amigdas.com

Ce fel de dinți de copil se schimbă în copil pentru permanență

Schimbarea dinților de lapte la cei indigeniDe la vârsta de șase ani, dinții sugarilor sunt înlocuiți de cei indigeni. Această perioadă durează aproximativ opt ani, dar rădăcinile se formează complet după 15 ani, iar unitatea stomatologică se formează numai la vârsta de douăzeci de ani. Unii cred că copiii înlocuiesc întreaga dentiție. De fapt, 20 dinți se schimbă. La sugarii de la 8 la 12 dinți erupt ca radicali - se numesc "șase" și apar înainte de înlocuirea incisivilor centrali.

Trebuie remarcat faptul că copilul, pregătit pentru schimbarea dinților, așteaptă acest eveniment cu o mare curiozitate. Există o serie de modificări ale dinților laptelui la dinții permanenți. Și că molarii sunt sănătoși, este necesar să-l obișnuiți pe copil la o igienă orală adecvată și să mănânce alimente bogate în calciu și fluor. Dentiții temporari la copii apar de la 5 luni până la 3 ani. În mod normal, un copil de 2,5 ani ar trebui să-și ia dinții în cantitate de 20 de bucăți - zece pe partea de sus și de jos. Incizorii de lapte nu sunt la fel de tubuli ca rădăcina, dar rădăcinile lor sunt mult mai largi - de fapt sub ele sunt rudimentele dinților permanenți.

Atunci când înlocuirea dinților de lapte cu indigene

Multe mame se întreabă când se schimbă dinții copiilor lor. Dar, din păcate, nici un medic nu va răspunde în mod special la această întrebare - termenii variază, în primul rând, depind de caracteristicile fiecărui organism și de factorii ereditori. De obicei, aceasta este o perioadă lungă și nedureroasă. Rădăcina se dizolvă lent și numai după aceea dintele încetinește încet și, în cele din urmă, cade.

Ce trebuie făcut, ca dinții bebelușului să cadă mai repedeDentiștii asigură că dinții care urmează să fie înlocuiți trebuie să legeți. Această procedură pe care copilul o poate face singură. Dacă tăietorul se află strâns și începe să interfereze cu creșterea rădăcinii, atunci este necesar să contactați medicul dentist pentru a fi îndepărtat. Altfel, tăietorul permanent poate crește nu numai în curbe, ci și într-un rând paralel.

După tratament, rădăcina dintelui de lapte se dizolvă destul de încet și aproape întotdeauna trebuie îndepărtată. După aceea, trebuie să vă abțineți de la câteva ore. Dupa ce dintele a căzut, sau eliminate, se clătește gura de multe ori nu poate - în rana există un tub de specialitate pentru a preveni pătrunderea agenților patogeni.

Dacă trebuia să te întrebi cum se schimbă dinții copilului la copii, se întâmplă exclusiv în aceeași ordine în care au trecut. În primul rând, incisivii cad în maxilarul inferior.

Semne care trebuie să primească cea mai mare atenție posibilă

 1. vulnerabilitate. La copii, pulpa unui dinte copil este mult mai mare decât cea a unui adult. Datorită faptului că sub el sunt rudimentele molarilor. Țesuturile solide își încep formarea, astfel încât acestea sunt mai expuse la diferite influențe negative externe. Cel mai adesea acest lucru se aplică "șasea". Prin urmare, este necesar să se excludă din alimentație hrana vâscoasă sau solidă.
 2. Cum să rupi un dinte de laptePerioada de timp. După ce dintele temporar a scăzut, creșterea rădăcinii poate dura o perioadă, uneori ajunge la o jumătate de an. Dacă după acest timp în gaură nu a apărut un incisiv nou, acesta este motivul pentru vizitarea unui specialist în stomatologie pentru copii, care ar trebui să determine dacă există suficient spațiu pentru creștere sau nu.
 3. Viteza de creștere. În mod operativ, toți cresc incisivii frontali. Și cele mai lente sunt caninii. Lungă și nu foarte ușoară este creșterea molarilor și premolarilor, ciocnirea se află într-o zonă mare de erupție.

Ce dinti se schimba la copii, timpul lor de eruptie

Termenii sunt în primul rând afectați de ereditate, de bolile transferate, precum și de caracteristicile personale ale organismului. Uneori erupția prelungită este cauzată de un motiv fiziologic suficient - rumenul nu se formează. În acest lucru nu este nimic de îngrijorat, deoarece aceasta este o caracteristică individuală a copilului. Toate abaterile posibile pe care dentistul le va detecta după diagnosticarea cu raze X.

De ce dinții molari sunt strâmbațiÎncălcările duc uneori la o varietate de defecte - o întoarcere sau înclinare a dintelui, o mușcătură incorectă, un aranjament în afara arcului danturii. În timpul înlocuirii dinților, copiii se pot plânge de durere în gingii sau oboseală. Aceasta se întâmplă de obicei în timpul creșterii molarilor.

Medicamentul a stabilit o dată aproximativă atunci când dinții încep să cadă și se întâmplă de la incisivul frontal, care începe să se agită de la aproximativ 5-6 ani. Pentru mai multă ușurință, specialiștii au făcut o schemă, privindu-se pe cineva să înțeleagă, la ce vârstă și în ce ordine are loc înlocuirea dinților laptelui. După aceasta, este posibilă urmărirea secvenței obișnuite, datorită căreia este posibil să se înțeleagă vârsta la care laptele se schimbă la cele permanente și aproximativ la ce vârstă se poate întinde acest proces.

Schema schimbării dinților

 • 6 ani - molari de sus și de jos, precum și incisivi inferiori centrali;
 • Durata schimbării dinților8 ani - incisivi inferiori și centrali laterali laterali;
 • 9 ani - incisivi laterali laterali;
 • 10 ani - colții mai mici;
 • 11 ani - premolarii - de obicei se prăbușesc din două părți;
 • 12 ani - canini de sus și premolari inferiori;
 • 13 ani - molari secundari și doi inferiori inferiori;
 • 18 - 25 de ani - dinții de înțelepciune, care nu sunt tăiați de toată lumea.

Această schemă arată în mod clar rata aproximativă în câți ani și modul în care există o schimbare a incisivilor de lapte la cele permanente. Unii părinți sunt siguri că nu toți dinții sunt înlocuiți. Cei care au ultimul ultim (cinci și patru), se numesc de asemenea mestecați, nu se schimbă. Cu toate acestea, de fapt nu este așa - sunt înlocuiți de premolari permanenți. În timpul înlocuirii dinților laptelui cu o valoare uriașă permanentă, este necesar să se plătească igiena cavității bucale.

Trebuie reținut faptul că tăietoarele incizate nu sunt suficient de puternice și, prin urmare, nu au un strat special de protecție Este necesară curățarea dinților de două ori pe zi, folosiți ață dentară și diverse lichide de clătire. Înainte de a înlocui dinții, este necesar să faceți acest lucru igiena orală - cariile de la incisivii nepermanenți cad permanent. De obicei, atunci când dinții încep să cadă, această perioadă a trecut fără durere, dar, în cazul în care copilul se plânge de disconfort, este necesar să se utilizeze același lucru înseamnă că, în timp ce tăierea la nou-născuți.

În timpul înlocuirii laptelui cu lapte permanent, este necesar pentru a se asigura că noii incisivi cresc în mod egal. Dacă a existat o ușoară deplasare, atunci, în acest caz, este nevoie de ajutorul unui ortodont, care va elimina toate deficiențele din exterior. Puteți să le cheltuiți suplimentar mineralizare la dentist, ceea ce va conduce la protecția smalțului. De asemenea, este necesar să se mărească următoarele produse în alimentația copilului: pește, produse lactate, legume, verdeață și fructe.

În ciuda faptului că înlocuirea dinților temporari cu rădăcina este un proces destul de așteptat, nu uitați că este destul de important - în acest moment se dezvoltă proprietățile protectoare ale smalțului. Și din modul în care alimentația bebelușului a fost organizată corespunzător, igiena orală - depinde nu numai de sănătate în viitor, ci și de tendința pentru diferite boli dentare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Când apar dinții indigeni la copii?Când apar dinții indigeni la copii?
Cum cresc copii dintii: ordine si consistentaCum cresc copii dintii: ordine si consistenta
Câți dinți are o pisică adultă: ce trebuie să știți despre ei?Câți dinți are o pisică adultă: ce trebuie să știți despre ei?
Cum și când copiii primesc dinți: consistență și simptomeCum și când copiii primesc dinți: consistență și simptome
Când copilul începe să crească primul dinte: o diagramă detaliatăCând copilul începe să crească primul dinte: o diagramă detaliată
Dentiția în copil: programul și caracteristicile procesuluiDentiția în copil: programul și caracteristicile procesului
Schimbarea dinților la un copil: sfaturi și ordinea pierderii dințilorSchimbarea dinților la un copil: sfaturi și ordinea pierderii dinților
Komarovsky: cu dinți dentitici, un copil poate avea o mușcătură de frigKomarovsky: cu dinți dentitici, un copil poate avea o mușcătură de frig
Termeni pentru erupția dinților permanenți: momentul erupției dinților din lapteTermeni pentru erupția dinților permanenți: momentul erupției dinților din lapte
Jurnal al dinților sugarilor: descriereJurnal al dinților sugarilor: descriere
» » Ce fel de dinți de copil se schimbă în copil pentru permanență
© 2021 amigdas.com