amigdas.com

Boli: tipurile, numele, cauzele și tratamentul bolilor dentare

Care este paradontozaDe-a lungul vieții, dinții unui bărbat sunt supuși unor diverse boli și teste. Principalele amenințări la adresa sănătății lor includ diverse bacterii, boli ale sistemului digestiv, alimentație. Distrugerile pot apărea, de asemenea, din cauza condițiilor adverse de mediu, a funcționării defectuoase a sistemelor și a organelor corpului, a eredității slabe.

Pulpita: simptome și simptome

Ca procent din apelurile pacienților la dentist în stomatologie, această boală durează mai mult de treizeci la sută.

Pulpita este un proces inflamator al pulpei - legăturile nervoase cu un număr mare de vase și terminații nervoase care se află în canalele radiculare sau în partea coroanei.

Principalele motive pentru apariția acestei afecțiuni dentare includ infecțiile și alți iritanți care intră în pulpă printr-o cavitate afectată de carii.

Principalele semne și simptome ale bolii sunt:

 • Tratamentul pulpitei la dentistdurere pulsantă cu răspândirea la cap și gât;
 • senzații puternice de durere noaptea;
 • uneori apare un miros putrezit din gură;
 • cavități afectate de carii, adâncime mare.

În unele cazuri, cauzele pulpitei pot fi erori ale medicului dentist în timpul tratamentului sau în cazul acțiunilor greșite ale acestuia. Aceasta include măcinarea necorespunzătoare sub coroană, deschiderea necorespunzătoare a camerei pulpei și instalarea ulterioară a sigiliului, în timpul pregătirii, dintele poate supraîncălzi și alte probleme.

Până în prezent, există două tipuri de pulpită:

 • cronice;
 • ascuțite.

În timpul formelor acute, se observă durere paroxistică, care este mai gravă atunci când se culcă. Simptomele sunt mai puțin caracteristice în forma cronică și sunt definite ca complicații după stadiul acut netratat. În inima semnelor de pulpită acută și cronică este un simptom comun clinic - carii adânci, ca bază pentru o persoană a tuturor afecțiunilor dentare emergente.

Carii: simptome de apariție

Distrugerea progresivă a țesuturilor dentare fără caracteristici caracteristice este atribuită unei boli cum ar fi caria.

Până în prezent, cele mai frecvente sunt trei tipuri, cum ar fi:

 • profundă;
 • medie;
 • de suprafață.

De ce apar cariile?Formarea unui punct abrupt pe suprafața smalțului dintelui indică dezvoltarea unui tip superficial de boală. Semnul principal este o sensibilitate ridicată la stimulii externi. Senzațiile de durere pe termen scurt, cu o leziune a dentinei, sunt atribuite formei medii de carii. În timpul cariilor profunde, se observă distrugerea completă a dentinei, iar dintele dobândește o nuanță de culoare gălbuie și reacționează brusc la stimuli externi.

Pentru a rezolva această problemă, trebuie să contactați medicul dentist și să faceți tratamentul.

Dezvoltarea profundă a bolii este însoțită de dureri de dinți foarte puternice, hipersensibilitate la preparate calde și reci. Dacă dintele afectat nu este vindecat în timp, atunci în el poate apărea apariția de goluri.

De asemenea, prezența acestei boli dentare este caracterizată de o pierdere a capacității de absorbție a nutrienților datorită metabolizării depreciate. Atât laptele, cât și dinții molari pot fi afectați. Prin urmare, este necesar să se controleze cu atenție cavitatea bucală atât la copil, cât și la adult.

Periodontită: simptome și cauze

Inflamația în zona periostului (rădăcina dintelui), precum și a țesuturilor adiacente se numește boală dentară, cum ar fi parodontita. Există un proces de inflamație ca urmare a leziunilor carioase, precum și trecerea bacteriilor patogene prin gaura din canalul radicular. Boala se caracterizează prin senzații dureroase și în creștere de natură localizată. Intoleranța la durere apare când dinții sunt strânși împreună sau supuși stresului mecanic. În anumite cazuri, pacienții au o creștere a temperaturii. Pulpita are câteva forme de inflamație: cronică și acută.

Principalele caracteristici ale pulpitei acute sunt:

 • Peridontită - diferite tipurisupurație a țesuturilor moi;
 • durere insuportabilă și puternică;
 • slăbirea dintelui;
 • umflarea în cavitatea bucală.

Forma cronică de pulpită are caracteristici precum:

 • senzații slabe de durere într-o stare calmă;
 • senzatia de raspirana a dintilor;
 • durere în timpul mâncării.

Principalele cauze ale bolilor dentare cu procese inflamatorii includ efectele traumatice, deteriorarea cariilor, precum și pulpa inflamată.

Procesul inflamator se poate dezvolta in cateva ore sau la cateva zile dupa ce a intrat intr-o infectie parodontala. Un dinte inflamat reacționează destul de puternic la orice atingere, senzațiile dureroase sunt caracterizate ca fiind prelungite și dureroase. Probabil umflarea ganglionilor limfatici și gingiilor, care adesea conduc la formarea fluxului, precum și complicații cum ar fi flegmon, osteomielită, fistula gingivală.

Tratamentul implică eliminarea cauzelor inflamației, eliminarea clusterelor purulente cu dezinfecție, canalele de curățare, introducerea medicamentelor, umplerea. Medicul dentist alocă un curs de antibiotice la pacienți, care au un efect efectiv asupra microorganismelor patogene.

Granulom: cauze ale debutului bolii

Care este granulomul dintelui?Unul dintre tipurile de parodontita cu un proces inflamator caracteristic al țesuturilor este granulomul.

Boala trece asimptomatic și poate fi detectată printr-o leziune mică în rădăcina dintelui, care poate fi detectată numai pe o raze X. În timpul dezvoltării procesului inflamator, se observă umflarea, durerea și roșeața. Având în vedere evoluția bolii, dentistul determină modul de tratament și poate prescrie fie utilizarea medicamentelor, fie sfătui intervenția chirurgicală.

Pericolul bolii neglijate constă în faptul că, de-a lungul timpului, granulomul trece în chist.

Kista: semne și tratamentul unei boli

Chistul este o creștere apoasă în zona rădăcinii dentare. Chistul crește în mărime tot timpul și țesutul osos scade în consecință și acest lucru este destul de periculos pentru corpul uman. Este necesar să mergeți imediat la medic, determinând un neoplasm similar.

Simptomele chisturilor

În stadiul inițial, orice simptome sunt absente. Dar la momentul declanșării creșterii neoplasmului, există umflături, ceea ce duce la o schimbare a formei feței. Această formă a bolii este periculoasă deoarece există o infecție asupra vaselor de sânge și se poate mișca ușor în jurul corpului.

Tratamentul chisturilor

Există două modalități principale de tratament:

 • Chistul dintelui - fotografieMetoda chirurgicală - Extragerea dintelui cu excizie suplimentară a chistului. Această metodă este folosită destul de des, deoarece definiția chistului este de obicei diagnosticată după ce a ajuns la o dimensiune mare;
 • Tratament non-chirurgical - Chistul este umplut cu o compoziție medicamentoasă specială. Cu toate acestea, această metodă este acceptabilă numai pentru chisturi, nu mai mari de 8 cm.

În acest caz, după o intervenție chirurgicală, se recomandă administrarea suplimentară a antibioticelor, precum și a tăvilor cu medicamente antiseptice.

Placă pe dinți

Placa pe dinți este o masă solidă în zona bazală. Leziunea apare din dezvoltarea unui strat mic de placă de reziduuri de alimente masticate pe bază de mucilagiu care s-au transformat într-un solid.

Experții numesc principalele motive ale educației:

 • îngrijire igienică insuficientă;
 • hemoragie gingivală crescută;
 • Piatra dentară este îndepărtată foarte ușordezechilibru al metabolismului sarii;
 • senzație de arsură atunci când mănâncă.

Formarea plăcii este eliminată prin instrumente dentare speciale. Tratamentul imediat trebuie efectuat în timp util, deoarece această boală dentară poate contribui la apariția altor afecțiuni.

abces

De regulă, motivele pentru dezvoltarea unui abces în zona rădăcinii dentare se numesc dentiști:

 • furunculoză în regiunea maxilarului;
 • deteriorarea mecanică, fracturi, traume ale dinților;
 • stomatologia a fost efectuată prematură sau tratamentul nu este efectuat în mod corespunzător;
 • de infecție în timpul tratamentului și alte probleme.

Abcesul dintelui - tratamentul de către dentistÎn timpul tratamentului precoce al bolii, este posibil ca infecția să se răspândească la osul maxilarului, care este plin de o amenințare majoră la adresa sănătății.

O altă inflamare gravă a zonei submucoase și a țesutului subcutanat include o boală ca o flegmonă parazită fără limite clare cu neoplasme purulente.

Cauzele acestui proces inflamator sunt acești factori:

 • erupții cu puroi, care sunt formate din microorganisme penetrate, bacterii, infecții, absența tratamentului stomatitelor ulcerative;
 • abces într-o etapă neglijată.

Simptomele clinice ale bolii sunt apariția durerii în zona localizării, scurtarea respirației, creșterea salivării, încălcări ale mișcărilor maxilarului, deformarea feței.

periostită

Parodontita dintelui sau fluxului este o boala foarte neplacuta atunci cand microflora incepe sa se multiplice intr-un spatiu limitat de tesuturi moi care creste fara acces la oxigen. Apare puroi, țesuturile din apropiere devin infectate și mor, periostita crește în mărime.

Stocarea posibila infectie cu falca leziuni chistice când anestezia incompetent și injectare, la răni deschise ale mucoasei orale, în cazuri rare, fluxul sanguin sau limfatic. Există cazuri de dezvoltare după angină.

Periostitis - diagnosticul bolii dentareSenzațiile dureroase seamănă cu parodontalele, după creșterea duratei, devin permanente, partea facială începe să se schimbe asimetric, umflată pe partea deteriorată. Există semne de septicemie, creșterea generală a temperaturii. În timpul ruperii plicului, puroul iese sau în cavitatea bucală, cumva, intervenția chirurgicală este necesară. Nu întârziați cu fluxul, nu ruperea prin periostită poate intra într-o flegmonă vărsată cu infecție de sânge sau în dezvoltarea unei imagini septice generale.

Profilaxia bolilor dentare

De regulă, bolile dentare ale unei persoane sunt rezultatul unei atenții neadecvate a igienei, a sănătății și a propriei persoane. Vizitele rare la medic și obiceiurile proaste sunt foarte des principala cauză a tuturor bolilor.

Pentru a vă face dinții sănătoși, aveți nevoie de:

 • Profilaxia bolilor dinților și a cavității bucaleNu fumați. Nu mulți oameni știu că fumatul afectează în mod direct vasele gurii. Îndepărtarea vaselor de sânge duce la aprovizionarea sanguină slabă, precum și lipsa elementelor nutriționale. Și, ca rezultat, la probleme cu dinții și gingiile.
 • Mănâncă bine. Printre cauzele principale ale bolii, liderii rămân lipsa de nutrienți și tratamentul termic. Mai puțin decât acru și dulce, mai multe legume și fructe. Încercați să minimalizați utilizarea de feluri de mâncare foarte reci și fierbinți.
 • Clătiți bine. Majoritatea oamenilor încă nu acordă atenție unei invenții atât de sensibile a medicilor. Dar în zadar. Rinsele sunt mari medicamente antiseptice care pot fi accesate de acele zone dinte care sunt complet inaccesibile periuțelor de dinți. Împreună vor permite să restabilească echilibrul corect în gura acidului și a alcalinilor și să le aplice confortabil chiar și în locurile publice unde nu este posibil din anumite motive să-și perie dinții.
 • Corect curățat. Cel mai bine este să vă consultați medicul dentist, care în mod specific pentru rigiditate aveți nevoie de o pensulă. Medicul dentist va putea să ia o pastă care să corespundă condiției dinților. Acest lucru poate ajuta cel puțin să păstreze dinții și chiar să-și îmbunătățească starea.

În cele din urmă, este necesar să spunem că pot fi prevenite diferite boli dentare prin observarea oricărei persoane de orice vârstă a igienei orale obișnuite. Până în prezent, orice boală dentară este tratată rapid și fără durere, dar vizitele regulate la medicul dentist pot ajuta în timp util pentru a preveni orice problemă și a preveni complicațiile.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce durerea dintilor: simptome si tratamentDe ce durerea dintilor: simptome si tratament
Endodontic stomatologie în stomatologie: ce este?Endodontic stomatologie în stomatologie: ce este?
Cum să ucizi un nerv în dinte - cum să elimini un nerv la domiciliuCum să ucizi un nerv în dinte - cum să elimini un nerv la domiciliu
Fistula dentara pe gingie: cauze, semne, cum sa tratezi fistula pe gingieFistula dentara pe gingie: cauze, semne, cum sa tratezi fistula pe gingie
Ce este pulpita: simptome și tratament dentar?Ce este pulpita: simptome și tratament dentar?
De ce reduce dinții și maxilarul. Cauze și tratamentDe ce reduce dinții și maxilarul. Cauze și tratament
Simptomele și tratamentul parodontitei croniceSimptomele și tratamentul parodontitei cronice
Periostita maxilarului inferior și superior: cauze, simptome și tratamentPeriostita maxilarului inferior și superior: cauze, simptome și tratament
Carii profunde: simptome și tratamentul boliiCarii profunde: simptome și tratamentul bolii
Ce tratează dentist-terapeutul, ce face medicul dentistCe tratează dentist-terapeutul, ce face medicul dentist
» » Boli: tipurile, numele, cauzele și tratamentul bolilor dentare
© 2021 amigdas.com