amigdas.com

Snake mamba negru: stilul de viață și habitat

Descrierea șarpelui negru mambaMamba neagră este cel mai periculos șarpe din Africa. Otrava acestei reptile este capabilă să omoare o persoană în treizeci de minute. Chiar și acest șarpe are abilitatea de a se mișca foarte repede. Mamba este capabil să accelereze până la aproape douăzeci de kilometri pe oră. Africanii numesc acest șarpe "moarte neagră".

Descrierea aspectului mamelor negre

Mamba neagră este un șarpe destul de mare. Lungimea medie este de aproximativ trei metri. Greutatea medie a acestor șerpi otrăviți și foarte periculoși este de aproximativ 1,5 kg. Culoarea tinerelor reptile este fie gri, fie de măsline. Cu toate acestea, cu vârsta, culoarea lor se schimbă.

Adulții pot avea următoarele lucruri colorate:

 • măslin negru;
 • dun;
 • gri-oliv;
 • oliv-verde;
 • negru.

abdominal o parte din marmură are o culoare mai deschisă. Numele său a fost un șarpe periculos datorită culorii negre a cavității interne a gurii. În starea deschisă, gura mamului negru este similară cu capacul sicriului. Dinții acestor reptile sunt destul de mari. Acest șarpe poate face mai multe mușcături la rând, datorită unei cantități mari de otrăvuri foarte periculoase.

Mamba neagră este posesorul mai multor titluri:

 1. Cel mai rapid șarpe din lume.
 2. Cel mai toxic șarpe din Africa.
 3. Cel mai lung șarpe de șarpe din Africa.
 4. Otrava mamului negru este cea mai rapidă din lume.

Habitat și natura reptilei

Părți ale AfriciiAcest șarpe iubește un climat cald. ea răspândire în partea de est a Africii. Și, de asemenea, aceste reptile se găsesc în partea sudică și centrală a acesteia. Mambasele negre nu trăiesc pe copaci, preferă să trăiască în păduri de diferite tufișuri. Există cazuri în care mambasii sunt îndrăgostiți de crăpăturile copacilor. Adesea, acești șerpi trăiesc pe terenurile agricole. În Africa, pământul este manipulat manual, așa că de cele mai multe ori oamenii devin victime ale mamba neagră și piară din mușcătura sa.

Aceste reptile sunt destul de mari. Această caracteristică Acesta permite ei nu numai că atacă victima din adăpost, ci și o urmăresc. Mambasii negri sunt șerpi nemiloși. Cu toate acestea, șerpii atacă oamenii numai dacă se apropie de ei. Ei nu suna înainte de atac, imediat lovesc.

În timpul muscării, aceste reptile eliberează aproximativ 400 de miligrame de otravă. Pentru o persoană, 15 grame de otravă sunt deja considerate o doză letală. Dacă nu introduceți imediat un antidot și conectați o persoană la un aparat de respirație artificială, persoana mușcătoare ar putea muri într-o jumătate de oră. Când este mușcat în față sau în gât, moartea poate să apară în cincisprezece minute. Înainte de debutul decesului, o persoană suferă o durere severă. Dendroxina, care este conținută în otravă de mamba neagră, provoacă paralizie, iar apoi persoana se oprește din respirație.

Potrivit statisticilor, aproximativ 20 de mii de oameni mor din cauza muscării acestor șerpi nemiloși și veninoși în fiecare an.

Există câteva reguli care merită observate pentru a evita muscatura unui sarpe periculos:

 1. Este necesar să evitați apropierea de mamba neagră.
 2. Nu stați în apropierea pădurilor în care trăiesc aceste animale târâtoare.
 3. În timpul călătoriei spre locurile unde trăiesc acești șerpi veninoși, este necesar să aibă un antidot.

Populația de mongooseSingurii proprietari de rezistență la otrăvire a acestor reptile periculoase sunt mangustă. Aceste animale mici pot rezista nu numai mușcăturii, ci și ucide un șarpe nemilos.

Mistreții sălbatici pot, de asemenea, să reziste atacului acestor șerpi.

Power mamba negru

Aceste reptile vânează în timpul zilei și în timpul nopții. Șoarecii, veverițele și păsările sunt principalele victime, dar broaștele pot deveni pradă acestor reptile. Mamba neagră este foarte rapidă și dexteroasă. Ea își urmărește pradă, apoi își muște cele două colți din față. După aceasta, șarpele se târăște în lateral și așteaptă ca victima să moară de otravă. Mijlocii rozători mor la câteva secunde după mușcătură.

Din moment ce șerpii au nevoie pur și simplu de căldură, cea mai mare parte a zilei pe care o petrec, plutind pe pietre.

reproducere

de măritat perioada de mormânt negru începe la începutul verii. Bărbații aranjează lupte, în care nu folosesc otravă, ci se bat singuri. La sfârșitul luptei, cel mai puternic bărbat se potrivește cu femela.

După împerechere, femelele plasează ouă într-un loc retras. Pot exista până la 17 ouă în ambreiaj.

După o lună de la ouă trapă serpi mici și deja otrăviți. Lungimea nou-născutului poate fi mai mare de o jumătate de metru. La scurt timp după nașterea unui pui, o mamă neagră. Apoi, molotarea se repetă la fiecare două luni.

De la naștere, ei pot vâna, așa că femelele nu trebuie să participe la creșterea copiilor. O mulțime de pui negri de mambă mor în primul an de viață, căzând în ghearele de pradă care îi vânează.

Șerpi de un an au o lungime de aproximativ doi metri și pot deja vânătoare pe rozătoarele mici.

Cuprinsul și reproducerea mamelor negre

Otrava acestor șerpi periculoși face parte din diverse medicamente, așa că mămicile negre sunt cultivate în pepiniere.

Puteți să vă întâlniți cu aceste reptile în grădina zoologică. Acolo ele sunt cuprinse în special terariile echipate.

Amenajarea terariului pentru mormanele negre

Black MambaTerariul pentru aceste reptile trebuie să fie voluminos. Înălțimea ei ar trebui să fie de aproximativ un metru, iar lățimea ar trebui să ajungă la doi metri. Partea din față a acesteia, în cazul în care sunt amplasate ușile, trebuie să fie transparentă.

În terariu trebuie să fie prezent în direct, puteți folosi plante artificiale care vor imita păduri. Și, de asemenea, este necesară prezența unor ramuri și ghiare.

Partea de jos a casei reptilei trebuie acoperită cu materiale goale.

Pentru încălzire, lămpile cu ultraviolet raze. Temperatura din casa șerpilor nu trebuie să fie sub 24 de grade Celsius.

Pentru a curăța în terariu se găsesc mănuși speciale, pe care șarpele nu le poate mușca. Nu uitați că serpii au nevoie de umiditate, deci ar trebui să-i pulverizați cu apă cu regularitate.

În captivitate, acești șerpi pot trăi până la doisprezece ani.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Snake python - cum arată, fie că este otrăvitoare sau nuSnake python - cum arată, fie că este otrăvitoare sau nu
Anaconda: caracteristică a unui șarpe gigant, în care locuieșteAnaconda: caracteristică a unui șarpe gigant, în care locuiește
Cum să scapi de șerpi în zona suburbanăCum să scapi de șerpi în zona suburbană
Caracteristicile oroarei obișnuite. Cum se înmulțește șarpele?Caracteristicile oroarei obișnuite. Cum se înmulțește șarpele?
Ce fel de șerpi sunt, cum se înmulțesc și unde trăiescCe fel de șerpi sunt, cum se înmulțesc și unde trăiesc
Snake taipan, o descriere a taipanului de coastă și a șarpelui crudSnake taipan, o descriere a taipanului de coastă și a șarpelui crud
Ordinul Shtomerdnik: un mod de viață și un habitat al unui șarpeOrdinul Shtomerdnik: un mod de viață și un habitat al unui șarpe
Cel mai lung șarpe din lume, șerpi mariCel mai lung șarpe din lume, șerpi mari
Lumea animală a deșertului. Caracteristicile animalelor care trăiesc în deșerturiLumea animală a deșertului. Caracteristicile animalelor care trăiesc în deșerturi
Vipera obișnuită: descriere cu fotografie, tipuri de vipers otrăvitoareVipera obișnuită: descriere cu fotografie, tipuri de vipers otrăvitoare
» » Snake mamba negru: stilul de viață și habitat
© 2021 amigdas.com