amigdas.com

Calendarul pescarilor

Calendarul mușcăturilor de peștePescuitul este un excelent mod de recreere. Cu toate acestea, atunci când un pește este prins și atunci când nu mușcă, acesta determină adesea starea de spirit după el.

Pentru a evita deplasările neocupate în rezervor, se poate folosi calendarul corect de pescuit.

Ce este și cum se face acest lucru sunt întrebările care determină succesul pescuitului viitor.

Factorii care afectează cleiul

Pe ce depinde cleiul. Mulți factori influențează acest proces. Iată câteva dintre ele::

 • Condiții naturale și meteorologice.
 • Selectarea timpului și a locului de pescuit.
 • Caracteristicile geografice ale zonei.
 • Tipul de pește și comportamentul acestuia.

În această privință, ia în considerare întotdeauna cât mai multe dintre ele, pentru a nu reveni din pescuit într-o stare proastă din cauza lipsei unei mușcături.

Caracteristicile intensității mușcăturii

Fiecare specie și rasă are calendar propriu, pictat cu un instinct înnăscut. Există perioade în care păsările acvatice, o anumită rasă, se culcă intens și uneori este imposibil să prindeți un reprezentant al acestei specii chiar și într-un singur specimen.

Mulți pescari în timpul vieții lor au efectuat agende detaliate de observare și și-au compilat calendarele unui lot de diferite specii de pești. O întreagă enciclopedie pentru pescar a fost Leonid Pavlovich Sabaneev. Mulți oameni folosesc calendarul răcoros pentru Stol și alte surse. De asemenea, luați în considerare și mențineți propriile jurnale, deoarece comportamentul locuitorilor corpurilor de apă din jur este uneori schimbat datorită condițiilor moderne.

Calendar de pescuitDe exemplu, în timpul lui Sabaneev nu existau centrale hidroelectrice, care să reglementeze acum descărcarea apei și timpul de plin apă. La multe stații este stabilită o anumită schemă de evacuare, din care nivelul apei din râuri și rezervoare poate varia de mai multe ori în timpul săptămânii. În consecință, intensitatea mușcării multor specii de pești variază de asemenea.

Poziția Lunii influențează puternic comportamentul multor rase ale populației din rezervor. Atracția acesteia afectează starea oricărui fluid. Este logic să presupunem că afectează locuitorii mediului lichid. Calendarele de pescuit lunar sunt foarte populare și sunt adesea folosite pentru a alege timpul de călătorie pentru capturile abundente.

Timpul de reproducere al peștelui joacă un rol important în realizarea mesei de pește și, de asemenea, pregătirea pentru iernare. Sezonul anului este, de asemenea, de mare importanță pentru diferitele specii de pește. Unele dintre ele sunt activate în sezonul rece, în timp ce altele, dimpotrivă, sunt calde.

Deoarece calendarul de pescuit este foarte important pentru pescuitul reușit, este important să știm ce calendare sunt. Iată câteva varietăți de astfel de ajutoare:

 • Lunar. Descrie modul în care fazele lunii afectează comportamentul peștilor anumitor rase.
 • De sezon. În funcție de perioada din an, intensitatea bug-ului poate varia foarte mult pentru diferite specii de pești.
 • Săptămânal. Calendar pentru o anumită săptămână. În astfel de calendare sunt luate în considerare caracteristicile locale și specificitatea celor mai apropiate rezervoare.
 • Luna. Recomandări pentru pescuit în anumite luni. Adesea, asemenea calendare de pescuit iau în considerare și aroma locală de pescuit.
 • Pentru un anumit tip de pește. Un calendar foarte specializat care ține cont de particularitățile unei singure specii de pește.

Pentru a obține rezultate maxime, utilizați întotdeauna date din mai multe calendare. Cu cât sunt mai complete și mai multe informații, cu atât mai multe șanse de a face o călătorie reușită la lac sau râu.

Pescuitul anumitor specii de pești

Acum, luați în considerare observațiile general acceptate privind comportamentul anumitor specii de pești în funcție de luni. Pentru a determina în calendarul pescuitului intensitatea mușcăturii, există patru grade ale nivelului său:

 1. Absența completă a activității. În acest moment, încercările de a prinde un reprezentant al acestei specii vor fi nereușite.
 2. Activitate scăzută a peștilor. Există o șansă de a prinde din greșeală câteva exemplare, dar acestea sunt neglijabile.
 3. Activitatea medie. Pescuitul ideal pentru cei cărora le place să stea și să gândească, dar în același timp să nu prindă o oadă peștelui, dar suficient pentru a obține satisfacție din procesul de prindere.
 4. Activitate ridicată. În acest moment, peștele se poate comporta insuficient în mod adecvat, astfel încât acest pescuit este pentru cei care nu-i place să se preocupe în mod special cu cum și unde să obțină o bună captură.

Fisher calendarIanuarie. Nu musca deloc: crap, crap de crucian, tench, cupid alb, Chekhon, asp, chub, somn. Indiciu slab: ide, biban, stiuca, stiuca, sumbru, crap de argint, roscat, gudgeon, bream, bream. Slavă medie: ruf și roach. Burbot este singurul pește care este activ în acest moment.

Februarie. Totuși, numai știuca, bibanul și zmeura devin puțin mai active și au șansa de a le prinde mai mult.

Martie. Pike începe să mănânce după iarna și devine foarte activ. Perch, asp și roșu la sfârșitul lunii, de asemenea, du-te la vârful de muscatura lor. Crapul, crapul și crapul se trezesc după hibernare. Acționează bâjbâia de rame, gustera, gudgeon, sumbră.

Aprilie. Șuvoiul încetează să mai fie prins, dar o altă barbă se poate prinde deja pe cârlig. Cei mai calmi, cei mai activi, roșu, crucian, gusher, chub, yaz, ruff și asp sunt prinși din ce în ce mai mult.

Mai și iunie. Timpul cel mai activ mușcăt al tuturor locuitorilor rezervoarelor.

Iulie. Activitatea stiuca, stiuca, stiuca, capul, yaz, ruff, roach este redusa. Satul se duce la vârful formei și la mijlocul verii cea mai mare șansă de a prinde un gigant fluvial.

August. Pike după o odihnă de o lună revine la furnizarea activă de straturi grase pentru iarnă. Reducerea activității de prindere a aspului și a crapului de argint.

Septembrie. O lună în care majoritatea speciilor de pești, simțind abordarea iernii, încep să vâneze în mod activ. Activați: știuca, cremă, roach. De fapt, aceasta este ultima lună, când puteți săturați cu siguranță somnul.

Octombrie. Încă activ: știucă, șopârlă, ide, roșu-maroniu, sumbră, roșcată, crapă cruciană. Activitatea unei mușcături de aproape toate celelalte specii de pești scade. Foarte rar începe să prindă crap, gust, tench, asp, cub, somn.

Noiembrie. Uita de somn, crap, linie, crap și alte termofilice. Apare burbot, continuă să mănânce pe stiuca, bibanul, stiuca, stiuca si ultima, dar nu atat de activa.

Decembrie. Totul este la fel ca în ianuarie, dacă înghețurile și totul, ca în noiembrie, dacă acestea sunt întârziate.

Ei bine, aflați un adevăr Biblic: "Totul are timpul!".

Nu contează ce puneți pe pescuit: un costum sportiv de la Ribak sau Versace, nu veți fi impresionat de acest pește. Dar la ce oră veți alege pentru o excursie pe pescuit - va avea o importanță decisivă pentru succesul său.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Alegerea celui mai bun loc pentru pescuit în regiunea KemerovoAlegerea celui mai bun loc pentru pescuit în regiunea Kemerovo
Pescuitul în regiunea Kaliningrad astăziPescuitul în regiunea Kaliningrad astăzi
Dulapuri de pescuit vară și de iarnăDulapuri de pescuit vară și de iarnă
Odihnă activă în regiunea Moscovei: un lac lungOdihnă activă în regiunea Moscovei: un lac lung
Pescuitul pe Baikal în timpul iernii și al veriiPescuitul pe Baikal în timpul iernii și al verii
Pescuit excelent în Tyumen și regiunea TyumenPescuit excelent în Tyumen și regiunea Tyumen
În cazul în care pentru a merge de pescuit în regiunea SaratovÎn cazul în care pentru a merge de pescuit în regiunea Saratov
Caracteristicile pescuitului în TatarstanCaracteristicile pescuitului în Tatarstan
Pescuitul sezonier în rezervorul din PirogovPescuitul sezonier în rezervorul din Pirogov
Un pescuit de neuitat într-un sat de pescuitUn pescuit de neuitat într-un sat de pescuit
» » Calendarul pescarilor
© 2021 amigdas.com