amigdas.com

Ciobanescul caucazian: caracteristicile rasei, conținutul

Ciobănesc caucazianCiobanescul caucazian (câine ciobănesc caucazian aborigen, lupul nordic caucazian, lupul caucazian) se referă la watchdog rase

. Folosit ca un câine de pază, păstor și gardian. La urma urmei, aceste animale au fost păstrate inițial de un bărbat pentru protecția locuințelor din invitații neinvitați, precum și turmele de oi de la lupi. În plus, caucazienii erau păstori buni, capabili să protejeze efectivele de animale chiar și de un urs.

Cel mai adesea câinele de oaie caucazian este plantat de proprietarii de case private, folosind-o ca supraveghetor. De asemenea, acest câine produce un excelent bodyguard. Dacă aveți nevoie de un prieten credincios și loial, care este gata în orice moment să vă vină în ajutor și să devină un apărător disperat -, fără îndoială, ar trebui să alegeți această rasă particulară.

Ciobănesc caucazian: descrierea și caracteristicile rasei

Ciobănesc caucazian: caracteristicile raseiÎn funcție de regiunea de reședință, rasele ca păstorii armeeni, georgieni și azerbaijani sunt împărțiți.

Pentru standardul rasei, georgianul, sau, după cum se mai numește, tipul de munte este luat. Acestea sunt cele mai puternice și mai mari animale cu cel mai lung păr. Creșterea masculului adult este de 68-75 cm, catelusii - 64-69 cm. Greutatea primului variază între 50-70 kg, iar cea de-a doua - 45-65 kg.

Prin acoperirea cu lână distingem următoarele soiuri de rasă:

 • tunsa. Ei au lână de până la 6-7 cm lungime, nu există nici un par decorat.
 • longhaired. Lungimea stratului de acoperire și a stratului de acoperire este de 12 cm. Pe coadă există un par frumos împodobit, există pufuri - pantaloni, în special pe gât, coama și membrele posterioare.
 • intermediar. Ei au o haină foarte lungă și un ornament de păr subdezvoltat.

Aspectul Sheepdog-ului caucazian

Ce arata un caucazian plin de rasa?

 1. Ciobănesc caucazian: conținutCorpul. Caucazul are o coloană vertebrală largă, bine construită și destul de puternică. Se remarcă în mod remarcabil greabanul și o mică coapse. Spatele este drept și puternic, pieptul este profund și larg. Corpul este mai degrabă muscular, mai ales la bărbați. Coada este ridicată, în stare de repaus este coborâtă în jos și îndoită de o seceră.
 2. cap. Capul câinelui de oaie caucazian este de asemenea mare proporțional cu trunchiul. Și în găleți este mai puțin decât la bărbați. Botul și pomeții sunt largi, se îngustează treptat până la nas. Nasul este de asemenea mare, negru. Falsele puternice și masive, musculare de foarfece. Ochii ușor înclinate, în mod normal plantate, cu formă ovală. Prin standard, ele pot fi orice nuanta de maro. De asemenea, merită acordată atenție expresiei ochilor: trebuie să fie atentă și atentă.
 3. urechi acești ciobănești sunt de obicei cumpărați, mai ales dacă câinele este folosit exclusiv în scopuri de lucru. Deși urechile caucazienilor sunt relativ mici prin natura lor. Ele sunt de formă triunghiulară, destul de înalte.
 4. extremitate. Ciobanii caucazieni au membre drepte, lungi, strict paralele și poziționate pe scară largă. Ele sunt destul de puternice, musculare, cu articulații bine definite. Picioare mari, ovale in forma. Datorită acestor extremități, câinele se poate mișca ușor și elastic.
 5. Lână și culoare. Coat dublu Caucazian: un cald, subpar moale si parul drept dur, lungimea care trebuie să fie de cel puțin 5 cm pe membrele si botul parul scurt, dar coada unui câine destul de oaie cu blană .. La animalele cu o acoperire din lână mai lungă, pe urechi sunt niște ciucuri caracteristice, un coamă și chilotei pe membre. Caucazieni poate fi o varietate de culori: de obicei sunt nuante diferite de culoare brun, gri, rosu, tigru. Pe fața marcată un pronunțat întuneric masca, piept, gât, picioare, stomac și vârful cozii pete vizibile luminoase.

Îngrijirea și întreținerea Sheepdog-ului caucazian

Văzând în pepinieră acestor ursi amuzant, veți dori să ia acasă cățeluș, dar aici este necesar să se gândească cu atenție dacă va fi în măsură să ofere copilului dumneavoastră și apoi un caine adult caucazieni acceptabil pentru el la condițiile de detenție?

Conținutul caucazienilor

Aspectul Sheepdog-ului caucazianExistă următoarele reguli de bază și recomandări care trebuie respectate la păstrarea păstorii caucazieni:

 1. În primul rând, catelul ciobanesc caucazian crește și devine un câine puternic și sănătos, este necesar să i se ofere o nutriție adecvată. Puteți alege alimente atât naturale cât și uscate. În ambele cazuri, există avantaje și dezavantaje.
 2. În al doilea rând, Ciobanescul Caucazian, ca oricare dintre rudele sale mari, se va simți confortabil într-o casă privată cu o curte mare. Mulți cred că un caucazian poate trăi fără probleme într-un apartament în oraș, dar aceasta este o mare greșeală.
 3. În al treilea rând, este necesar să se efectueze controlul constant asupra sănătății animalului de companie - pentru a se răni în mod regulat, pentru a inocula, pentru a trece inspecția la medicul veterinar.

Ciobanescul Caucazian este o rasa nativ, deci are stare bună de sănătate, cu toate acestea, reprezentanții acestei rase pot suferi, de asemenea, de boli, cum ar fi boli de inima, displazia articulațiilor, și așa mai departe. D. Acest lucru este valabil mai ales de câini de talie mare.

Îngrijirea părului caucazian este destul de simplă: este suficient să perii câinele în mod regulat cu o perie rigidă. Odată cu debutul sezonier de moulting animale de companie strâns mai des. Este necesar să se facă baie de 2-3 ori pe an.

Plimbare Caucazian Caucazian Ciobanesc CaucazianCaucazianul are nevoie de o plimbare zilnică, chiar dacă este inclus într-o vavă spațioasă. Ciobanescul pur și simplu suficient pentru o oră pentru a alerga după bicicleta proprietarului, ceea ce contribuie la dezvoltarea puterii sale fizice și a puterii.

La alegerea unui cățel de ciobanesc caucazian este necesar să se ia în considerare faptul că natura unei femei adulte este mai prietenoasă și mai plăcută, pe lângă faptul că este mai ușor de antrenat. Un astfel de câine ar fi o opțiune ideală pentru o familie cu copii, deoarece își desfășoară și instinctul maternal bine dezvoltat pentru copiii proprietarului.

Barbatul pare mult mai eficace decât o cățea, totuși, nu toată lumea poate să-și subordoneze un câine regal, puternic și independent.

Creșterea câinilor de oaie caucazieni este o decizie serioasă și responsabilă. Pentru a obține descendenți cu calități înalte de pedigree, este necesar să alegeți o pereche care să corespundă condițiilor standardului de legare.

Caracterul de Sheepdog caucazian

Caracterul CaucazianuluiPrin natura sa, caucazianul este o creatură nepretențioasă, oarecum încăpățânată, neînfricată și independentă.

Acesta este un excelent paznic și un gardian care simte perfect teritoriul său, pe care îl va apăra până la urmă.

Câinele se adaptează bine la orice condiții climatice, hrană și întreținere. Astfel de calități îi fac pe ciobanesc un simbol al câinelui de pază. În spatele echanimității naturale, a indiferenței și a creșterii uriașe se află o inimă iubitoare și afectivă și un suflet vulnerabil. Păstorul caucazian se înțelege bine cu copiii gazdă, tolerează tolerant toate jocurile și glumele. Cu toate acestea, nu este necesar să lăsați copilul singur cu această creatură uriașă, deoarece animalul dvs. de companie nu poate să-și calculeze puterea și să-i facă rău copilului.

Caucazianul este capabil să arate indulgență față de cei slabi, se îmbogățește bine cu alte animale domestice, mai ales dacă cresc împreună, nu ofensează câini mici, însă, în compania celor mai mari frați, vor tinde să domine. Cu animalul de companie, este necesar să se efectueze socializarea timpurie, precum și formarea până la jumătate de an. La urma urmei, ceea ce învață caucazianul în copilăria sa timpurie va fi amintit pentru întreaga sa viață.

Acești urși de pluș sunt independenți, destul de inteligenți, având un sentiment bine dezvoltat al animalelor, de aceea este foarte dificil să-i antrenezi. Înainte de a începe, comandantul ar trebui să cunoască cât mai mult natura caucazienilor, ceea ce va ajuta la găsirea unei abordări corecte a învățării. Ciobanul are nevoie de o mâna strictă, puternică, dar bună și echitabilă a proprietarului. După ce ați câștigat încredere de la câine, încercați să o păstrați.

Este necesar să vă stocați cu putere de caracter, perseverență și răbdare, câinele ar trebui să vă perceapă ca lider al pachetului, în caz contrar caracterul său independent și de sine voit va prevala. Și atunci nu va mai fi cunoscut cine dintre voi este stăpânul. Nu permiteți atacurilor în raport cu animalul de companie - acest lucru îl va provoca agresivității și manifestării furiei.

Nu vă grăbiți să învățați noi comenzi, să lăsați câinele să funcționeze mai bine una, după care să puteți trece deja la următoarea. Dacă nu aveți timp să vă antrenați singur un caucazian, puteți contacta un antrenor profesionist care va învăța ascultarea câinelui.

Amintiți-vă! Orice încercare de a manifesta agresiune față de gospodărie ar trebui oprită imediat!

Ei bine, a adus câine de pază nimic de a da un vot nu va, el poate doar mint pe usa si vegheaza la intrare. Nu vă îndoiți - orice oaspete neinvitat, după ce a văzut acest lucru, grăbește imediat să se pensioneze.

Reprezentanții acestei rase trăiesc destul de liniștit străini care se află în casă cu permisiunea proprietarului. Câinele trebuie să miroasă la oaspete, după care se va așeza liniștit în aparența străinului, menținând situația sub control.

Dacă caucazianul este cuprins într-un apartament oraș, este necesar să-l înveți cum să reacționeze corect la alte animale și oameni. Acest proces trebuie să primească o atenție specială, altfel veți avea multe probleme cu ceilalți.

Deși aceștia sunt în exterior calm și neperturbat, sunt foarte neîncrezători față de cei din afară. Chiar și un mic cățeluș (4-5 luni) nu vine în contact cu un străin.

O trăsătură distinctivă a reprezentanților acestei rase este natura explozivă. Dacă câinele pare că proprietarul este în pericol - reacția va urma imediat.

Animalele nu au nevoie în mod deosebit de atenția proprietarului și pot face calm munca lor toată ziua, nu agita, nu alerg, preferă să ia o poziție care oferă o imagine de ansamblu bună a tuturor celor patru părți ale lumii și să observe ceea ce se întâmplă în jur. Păstorul caucazian are un temperament echilibrat, poate îndeplini orice sarcină care îi este atribuită.

Câinele care trăiește în mediul rural este capabil să economisească energie, întotdeauna evaluează corect situația, deoarece siguranța turmei și viața proprie depind de comportamentul corect în timpul pericolului. De exemplu, un păstor instruit pentru adulți nu părăsește niciodată o turmă și nu se grăbește să urmărească lupul, deoarece înțelege clar că un prădător nu se apropie de șeptel în timp ce se apropie. Caucazian suficient pentru a speria pe lătratul inamic, conducând așa-numita luptă emoțională.

Un alt lucru - un catelus. Cu toate acestea, el nu are încă experiență în piept bătând deși o inimă mică, dar caldă, astfel încât copilul, fără ezitare, se grăbește în spatele inamicului, permițând astfel o eroare grosieră. În timp ce câinele este absent, alți prădători (lupii vânează întotdeauna în pachete) fura abil de oi. Prin urmare, proprietarul experimentat păstrează câinele pe lanț.

Producătorii au observat de mult capacitatea uimitoare a unui caucazian de a determina în mod clar dacă pericolul real amenință proprietarul și alți membri ai familiei sau nu. Prin urmare, să-l înveți să alerge după băț este destul de dificil.

Cum sa alegi un cioban caucazian?

Cum sa alegi un catelus de ciobanesc caucazianÎnainte de a începe alegerea unui catelus, ar trebui să determinați scopul de a păstra ciobanescul caucazian. pe aceasta depinde costul copilului. În cazul în care câinele are nevoie de tine pentru reproducere și participare la expoziții - prețul va fi unul, dacă pentru protejarea proprietății casei - altul.

Camera în care sunt ținute caucazieni nu trebuie să aibă semne de inexactitate. La urma urmei, de aici, în primul rând depinde de sănătate târfa, și în viitor - și urmașii ei.

De asemenea, acordați o atenție deosebită condiției câinelui. Desigur, nașterea și hrănirea ulterioară de evacuare păstorul, cu toate acestea, în timp ce acesta este tot la fel nu ar trebui să fie prea dureros dragă vid.obespechte de nutriție și vitamine adecvate, în caz contrar, nu caută urmași sănătoși.

De asemenea, este necesar să ne uităm îndeaproape la pui. Karapuzy ar trebui să fie moderat activ, cu ochi strălucitori, gură umedă și blană strălucitoare și, de asemenea, să aibă un aspect bine păstrat curat.

Dacă doriți să obțineți un cățeluș cu adevărat pur, este mai bine să contactați o grădiniță sau un crescător binecunoscut. Nu cumpărați câini pe anunț și mai ales pe piața păsărilor.

Luând în considerare toate recomandările făcute de selecție, hrănirea și educarea caucaziană de oaie-dog poti creste prieten devotat cu adevărat credincios și un apărător neînfricat, care nu te va lăsa în pericol și asigurați-vă că pentru a salva la costul propriei sale vieți.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Câine ciobănesc germanCâine ciobănesc german
Varietate de rase de câini: nume, fotografii, sfaturiVarietate de rase de câini: nume, fotografii, sfaturi
Rasa câinelui Pomeranian Pomeranian și Chow Chow sunt similare cu UrsiiRasa câinelui Pomeranian Pomeranian și Chow Chow sunt similare cu Ursii
Ciobănesc din Rusia de Sud. Descrierea rasei ruseCiobănesc din Rusia de Sud. Descrierea rasei ruse
Principalii asistenți ai păstorilor: care sunt câinii de păstoriPrincipalii asistenți ai păstorilor: care sunt câinii de păstori
Păstarul german de câine ciobănesc - câine de blanăPăstarul german de câine ciobănesc - câine de blană
French Shepherd: o descriere a raseiFrench Shepherd: o descriere a rasei
Turul Kangal - Specificul câinelui ciobanesc turcTurul Kangal - Specificul câinelui ciobanesc turc
Caracteristicile câinilor din rasa din MoscovaCaracteristicile câinilor din rasa din Moscova
Armeană lupul gambru este o rasă de câini mari și puterniciArmeană lupul gambru este o rasă de câini mari și puternici
» » Ciobanescul caucazian: caracteristicile rasei, conținutul
© 2021 amigdas.com