amigdas.com

Clasificarea defectelor dentiției în Kennedy și Gavrilov

Clasificarea defectelor dentițieiPentru dentiști, principala problemă a fost întotdeauna restaurarea dinților. În condițiile moderne, medicii dentiști încearcă să păstreze fiecare dinte, din moment ce recuperarea lor se poate dovedi a fi o problemă insuportabilă. Pentru a îmbunătăți planificarea tratamentului, medicii dentiști au dezvoltat o clasificare cu diferite circumstanțe clinice. Datorită acestui fapt, dentistul poate determina cu ușurință succesul terapiei și are anumite protocoale de acțiune.

În 1923 E. Kennedy a creat o clasificare a deficiențelor rândurilor de dinți. Până în prezent, este bine cunoscută și numită clasificarea Kennedy. Principalul său avantaj este caracterul practic și accesibilitatea. Kennedy împarte maxilarul în patru clase principale, în funcție de localizarea dinților lipsă. Acest tip de clasificare ajută la determinarea tipului de proteză iminentă.

Nevoia de clasificare

În secolul al XIX-lea, medicii stomatologi au dorit să dezvolte anumite abordări ale studierii principalelor tipuri de deficiențe ale dentiției și căutarea unor tipuri de tratament corecte și eficiente.

Clasificarea se preia tipul corect de terapie și determină rapid și precis tipul de defect. O astfel de sarcină este importantă și complexă deoarece, dacă ignorați natura deviației, puteți întrerupe funcționarea corectă a danturii după proteză.

Deseori există o astfel de situație în care tratamentul ortodontic incorect duce la o încărcare a dentiției și la distribuția ei inegală. Astfel, există o supraîncărcare a țesuturilor moi de susținere și apar probleme noi.

Pentru a maximiza efectul terapiei, dentiștii au creat și clasificat anomalii ortodontice în funcție de clase și subclase.

Până în prezent, Următoarele clasificări ale defectelor dentiției se aplică în stomatologie:

 • Gavrilov;
 • Kennedy;
 • Betelman.

Clasificarea Kennedy

Clasificarea dentițieiE. Kennedy este unul dintre primii dentiști care au efectuat operații dificile cu scopul de a corecta ocluzia. A împărțit principalele anomalii dentare în patru clase și trei subclase.

Din 1921, sistemul pe care la propus a fost considerat cel mai popular și recunoscut în întreaga lume. În prima clasă există defecte asociate cu lipsa de dinți de mestecat. Clasa principală principală include următoarele trei subclase:

 • absența dinților într-un singur loc;
 • absența dinților în două locuri;
 • absența dinților în trei locuri.

Principala metodă de proteză pentru terapia de abatere este o montare labilă, în care există anumite dispozitive pentru fixarea dinților lipsă.

A doua clasă include prezența unui defect cu pierderea suportului distal. Subclasele sunt similare celor anterioare. Cea mai bună metodă de corectare este utilizarea unei proteze de la dinții sănătoși și din partea defectului.

Clasa a treia include tulburări unilaterale cu suport distal. Subclasele sunt similare. Cel mai bun design pentru terapie este o proteză de punte cu un design detașabil cu cleme de sprijin.

Nu există subclase în clasa a patra. Acestea includ cazuri cu absența dinților anteriori, care se află în partea frontală. Cea mai bună modalitate de a trata este instalarea unei proteze tip pod cu cleme de sprijin.

Clasificarea defectelor dentare de către Kennedy este disponibilă și utilizată pe scară largă în terapia din întreaga lume.

Clasificare conform lui Gavrilov

Evgeni Ivanovici Gavrilov este doctor în științe medicale al URSS, care a dezvoltat un sistem de clasificare a defectelor în rândurile dinților. El și-a stabilit sarcina de a restabili funcționalitatea dinților și încărcarea corectă între părțile dentiției. Sistemul Gavrilov include următoarele defecte:

 • Cum să remediați un defect de dentițieDefecte ale dinților anteriori;
 • Dentiție pe două fețe și o singură față cu probleme la sfârșit;
 • Practic complet adentium;
 • Rânduri cu două fețe și una față-verso cu defecte laterale;
 • Varianta combinată a defectelor.

Clasificarea lui Kennedy și a lui Gavrilov

Gavrilov clasa I - clasa 2 Kennedy

Datorită absenței unui suport distal, fabricarea unei proteze nedemontabile este imposibilă din cauza lipsei de fixare. O coroană artificială în construcția consolabilă servește pentru o perioadă scurtă de timp și duce la căderea suportului. În acest caz Sunt astfel de metode de tratament? după cum urmează:

 • Proteză de prindere;
 • Proteze pe principiul implantului dintelui.

Astfel de metode ajută la redobândirea eficienței mestecării și la reducerea sarcinii pe dinți sănătoși.

Clasa I de clasa Kennedy-2 de Gavrilov

Aplicați metode similare de proteză. În cazul defectelor finale bilaterale, funcția și fixarea protezei este cel mai bine datorită aceleiași încărcări pe ambele părți. Dacă există o alegere de design, este preferabilă proteza cu clapetă. Datorită arcului metalic, dimensiunea plăcii scade, iar palatul rămâne deschis.

Protezele de acest tip sunt posibile atunci când se utilizează implanturi. Cu o lipsă de țesut, este posibil să se construiască cu o anumită operație.

Clasa a III-a în clasa Kennedy - clasa a III-a la Gavrilov

În acest caz, defectele sunt restaurate de structuri fixe și detașabile. Alocați următoarele metode:

 • proteză detașabilă care nu este suficient de confortabilă, dar viabilă;
 • Opțiunea bugetară este o punte cu sprijin pentru dinți. Avantajul său este un design fix, iar negativul este o sarcină puternică;
 • cea mai confortabilă opțiune este instalarea implanturilor datorită lipsei de necesitate de măcinare și de încărcare a dinților de susținere.

Clasa a III-a de Kennedy - clasa a IV-a de către Gavrilov

Metodele sunt similare, cu toate acestea, protezele cu clame devin un rând în ceea ce privește confortul și funcționalitatea cu structuri care nu pot fi detașate datorită distribuției lor corecte a sarcinii.

Clasa a IV-a de Kennedy - Gavrilov clasa a Va

Protezele de tip punte sau detașabile sunt capabile să reia funcțiile de dinți pierduți cu ajutorul unor cleme. Principalul lor dezavantaj este vizibilitatea evidentă, iar acest lucru nu este estetic. Protezele tipului de pod sunt satisfăcătoare. Cele mai estetice construcții sunt implanturile, care restabilește complet funcția de mestecat, precum și estetica.

Gavrilov clasa a VI-a

Planificarea strictă individuală este atunci când problemele combinate ale dinților. Acest tip de clasificare nu este afișat în Kennedy.

Clasa a VII-a a lui Gavrilov

Metoda de restaurare a danturiiAcest tip de defecte de dinți în Kennedy este considerat a fi un capăt pe două fețe. Planul de terapie și manifestările clinice în cazurile descrise pot diferi foarte bine. Sub forma unui suport pentru fixarea protezelor, sa sugerat utilizarea dinților singuratici în picioare. Datorită implantării, nevoia de a salva ultimul dinte a dispărut. Protezele de acest gen se datorează implanturilor.

Astfel, clasificarea lui Kennedy este clasic pentru stomatologie ortopedică, deoarece aici defectele unui număr de dinți sunt împărțite în patru clase. Cu toate acestea, o clasă ar trebui să includă absența unei perechi de dinți din două sau o parte, iar acest lucru nu este convenabil în practică. Astfel, mulți medici stomatologi folosesc clasificarea detaliată a lui Gavrilov. Aceste sisteme au o numerotare diferită, deci atunci când faceți un diagnostic pentru dentist, trebuie să specificați clasificarea aplicabilă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Lumineers pe dinți: ce este, tipurile și cât de mult suntLumineers pe dinți: ce este, tipurile și cât de mult sunt
Cum de a albi dintii: nuantele metodelor de albire a dintilor, costulCum de a albi dintii: nuantele metodelor de albire a dintilor, costul
Proteză dentară detașabilă așa cum se întâmplăProteză dentară detașabilă așa cum se întâmplă
Cum sa rupi un dinte fara durere si teamaCum sa rupi un dinte fara durere si teama
Ce este o proteză imediată și când este prescrisăCe este o proteză imediată și când este prescrisă
Coroane de zirconiu în stomatologia modernăCoroane de zirconiu în stomatologia modernă
Numerotarea dinților în stomatologie: schemele utilizateNumerotarea dinților în stomatologie: schemele utilizate
Proteze detașabile parțiale, structuri dentareProteze detașabile parțiale, structuri dentare
Restaurarea dinților: principalele tipuri și cât va costaRestaurarea dinților: principalele tipuri și cât va costa
Opțiuni pentru înlocuirea dinților: înlocuirea opțiunilor dinților pentru protezeOpțiuni pentru înlocuirea dinților: înlocuirea opțiunilor dinților pentru proteze
» » Clasificarea defectelor dentiției în Kennedy și Gavrilov
© 2021 amigdas.com