amigdas.com

Ce să hrăniți gâștele acasă

Hrăniți gâșteGâștele sunt păsări de apă care nu necesită îngrijiri speciale. Prezența pășunilor și a rezervoarelor în apropiere de curtea din spate va facilita mult sarcina de a le menține. Mai ales se referă la perioada de vară, când gâștele toată ziua lumină poate fi pe rampă.

Ce să hrăniți gâștele acasă

Dilând turma acasă, trebuie să știți ce să hrăniți gâștele. Pe baza cunoștințelor pe care le consumă gâștele, hrănirea poate fi umedă, uscată sau combinată. Un factor important este apa. O pasăre nu poate trăi fără ea, prin urmare băuturile trebuie să fie în mod constant curățate. Gâștele nu bea doar de la ei, ci pur și simplu splash. O componentă importantă este nisipul sau pietrișul mic, care asigură funcționarea normală a intestinului. Având în vedere succesiunea anotimpurilor, regimul de hrănire a gâștelor constă în astfel de componente:

 • plante de masă - Aceasta este principala hrană pentru gâște în vară. Eliberând efectivul în luncă, nu-ți pasă de hrănirea lor, ei vor găsi cea mai săracă iarbă. În jur de o zi, o pasăre adultă poate mânca până la 2 kg de verdeață. În absența unui loc de mers pe jos, este suficient să se arunce ca tulpină tulpinile de urzică, frunze de sorrel, trifoi sau păpădie;
 • legume din grădină și culturi radacini - acest feed conține un număr mare de vitamine. În acest caz, legumele pot fi frecate și deșeurile de cartof pot fi fierte;
 • dovleac si varza. Hrănirea gâștelor se face prin pretratarea acestor legume pe o răzătoare;
 • siloz - conține o cantitate mare de caroten și carbohidrați;
 • furaje combinate. Baza acestuia este amestecul de cereale. Furajarea lor o pasăre dă un câștig mare în greutate. Furajul modern este produs sub formă de granule. Dacă faceți-o acasă, cerealele trebuie mai întâi să fie bine măcinate, în caz contrar acestea vor fi foarte digerate. Hrănirea se face în formă uscată;
 • cereale. Gâșii pot fi hrăniți cu porumb, binele, gălbenușuri, ovăz aburit sau grâu. Alternativ, mâncarea poate fi produsă prin aburirea culturii de cereale, urmată de amestecarea cu verdele sub formă de paste;
 • hrănirea gâștelor este foarte eficientă deșeuri de pește;
 • ser.

Vara de hrănire a gâștelor

Hrană pentru goslingsMenținerea gâștelor în timpul verii la domiciliu este o ocupație foarte profitabilă, deoarece pasărea, care merge pe luncă, găsește în sine mâncare. În acest moment, nu necesită o atenție deosebită. Rentabilitatea conținutului este mai mult decât dublu, deoarece costul de cumpărare a hranei pentru animale este redus drastic.

Turma poate fi pășită până la îngheț. În cazul zăpezii târzii, hrănirea pășunilor poate fi continuată până la sfârșitul toamnei. Persoanele fizice, în același timp, ușor grăsimi, datorită cărora înghețurile de iarnă sunt bine tolerate.

Pășunile asigură corpul cu păsări cu vitamine, inclusiv aminoacizi și minerale. Gâșii sunt foarte versati în furaj, deci preferă o familie de legume, cum ar fi să mănânce trifoi și lucernă. Până când culturile de cereale sunt înflorite, se caută secară, albastră și ovaz. Cu toate acestea, indivizii sunt bine cunoscuți în hrană necorespunzătoare. Dacă șarpele cresc în luncă sau în manșetă, turma va refuza să ia alimente de pe această pășune.

Gâștele place să mănânce verde proaspete, tineri. În acest scop, iarba din luncă este uneori cosită. Norma privind hrana pentru păsări de curte ecologică este de două kilograme. Seara, la păsările de curte, hrănirea gâștelor are loc prin hrănire, cum ar fi cerealele, cartofii sau porumbul. Hrănirea cu alimente uscate este combinată cu alimentele umede. În plus, dieta ar trebui să includă aditivi sub formă de cretă, pietriș sau sare de masă pentru o mai bună absorbție a alimentelor.

Nu trebuie să uităm de prezența constantă a apei, în care păsările iubesc să clătească.

Iarna de hrana a pasarilor

Cereale de gâscăÎn timpul iernii, gâștele de la domiciliu este recomandată de trei ori. Prima masă are loc dimineața. La pranz, păsările mănâncă a doua oară și după apusul soarelui - a treia. Este important ca pasărea să ia mâncare în mod constant în aceeași oră, astfel încât organismul să fie obișnuit cu el. Până la începutul sezonului, efectivul trebuie să câștige o pondere bună.

În această perioadă, cartofii mici, fierți sau cartofii descuiați pot fi folosiți ca hrana pentru animale. Culturile germinate trebuie eliminate, deoarece conțin otrava, care poate fi fatală pentru o pasăre. În plus, există adăugarea de morcovi tăiați sau sfecla de zahăr. Foarte util în acest moment siloz. În timpul iernii, pasărea simte lipsa de vitamina C. Pentru completarea ei este utilă ace de pin. În acest scop, ramurile sunt colectate și uscate. Apoi vine colecția de ace, care este derulată într-o mașină de măcinat cu carne.

În gâștele de iarnă nu există suficientă proteină, care poate fi completată, suplimentând dieta cu făină sau cu amendă din fân. Proteina conține, de asemenea, leguminoase, dar trebuie să fie pre-gătite.

Principala hrană în timpul iernii este recolta de cereale. Dacă este orz, ar trebui să crească ușor. Această cultură este bogată în vitamina C. Ovăzul conține fibre. Poți fie porumb sau tărâțe de grâu. Nu poți să dai imediat secară, dacă e doar colectată. Poate fi hrănit doar după trei luni.

Uneori se efectuează o drojdie de mâncare. 20 grame de drojdie sunt crescute în 3 litri de apă. Apoi soluția este amestecată cu 1 kg de boabe măcinate. După un timp, acidul lactic începe să se formeze.

Nutriția corectă a gâștelor la domiciliu

Începătorii fermierilor de păsări trebuie să facă o dietă corectă pentru gâște. Ar trebui să știți:

 • pentru tineri, un exces de masă vegetală și apă pot duce la boli intestinale. În acest caz, porridge poate servi drept înlocuitor pentru iarbă. Cantitatea de apă trebuie, de asemenea, limitată;
 • excesul de alimente uscate poate duce la tuse și dificultăți de respirație. În acest caz, este necesar să crească brusc conținutul de umiditate al furajului. Turnați nisip în apă. Goose însuși va înțelege cum să elibereze esofagul. În cazul în care cazul este deosebit de grav, va fi necesar să inundați apa prin cioc forțat. Apoi hrăniți o cantitate mică de timp numai cu un aliment rigid. Când este în regulă, treceți la modul obișnuit de hrănire;
 • în timp ce în luncă, gâșii știu ce ierburi să le folosească pentru alimente. Cu toate acestea, se întâmplă să mănânce hemlock sau nisip. În acest caz, este necesară udarea păsării cu multă apă. Dacă acest lucru nu ajută, trebuie să spălați stomacul;
 • la începutul sezonului, în timp ce stomacul nu este obișnuit cu silozurile sau peștii care conțin infecția, gâștele suferă de boli intestinale. În acest caz, utilizarea antibioticelor. Odată cu trecerea timpului, imunitatea se dezvoltă și totul revine la normal.

Hrănire în scopul obținerii unei producții sporite de ouă

Hrăniți gâște cu ierburiMai ales este necesar să cunoaștem crescătorii de păsări de curte, că înainte de a pune ouă gâștele trebuie hrănit intens. Cu toate acestea, alimentele acasă ar trebui să fie echilibrate. Dieta ar trebui să includă furaje grosiere și verzi și nu culturi. Neconformitatea poate duce la obezitate, iar acest lucru va afecta numărul de ouă.

Începutul unei astfel de hrănire începe în februarie. Este important ca incepatorii sa stie ca alimentele ar trebui sa contina ovaz, grau si orz. În plus, puteți da trifoi, fân, culturi de rădăcini și tort. Cu o săptămână înainte de începerea depunerii ouălor, se recomandă transferarea straturilor la patru mese pe zi cu adăugarea de vitamine.

Păsări de curte pentru carne

În cazul îngrășării gâștelor domestice pe carne, jumătate din alimentele consumate de ele trebuie să fie verzi. Începătorii trebuie să știe asta îngrășarea se face în două moduri:

 • Lunca hrana de gâșteîngrășăminte - este folosit mai des datorită costurilor reduse ale alimentelor. Cu astfel de îngrășare, pășunile bune sunt selectate pentru gâște. În ultima lună, dieta include culturi de cereale și exclude porumbul, ceea ce duce la obezitate. Dat fiind faptul că pasărea îi place să mănânce pe timp de noapte, hrănitorii ar trebui să fie întotdeauna plini. În ultima lună, gâsca trebuie să adauge până la 1,5 kg în greutate. Greutatea individului înainte de sacrificare trebuie să fie de 5-7 kg. Producția de carne pură la 4 kg;
 • îngrășăminte intensă - esența ei constă în faptul că gâștele sunt plasate într-un spațiu limitat în care sunt lipsite de libertate de mișcare. De regulă, este o cutie cu o lungime de 30 cm. Mâncarea trece printr-o gaură specială. Pasărea câștigă în greutate după 1,5-2 luni. Dieta include ovăz, porumb, orz;
 • în unele cazuri, se folosește alimente forțate. Pentru a face acest lucru, formați bile din diferite soiuri de făină. Apoi, umezind, introduceți esofagul forțat în esofag.

Hrănirea efectivului

Hrănirea generală a efectivului este împărțită în două tipuri:

 • productiv - caracterizat de alimente bogate. În același timp, cantitatea de alimente grosiere este redusă drastic, iar volumul băuturilor este în creștere. Cea mai optimă mâncare din această perioadă este o pastilă, care constă din cartofi fierți cu adaos de furaje mixte. Baza este luată din pește sau din bulion de carne;
 • rapoartele neproductive de tip standard sunt utilizate.

Creșterea gâștelor domestice este o afacere foarte profitabilă. Dacă există condiții adecvate, îngrijirea în timpul zilei pentru ei este minimă, iar întoarcerea poate fi obținută sub forma unei cantități mari de carne delicioasă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce să hrănești goslings: reguli de dieta la domiciliuCe să hrănești goslings: reguli de dieta la domiciliu
Cum să hrăniți gâștele acasă și cum să faceți acest lucruCum să hrăniți gâștele acasă și cum să faceți acest lucru
Ce este necesar pentru a alimenta goslings în casă?Ce este necesar pentru a alimenta goslings în casă?
Quail content la domiciliu: ce să se hrănească?Quail content la domiciliu: ce să se hrănească?
Vise despre păsările albe importante sau despre ce visul viselorVise despre păsările albe importante sau despre ce visul viselor
Ce să hrăniți curcanii și curcanii acasăCe să hrăniți curcanii și curcanii acasă
Îngăduirea gâselor linda acasăÎngăduirea gâselor linda acasă
Incubarea corectă a ouălor de gâscăIncubarea corectă a ouălor de gâscă
Ce să hrănească găina la găină ouătoare pentru a evita beriberi?Ce să hrănească găina la găină ouătoare pentru a evita beriberi?
Care animale sunt erbivore?Care animale sunt erbivore?
» » Ce să hrăniți gâștele acasă
© 2021 amigdas.com