amigdas.com

Chicken brahma: o descriere a păsărilor, tehnologie de reproducere, hrană și boală

Rasă de puiNumele a avut loc în cinstea râului Brahmaputra, situat în India. Puii de pui au dimensiuni mari

, caracterul lor este destul de calm, iar aspectul decorativ este foarte frumos. Pasărea acestei rase sa răspândit peste tot în lume, este apreciată de ouă și de carne. Aceste găini sunt considerate o rasă demnă și sunt crescute numai de acei fermieri de păsări care au nevoie de profituri mari și de carne dietetică gustoasă.

Istoria rasei

Păsările de lună din bramă au fost luate de americani, care le-au adus din India la mijlocul secolului al XIX-lea. Mai mult, în SUA, crescătorii de păsări de curte au traversat pietre între Chittagongs, Gray Cochins și luptătorii din Malay. Specii i sa dat numele - chittagong gri.

În Boston, în 1859, o expunere a unei păsări a avut loc la expoziția fermierului. Desigur, pentru o lungă perioadă de timp numele nu a rădăcinat. Dar fermierul Barngem în 1852 a prezentat pasărea ca dar pentru Regina Angliei Ca o rasă de găină ermine Brahmaputra, sub numele modern - brahma. Regina engleza a aprobat pasarea si a dat un nou pas spre distributie in toata Europa.

La începutul secolului al XIX-lea, un studiu a fost realizat în Rusia de către Petrovsky Agricultural Academy. Rezultatele au fost următoarele: în fiecare curte de păsări de curte, brahma a fost listată în primele cinci rase după popularitate. În favoruri au fost următoarele rase: American Brama, Plymouth, Cochin, Phalerlo și Orpington.

Rasă de pui: descriere și descriere

Puiul convențional are următorul aspect:

 1. pielea puțin galbenă în culoare;
 2. tot felul de culori. Negru, maro, gri, alb-albastru, galben, albastru, dungi, galben, roșu, columbian, penaj alb-argintiu;
 3. penele nu sunt libere, moi, prea presate la corp. Pooh este abundent cu tentă de cenușă. Ceață luxuriantă a fanilor. Roosters au un guler luminos;
 4. cap de dimensiuni mici, cu frunte largă. Pieptenele nu au dinți strălucitori, este tridimensional;
 5. structura păsărilor destul de carne și densă. Lățimea moderată a sarcinii, abdomenul, spatele și pieptul. Corpul este ridicat. Puiul brahma, spre deosebire de cochinul obișnuit, are o coadă înaltă cu un os mic. Cocoșii de cocos sunt mai potriviți și mai subțiri, iar puii au o formă mai rotunjită, iar picioarele lor sunt scurte;
 6. Carne de pui: descrierepicioarele puternice și aripile au pene lungi, chiar și degetele de la mijloc și de la exterior. Femeile brahma au degete puternice și metatarsiale, culoarea lor este gri, bărbații au culoarea galbenă;
 7. În partea de sus a gâtului este o coală tridimensională, are o cotă mică și o dimensiune medie;
 8. ciocul este puternic, are o culoare gălbuie;
 9. lobii pe urechi nu sunt mai mult decât media, culoarea este de obicei roșie;
 10. ochii sunt adânc plantați, portocalii și contrastanți. Arcurile superciliare sunt penduloase și ușor înălțate.

Este important să știți! Nu este permis să se considere o pasăre cu pene de culoare galbenă și o coadă albă. Nu există creastă dendritică. Pe degete și pivoți nu există pene. În zona centurii există dungi negre, deși numărul copios de pene are o umbră de lumină. Un pad alb de colorat. Aceste găini nu se încadrează în descrierea adevăratei rase.

Scopul rasei

Inițial, brahma a fost definită pentru produsele din carne. În prezent, este clasificat ca delicatessen și produse din carne. Productivitatea a scăzut ușor datorită faptului că rasa a fost recent confundată cu diferite păsări de rasă pură, de exemplu: speciile asiatice și Cochins. Dintre toate produsele din carne de pui, carnea lor este foarte apreciată datorită proprietăților dietetice și sensibilității. Gustul poate scădea, iar carnea este grea, dacă este greșit să alegi alimente și suplimente. În prezent, colecționarii de amatori sunt implicați în cultivarea individuală a bramului, nu sunt traversați. Greutatea găinilor și a cocoșului:

 1. Stratul cântărește în medie 4 kg;
 2. cocoșul cântărește o medie de 5 kg.

La momentul răspândirii rasei au fost brahmi și 7 kg, uneori mai mult. În prezent, întâlnirea cu pui atât de mari va fi un mare succes.

caracter

Puii de rasa Brama au calitati excelente - vitalitate, nemilosire si rezistenta. Ei nu sunt pretențioși, prin urmare, este suficient pentru ei să construiască un coș de pui mic și să aranjeze un mic teren pentru mersul pe jos. Ele sunt destul de pașnice, puteți spune - flegmatic.

calități ouătoare

Puii din rasa Brama pot transporta o medie de 110 ouă pe an. Greutatea oului este de 60 de grame în medie. Ouăle sunt destul de puternice, au nuanțe de pietre, maro și maro. Puii nu reduc producția de ouă chiar și în timpul iernii. Puii tineri, începând cu vârsta de 9 luni, pot deveni deja găini ouătoare. Pentru a produce ouă pe zi, este necesară o medie de 130 de grame de furaj pe animal.

Varietate de rase de pui

Pui de găină: caracteristiciLa sfârșitul secolului al XIX-lea s-au obținut cele mai elementare soiuri: decorativul pitic, decorul european, carnea decorativă asiatică și carnea americană. Există diferențe în subspecii: palid, maro, întunecat și ușor. subspecii:

 1. maro deschis. Are pene de nuanță maro-aurie, coadă și muchie pe gâtul unei culori închise. Coama cocoșilor este mai întunecată și mai diferită de penajul principal. Perfecționează perfect condițiile de iarnă;
 2. kurapchataya Brama. Subspecii americane de direcție a cărnii. Penajul este mai mult maro, dar există o tentă de aur. Coada este negru cu un luciu metalic verde. Culoarea acestei pasari este asemanatoare cu culoarea patrunjelului;
 3. tufișul întunecat. În general, numărul preponderent de găini este alb-gri, există o nuanță argintie pe cap. Pe gât există o culoare albă de penaj cu o margine întunecată. Pe corp sunt pene în formă de seceră - gri în negru. Foarte abundent și friabil. Capul cocoșilor este gri-argintiu, gâtul cu coama are o bandă centrală neagră pe pene alb-argintiu. Picioarele sunt acoperite cu o mantie magnifică. Culoarea predominantă a penajului este negru-verde. Piele alb-roz, cu labe galbene. Există o nuanță roșie pe ochii căprui. Ciocul este curbat și scurt în galben cu benzi întunecate. Coada este mică și dreaptă. Siguranța păsărilor de curte la un nivel ridicat. Rata de supraviețuire a puiilor adulți este de 83%, iar supraviețuirea puii este de 68%. Purtătorii rasei Brahma sunt găini fine și pot contacta cu ușurință alte rase;
 4. luminos brama. Culoarea păsării columbiene este gri-argint. Aripi de aripă, pene de coadă de tip cârlig, culoare verde întunecată. Pe plus și degete sunt bare negre. Nesushki au pene albe în zona centurii, iar cocoșii au pene negre. Lobulele, botul și creasta sunt exprimate în roșu. Osanistost, penajul magnific, ciocul și ochii mari creează un aspect decorativ.

Cuprins și reproducere

PomfretReproducerea se poate face prin cumpărarea de adulți, găini sau ouă. Producătorii de păsări de curte achiziționează cea mai mare parte rasa bulionului din plantele de păsări. O pui cu vârsta de 2 săptămâni în valoare de aproximativ 350 de ruble. Persoanele adulte se află la un preț de 3000 de ruble. Un ou pentru incubator variază în prețul de 60-200 de ruble. Ouăle selectate cumpărate sau descărcate sunt recomandate a fi transferate în incubator.

Brahms se disting prin instinctul sensibil al găinilor, dar datorită greutății lor mari pot zdrobi o pătrime din ouă. Incubatorul este o opțiune mai potrivită. Creșterea tinerelor crește foarte lent, iar puii nou-născuți după iunie sunt pe cale de dispariție. Nu toți vor supraviețui condițiilor de iarnă. În cazul în care puii au fost cumpărați în forma lor adultă, aceștia ar trebui plasați în carantină. Nestlings de 4 luni trebuie să fie păstrat separat de toate păsările și adulții din aceeași rasă.

Conținutul de bulion de pui

Este permisă reproducerea găinilor în casă, dar majoritatea fermierilor de păsări preferă indivizi adulți sau pui tineri. În acea perioadă, când straturile brahmei încep să fie purtate, este posibil să se deducă și să se creeze un efectiv de reproducere de calitate. Dar pentru reproducerea calitativă a găinilor este necesară achiziționarea găinilor adulte: vârsta lor trebuie să fie de cel puțin doi ani. Numai în acest caz este garantat succesul.

Este important să știți! Un cocoș are o medie de 15 femele.

coteț

Puii din rasa Brama obțin greutate relativ mare în timp, în consecință, este necesar să se construiască o casă puternică. Înălțimea cocoșului ar trebui să fie de cel puțin 40 cm, iar lățimea nu trebuie să fie mai mică de 30 cm. Numai într-o astfel de coardă cu astfel de parametri, pasărea va fi ușor să se urce acolo și să se simtă confortabilă.

Pentru animalele de companie, toate curenții trebuie eliminați, iar casa de găină trebuie să fie echipată astfel încât să fie uscată și ușoară. Acest lucru se aplică în special la puii de găină. Într-o zi pentru puii de găină ar trebui să existe cel puțin 14 ore de iluminare în cameră. În timpul iernii, casa este dotată cu iluminare artificială mică. aceasta rasa nu este capricioasă pentru condițiile de trai, îngheț nu se teme, și ca un covor va fi rumeguș uscat.

Alimente și alimente

Reguli de bază pentru cerințele privind nutriția și hrana pentru animale:

 1. puii trebuie să fie alimentați cu alimente proaspete;
 2. se recomandă păsărilor cu trei mese pe zi. Brahms este foarte punctual și va aștepta mâncarea în același timp și poate fi învățat să mănânce din mâini;
 3. în pupa ar trebui să conțină un număr mare de vitamine, oligoelemente, minerale și, de asemenea, din dietă nu ar trebui să excludă calciu. Folosirea ca mâncare poate fi deșeuri alimentare, verdețuri de plante medicinale, aditivi speciali, cereale, rocă de coajă sub formă de pudră, coajă de ou rasă și cretă;
 4. pentru o performanță excelentă a stomacului este de dorit să se arunce pietriș și nisip de dimensiuni mici în bolul de alimentare;
 5. Găinile experimentate recomandă un sistem simplu de hrănire: dimineața - hrănirea cerealelor, prânzul - aditivi speciali amestecați cu bulion, verdeață și deșeuri alimentare, în seara - cereale;
 6. Descrierea puilorAlimentarea cu apă trebuie să fie constantă. Asigurați-vă că găinile au apă de la temperatura camerei. 1.9 litri necesită o parte din produsul alimentar în stare uscată;
 7. în timpul iernii este necesar să se toarnă grâu pe așternut - aceasta va crește activitatea păsării cu 10%;
 8. pentru brânza de pui va necesita o nutriție uniformă îmbunătățită, deoarece tânărul este destul de activ și consumă multă energie. Această hrană durează până la 7 luni. La începutul primelor câteva săptămâni, ouăle tocate sunt gătite în formă fiartă, se adaugă boabe de grâu și porumb;
 9. În următoarele săptămâni sunt date urzici mici, brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsimi și păpădie. Mai mult, se introduc frunze și rădăcini de morcovi, mere, dovlecei, castraveți și sfecla. Pentru Poarta dieta adult, cum ar fi cereale - 60 grame, cartofi fierți - făină 100 g - 10 grame, făină de oase - 2 g, cretă - 3 grame, 0,5 grame de sare. Pentru a creste puii in directia carnii este necesara cresterea ratei zilnice.

Este important să știți! Greutatea rasei Brahmin trebuie ținută sub control periodic, deoarece păsările sunt predispuse la obezitate.

boală

Puii de reproducțieAceste găini au o imunitate bună, dar pot fi expuse la diverse boli. Igiena strictă este cheia succesului în reproducerea puiului. Toate accesoriile trebuie să fie procesate periodic: așternutul, hrana, alimentatorul și vasul de băut. Cenușă și cenușă - un instrument excelent împotriva creșterii diferitelor paraziți în pene, astfel încât acestea ar trebui să fie turnate în așternut.

Din când în când se recomandă prepararea băii antiparazitare. Acestea sunt fabricate dintr-un recipient în care se adaugă gudron de ulei de mesteacăn sau de mesteacăn neoriginat la o treime dintr-un castron mare. Creșterea tânără este recomandată să fie vaccinată pentru a evita gripa aviară. Camera nu ar trebui să aibă curenți. Pentru a se asigura că găinile nu suferă de rahitism, ar trebui să fie hrănite cel puțin o dată pe săptămână cu ulei de pește sau cu pești fără oase.

Avantaje și dezavantaje

Avantajele constau în nemulțumirea condițiilor de locuit și a climatului, decorativitatea unică a păsărilor brahmice, vitalitatea, productivitatea ridicată și carnea. Dezavantajele sunt activitatea mica a puiilor, productia de oua incepe in perioada de varsta tarzie, material scump pentru intretinere.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Chick Master Gray: caracteristici, descrierea crucii și fotografieChick Master Gray: caracteristici, descrierea crucii și fotografie
Chick Master Gray: descriere detaliată a raseiChick Master Gray: descriere detaliată a rasei
Puii Hercules: trăsăturile rasei, avantajele și dezavantajelePuii Hercules: trăsăturile rasei, avantajele și dezavantajele
Caracteristicile rasei de pui de mătase din ChinaCaracteristicile rasei de pui de mătase din China
Rasă de pui de rasă neagră: descriereRasă de pui de rasă neagră: descriere
Pui-goloshei - descriere detaliată a raseiPui-goloshei - descriere detaliată a rasei
Pui Maran Descriere și caracteristiciPui Maran Descriere și caracteristici
Fazan: reguli de descriere, reproducere și de vânătoareFazan: reguli de descriere, reproducere și de vânătoare
Rasa crescătoare de găină din Rusia - descriereRasa crescătoare de găină din Rusia - descriere
Descrierea rasei de pui amrox: îngrijire și reproducereDescrierea rasei de pui amrox: îngrijire și reproducere
» » Chicken brahma: o descriere a păsărilor, tehnologie de reproducere, hrană și boală
© 2021 amigdas.com