amigdas.com

Metrogil denta: instrucțiuni de utilizare și contraindicații

Medicamentul metragil denta în tubăPreparate medicamentoase Metrogil Denta

este indicat pentru utilizarea în tratamentul bolilor cavității bucale, deoarece are o acțiune combinată cu un efect antimicrobian pronunțat.

Medicamentul este vândut în farmacii interne sub formă de gel. Este destinat numai pentru uz local. Gelul este de culoare albă sau aproape albă.

Gel Metrogil Denta: compoziție

Metrogil în tub pentru utilizareAșa cum am spus mai devreme, unguentul lui Metrogil Dent posedă marcat cu efect antimicrobian, această caracteristică se datorează compoziției sale, care include:

 • Benzonatul metronidahol este o componentă activă antibacteriană a medicamentului, care pătrunde în saliva, creează o barieră bactericidă puternică.
 • O soluție de clorhexidină digluconat (20%) - puternic antiseptic, care are o acțiune eficientă împotriva protozoarelor: virusul herpetic și diverse bacterii, și merită remarcat faptul că nu își pierde activitatea în prezența puroiului.
 • În ceea ce privește substanțele auxiliare, acestea ar trebui să includă: korbomer-940, propilenkliuol, hidroxid de sodiu, zaharină de sodiu, edetat disodic, levomentol și apă.

dentare puse în aplicare gel Metrogil Denta în tuburi din metal sau plastic cu un volum de 5, 10 și 20 de grame. Împachetați aceste tuburi în cutii de carton.

Gel Metrogil Denta: acțiune farmacologică

Efectele gelului asupra gumeiUnguentul este activ acțiune împotriva bacteriilor și a virușilor care afectează negativ starea bolii parodontale. Trebuie remarcat faptul că utilizarea de unguent nu afectează activitatea lactobacililor, dar în același timp activitatea bacteriilor gram-pozitive și gram-negative este suprimată.

Componente active ale medicamentului reacționează cu microorganismele anaerobe ale ADN-ului și a protozoarelor care duc la inhibarea sintezei acizilor nucleici, ceea ce duce la moartea lor. Combinația dintre clorhexid și metronidazol contribuie la inhibarea activă și eficientă a activității bacteriilor anaerobe.

În cursul cercetării, sa observat o activitate specială pentru sporii de drojdie.

Gel Metrogil Denta eficient dezinfectează și curăță gura, asigurând efecte antiseptice. Cu utilizarea locală a medicamentului, absorbția sa este minimă. Concentrația componentelor active în gel nu este atât de ridicată încât să aibă un efect sistemic asupra întregului corp uman.

Gel Metrogil Denta: indicații de utilizare

Stomatita pe pieleMedicamentul este indicat pentru utilizare pe parcursul tratamentului Bolile infecto-inflamatorii în cavitatea bucală. În majoritatea cazurilor, medicamentul este prescris pentru următoarele afecțiuni și boli:

 • abces parotonier;
 • candidoză stomatită (aftoasă);
 • gingvinită ulcerativ-necrotică;
 • alveolită;
 • procesul inflamator pe fundalul traumatismului mucoasei orale;
 • abces parodontal;
 • cheilită;
 • stomatita aftoasă;
 • gingivita;
 • boala periodontală;
 • pastă.

O caracteristică avantajoasă a medicamentului este că poate fi utilizată în tratamentul parodontitei juvenile și gingivitei în timpul sarcinii.

Instrucțiuni de utilizare

Instrucțiuni de utilizareMedicamentul este indicat pentru utilizare de către adulți și copii, a căror vârstă a atins 6 ani. Gel de necesitate să pună centrele unei inflamații de câteva ori în timpul zilei, se recomandă dimineața și seara. Medicamentul aplicat gingiilor nu poate fi înghițit și spălat. Durata medie a tratamentului este de două săptămâni.

Ca preventivă medicamentul este folosit în cuscus cu frecvență de mai multe ori pe an. Durata manipulării preventive nu depășește o săptămână. Unguentul se aplică pe gingii cu un strat subțire de cel mult două ori pe zi.

Pentru a dezinfecta cavitatea bucală după extracția dinților și pentru a exclude posibilitatea infecției, se recomandă gelului să trateze ușor rana de cel puțin trei ori pe parcursul zilei până când este complet vindecată.

În tratamentul gingivitei, parodontitei și după îndepărtarea calculului subgingival, este necesară tratarea focarelor de inflamație cu ajutorul aplicațiilor. Pentru a face acest lucru, trebuie să aplicați o cantitate mică de unguent pe tamponul de bumbac, apoi aplicați vata de bumbac în zona dorită și lăsați-o acolo pentru mai puțin de o jumătate de oră.

Instrucțiuni pentru utilizarea în infecțiile fungice

Atunci când se tratează stomatita candidoasă sau aftoasă, medicamentul este o componentă auxiliară a cursului de tratament. Unguent Metrogil Denta trebuie luat împreună cu alte medicamente antifungice.

Pentru a trata cavitatea orală, este suficientă tratarea mucoasei orale o dată pe zi, curățată anterior de plăci.

Contraindicații și efecte secundare

Conform instrucțiunilor privind drogul, are doar două contraindicații:

 • primul trimestru de sarcină la femei;
 • copii cu vârsta de până la 6 ani;
 • cu hipersensibilitate la componentele medicamentului sau manifestarea reacțiilor alergice;
 • atunci când se utilizează medicamentul în timpul alăptării, alăptarea trebuie întreruptă.

În caz de supradozaj, pot să apară următoarele reacții adverse:

 • mâncărime a pielii;
 • dureri de cap;
 • erupții pe piele;
 • convulsii;
 • anemie;
 • amețeli;
 • greață, uneori însoțită de vărsături;
 • indigestie.

Este de remarcat faptul că atunci când se utilizează gelul Metrogil Dent conform instrucțiunilor, probabilitatea supradozajului cu medicamentul este complet exclusă. În cazul simptomelor de otrăvire, este necesară spălarea stomacului, precum și tratamentul simptomatic.

În ceea ce privește costul medicamentului, volumul de 20 de grame costă în medie 180-200 de ruble.

Luarea de medicamente în timpul sarcinii și alăptării

copil AlaptareaCompoziția medicamentului există o mică concentrație de antibiotic - Metronidazol, care în conformitate cu recomandările "FDA" poate fi utilizat pentru femeile gravide și, de asemenea, sigur în timpul alăptării.

Cu toate acestea, citiți cu atenție instrucțiunile de utilizare Metrogil Dent, vom vedea că gelul este contraindicat în primul trimestru de sarcină, și nu sunt recomandate în timpul alăptării. În cazul unei necesități acute pentru utilizarea unui gel, mama care alăptează trebuie să refuze uneori să alăpteze.

O alternativă excelentă la medicamentul care trebuie formulat în timpul sarcinii și în timpul alăptării este medicamentul COLISAP, care poate fi utilizat în orice moment, dar cu precauție extremă. Ce să știți cu prudență? Medicamentul Holisap nu trebuie luat în mod incontrolabil, trebuie arătat medicului dentistului și trebuie să informați medicul dumneavoastră - obstetrician-ginecolog.

Metrogil Denta: avantaje și dezavantaje

Gel pentru metrogil cavitatea bucalăTrebuie remarcat faptul că gelul Metrogil Dent este unul dintre primele medicamente antimicrobiene care trebuie prezentate publicului în Rusia. Avantajul său incontestabil este că poate fipentru a găsi în orice farmacie internădespre un preț destul de democratic. Cu toate acestea, ar trebui adăugat că este în mod eficient inferior unui număr mare de mijloace mai moderne.

Printre avantajele unguentului Metrogil Dent se numără:

 1. activitate antimicrobiană bună;
 2. destul de bine fixate pe membranele mucoase ale cavității orale;
 3. o valoare destul de democratică.

În ceea ce privește neajunsurile, acestea ar trebui să includă:

 1. medicamentul nu are efect analgezic;
 2. concentrația componentelor active este mai mică decât cea prescrisă în funcție de dozele terapeutice eficiente. De fapt, acesta este motivul relativ inofensiv al medicamentului în utilizare necontrolată și eficacitatea sa moderată.

Cele două componente active ale Metrogil Denta (clorhexidină și metronidazol) au proprietăți antimicrobiene eficiente, deoarece sunt active împotriva microorganismelor patogene. Cu toate acestea, aceste componente nu sunt specifice pentru a furniza o acțiune antiinflamatoare, esența căreia este de a bloca mediatorii inflamatorii în țesuturi.

Atunci când se tratează inflamația membranelor mucoase ale gurii, este mult mai eficient să se utilizeze medicamente sau combinațiile lor care au un efect combinat.

Unguent Metrogil Denta: comentarii

Bună ziua tuturor. Nu cu mult timp în urmă personal "am întâlnit" cu gelul Metrogil-dent, la recomandarea dentistului meu când am tratat gingivita. Vreau să observ imediat că compoziția se răcește plăcut și se anestează puțin. După primele aplicații, am observat primele, deși minore, îmbunătățiri: inflamația membranelor mucoase a devenit mai puțin pronunțată, hemoragia gingivală a scăzut și durerea a diminuat. Durata admiterii a fost de 10 zile. În acest timp, toate simptomele bolii au dispărut.

Mulți spun că costul medicamentului este "nedemocratic", așa cum ați scris. Cu toate acestea, vreau să observ că un tub de 20 mg este consumat extrem de economic, chiar dacă este utilizat de aproape întreaga familie. Personal, folosesc unguent pentru tratarea gingiilor sângerate. Aplic compusul activ o dată pe zi, pe timp de noapte. Dacă observ și pe rănile mucoase, o folosesc numai. Aceasta accelerează procesul de vindecare și ameliorează inflamația.

Mi-a fost prescris gelul dentar Metrogl-Dent de către dentistul meu ca o profilaxie a inflamației gingiilor. Mi-am suferit toată viața cu problema formării rapide a tartrului, rezultând astfel că gingiile devin inflamate și de multe ori este necesară o curățare cu ultrasunete. Pentru a evita astfel de proceduri neplacute, aplic un stick de gel pe întreaga suprafață a gingiilor cu un tampon de bumbac. De asemenea, doresc să notez un bonus incontestabil - o aromă plăcută de mentol, care revigorează excelent respirația.

Rezumând toate cele de mai sus, vreau să cred cu sinceritate că articolul nostru de azi nu a fost numai util pentru dvs., ci și satisfăcut de toate întrebările. Aveți grijă de sănătatea dvs. și vă va răsplăti longevitatea!

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Miramistin pentru gât - instrucțiuni de utilizareMiramistin pentru gât - instrucțiuni de utilizare
Picături oculare de albucid: compoziție, instrucțiuni de utilizarePicături oculare de albucid: compoziție, instrucțiuni de utilizare
Antibiotic cu spumă de dinți la un adultAntibiotic cu spumă de dinți la un adult
Metrogil gel pentru utilizareMetrogil gel pentru utilizare
Balm Shostakovskogo, sau vinilin: instrucțiuni de utilizare, comentariiBalm Shostakovskogo, sau vinilin: instrucțiuni de utilizare, comentarii
Gel dentinoc: instrucțiuni de utilizareGel dentinoc: instrucțiuni de utilizare
Pasta de dinți mexidol: o linie de mexidol și compozițiePasta de dinți mexidol: o linie de mexidol și compoziție
Care este diferența dintre analogii buni ai myramistinei și clorhexidineiCare este diferența dintre analogii buni ai myramistinei și clorhexidinei
Unguente pentru gingii în inflamație: numeUnguente pentru gingii în inflamație: nume
Care este diferența dintre miramistină și clorhexidină, cu excepția diferenței de prețCare este diferența dintre miramistină și clorhexidină, cu excepția diferenței de preț
» » Metrogil denta: instrucțiuni de utilizare și contraindicații
© 2021 amigdas.com