amigdas.com

Stomatită ulcerativă necrotică

De ce există stomatită necrotizantă ulcerativăNecrotizanta ulcerativa Stomatita este o boală inflamatorie acută a cavității orale, care afectează toate straturile de suprafața mucoasei orale și este însoțită de edem, eritem și febră.

În organismul uman, bacteriile în formă de arbore se găsesc în număr mic, ceea ce provoacă dezvoltarea stomatitei ulcerative. Ele sunt în canelura de gumă, în dinți afectați și carii în canalele parodontale. Numărul lor crește semnificativ dacă nu se respectă regulile elementare ale igienei dentare.

Informații generale și cauza bolii

Dezvoltat de stomatita lui Vincent cu o scădere a imunității globale a corpului. Principalii factori care provoacă boala includ:

 • Care sunt simptomele stomatitei?beriberi;
 • boli virale transferate recent: herpes, infecții respiratorii acute, pneumonie;
 • tulburări nervoase;
 • lipsa de vitamine;
 • oboseală;
 • tensiune nervoasă;
 • tulburări metabolice în organism;
 • microorganisme infecțioase;
 • boli ale tractului gastro-intestinal;
 • rație inferioară.

Boala se poate dezvolta, de asemenea, pe fondul unei stomatite alergice sau herpetice.

Persoanele care au leziuni mecanice la nivelul gurii (proteze plasate în mod necorespunzător, sigilii incomode, fragmente ascuțite ale dinților) sunt în mod deosebit expuse riscului.

Numele bolii a venit din Grecia veche. În traducerea din greaca antică "stomatita" înseamnă "gura".

Simptomele bolii

Semnele primare de stomatită sunt roșeață, frecventă pe toată mucoasa. Roșeața începe să se umfle. Procesul este însoțit de o senzație de ardere palpabilă.

Dacă nu observați inflamația la timp și luați măsurile necesare, apar ulcere mici de formă rotundă și ovală de gri sau alb. Un halou roșu și un film deasupra sunt vizibile în jurul rănilor. Restul suprafeței poate părea natural și normal. Dificultate de respirație, există o puternică durere de la răni.

Locurile caracteristice ale apariției ulcerelor - buzele și obrajii (în interiorul gurii), zona sub limbă. Cu o formă ușoară a bolii, există o singură rană. Forma severă de stomatită se caracterizează prin ulcere profunde și mari, ceea ce face dificilă vorbirea și mâncarea.

Stomatita Vincent

Cum de a vindeca stomatita ulcerativaStomatita ulcero-necrotică a lui Vincent, prin natura sa, este împărțită în acută, cronică și subacută. Izolați o formă severă a bolii, medie și ușoară. Cursul bolii are loc în etape.

Începe cu o indispoziție ușoară, manifestată în paralel cu semnele de gingivită: gingiile sângerând, hiperemia. Creșterea simptomatică, este letargia, performanța redusă brusc, pierderea apetitului. Există ulcere dureroase pe membrana mucoasă a gurii, acoperite cu un strat de culoare galbenă, care în decurs de 4 zile dobândește o nuanță cenușie-verzuie.

Țesuturi necrotizate cu suprafata subacvatica bine sudata, iar cand incercati sa le indepartati, sunt expuse ranile sangerante.

Formele de stomatită necrotică ulcerativă:

 1. Cu o formă ușoară, zona afectată este limitată. Starea generală a pacientului nu este încălcată.
 2. Pentru severitate moderată, o creștere a temperaturii corporale, o scădere a operabilității este caracteristică. În acest caz, stomatita ulcerativă locală progresează, adâncimea și suprafața leziunii cresc.
 3. În formă severă de stomatită se exprima o clinică. Baza ulcerului este localizată în grosimea stratului muscular.

Absența tratamentului asupra focusului patologiei se poate răspândi în țesutul osos și poate provoca apariția osteomielitei osoase alveolare.

Localizarea stomatitei necrotice a lui Vincent duce la apariția trismului în regiunea retromolară. Din cauza inflamației mușchilor masticatori devine dificil pentru pacient să-și deschidă gura. Dacă boala se extinde la amigdalele, se poate dezvolta angina pectorală a lui Simanovsky-Plaut-Vincent.

Stomatita ulcero-necrotică cronică curge lent. Ulcere acoperite cu o culoare alb-gri. În zonele afectate, se observă distrugerea oaselor, formați cicatrici pe locul ulcerului.

diagnosticare

Diagnosticul stomatitei ulcero-necrotice nu este ușor, deoarece are semne similare altor boli de sânge. Dar există anumite clinice caracteristici recunoscute:

 1. În zonele afectate se acumulează sânge.
 2. Suprafața mucoasă a cavității bucale are o umbră dureroasă.
 3. Gingiile lungi sângerau.

Simptomele stomatiteiStomatita necrotizantă este însoțită de o creștere și consolidare a ganglionilor limfatici regionali: submaxilare, bărbie, cervicală și axilară. În cavitatea orală, datorită durerii severe, se intensifică reflexiv separarea saliva, care devine vâscoasă, groasă și fetidă, dificultate la înghițire, mișcare a limbii și a buzelor.

Fenomenele frecvente cu stomatită ulcerativă nu sunt întotdeauna aceleași. În unele cazuri, boala avansează la temperaturi scăzute sau normale, în altele - temperatura poate crește până la 40 ° C.

Prezența bolii este determinată cu ajutorul unei analize profunde a sângelui venos, a studiilor bacteriologice și a unui examen extern atent.

Semnele caracteristice în procesul inflamator sunt:

 • creșterea numărului de celule albe din sânge;
 • o schimbare spre stânga formulei leucocitelor;
 • creșterea ESR.

Cu ajutorul bacterioscopiei, împreună cu microorganismele rezidente, este detectat un număr crescut de Fusobacteria și Borrelia de Vincent.

Analiza citologică arată prezența inflamației nespecifice. În stadiul inițial al stomatitei necrotice, materialul investigat relevă un număr crescut de neutrofile în faza de dezintegrare. Mai mult - fagocit neutrofilele și hijingul.

tratament

Cum se trateaza stomatita ulcerativaPrimul lucru pe care trebuie să-l vindeciți este stomatita necrotică ulcerativă pentru a vă peria profesional dinții, îndepărtând pietrele și plăcile moi. În prezența cariilor, este imediat eliminată. Gura este clătită cu antiseptice: furacilin, cloramină, peroxid de hidrogen sau permanganat de potasiu.

Irigarea se efectuează cu ajutorul unitate dentară universală, cană Esmarch sau seringă pentru apă. Este deosebit de necesar să se clătească decalajul dintre dinți. Astfel, în decurs de 5-10 zile puteți scăpa de stomatita catarală. Cu toate acestea, în cazul transformării sale și al manifestărilor ulcerative sau afto-ulcerative, tratamentul local nu va fi suficient. În plus față de toate cele de mai sus, este necesar să se efectueze proceduri speciale antiseptice.

În stomatita ulcero-necrotică acută, este necesară tratamentul chirurgical activ al ulcerelor sub anestezie. Adesea destul de mult timp pentru aceasta pentru a clăti gura cu novocaină, care prin membrana mucoasă deteriorată este absorbită și anesteziată.

Placa necrotică este îndepărtată cu bumbac tampon, care este umezit în novocaină, o soluție de penicilină sau microcid. Această procedură ajută la crearea accesului la țesut inflamat, suprimând activitatea vitală a florei anaerobe.

Domeniul de prelucrare atentă a zonelor afectate, se aplică aplicații de soluții de penicilină și microcid. În acest scop, se recomandă combinarea streptomicinei, penicilinei și gramicidinei.

Înainte de aplicarea antibioticelor, este necesar să se verifice sensibilitatea microflorei focarului ulcerului asupra acestuia. În cazul microflorei rezistente la antibiotice - ar trebui să utilizați de altă parte, deoarece aplicarea locală de penicilină și alte antibiotice contribuie la apariția shtammof stafilococilor rezistente, și poate provoca o sensibilizare la medicament mai mult de injectare intramusculară. Accelerarea epitelizării poate fi folosită de unguente regeneratoare, șolduri de trandafir și cătină de mare.

La 2-3 zile după tratamentul local, sângerarea gingiilor scade sau încetează, durerea scade, mirosul fetiș dispare din cavitatea bucală, rănile sunt eliminate de decăderea necrotică.

Cu o formă severă de stomatită ulcerativă prescrie dezintoxicare generală și terapie antibacteriană, utilizarea multivitaminelor și antihistaminelor. Efecte benefice asupra tratamentului bolii fizioterapie: ultrasunete, OZN. După ce fenomenul inflamator acut a dispărut, se folosește sanitația sistemică a cavității bucale: extracția dinților distruși, tratamentul parodontalului și cariilor, proteze rationale repetate.

Stomatita ulcerativa: tratament

Pentru a trata stomatita, sunt necesare componente suplimentare pentru orice formă de perforare, și anume:

 • consumul de vitamina "C" de 3 ori pe zi 0,3 grame timp de 7 zile;
 • primirea vitaminei "B";
 • luând vitamina K de 3 ori pe zi pentru 0,015 grame timp de 4 zile.

Un analgezic poate fi analgin cu un piramidon.

Stomatita ulcerativaÎn cursul acut al bolii, se recomandă păstrarea repausului la pat, mâncarea adecvată și consumarea mai multor lichide care conțin calorii.

Dacă bolile sunt diagnosticate în timp util și se efectuează un tratament complex, procesul inflamator poate fi complet suprimat. O boală neglijată poate duce la distrugerea osoasă, osteomielita și retragerea gingivală.

Pentru a preveni stomatita este necesar să se respecte igiena orală, în timp pentru a trata bolile infecțioase cronice. Sunt importante: montarea corectă a protezelor și întărirea imunității.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se trateaza stomatita in limba: descriere si metode de tratament la adultiCum se trateaza stomatita in limba: descriere si metode de tratament la adulti
Stomatita intr-o gura: din cauza a ceea ce se intampla si cum sa trateziStomatita intr-o gura: din cauza a ceea ce se intampla si cum sa tratezi
Care sunt leziunile albe din gură?Care sunt leziunile albe din gură?
Cum de a recunoaște rapid o stomatită virală la un copilCum de a recunoaște rapid o stomatită virală la un copil
Pentru ce se utilizează Rotocan: Instrucțiuni de utilizarePentru ce se utilizează Rotocan: Instrucțiuni de utilizare
Cum se tratează inflamația mucoasei orale: mijloace și metode de tratamentCum se tratează inflamația mucoasei orale: mijloace și metode de tratament
Ulcerații în gură: cauze, simptome, tratament și prevenireUlcerații în gură: cauze, simptome, tratament și prevenire
Candidoza stomatitei la copii și adulțiCandidoza stomatitei la copii și adulți
Stomatita aftoasă: cauze, simptome și tratamentStomatita aftoasă: cauze, simptome și tratament
Răni în gură și cauze de tratamentRăni în gură și cauze de tratament
» » Stomatită ulcerativă necrotică
© 2021 amigdas.com