amigdas.com

Mikksomatoz la iepuri: simptome și tratament la domiciliu

Îngrijire pentru iepuriMixomatoza - aceasta este o boală inflamatorie destul de gravă, distribuitorul său fiind virusul. Această boală poate infecta complet orice iepure, fie sălbatic, fie domestic. Boala este însoțită de o formă complicată de conjunctivită cu descărcare purulentă și apariția formațiunilor sub formă de conuri.

Perioada de incubație și simptomele de mixomatoză la iepuri

Înainte de apariția inițială simptome Boala (perioada de incubație) poate dura câteva zile. De obicei, timpul minim este de o săptămână. După 2 săptămâni, semnele bolii devin destul de pronunțate. În stadiile inițiale ale dezvoltării sale, mixomatoza iepurilor se prezintă simptome aproape imperceptibile. Doar în timpul unei inspecții stricte a animalului, putem observa pete roșii care au apărut pe pielea pielii.

mixomatozăÎn timp, temperatura corpului crește: se poate ridica la 40 de grade, apoi scade la normal. Cursa ulterioară a bolii este exprimată prin conjunctivită. Ochii animalelor încep să apară, membranele mucoase devin inflamate, apare puroul de puroi. Un alt simptom al bolii este apariția tumorilor. La început, acestea sunt doar colțuri puțin inconspicuoase. Dar, prin timp, dimensiunile lor cresc. Uneori, mărimea leziunilor poate să nu fie la fel de mare ca boabele mei și, în unele cazuri, chiar foarte mare, ajungând la dimensiunea unui ou prepelic.

Este gelatinos umflătură sunt formate în diferite zone ale capului iepurelui. Acestea sunt pleoapele, urechile, nasul. Umflarea apare și pe organele genitale, în unele cazuri pe anus. Scalpul capului se umfla, faltele mari sunt ca un cap de leu, urechile "se usuca". Animalul nu poate respira pe deplin, deoarece se înfiletează întreaga cavitate orală, din care se secretă mucus purulent. Uneori, animalele respiră cu șuierăi intense.

Cel mai adesea, toate semnele nu durează mai mult de 11 zile. După ce animalul devine indiferent față de apă, mâncarea nu reacționează în nici un fel la atingere, sunete, voce. Când un animal de companie nu are imunitate bună, moare. Când animalul este destul de puternic, atunci cu un tratament adecvat începe să se recupereze. După recuperarea completă, nu se observă simptome de boală severă.

Moxomatoza iepurilor are loc în două formulare:

  • Edem myxomatosisÎn nodul.
  • În umflarea.

Ultima formă reprezintă o boală dinamică în curs de dezvoltare, care se termină aproape tot timpul cu moartea animalului. Se crede că forma formată de myxomatoză nu este tratabilă.

boală este exprimată prin procesul inflamator al mucoasei ochilor, care se dezvoltă în conjunctivită. Și puteți observa aspectul crustelor. De asemenea, cavitatea nazală se umflă, iepurele respiră hard, pulpele purulente ies din gât, iar razele se fierb. Tumorile încep să acopere întregul corp al animalului. Ele sunt umplute cu lichid. Imediat iepurele se simte foarte prost - urechile atârnă în jos, nu atingeți mâncarea, părea dulce. Aproximativ 10 zile mai târziu, animalul moare.

Când devine cunoscută despre boală, animalul de companie ar trebui să fie luat imediat de la alte persoane, astfel încât acestea să nu se infecteze.

Tipul de nod al bolii nu este așa periculos pentru animalele infectate, așa cum s-a descris mai sus. În timpul micomatozei nodale, cele mai multe animale de companie rămân în viață (după cum arată statisticile, aproximativ jumătate din numărul total de animale). Boala în această formă este foarte tratabilă.

Simptomele bolii sunt următoarele: noduli (mici umflături) apar în unul sau altul pe corpul animalului, de obicei pe cap. Nodulii au proprietatea de a dispărea și, după un timp, reapar. Cele mai multe lovituri apar în jurul urechilor și în zona ochiului.

Conjunctivită la iepuriSe exprima a doua etapă a bolii conjunctivită cu formarea de puroi, pleoapele iepurelui sunt închise, iar animalul nu le poate deschide, ca urmare animalul nu vede nimic pentru un anumit timp. Există o răceală comună. Animalul respiră cu o durere.

Foarte des, pe fondul mixomatozelor, există și alte boli. Acest lucru este posibil, de exemplu, stomatita. În anumite cazuri, trecerea bolii este mult mai dificilă. În acest caz, iepurii sunt adesea expuși unei boli cum ar fi coccidioza.

De ce iepurele devin infectate și există pericolul de a contracta o persoană?

Este destul de ușor să te îmbolnăvești cu moxomatoza. De regulă, animalele se infectează cu această boală de la insectele care sunt purtătorii ei. Infectarea un iepure într-o stare de păduchi și purici, care sunt de multe ori în blana animalului, diverse musculițelor, care este în mod constant un număr mare de iepuri într-un loc de detenție, muștele și țânțarii, musca de animale.

De asemenea, probabil infecție prin ghearele de pradă-prădători. Spinii pot conține și un virus periculos Myxomatosis. Uneori se întâmplă ca un animal să infecteze un alt animal sexual. Și, deși aceste cazuri sunt foarte rare, trebuie să fie totuși temându-se.

Oamenii nu suferă de această boală. Boala este experimentată numai de șobolani și șoareci, dar numai de anumite specii.

Mikksomatoz la iepuri: Tratamentul bolii

Dacă animalul infectat nu furnizează cerințele necesare ajutor și nu o vindecă, boala poate duce la moarte. Când tratamentul a fost făcut, dar nu în mod corespunzător, iepurele se poate reaprinde din nou. Boala este activată într-un timp relativ scurt, adesea ducând la moartea animalului în câteva zile. Cel mai adesea, chiar și medicii veterinari profesioniști nu doresc să ia iepuri infectați pentru tratament, crezând că tratamentul nu va da nici un sens.

Când animalul este decis să conducă la recuperare, este necesar să se respecte anumite norme:

  • Țineți iepurele la cald și confortabil numai în acest caz este posibil să se oprească progresia mixomatoză. Dacă animalul refuză să mănânce, medicul recurge la ajutorul medicamentelor speciale, al căror efect este îndreptat spre livrarea de nutrienți animale în organism.
  • Gamavit pentru iepuriCel mai eficient tratament este cel care se desfășoară în primele etape ale dezvoltării bolii. În acest caz, animalul este salvat de antibiotice puternice și imunomodulatoare. Rana de pe piele este umezită cu o soluție de alcool de iod. În cazul în care boala este învins, și a mers pe animale de companie reperație, și chiar complet vindecat, este necesar timp de 3 luni a păstrat în condiții de carantină, se va da posibilitatea de a evita riscul de recidiva si pentru a permite bolii pentru a obține mai puternică după un iepure tare.
  • Una dintre modalitățile de tratament, care se face numai cu experiență medici veterinari, este introducerea de vaccinuri sub piele de iepuri. În aceste cazuri, se utilizează "Gamavit" (în cantitate de 2 mililitri). Când se observă deshidratarea animalului, atunci "Gamavit" se administrează simultan cu "Ringer" (sub formă de soluție). Astfel, animalele de companie sunt tratate până când se recuperează în cele din urmă.
  • Per mililitru pe zi - aceasta este o dozare suficientă a medicamentului "Fosprenil", care este, de asemenea, injectat.

alte medicamente în timpul mixtului de iepuri:

  • Cade în cavitatea nazală.
  • "Baytril", care trebuie să bea un iepure timp de o săptămână la o doză de 1 mililitru la 10 kilograme de greutate animală de câteva ori pe zi.

Indiferent dacă crescătorul înțelege sau nu metodele de tratare a iepurilor, la momentul apariției primelor simptome de mixtomatoză, el trebuie să contacteze imediat medicul veterinar.

Vaccinul poate ajuta întotdeauna?

Vaccinarea iepurilorvaccinare în timpul iepurilor cu mixtură nu au întotdeauna un efect pozitiv. În unele cazuri, motivul pentru aceasta este faptul că proprietarul de animale de companie nu susține imunitatea animalelor sale la un nivel destul de înalt. Un alt factor care influențează evoluția bolii este vaccinarea târzie pentru profilaxie: adică atunci când vaccinul a fost deja introdus după declanșarea infecției iepurelui.

În cazul în care fermierul a decis să păstreze animalele cu blană, atunci este imperativ să se mențină și să aibă grijă de animalele și să efectueze măsuri preventive în timp util, în caz contrar iepure se va îmbolnăvi, iar injecțiile nu mai sunt necesare. Există opinia că iepurii mici nu pot fi vaccinați, dar acest lucru nu este absolut adevărat. De fapt, iepurii nu sunt numai posibile, dar cu siguranță trebuie prevenite, deoarece, la o vârstă fragedă, imunitatea lor se confruntă cu boli chiar mai bune decât la animalele adulte.

preparate injectabile nu poate ajuta un iepure infectat și în cazul în care a fost cumpărat într-o firmă subterană sau cu mâini, de la persoane necunoscute. Achiziționați medicamente numai în farmacii dovedite. Aici medicamentele sunt stocate în conformitate cu toate regulile și reglementările necesare. La domiciliu, produsul achiziționat trebuie păstrat numai în frigider - nu poate fi păstrat la temperatura camerei.

Când se deschide medicamentul, precum și în cazurile în care data de expirare a medicamentului este necesară eliminarea acestui remediu. Vaccinul poate să nu producă rezultatele așteptate chiar și atunci când a fost utilizat fără a fi nevoie profilaxie iepure de la coccidia și viermi. Pe pachetul de orice medicament este informații care ne spune cum este necesar să se vaccineze animalul: aceste instrucțiuni trebuie să fie respectate cu strictețe, în caz contrar nu numai că nu se poate atenua suferința animalului, dar, de asemenea, ucide complet iepure.

Prevenirea bolilor

Cel mai important lucru care trebuie făcut pentru a preveni infectarea animalelor cu mixomatoză este efectuarea unei vaccinări de rutină a tuturor iepurilor anual. În plus, este necesar să se respecte alte reguli care vizează menținerea igienei animalelor de companie. Este necesar să se protejeze animalele de contactul cu străinii, deoarece o persoană, ca și insectele descrise mai sus, poate purta o infecție și infectează un animal mic.

celulele, unde sunt animale, trebuie să curățați și să spălați bine, fără a permite contaminarea. Întregul sit în apropierea sediului, precum și teritoriul pe care ieșesc iepurii, trebuie, de asemenea, să fie dezinfectat. Pentru a hrăni și a aproviziona iepurii, aveți nevoie doar de apă curată și hrana proaspătă, dovedită, pentru a înlocui în mod regulat rumegusul vechi cu cele noi. Animalele trebuie să fie tratate periodic pentru a preveni infecția cu ectoparazite, în timp ce acest lucru este necesar chiar și pentru animalele de companie care nu merg dincolo de curte sau cușcă.

Foarte popular cu medicii veterinari și cu persoanele implicate în întreținerea iepurilor, un vaccin numit B-82. Aceasta este o viață naturală medicală preparare, are capacitatea de a întări sistemul imunitar, făcându-l rezistent precis la boala descrisă. Acest instrument asigură că, după introducerea sa la animale, iepurii nu vor fi infectați cu mixtomatoză timp de cel puțin 8 luni.

Celule de iepureMedicamentul se administrează de 2 ori în cantitate de un mililitru. preventiv cursul tratamentului este de aproximativ 30-50 de zile. După o pauză de trei luni, cursul se reia. Deja la o săptămână după introducerea preparatului B-82, corpul animalului devine mai puternic și va fi capabil să reziste la această boală. Această procedură se realizează cel mai bine în fiecare an în luna martie.

Cât de periculoasă este să mănânci carne de iepuri cu mixomatoză?

Pana in prezent, nimeni nu poate da un raspuns corect la intrebarea: este posibil sa mananci carne de iepuri infectate cu myxomatosis. Dacă luăm în considerare punctul de vedere medical, atunci acest produs nu va aduce nici un rău corpului uman, din moment ce oamenii nu poate pentru a deveni infectați cu această boală. Desigur, atunci când se ia decizia de a consuma carnea animalelor infectate, ele trebuie să meargă la sacrificare înainte de a muri și apoi este necesar să se spală bine și să se prăjească foarte atent carnea. Animalele care au murit din cauza diagnosticului de mixtomatoză și care se află pe parcursul mai multor zile în alimente nu pot fi consumate fără ambiguități.

Dar există și alte opinii cu privire la această chestiune, cum ar fi, de exemplu, opinia unor crescători că carnea unui animal infectat nu ar trebui să fie consumată în orice caz, altfel este posibilă otrăvirea sau ridicarea unei infecții teribile. Acești oameni, de regulă, scapă de carcasele iepurilor moarte, le ard și apoi dezinfectează cuștile în care era animalul de companie, precum și zona din apropierea acestuia.

Există, de asemenea, un compromis opțiune: carnea unui iepure infectat poate fi consumată, dar nu toată lumea îndrăznește să o facă. Doar iepurele infectat arată în exterior destul de neplăcut - ochii lui înoată, el crește literalmente complet tumorile. Sentimentul obișnuit de dezgust pentru unii nu vă permite să gustați chiar și o mică bucată de carne de la un animal bolnav.

Luând în considerare toate argumentele putem concluziona că o carne de iepure bine prăjită, care a murit de la mixomatoză, nu se poate infecta infecția umană, deoarece, teoretic, este permis să-l consume în alimente, dar poate interfera cu dezgust și aversiune față de aspectul torturat boala de iepure.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Varicela - cum începe, primele semne și simptomeVaricela - cum începe, primele semne și simptome
Iepuri ca animale de companie: trăsăturile de îngrijire pentru eiIepuri ca animale de companie: trăsăturile de îngrijire pentru ei
Cum de a distinge conjunctivita virală de bacterii?Cum de a distinge conjunctivita virală de bacterii?
Cum să tratați conjunctivita la un copil: o descriere și metodeCum să tratați conjunctivita la un copil: o descriere și metode
Conjunctivită la pisici și pisici: cauze, modalități de tratareConjunctivită la pisici și pisici: cauze, modalități de tratare
Ce este conjunctivita oculară, simptome și tratamentCe este conjunctivita oculară, simptome și tratament
Cum să aibă grijă de iepuri: descriere și caracteristici ale îngrijiriiCum să aibă grijă de iepuri: descriere și caracteristici ale îngrijirii
Cum să recunoaștem și să tratăm rujeola la copiiCum să recunoaștem și să tratăm rujeola la copii
Punga pentru câini: semne, simptome, tratamentPunga pentru câini: semne, simptome, tratament
Boala oculară la pisici: tipuri de boli, simptome și tratamentBoala oculară la pisici: tipuri de boli, simptome și tratament
» » Mikksomatoz la iepuri: simptome și tratament la domiciliu
© 2021 amigdas.com