accesului la apă dulce. Este important să nu existe puf pe suprafața apei. Puii de pui sunt recomandați cu ajutorul unor băutori speciali, care astăzi pot fi cumpărate în orice magazin de animale.

Când se dezvăluie puii slabi, care sunt mâncați și inactivi prost, se recomandă să le puneți într-un loc separat. În acest caz, puii mai activi și mai sănătoși nu vor interfera cu nutriția lor completă, iar după o perioadă de timp puii slăbiți vor ajunge din urmă cu creșterea lor în favoarea fraților.

Particularități ale crescătorilor de carne de pui

Există o diferență uriașă în cultivarea puiilor și a puilor de rase comune de pui. Broilerii se referă la rasele de carne și, într-un timp scurt, obțin o masă semnificativă. Puiul zilnic cântărește 40 de grame, iar într-o săptămână greutatea lor ajunge la 200 de grame. Deja după 2 luni puii de pui ating o greutate de 1,5 kg, iar după 3 luni fermierul de păsări poate gusta deja carnea de pasăre.

Tehnologia de creștere a broilerilor oferă două modalități principale:

 • intensă;
 • extinse.

Furajele zilelor de găinăCu o metodă intensă de cultivare din momentul nașterii, broilerii sunt plasați în cuști, în timp ce densitatea cazării persoanelor este destul de ridicată - pe 1 m2 există până la 12 pui de carne. Această densitate rămâne neschimbată pe tot parcursul perioadei de creștere.

Alimentatorul ar trebui amplasat astfel încât un animal de companie să aibă cel puțin 3 cm păstrat. Pentru hrănire, se folosesc hrană specială echilibrată pentru broilere, care conține un număr mare de proteine, vitamine și proteine. O condiție importantă pentru creșterea reușită a puilor de carne este prezența constantă în furajul lor de hrană.

Puii de găină zilnică, de regulă, încep să se alimenteze cu amestecuri speciale de gata preparate din clasa "Start". Hrană pentru alimente pentru copii ar trebui să conțină următoarele componente:

 • porumb și făină osoasă;
 • cretă;
 • tort;
 • grâu;
 • drojdie de furaje.

În prima săptămână, o creștere semnificativă a puilor de carne mici va fi vizibilă. În cea de-a doua zi de viață, puii pot fi administrați pe o picătură de trivitamină, care va crește imunitatea copiilor. Pentru a îmbogăți dieta puiilor de carne de la 5 zile, puteți intra în brânza de vaci de alimente și de la 11 zile ca hrană puteți da boabe tăiate și aburite. Rata zilnică a furajelor pentru puii de carne de această vârstă este de 15 grame pe zi pe persoană. Furajele de carne necesită cel puțin 8 ori pe zi în porții mici.

De acum înainte, este absolut necesar pentru a introduce în dieta de pui verde.

În primele 5 zile, iluminatul în locul păstrării puiilor de carne trebuie să fie prezent în mod constant. Timp de 22 de zile, timpul de iluminare zilnic este redus cu 1 minut, iar pentru puii de carne de pui trebuie să fie de cel puțin 18 ore.

O metodă extensivă este posibilă numai în vara, când tinerii sunt crescuți în condiții naturale cu posibilitatea de mers pe jos. Hrănirea puilor de carne de pui cu această metodă nu este diferită de hrănirea puilor de rase comune.

Prevenirea bolilor la puii de o zi

Pentru prevenirea bolilor și stimularea creșterii puiilor se folosesc următoarele mijloace:

 • Ce boli pot o zi pui bolnavi1 ml de soluție „Baytril“ diluat în 1 litru de apă și se injectează în nutriția copilului de la 2 până la 5 zile de viață, ceea ce permite de a le face mai rezistente la boli de natură infecțioasă;
 • o soluție de 3 grame de Nutril-Se este diluată în 6 litri de apă și este utilizată pentru puii de la a 5-a până la a 12-a zi de viață, ceea ce stimulează creșterea vitelor de găină;
 • 1 ml de soluție „Baykoks“ înseamnă gram sau 1 „Koktsidiovit“ a fost dizolvat în 1 litru de apă și această soluție pui propaivayut pentru îmbunătățirea generală în dezvoltarea lor;
 • O dată pe săptămână, puicuțele pot fi lipite cu o soluție slabă de permanganat de potasiu.

Aspecte importante ale îngrijirii de pui

Există o serie de recomandări standard, implementarea cărora va evita greșelile enervante. La cresterea puiilor de zi cu zi recomandate:

 • Grijă de găiniumpleți jgheaburile nu mai mult de 1/3, altfel o cantitate semnificativă de alimente va fi pur și simplu călcată de găini;
 • înainte de a turna furajele noi în jgheaburile de alimentare, rămășițele hranei vechi trebuie îndepărtate, altfel mâncarea va putrezi;
 • trebuie monitorizați îndeaproape pentru a se asigura că toate puii au mâncat mâncarea, detectarea de pui, rareori se apropie de hrănirea propriu-zisă, se recomandă să le transplant într-un loc separat;
 • actualizarea în timp util a apei proaspete în bolul de apă;
 • pentru a preveni bolile, folosiți medicamente speciale;
 • alimentatorii și consumatorii de alcool ar trebui să fie dezinfectați periodic, o soluție de săpun sau o soluție de formalină de 5% poate fi utilizată ca tratament.

Conformarea cu dieta, luând în considerare caracteristicile rasei și regulile de bază ale conținutului, vor crește puii sănătoși și puternici.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Iarbă pentru găini: când poți daIarbă pentru găini: când poți da
De ce puii de pui cad în picioare? Cauze și metode de tratamentDe ce puii de pui cad în picioare? Cauze și metode de tratament
Ce să hrănești goslings: reguli de dieta la domiciliuCe să hrănești goslings: reguli de dieta la domiciliu
Furaje combinate pentru puii de carne și producția proprieFuraje combinate pentru puii de carne și producția proprie
Ce este necesar pentru a alimenta goslings în casă?Ce este necesar pentru a alimenta goslings în casă?
Pui broiler: hrană, îngrijire și condițiiPui broiler: hrană, îngrijire și condiții
Feed pentru găini: hrăniți soarele și începețiFeed pentru găini: hrăniți soarele și începeți
Cum să hrănim broilerii acasăCum să hrănim broilerii acasă
Cum se hrănește găinile: hrană la domiciliuCum se hrănește găinile: hrană la domiciliu
Incubarea corectă a ouălor de gâscăIncubarea corectă a ouălor de gâscă
» » Noțiuni de bază privind îngrijirea adecvată pentru puii de zi cu zi
© 2021 amigdas.com