amigdas.com

Cele mai frecvente boli ale albinelor și tratamentul acestora

Boli ale albinelorOrice apicultor se teme de boala albinelor sale. Dacă timpul nu determină tipul de boală și nu începe să lupte, atunci colonul de albine poate muri. Mai mult, alte colonii de albine pot fi infectate. Și aceasta este o amenințare serioasă pentru întregul stup.

Trebuie să știți că boala albinelor de la zero nu apare. Există întotdeauna condiții favorabile dezvoltării bolilor. Este important ca un apicultor să cunoască aceste condiții și clasificarea bolilor pentru a-și proteja economia apiculturii de acestea. Unele boli nu provoacă daune semnificative apiculturii, altele sunt letale pentru albine. Astăzi vom vorbi despre bolile albinelor și tratamentul acestora.

Clasificarea bolilor de albine

Semne de boală în albineToate bolile pot fi împărțite Grupuri, facilitând definirea apicultorilor a bolilor de albine și a semnelor acestora. Pe baza acestor informații, metodologie eficientă tratament și măsuri preventive.

Acestea din urmă permit prevenirea recidivei bolii.

Conform clasificării existente, toate bolile de albine sunt împărțite în grupuri după cum urmează Prezentate:

 • Sezonul apariției. Această diviziune condiționată, deoarece marea majoritate a bolilor se manifestă în vară. Doar o mică parte din ele pot apărea în timpul iernii sau primăverii.
 • Vârsta familiei de albine. Toate bolile sunt împărțite în 2 grupe: afectând puii și indivizii maturi.
 • La origine. Aceasta este cea mai precisă diviziune în grupuri, deoarece se bazează pe caracteristici specifice. Prin origine, se disting două grupuri: infecțioase și non-contagioase. Grupul bolilor infecțioase, la rândul lor, este împărțit în boli invazive și infecțioase.
 • Modificări clinice și anatomice. Albașii sănătoși și bolnavi se comportă diferit. Fiecare boală are semne proprii, care trebuie luate în considerare atunci când se face un diagnostic corect.

Bolile de boală a albinelorAtunci când se face un diagnostic corect, apicultorul trebuie să folosească toate categoriile de definiții specificate. Numai după aceasta se poate prescrie tratament pentru albine.

Nu trebuie uitat acest lucru sănătatea generală familia albinelor depinde de sănătate fiecare membru separat. Dacă albinele muncitorilor nu pot oferi o nutriție normală larvei, atunci va apărea un tânăr slab din partea lor.

Bolile infecțioase ale albinelor

Bolile infecțioase ale albinelorPatologiile infecțioase pot provoca diferite microorganisme. Poate fi bacterii, ciuperci și viruși. Aceste boli se caracterizează prin creșterea infecțioasă și rata ridicată de răspândire. Prin urmare, tratamentul lor trebuie tratat foarte responsabil. Numai câteva albine bolnave sunt suficiente pentru a se asigura că în timpul săptămânii toate albinele albinelor sunt bolnavi.

Bolile infecțioase cauzate de micoză și bacterioză

Cele mai frecvente boli de această origine sunt:

 • albină PodmoreParatifozei. Această boală este cunoscută și ca salmoneloza albinelor. După cum sugerează și numele, această boală este cauzată de salmonella. Bacteriile afectează mușchii și limfurile albinelor și, de asemenea, afectează negativ tractul digestiv. Pentru a învăța o patologie este posibilă creșterea abdomenului la albine și diareea. În acest caz, descărcarea are o culoare maro-gălbuie. Ei miroase rău. Pentru tratament, terramycinul este de obicei utilizat, diluat în sirop de zahăr.
 • Kolibakterioz. Această infecție este cauzată de tijele de Escherichia coli. Apariția lor în corpul unei albine duce la o intoxicație rapidă, o creștere a abdomenului și deteriorarea intestinului. La pacienții cu insecte, începe diareea. Exercițiile conțin agentul cauzal al bolii, astfel încât întreaga familie de albine devine foarte rapid infectată. Din cauza acestei boli, albinele nu pot zbura.
 • Melasma. Aceasta provoacă o ciupercă. Cel mai adesea afectează regina albinelor. Din cauza infecției spermathecaselor și a ovarelor, regina albinelor își pierde capacitatea de a aduce descendenți. În stadiile inițiale ale bolii apare fără simptome, dar uterul pierde mobilitatea, mărimea abdomenului crește, ovipoziția se oprește. În tratamentul acestei boli, albinele sănătoase sunt mutate într-un stup separat și li se administrează medicamente precum: Unisan, Askvozol, Mycoask.
 • Septicemia albinelorSepticemia. Această boală a albinelor este de natură bacteriană. Primul este hemolimpul insectelor. Boala poate fi acută și cronică. În primul caz, semnele bolii apar foarte repede, albinele devin mai puțin aktivnymi- ei încetează să mai lucreze mușchii pectorali din cauza a ceea ce ei încetează să mai zboare. Insectele mor rapid cu semne de paralizie. În cel de-al doilea caz, boala provine asimptomatic, dar se termină cu moartea albinelor. Această boală duce de obicei la moartea în masă a albinelor.
 • Aspergiloza. Această boală a albinelor are o origine fungică. Acesta afectează cel mai adesea puietul, dar poate afecta și insectele adulte. În stadiul inițial al bolii, simptomele sunt prost exprimate: albinele sunt prea excitate. La sfârșitul bolii, entuziasmul este înlocuit de slăbiciune și de moarte. La examinarea insectelor moarte pe abdomen, se poate găsi o matriță de culoare verde închis.

Bolile infecțioase ale albinelor de etiologie virală

Bolile cauzate de viruși sunt numite virozami. Cel mai adesea apicultorii se confruntă cu următoarele patologii:

 • Paralizia cronică a albinelorParalizia cronică. Această patologie este revelată în principal la insectele adulte. În plus, boala are o manifestare primăvară-toamnă și de vară. În primul caz, apicultorul poate observa un robinet într-un stup de albine slăbit. Ei se mișcă aleatoriu, sunt excitați și pot tremura. Unii dintre bolnavi se adună în grupuri mici și stau liniștit.
 • Dacă vă uitați la ele îndeaproape, puteți observa un abdomen mărit cu un lichid apos în interior. În al doilea caz, albinele schimbă culoarea. Ei devin negri. Corniile lipsesc pe abdomen. Astfel de insecte mor foarte repede. Adesea, într-o singură familie, puteți întâlni persoane care se îmbolnăvesc de ambele tipuri de boli.
 • Paralizie acută în albineParalizie acută. Această boală apare adesea într-o formă acută. Majoritatea albinelor tinere suferă de ea. Principalul semn al patologiei este că indivizii bolnavi nu pot zbura. Aripile și picioarele lor tremurau. Acestea din urmă pot fi greșite.
 • Natura aripii. Boala afectează în principal uterul și persoanele care lucrează. În cele mai multe cazuri, boala apare în majoritatea cazurilor fără simptome externe, dar uneori puteți vedea în albine turbiditatea aripilor. De fapt, din cauza acestui semn, patologia a primit si numele.
 • Filomentoviroz. Aceasta este o infecție gravă care afectează atât uterul, cât și insectele de lucru. Adesea cauzează moartea întregii familii. De cele mai multe ori, familiile mor în timpul iernii sau primăvara, pentru că în acest moment patologia se manifestă foarte puternic.

Boli invazive

Nu reprezintă un pericol mai puțin pentru industria apiculturii, deși se răspândesc mai încet. Principala sursă a acestor boli - protozoare, acarieni, helminți și paraziți.

Boli cauzate de protozoare

Toate patologiile cauzate de protooză sunt foarte asemănătoare în cazul lor Prezentate. Prin urmare, diagnosticul pe baza unei singure inspecții vizuale este pur și simplu imposibil. Pentru a stabili cauza exactă, trebuie să facem o analiză microscopică a insectelor moarte.

 • Nosematoza albinelorNematoz. Boala cea mai comună a albinelor cauzată de protozoare. Agentul său cauzal este un parazit intracelular care este localizat în principal în celulele intestinului mijlociu al insectelor. De la infecție până la apariția primelor simptome este de cel puțin o săptămână. Mai des 2a.
 • Primul semn al patologiei: slăbiciunea insectelor. Nu mai pot zbura. Dacă boala afectează dronii, atunci își pierd capacitatea de a fertiliza uterul. Pentru tratament, apicultorii sunt de obicei tratați cu stupi Nosemate și Nosemacid.
 • Bee pe o floareAmoebiază. Această patologie se dezvoltă foarte repede. Adesea se întâlnește alături de nematoză. Există o patologie la începutul primăverii, când în insectele din corp procesele metabolice sunt accelerate. Persoanele adulte încep să părăsească stupul în număr mare și să moară chiar în timpul zborului.
 • Gregarinoz. Această afecțiune se dezvoltă după ce insectele consumă apă contaminată. Există o patologie de diaree, slăbiciune și incapacitate de a zbura.

Arahnozy

Aceste boli sunt destul de frecvente. Cel mai adesea ele sunt cauzate de acarieni. Acești paraziți se găsesc pe aproape orice stupină. Aceste boli au o caracteristică neplăcută: sunt foarte greu de recunoscut.

 • Varroatoza în albineVarroa. Boala afectează întreaga familie de albine. Inițial, el nu se manifestă în nici un fel, dar după ce a infectat o treime din numărul de stupi, insectele sunt puternic slăbite. Ei încep să funcționeze mai rău. Cu o inspecție vizuală a stupului, apicultorul poate observa persoane cu membre și picioare deformate. În timpul iernii, pacienții cu insecte varroatotice sunt foarte zgomotoase. Dacă scoateți rama din stup, atunci în partea de jos găsiți straturi de insecte moarte.
 • Akarapidoz. Parazitul mușcă în traheea insectelor. Acest lucru duce la faptul că aripile lor își schimbă poziția. Ea devine asimetrică. Persoanele bolnave nu pot zbura, așa că adesea se târăsc în iarba din apropierea stupului, unde mai târziu mor într-o zi.

enthomosis

Boli de acest tip cauza insecte parazitare dimensiuni microscopice.

 • Brauleza în albineBraulez. Această patologie apare în albine, împreună cu păduchii de albine. Primele semne ale bolii sunt anxietatea uterului. Apoi, asistentul umed devine anxios. În timp, entuziasmul este înlocuit de apatie. Stupul se estompează și moare.
 • Meleoz. Acest bug este cauzat de larva gândacului aparținând genului Meloe. Acest parazit pătrunde în albină, unde se hrănește cu hemolitul său. Semnele bolii sunt sărituri nenaturale ale insectelor, rănirea membrelor. Persoanele infectate mor foarte repede.
 • Senotainioz. Broasca afectează în principal colectorii de insecte. Este cauzată de larvele zbura senotaini. Prin semnele externe, patologia este foarte asemănătoare cu meleoza.

Bolile non-contagioase ale albinelor

Hrănirea albinelorDe regulă, acest grup de afecțiuni patologice apare atunci când apicultorul conține în mod incorect, reproduce și hrănește insecte. În unele cazuri, cauza acestor boli poate fi factori externi negativi.

Bolilor cauzate de alimentarea incorectă, includ:

 • Postul de carbohidrați. Această patologie se dezvoltă în cazul în care redistribuirea produselor alimentare este perturbată în interiorul stupului. Insectele încep să moară de foame, ceea ce determină o dispariție treptată a populației stupilor. Această boală poate apărea pe parcursul întregului an, dar se manifestă foarte puternic în timpul iernii.
 • Protein post. Se dezvoltă atunci când insectele nu au suficient polen și polen. Acest lucru se poate întâmpla cu un mare descendent.
 • Apărarea de apă. Aceasta este o sete comuna. Este cauzată de temperaturi ridicate și de lipsa accesului la lichid.

Boli cauzate de otrăvire includ:

 • Sărbătoarea bolii. De fapt, este o toxicoză cauzată de un exces de săruri minerale în hrană sau apă. Insectele cu boală de sare devin lente. Capacul exterior al acestora se întunecă și devine aproape negru. Abdomenul este scurtat.
 • Toxicoză chimică. Aceasta este înfrângerea locuitorilor stupului de diferite substanțe chimice care sunt aduse împreună cu polenul din câmpurile tratate cu chimie.
 • Poxoloza polenului. Ea învinovățește albinele tinere, colectând polenul de la plantele otrăvitoare.
 • Toxicoză toxică. Este vorba de otrăvirea insectelor cu miere, în care există secreții otrăvitoare de afide, chervets și blocuri de frunze. Patologia arată o tulburare digestivă persistentă.

Wet albineȘi ultima boală pentru astăzi, legată de încălcarea conținutului lucrătorilor înaripați. Este o chestiune de de întărire albine. Acest lucru se întâmplă în cazul în care apicultorul nu asigură suficient flux de aer în stup.

Cel mai adesea acest lucru se întâmplă în timpul transportului stupilor spre o nouă locație. Temperatura aerului din interiorul casei de albine crește, ceea ce duce la înmuierea fagurelor. Sub greutatea mierei, se rup.

Prevenirea bolilor de albine

Albina pe frunzeDatorită faptului că bolile de albine sunt adesea dificil de identificat în stadiile incipiente, tratamentul albinelor este adesea ineficient. Prin urmare, experții recomandă efectuarea preventiv măsuri de prevenire a infecției cu insecte.

Ele nu vor permite doar păstrează coloniile de albine, dar, de asemenea, să evite hassle și deșeuri financiare majore.

Măsurile preventive sunt destul de simple:

 1. Crearea în condiții adecvate pentru menținerea coloniilor de albine.
 2. Oferiți-le suficientă mâncare.
 3. Puneți stupii în locuri însorite departe de umiditatea excesivă.
 4. Pentru iarnă, casele de albine sunt cel mai bine izolate.
 5. Toamna este necesară verificarea tuturor stupilor pentru prezența insectelor bolnave.
 6. Nu permiteți furtul și rătăciți printre insecte. Astfel de fenomene contribuie la răspândirea bolilor.
 7. Respectați toate standardele de igienizare.

Dacă se creează toate condițiile, tratamentul pentru albine va fi extrem de rar.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Varroatoza albinelor: cum se trateazaVarroatoza albinelor: cum se trateaza
Apicultura pentru începători: sfaturi și trucuriApicultura pentru începători: sfaturi și trucuri
Compoziția veninului de albine: beneficiile și efectele negative ale apitoxineiCompoziția veninului de albine: beneficiile și efectele negative ale apitoxinei
Apicultura si apiculturaApicultura si apicultura
Cum de a face un stup?Cum de a face un stup?
Cum să faci o capcană pentru albine cu mâinile taleCum să faci o capcană pentru albine cu mâinile tale
Care este nevoia de retragere artificială a albinelor regine?Care este nevoia de retragere artificială a albinelor regine?
Apicultura la domiciliuApicultura la domiciliu
Vor fi cărțile de vis răspunsul la întrebarea despre ceea ce oamenii visează despre albine?Vor fi cărțile de vis răspunsul la întrebarea despre ceea ce oamenii visează despre albine?
Carne de albine: caracteristicile rasei și caracteristicile albinelorCarne de albine: caracteristicile rasei și caracteristicile albinelor
» » Cele mai frecvente boli ale albinelor și tratamentul acestora
© 2021 amigdas.com